Lediga jobb

Nu ökar vi byggtakten! Vill du vara med?

Det händer mycket i vår bransch och rekrytering pågår löpande. Nedan listas lediga tjänster inom hela Framtidenkoncernen; moderbolaget, Framtiden Byggutveckling och övriga dotterbolag. Besök även dotterbolagens webbplatser för att vara säker på att du inte missar någon ledig tjänst. Har du frågor? Kontakta respektive kontaktperson för tjänsten du vill söka.

Aktuellt just nu

Ekonom till Gårdstensbostäder

>

IT-strateg till Förvaltnings AB Framtiden

>

Koncernsäkerhetschef till Framtidenkoncernen

>

Projektchef till Familjebostäder

>
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2017-09-15

Ekonom till Gårdstensbostäder

Ekonom med kallt huvud och varmt hjärta
Som alla ekonomer ska du såklart vara noggrann och analytisk. Men vi vill också se ett socialt engagemang och intresse för hela stadsdelens utveckling.

Gårdstensbostäder är nämligen ingen vanlig hyresvärd. Genom socialt ansvar, engagemang bland hyresgäster och samarbete med förenings- och näringsliv utvecklar vi hela Gårdsten ur tre perspektiv på hållbarhet; socialt, ekologiskt och ekonomiskt.

Det har lett till att vi nu ses som en nationell och internationell förebild, med både priser och utmärkelser. Nu söker vi dig som vill bidra till det arbetet i rollen som redovisningsekonom.

Läs mer om företaget på: www.gardstensbostader.se

Dina arbetsuppgifter består främst av:
– Löpande bokföring, avstämningar, analyser och bokslutsarbete
– Ekonomisk rapportering och projektredovisning
– Fakturahantering och löpande arbete med kund- och leverantörsreskontra
– Löneadministration
– Backup funktion för övriga inom avdelningen inklusive Ekonomiansvarig
– Övriga projekt inom bolaget såsom arbete med jämställdhetsplan, internkontrollplan mm
– Socialt arbete med bolagets hyresgäster 1 gång per vecka
– Övrigt förekommande arbetsuppgifter på en ekonomiavdelning

Kvalifikationer och personliga egenskaper
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med inriktning mot redovisning. Vi ser gärna sökande med minst 3 års arbetslivserfarenhet av liknande arbete. Du har goda kunskaper inom svenska redovisnings- och skatteregler. Som person är du analytisk och noggrann. Du behöver vara flexibel och självgående.

Erfarenhet från löneadministration är ett stort plus då lönehantering kommer att ingå i tjänsten. Gårdstensbostäder är ett mångkulturellt bolag och vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

– Du bör ha goda kunskaper i avstämningar och bokslutsarbete.
– Vi arbetar idag med ekonomisystemet Raindance samt anläggningsregistret PAL.
– Implementering av nytt ekonomisystem – Agresso i bruk från 1 maj 2018.
– Hogia lön Plus och Hogia Personal används inom löneadministrationen.
– All ekonomisk rapportering sker i programmet IBM Cognos Controller.
– Goda kunskaper i Office365 är ett måste, framförallt Excel ska du behärska på en hög nivå.
– God kommunikativ förmåga och ett socialt engagemang är egenskaper som uppskattas.

Goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Övriga språk är meriterande.

Så är det att arbeta hos oss
Som redovisningsekonom hos oss arbetar du med många olika arbetsuppgifter. Varje onsdag mellan kl. 16.30 – 19.00 ingår socialt arbete i grupper med våra hyresgäster. Vi arbetar 40 timmars vecka och slutar kl. 12.45 på fredagar. Tjänsten är 100 % och tillsvidareanställning med tillträde senast 1 december, gärna tidigare. Provanställning tillämpas.

Idén med vårt företag är att söka okonventionella lösningar i dialog med varandra, våra hyresgäster och vår omgivning baserat på en helhetssyn i boendet. Delaktighet och inflytande är det viktigaste verktyget för oss att fortsatt vara framgångsrika. Gårdstensbostäder sitter i hemtrevliga lokaler på Kastanjgården 3 i Gårdsten.

Kontaktperson
Passar du in på ovanstående beskrivning och är intresserad av tjänsten söker du genom att registrera dig på www.manpower.se med jobbid: 26717. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via e-post eller brev.

I din ansökan vill vi ha ditt CV och ett personligt brev med en kort sammanfattning av hur du passar för huvuduppgifterna, samt en motivation till varför just du är lämplig för denna tjänst. Detta bifogas som ett dokument då man inte kan bifoga två separata dokument.

Urval och intervjuer sker löpande, därför kan tjänsten bli tillsatt innan sista ansökningsdatum den 15 september 2017. För mer information kontakta rekryterare Fia Fagerlund på fia.fagerlund@manpower.se

Vid tekniska frågor kring din ansökan vänligen kontakta Manpowers webbsupport på 020- 26 51 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om företaget: Gårdstensbostäder – att utveckla en stadsdel
Gårdsten är miljonprogramsområdet som har fått ett nytt ansikte. Omvandlingen startade 1997 med en medveten strategi att bedriva ett förändringsarbete. Från ett av Sveriges mest segregerade områden är Gårdsten idag ett ur alla synvinklar väl fungerande område. Vi har blivit hedrade med både lovord, priser och utmärkelser.

