Lediga jobb

Nu ökar vi byggtakten! Vill du vara med?

Det händer mycket i vår bransch och rekrytering pågår löpande. Nedan listas lediga tjänster inom hela Framtidenkoncernen; moderbolaget, Framtiden Byggutveckling och övriga dotterbolag. Besök även dotterbolagens webbplatser för att vara säker på att du inte missar någon ledig tjänst. Har du frågor? Kontakta respektive kontaktperson för tjänsten du vill söka.

Aktuellt just nu

Kundservicemedarbetare till Familjebostäder

>

Framtidenkoncernen söker trygghetsvärdar

>

Digital kommunikatör sökes till Bostadsbolaget

>

Industridoktorand Industriellt byggande till Framtiden Byggutveckling

>

Distriktsekonom till Poseidon.

>

Redovisningschef till Familjebostäder

>
Dela
Skriv ut
Ansök senast:

Kundservicemedarbetare till Familjebostäder

Familjebostäder i Göteborg AB äger och förvaltar drygt 18 500 hyreslägenheter i Göteborg. Bolaget har lägenheter i så gott som hela Göteborg. Vår målbild är att ”Vi skapar trivsamma livsmiljöer. Tillsammans med allt fler göteborgare.”
2016 omsatte Familjebostäder 1 276 mkr. Antalet anställda uppgick vid årsskiftet till 224. Familjebostäder är ett av Göteborgs stad helägda bolag. Förvaltnings AB Framtiden är moderbolag som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB.
Söker du en trygg tillsvidaranställning på ett stabilt bolag? Tycker du det är roligt att ge bra service?
Läs mer om familjebostäder på www.familjebostader.se

Nu söker vi en kundservicemedarbetare till vår lokala kundservice i distrikt Bergsjön.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en kundservicemedarbetare till vår lokala kundservice i distrikt Bergsjön. Det är en mycket uppskattad funktion som tar emot serviceanmälan och tidbokar bovärdar och andra handläggare samt ger svar på frågor om det mesta som har med boendet, området och samhället att göra.

Som kundservicemedarbetare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att hjälpa våra hyresgäster på bästa sätt. Svara på frågor och lämna relevant information, samt att ta emot serviceanmälan och att ordna med tidbokning med ansvarig bovärd eller handläggare.

Dessutom inrymmer den här tjänsten uppdraget att vara distriktets lokala kommunikationsstöd, det vill säga att sammanställa information som behöver kommuniceras till våra hyresgäster, att formulera budskap, producera texter samt enklare redigering och layout.

Bergsjön är Familjebostäders utvecklingsområde och som en följd av det är samtliga medarbetare i distriktet viktiga aktörer för vårt bidrag till områdesutvecklingen, som vi arbetar med tillsammans med bland andra stadsdelen, föreningar och näringsidkare. Som distriktets kundservicemedarbetare kommer du ha en viktig roll i detta arbete.

Vem är du

Vi söker dig som tycker det är roligt med kundservice, som vill ge den bästa servicen även vid pressade situationer. Rätt person för tjänsten är driven och utåtriktad med en stark känsla för service. Du besitter en självklar förmåga att sätta hyresgästen i fokus och strävar målinriktat för att varje hyresgäst skall få ett positivt och professionellt bemötande.

Vi lägger stor vikt vid social kompetens och att du tycker om att ge service och har god förmåga att kommunicera med alla.

Du har som lägst en treårig gymnasieutbildning samt god erfarenhet av att ha kontakt med hyresgäster och att ge rådgivning och service via fysiska möten och per telefon. För att trivas i tjänsten ska du kunna hantera svåra kunder och konfliktsituationer. Att ha god administrativ förmåga samt datorvana är ett krav. Vi vill också att du har erfarenhet av att ha arbetat som kommunikatör eller liknande och därigenom ha sammanställt information, producerat texter och arbetat med enklare redigering och layout. Det är viktigt att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom fastighetsbranschen, till exempel med fastighetsskötsel, utemiljöer eller trygghetsskapande. Det är också meriterande om du har god kunskap om socialt arbete utifrån ett fastighetsbolagsperspektiv.

Familjebostäders fyra värdeord är positiv, engagerad, pålitlig och samspelt och det skall karaktärisera även dig och ditt arbetssätt.

Hur söker du jobbet?

Passar du in på ovanstående beskrivning och är intresserad av tjänsten söker du genom att registrera dig på www.manpower.se och jobbet där. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via e-post eller brev.

I din ansökan vill vi ha ditt CV och ett personligt brev med en kort sammanfattning av hur du passar för huvuduppgifterna, samt en motivation till varför just du är lämplig för denna tjänst. Detta bif som ett dokument då man inte kan bifoga två separata dokument.

