Lediga jobb

Nu ökar vi byggtakten! Vill du vara med?

Det händer mycket i vår bransch och rekrytering pågår löpande. Nedan listas lediga tjänster inom hela Framtidenkoncernen; moderbolaget, Framtiden Byggutveckling och övriga dotterbolag. Besök även dotterbolagens webbplatser för att vara säker på att du inte missar någon ledig tjänst. Har du frågor? Kontakta respektive kontaktperson för tjänsten du vill söka.

Aktuellt just nu

Miljövärdar till Bostadsbolaget

>

Chef för trygghetsvärdar till Framtidenkoncernen

>

Kvartersvärdar till Bostadsbolaget

>

Områdeschef till Familjebostäder

>

Trygghetskonsulent till Störningsjouren

>

Projektchef till Familjebostäder

>
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2018-03-31

Miljövärdar till Bostadsbolaget

Vill du skapa Sveriges bästa utemiljöer tillsammans med oss? Nu söker vi flera miljövärdar!

Arbetsbeskrivning
Som miljövärd hos oss ansvarar du för allt arbete som rör den yttre miljön i våra bostadsområden. Det gäller såväl löpande skötselarbete som mer långsiktig planering av utemiljön. Miljövärdens kompetensområde är brett. Förutom kunskap om träd och planteringar behöver du ha kunskap om säkerhet på lekplatser och skötsel och reparation av markbeläggningar. Under vinterhalvåret ansvarar miljövärden också för snö och halkbekämpning.

Vem du är
Du är bra på att planera och prioritera ditt arbete. Du samarbetar gärna med dina kollegor i arbetsgruppen och är flexibel i förhållande till kund och verksamhetskrav. Att jobba hos oss innebär mycket kontakt med våra hyresgäster, till exempel vid frågor om källsortering, kompostering och trädgårdsskötsel. Det är därför viktigt att du känner dig bekväm också med den sociala delen av jobbet.

Kompetenskrav
Vi söker dig med trädgårdsutbildning, t. ex. från gymnasie- eller yrkeshögskola och med dokumenterad erfarenhet från trädgårdsarbete i större format.
Körkort är ett krav.

Vad vi kan erbjuda
Utemiljön är en viktig del av våra hyresgästers boendemiljö och något vi på Bostadsbolaget stolt kan säga att vi är riktigt duktiga på. Vår årliga kundundersökning visar att vi har högst kundbetyg på utemiljön bland de stora bostadsbolagen i Sverige. Det är tack vare våra kvalificerade och engagerade miljövärdar.

Din ansökan
Vi rekryterar löpande, så dröj inte med din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webb och rekryteringsportal. Du ansöker via knappen nedan.

Start: Omgående
Omfattning: Heltid
Sista ansökningsdag: 2018-03-31

 

Bostadsbolaget är ett av Sveriges största bostadsföretag med mer än 24 000 lägenheter över hela Göteborg. Vi är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad och vi är en aktiv part i samhälls- och stadsutvecklingen. Vi arbetar med hela boendemiljön eftersom vi vet att bra bostadsområden ger människor möjlighet att växa och må bra. Varje dag arbetar våra cirka 300 medarbetare för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2018-03-28

Chef för trygghetsvärdar till Framtidenkoncernen

Framtidenkoncernen är Sveriges största Allmännytta med 72 000 lägenheter över hela Göteborg.

Var fjärde göteborgare bor hos oss. Vi erbjuder bostäder åt alla och ger de boende inflytande över sin boendemiljö samt möjlighet att utveckla sin egen välfärd. Koncernen ägs av Göteborgs Stadshus AB som ingår i Göteborgs Stad och omfattar fastighetsförvaltning, produktion av nya bostäder och störningsservice. I Framtidenkoncernen ingår sju dotterbolag: Framtiden Byggutveckling, Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Egnahemsbolaget och Störningsjouren. Moderbolaget är Förvaltnings AB Framtiden.