Men viktigast av allt är att Gårdstensbostäder idag har nöjda hyresgäster som trivs och vill bo kvar, samtidigt som allt fler väljer Gårdsten som livs- och boendemiljö. Ett ständigt utvecklingsarbete pågår i dialog med våra hyresgäster. Just nu arbetar vi med nästa steg, att förverkliga Vision 2025.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2017-08-20

IT-strateg till Förvaltnings AB Framtiden

Framtidenkoncernen är en fastighetskoncern som ägs av Göteborgs Stad. Koncernen hanterar allt ifrån nyproduktion och förvaltning av bostäder till störningsservice.

Moderbolaget Förvaltnings AB Framtiden söker nu en IT-strateg som vill arbeta framåtriktat. Du kommer att utgå från vårt moderbolag men jobbar för hela vår koncern. Vi erbjuder ett utmanande och intressant arbete där du tillsammans med ledningen och samtliga verksamheter utformar långsiktiga planer för IT-utvecklingen i koncernen. Du ska även medverka i det dagliga arbetet och se till att planerna genomförs.

Du leder arbetet med att skapa och vidmakthålla strategisk och operativ planering för vår digitalisering. Omvärldsbevakning inom området är en självklarhet för dig. Du förväntas arbeta självständigt och ha ett helhetstänk kring hela koncernens IT-lösningar.

Kvalifikationer

Du har:
– minst 3-5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
– relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens
– goda IT-kunskaper och allmän bred teknisk kompetens
– erfarenhet av arbete med strategisk planering och framtagning av strategier
– en god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska

Meriterande är:
– erfarenhet av IT-arbete inom myndighet, stora organisationer eller fastighetsbranschen
– erfarenhet av digitaliseringsarbete

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person har du ett personligt engagemang och en god förmåga att effektivt driva ditt arbete och dina projekt framåt. Du har lätt för att samarbeta och få med dig andra människor. Vidare är du bra på att planera och organisera ditt arbete. Aktivt nätverkande är en naturlig del av din vardag och som person har du intresse av hur andra ser på och löser olika frågeställningar inom ditt ansvarsområde.

Om Framtidenkoncernen
I koncernen ingår Framtiden Byggutveckling, Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Egnahemsbolaget och Störningsjouren. Det finns mycket erfarenhet och kunskap hos våra dotterbolag och tillsammans utvecklar och bygger vi Göteborg. Vi har cirka 72 000 lägenheter i Göteborg. Det innebär att var fjärde göteborgare bor hos oss. Vår ambition är att successivt nå en produktion om 1 400 färdigställda bostäder per år. Samtidigt arbetar vi för att öka integrationen och välfärden i våra bostadsområden och att minska påverkan på miljön. Läs gärna mer om oss på www.framtiden.se

Uppdragsgivare: Förvaltnings AB Framtiden

Ort: Göteborg

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 20 augusti 2017

För information: Förvaltnings AB Framtiden samarbetar med Dfind IT i den här rekryteringen. För mer information kontakta gärna rekryteringskonsult Pia Tegnér Rydeving på pia.tegner@dfind.se alternativt 0733 – 573 607 (nås på telefon efter 17 augusti).

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2017-08-20

Koncernsäkerhetschef till Framtidenkoncernen

Har du erfarenhet av strategiskt säkerhetsarbete? Brinner du för att utveckla boendemiljön i allmännyttan? Är du en entusiasmerande ledare som lätt får med dig andra på tåget? I så fall kan du vara rätt för Framtidenkoncernen som söker Koncernsäkerhetschef.

Förvaltnings AB Framtiden är Göteborgs Stads fastighetskoncern. Här ingår Poseidon, Familjebostäder, Bostadsbolaget, Gårdstensbostäder, Egna Hemsbolaget, Framtiden Byggutveckling och Störningsjouren. Som Koncernsäkerhetschef har du ansvar för att medarbetare, hyresgäster, leverantörer och andra har en säker och trygg miljö. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för att skapa koncernövergripande synsätt och rutiner.

Arbetsbeskrivning
Som Koncernsäkerhetschef kommer du leda Säkerhetsrådet som består av ca fem personer från de olika fastighetsbolagen i koncernen. Du kommer att rapportera till VD för Störningsjouren samt ha ett tätt samarbete med VD och andra på moderbolaget för Förvaltnings AB Framtiden. Organisatoriskt är din tjänst placerad i bolaget Störningsjouren, arbetet kommer att gälla säkerhetsarbete för hela koncernen.

Du kommer att ansvara för strategiskt och operativt säkerhetsarbete inom bland annat risk-, kris-, hot-, och våldsfrågor. Du ansvarar vidare för information och kommunikation i säkerhetsfrågor. Du ansvarar också för uppföljning av lagar och myndighetskrav gällande säkerhet och det systematiska brandskyddsarbetet. Det ligger ett stort framtids- och utvecklingsfokus i rollen och omvärldsbevakning. Du samverkar i säkerhetsfrågor internt och externt samt deltar i nätverk.