Urval och intervjuer sker löpande därför kan tjänsten bli tillsatt innan sista ansökningsdatum. För mer information kontakta rekryterare Fia Fagerlund på fia.fagerlund@manpower.se

Vid tekniska frågor kring din ansökan vänligen kontakta Manpowers webbsupport på 020- 26 51 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2017-12-31

Framtidenkoncernen söker trygghetsvärdar

Framtidenkoncernen är Sveriges största Allmännytta med 72 000 lägenheter över hela Göteborg. Var fjärde göteborgare bor hos oss. Vi erbjuder bostäder åt alla och ger de boende inflytande över sin boendemiljö samt möjlighet att utveckla sin egen välfärd. Koncernen ägs av Göteborgs Stadshus AB som ingår i Göteborgs Stad och omfattar fastighetsförvaltning, produktion av nya bostäder och störningsservice. I Framtidenkoncernen ingår sju dotterbolag: Framtiden Byggutveckling, Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Egnahemsbolaget och Störningsjouren. Moderbolaget är Förvaltnings AB Framtiden.

Framtidenkoncernen söker trygghetsvärdar till deras utvecklingsområden

Vill du vara med och utveckla staden genom att göra skillnad i våra hyresgästers boendemiljö? Tycker du om att möta människor i alla åldrar?

Vi utökar nu personalgruppen i flera av våra bostadsområden och söker dig som vill finnas på plats bland hyresgästerna på kvällar och helger. Din roll är framförallt trygghetsskapande men innehållet i arbetet är du med och formar själv.

Som Sveriges största allmännytta tar Framtidenkoncernen ett utökat ansvar i våra utvecklingsområden. Att öka tryggheten här ligger i linje med vårt arbete för ett jämlikt Göteborg. Och det är här vi vill ha med dig!

Arbetsuppgifter

Som trygghetsvärd är din primära arbetsuppgift att skapa trygghet och trivsel i våra utvecklingsområden. Tillsammans med din arbetsgrupp kommer ni planera och utforma ert arbetsupplägg och själva kunna påverka hur era arbetsuppgifter kommer att utföras. Er uppgift är att finnas tillgängliga för de som bor i området och samverka med övriga aktörer. Genom bland annat aktiviteter och trygghetsvandringar skapar ni trygghet och goda relationer till de boende.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
– Trygghetsskapande närvaro i området
– Skapa relationer till de boende
– Samverka med övriga aktörer i stadsdelen
– Delta i olika aktiviteter samt besöka skolor, fritidsgårdar och bibliotek

Din bakgrund

Vi söker dig med relevant arbetslivserfarenhet. Som person har du lätt för att skapa nya kontakter. Du är en trygg och mogen person som ger ett förtroendegivande intryck samtidigt som du är tydlig och duktig på att sätta gränser. Vidare har du en god inblick i kulturer och kunskap om olika strukturer i samhället. Vi ser gärna att du pratar flera språk där svenska i tal och skrift är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Du erbjuds en anställning hos Bostadsbolaget, Familjebostäder eller Poseidon inom Framtidenkoncernen i Göteborg. Arbetstiderna är förlagda på kvällar och helger.

Tillträdesdag

Önskad start i februari/mars alternativt enligt överenskommelse.

Information

Stämmer ovanstående beskrivning in på dig? Tveka inte att skicka in ansökan med cv och personligt brev redan idag!

I rekryteringen till denna tjänst är förutsättningen att du genomför ett personlighetstest. Efter att du ansökt till denna tjänst kommer du inom 48 timmar att få en länk till personlighetstestet som innehåller 120 påståenden. Mer information kring personlighetstestet får du i mailet. Vi behandlar din ansökan efter att vi tagit del av ditt resultat.

I den här rekryteringen samarbetar Framtidenkoncernen med Lernia och vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Emma Gran på 0722-54 18 43 alternativt emma.gran@lernia.se.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2017-12-10

Digital kommunikatör sökes till Bostadsbolaget

Hjälp oss sträva ännu högre! Som ett av Göteborgs största bostadsföretag är vi en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen. Vår verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Hos oss får du chansen att utvecklas, utmanas och varje dag arbeta för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster. Bostadsbolaget är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborg Stad.