Vill du vara med och utveckla staden genom att göra skillnad i våra hyresgästers boendemiljö? Nu söker vi chefer som ska ansvara för våra trygghetsvärdar i utvecklingsområdena!

I den här rekryteringen samarbetar Framtidenkoncernen med Lernia och vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Emma Gran på 0722-54 18 43 alternativt emma.gran@lernia.se

Ansök senast 28 mars
Läs om tjänsten här: www.lernia.se

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2018-04-15

Kvartersvärdar till Bostadsbolaget

Vi söker dig som brinner för service och att arbeta med människor.

Arbetsbeskrivning
Som kvartersvärd hos oss på Bostadsbolaget har du en viktig roll i att allt som rör kundtrivsel och du kommer i ditt dagliga arbete möta många av våra hyresgäster. Arbetsområdet är brett och ställer krav på affärsmässighet, god känsla för service och ett stort intresse för människor.

Vem du är
Du har ett mycket stort intresse för människor och god känsla för kundservice. Du har social kompetens med mycket god kommunikativ förmåga. Du samarbetar gärna med dina kollegor och är flexibel i förhållande till kund och verksamhetskrav.

Kompetenskrav
Vi söker dig med en fastighetsrelaterad utbildning. Det är meriterande om du har någon hantverksutbildning med yrkeskunskaper inom el, snickeri eller vvs. Det är också viktigt att du har datorvana och erfarenhet från kostnadsansvar då du har en budget att förhålla dig till kopplat till ditt ansvarsområde.
Körkort är ett krav.

Din ansökan
Vi rekryterar löpande, så dröj inte med din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webb och rekryteringsportal.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Hultgren via växelnummer 031-731 50 00.

Start: Omgående
Omfattning: Heltid
Sista ansökningsdag: 2018-04-15

 

Bostadsbolaget är ett av Sveriges största bostadsföretag med mer än 24 000 lägenheter över hela Göteborg. Vi är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad och vi är en aktiv part i samhälls- och stadsutvecklingen. Vi arbetar med hela boendemiljön eftersom vi vet att bra bostadsområden ger människor möjlighet att växa och må bra. Varje dag arbetar våra cirka 300 medarbetare för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2018-03-26

Områdeschef till Familjebostäder

Som områdeschef har du ett helhetsperspektiv för den dagliga förvaltningen i ett bostadsområde. Du ansvarar för att förvaltningen sker med så god kvalitet och affärsmässighet som möjligt utifrån fastigheternas, hyresgästernas och medarbetarnas behov. Därför behöver du ha ett stort intresse för människor, boendefrågor och förvaltning.

Ditt geografiska ansvarsområde är område centrum inom distrikt södra Göteborg vilket är ett geografiskt spritt område. Vår nyproduktion i bland annat Hovås och Donsö kommer att ingå i ditt förvaltningsområde. Total omfattning av förvaltningsområdet är ca 1500 lägenheter, ett 60-tal affärslokaler, som förvaltas av GöteborgsLokaler, samt ca 7 medarbetare.

Du arbetar för att hyresgästerna upplever kvalitet och trygghet i sitt boende. Du säkerställer att de åtgärder inom förvaltningsområdet som behöver göras blir genomförda för att säkra fastighetsbeståndets goda skick och långsiktiga värdeutveckling. Du ingår i distriktets ledningsgrupp tillsammans med övriga områdeschefer och distriktschef. Det innebär att du:

 • – Har personalansvar för bovärdar, miljövärdar och hantverkare
  – Har arbetsmiljöansvar samt ansvar för att myndighetskrav i förvaltningen efterlevs, åtgärder utförs och följs upp
  – Initierar och prioriterar löpande underhållsåtgärder
  – Har projektledning av mindre projekt inom det löpande underhållet
  – Ansvar för att upphandlade avtal följs i förvaltningen och att kvalitetssäkra dessa beställningar
  – Är delaktig i framtagande och uppföljning av distriktets verksamhetsplan
  – Ansvarig för att områdets budget hålls
  – Ansvar för inflytandefrågor gällande enskilda hyresgäster och lokala hyresgästföreningar