Kvalifikationer
Du har minst fem års erfarenhet av, och bred kompetens inom, strategiskt säkerhetsarbete. Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens samt dokumenterad erfarenhet från ledning av risk-, kris-, hot- och våldsfrågor. Du är van att arbeta i olika system och i Microsoft Office-paketet. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Meriterande är erfarenhet av säkerhetsarbete inom myndighet eller fastighetsbranschen. Det är också meriterande om du är van att hantera mediakontakter.

Du är en skicklig ledare som har förmåga att arbeta strategiskt med helhetssyn i koncernen och med blick för hur den verksamhet du leder kan bidra till att utveckla boendesociala frågor och skapa trygghet för såväl medarbetare som boende. De många kontaktytorna förutsätter att du är samarbetsorienterad, prestigelös och har en god kommunikativ förmåga.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om Framtidenkoncernen
Framtidenkoncernen är en fastighetskoncern som ägs av Göteborgs Stadshus AB som ingår i Göteborgs Stad och omfattar bostäder, fastighetsförvaltning, produktion av nya bostäder och störningsservice. Vi tillför, erbjuder och utvecklar bostäder åt olika typer av bostadskonsumenter, ger de boende inflytande över sin bostad och dess närmaste omgivning samt möjlighet att utveckla sin egen välfärd. I Framtidenkoncernen ingår Framtiden Byggutveckling, Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Egnahemsbolaget och Störningsjouren. Vi har cirka 72 000 lägenheter i Göteborg. Det innebär att var fjärde göteborgare bor hos oss. Vår ambition är att successivt nå en produktion om 1 400 färdigställda bostäder per år. Samtidigt arbetar vi för att öka integrationen och välfärden i våra bostadsområden och att minska påverkan på miljön.

Uppdragsgivare: Störningsjouren AB

Ort: Göteborg

Omfattning: Heltid. Startdatum enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 2017-08-20. Du söker tjänsten via www.randstad.se.

För information: kontakta Thomas Bylund, thomas.bylund@randstad.se, alternativt 0702-64 40 09.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast:

Projektchef till Familjebostäder

Familjebostäder skapar trivsamma livsmiljöer för allt fler göteborgare. Idag äger och förvaltar vi drygt 33 000 göteborgares hem och som projektchef med ansvar för utvecklingsprojekt i befintligt bestånd har du en viktig roll i arbetet med att få hyresgästerna att trivas hos oss.

Familjebostäder står inför ett omfattande arbete med utveckling av våra befintliga bostäder i kommande projekt för stadsdelsutveckling. Vi har en mångfald av projekt i vår projektportfölj och som projektchef utmanas du i spännvidden av olika ombyggnadsprojekt – allt från större utvecklingsprojekt till mindre men tekniskt komplexa projekt.

I avdelningen för Fastighetsutveckling är bolagets tekniska kompetens samlad gällande bland annat energi, miljö, inköp, upphandling, fastighetsekonomi och projektledning. Avdelningen består av cirka 30 engagerade medarbetare som finns på Södra vägen i Göteborg.

Som medarbetare i Fastighetsutveckling kan du förvänta dig engagerade, tekniskt kunniga och hjälpsamma kollegor samt en arbetsmiljö som präglas av ett gott medarbetarskap och uppmuntrar till nytänkande, utveckling och kreativitet.

Ansvarsområde
Som projektchef kommer du att, i en beställarroll, ansvara för genomförandet av större ombyggnads- och utvecklingsprojekt. Du arbetar med hela projektet från tidig idé, genomförande och överlämning till förvaltning.

Du har det övergripande ansvaret för alla delar i byggprocessen inklusive budget för de projekt du driver. En viktig del i arbetet är samarbete och samverkan med bostadsdistrikten i bolaget, både i projekten du driver, och som stöd i övriga tekniska frågor.

Du rapporterar till avdelningens ombyggnadschef.

Personliga egenskaper och tidigare erfarenheter
Det är viktigt att du är affärs- och resultatinriktad och att du kan arbeta uthålligt mot långsiktiga mål. Som person är du intresserad av och duktig på att bygga team samt få dessa att arbeta mot gemensamma mål. Stor vikt läggs även vid förmågan att samarbeta och skapa goda relationer både internt och externt.

Vi ser att du är självgående och ansvarsfull, kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram. Du har ett intresse för hållbarhetsperspektivet i projektverksamheten och motiveras av innovativa och kreativa lösningar och arbetsmetoder.

Vi tror att du som söker tjänsten har:

  • Högskole- eller civilingenjör med inriktning på bygg eller motsvarande
  • Mångårig erfarenhet från kvalificerad byggprojektledning, med fördel inom bostadsbyggnadssektorn
  • En gedigen och bred kunskap inom projektledning
  • Goda kunskaper inom LOU och entreprenadjuridik är meriterande

Kontakt
Vill du ha mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Chefspoolen, Staffan Engberg, 0768-15 45 44.

Ansökan
Urvalet sker löpande, så välkommen med din ansökan omgående.

Dela
Skriv ut