Vi söker en digital kommunikatör till vår Marknads- och kommunikationsavdelning

Arbetsbeskrivning

Du kommer ansvara för det rörliga materialet som vi producerar. Med mobilen så väl som med drönare.
Du kommer att arbeta med information på vår webbplats, förbättra användarvänligheten och support samt vara med och införa ny teknik.
Du arbetar med vårt intranät, skriver och lägger upp nyheter.
Du ansvarar för att våra lägenheter ligger online med rätt information på vår marknadsplats Boplats.
Du kommer att arbeta med våra sociala medier, nyhetsbrev och andra digitala utskick.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom kommunikation med inriktning på digitala medier. Du ska ha några år arbetslivserfarenhet av kommunikationsarbete. Du måste ha stort intresse av att producera rörligt material. Du behärskar program som WordPress, SharePoint och Adobe-program som Illustrator, Photoshop och Premiere. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet och behärskar svenska språket på en hög nivå.Som person bör du vara bra på att ta initiativ, få saker att hända samt säkerställa leverans i rätt tid. Du har lätt för att skapa relationer och trivs i interaktion med andra. Du gillar att ta dig an nya utmaningar. Du fokuserar på kundtillfredsställelse och levererar service av hög kvalitet i enlighet med organisationens värderingar och vision.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning i 6 månader med placering på vårt kontor på Engelbrektsgatan 69.

Ansökan

Vi rekryterar löpande så dröj inte med din ansökan. Sista ansökningsdag är den 10 december.

Kontakt

För ytterligare information om tjänsten, kontakta Catarina Hagwall, chef för Marknads- och kommunikationsavdelningen på 031-7315043

 

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2017-12-17

Industridoktorand Industriellt byggande till Framtiden Byggutveckling

Framtidenkoncernen är Sveriges största allmännytta. Förvaltnings AB Framtiden är moderbolag och genom bostadsföretagen Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder och Gårdstensbostäder förvaltar koncernen ca 72 000 lägenheter i Göteborg. Framtiden Byggutveckling hanterar all nyproduktion i koncernen. Egnahemsbolaget och Störningsjouren och ingår också i Framtidenkoncernen som ägs av Göteborgs Stadshus AB som ingår i Göteborgs Stad.

Framtiden Byggutveckling söker industridoktorand, industriellt byggande

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig en unik möjlighet att forska inom det högaktuella området industriellt byggande, ur byggherreperspektiv. Hur kan koncernens byggherrebolag utveckla och öka användningen av industriellt byggande i relation till leverantörer och entreprenörer? Uppdraget innebär att du arbetar fram ny och användbar kunskap som gör skillnad i praktiken. Syftet för koncernen är att öka möjligheterna att effektivt och kostnadsmedvetet kunna leverera bostäder i volym.

I rollen som industridoktorand är du anställd i Framtiden Byggutveckling och utvecklar bolagets beställarkompetens inom industriellt byggande tillsammans med projektchefer, verksamhetsutvecklare och närliggande utvecklingsprojekt.

Du är samtidigt en del av forskargruppen Industriellt och hållbart byggande på Luleå Tekniska Universitet, som är en av de framstående aktörerna inom området i världen. Forskargruppen består idag av 30 personer varav hälften är s.k. seniorforskare (professorer och disputerade forskare) och hälften av doktorander. Forskningen och utbildningen sker inom byggteknik och management av byggprocessen med starkt fokus på industriella plattformar och moderna produktionssystem, primärt för husbyggande, men även den traditionella byggprocessen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilingenjör, eller har motsvarande grundläggande behörighetskrav, med inriktning antingen bygg eller samhällsbyggnad. Har du yrkeserfarenhet från en eller båda branscherna är det meriterande.

Vi söker dig som har ett starkt intresse för att göra skillnad på riktigt. Vi söker dig som triggas av att skapa förutsättningar för att bygga många bostäder på ett smart sätt i ett snabbt växande Göteborg. Vi tror att du har helhetssyn, initiativkraft och en talang att få framdrift i en uppgift, både i samarbete med andra och på egen hand. Stark resultatorientering i kombination med förmågan att avgränsa uppgifter är utmärkande för dig. Du uppfattas som pedagogisk i ditt sätt att kommunicera och behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Eftersom tjänsten är konstruerad i samarbete Luleå Tekniska Högskola är det en förutsättning att du kan vara flexibel med att i perioder vistas i Luleå (i genomsnitt över hela doktorandtiden minst en vecka per varannan månad. Skypemöten hålls varannan vecka.)
Ingen erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2017-12-17

Referensnummer:   A725971

Välkommen att söka genom att:

Kontakt

Anna Nordén, tf VD och utvecklingschef Framtiden Byggutveckling, 031-719 31 40, 0730333391, anna.norden@framtiden.se

Lars Stehn Professor Träbyggnad, LTU, 0920-491976, lars.stehn@ltu.se

 

 

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2017-12-01

Distriktsekonom till Poseidon.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 27 000 bostäder i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt, nära våra hyresgäster.

Ekonom med järnkoll sökes

Du ansvarar för ekonomifrågor på vårt distrikt Hjällbo, samt ingår i gruppen av ekonomer inom bolaget. Du rapporterar till distriktschefen och ekonomichefen.

Du blir en i vårt engagerade team som jobbar för våra 2 300 hushåll i distrikt Hjällbo. Du ingår dessutom i gruppen av ekonomer på bolaget, med kontinuerliga utbyten och samarbeten.

Dina uppgifter består bland annat av:

  • Budget- och prognosarbete, löpande bokföring, avstämningar, analyser och bokslut
  • Ekonomisk rapportering samt uppföljning av projektredovisning och investeringskalkylering
  • Uppföljning av utestående fordringar
  • Fakturahantering och löpande arbete med kund- och leverantörsreskontra
  • Att vara ett pedagogiskt stöd till medarbetarna i distriktet i ekonomiska frågor

Kvalifikationer
Vi tror att du som söker är civilekonom eller har motsvarande kompetens samt några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. För att lyckas i arbetet bör du ha erfarenhet av löpande redovisning och att du självständigt kan göra avstämningar och analyser. Självklart har du goda kunskaper i Excel. Vi arbetar bland annat i Raindance och Fast2.

Som person är du analytisk, noggrann och flexibel med god social kompetens. Även om ekonomi blir ditt huvudområde, vill vi att du aktivt deltar och stöder distriktet där/ när det behövs. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Det avgörande är din personliga lämplighet och drivkraft.

Intresserad att veta mer?
Välkommen att kontakta ekonomichef Jessica Kruse tel. 031-332 10 42.
Facklig representant är Göran Helgegren, Akademikerna tel. 031–332 11 11.

Vi vill ha din ansökan via mejl senast 1 december till jobbansokan@poseidon.goteborg.se.

 

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast:

Redovisningschef till Familjebostäder

Familjebostäder i Göteborg AB äger och förvaltar drygt 18 500 hyreslägenheter i Göteborg. I nära samverkan med våra kunder utvecklar vi levande bostadsområden som skapar bestående värden för våra kunder, medarbetare och ägare. Familjebostäder har lägenheter i så gott som hela Göteborg och skapar trivsamma livsmiljöer tillsammans med allt fler göteborgare. 2016 omsatte Familjebostäder 1 276 mnkr. Antalet anställda uppgick vid årsskiftet till 224. Familjebostäder är ett av Göteborgs Stad helägt bolag. Förvaltnings AB Framtiden är moderbolag som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB.

Mer om familjebostäder: www.familjebostader.se

Redovisningschef

Familjebostäder söker redovisningschef till Ekonomiavdelningen, med placering på vårt kontor i centrala Göteborg.

Redovisningschefen ansvarar under ekonomichefen för bolagets redovisning och är ansvarig chef för redovisningsgruppen och hyresadministrationen. Gruppen består av totalt 10 personer.

Arbetsuppgifter
Som redovisningschef kommer du att ha ett helhetsansvar för bolagets redovisning och säkerställa att redovisningsregler efterlevs. Du ansvarar för och arbetar med månadsbokslut, delårsbokslut, årsbokslut och årsredovisning samt gör skatteberäkningar och upprättar deklaration. Du ansvarar för korrekt ekonomisk rapportering till vårt moderbolag.

Du är bolagets expert inom redovisning och skatte- och momsfrågor och ger stöd till underställd personal och övriga funktioner i bolaget. Redovisnings- och skattemässiga bedömningar i samband med ombyggnadsprojekt och andra fastighetsanknutna frågor är viktiga delar.

Du är ansvarig chef för underställd personal och coachar och tar ansvar för utveckling av medarbetarna och att verksamheten bedrivs effektivt.

Din profil
Du har högskoleutbildning inom ekonomi/redovisning, eller annan kvalificerad utbildning/erfarenhet som kan bedömas likvärdig, samt flerårig dokumenterad erfarenhet från redovisning i aktiebolag. Vi ser helst att du erfarenhet från fastighetsbolag.
Du har erfarenhet från att upprätta årsredovisningar och deklarationer och har goda kunskaper i skatte- och momsfrågor. Erfarenhet av vårt ekonomisystem Visma Control är meriterande.
Du har tidigare erfarenhet av ledarskap.

Du är strukturerad och noggrann och är beredd att ta dig an olika arbetsuppgifter och utmaningar. Du är självständig och bra på att ta egna initiativ.

Kontakt
Vill du ha mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Chefspoolen, Staffan Engberg, 0768-15 45 44.

Ansökan
Ansökan på svenska.
Urvalet sker löpande, så välkommen med din ansökan omgående, via Chefspoolen

Dela
Skriv ut