I rollen som områdeschef ingår även beredskapstjänst var 10:e vecka. Vi vill att du har kunskap och erfarenhet av fastighetsförvaltning. Det är viktigt att du tycker det är roligt med ledarskap och är en engagerande chef som har förmåga att få dina medarbetare att växa och gå mot gemensamma mål. Du inspireras av det mänskliga mötet och har självklart ett affärsmässigt kund- och serviceinriktat synsätt. För dig är det en självklarhet att skapa bra kundrelationer och vårda dessa.

Du är affärsmässig, driven och har förmåga till helhetssyn. Du kan prioritera dina arbetsuppgifter och är flexibel i din planering. Som chef leder, styr och planerar du arbetet mot ställda verksamhetsmål med ansvar för ekonomi, kvalitet och arbetsmiljö.

Vi söker dig som har examen som förvaltare vid yrkeshögskola eller annan relevant utbildning från högskola. Med fördel har du erfarenhet av ledarskap och även kanske kompletterat din utbildning med någon form av ledarutbildning.

B-körkort är ett krav.

Har du frågor om tjänsten?

Kontakta Distriktschef Niklas Derunger via vår växel 031-731 67 00.

Du är välkommen att skicka din ansökan senast den 26 mars till: jobbansokan@familjebostader.se
Märk din ansökan med ”områdeschef” i ämnesraden.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2018-03-25

Trygghetskonsulent till Störningsjouren

Störningsjouren söker nu ytterligare en engagerad och erfaren kollega som vill arbeta vräkningsförebyggande med boendesociala frågor.

 

Uppdraget som Trygghetskonsulent innebär att, på dagtid, hantera störningsärenden, arbeta med trygghetsfrågor och handlägga uppsägningar och avhysningar. Det kan handla om att grannar stör varandra, att en äldre person plötsligt inte längre klarar av att bo själv och behöver kontakt med ex äldreomsorg eller att det är oro i trapphuset. Du arbetar ute i våra kunders (Familjebostäder, Bostadsbolaget och Poseidons) bostadsområden och har daglig kontakt med både hyresvärdar och hyresgäster. Arbetet innebär att kontakt sker via telefon, brev och framför allt vid hembesök. Du samverkar med berörda myndigheter såsom stadsdelsförvaltning, kronofogden, psykiatri m fl.

För oss är din personliga lämplighet viktigare än formell utbildning. Det är avgörande att du har arbetslivserfarenhet från att bemöta människor i svåra situationer, att självständigt kunna fatta beslut och att driva en process från början till slut. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med boendesociala frågor.

Som person är du stabil, trygg, lösningsorienterad och drivande. Kommunikation är en stor del av din vardag vilket innebär att vi söker dig som är en god lyssnare, har lätt för att göra dig förstådd och stimuleras av mötet med människor. Då grunden i tjänsten är kompetens kring mänskliga relationer kommer personlig lämplighet vara avgörande i rekryteringsförfarandet. Arbetet innebär viss dokumentation, varpå du ska ha god datavana.

Vi erbjuder dig ett varierat arbete där du gör skillnad i många människors vardag. Arbetet bygger på självständighet och att du tycker om frihet under ansvar. Du kommer ingå i ett team om nio kollegor och i ett nära samarbete med dina kollegor bidrar du till ett tryggare Göteborg och trivsamma bostadsmiljöer. Du kommer till ett spännande bolag där vi ser möjligheter och vi är ständigt på jakt efter de bästa lösningarna och är i framkant när det gäller utvecklingsarbete. Utöver detta erbjuder vi fina lokaler centralt beläget i Focus-huset samt förmåner och vidareutbildning.

Inom Störningsjouren värdesätter vi jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald och ser gärna sökande med olika nationalitet och erfarenhet. Tjänsten avser tillsvidareanställning, 100%, dagtid. I rekryteringen söker vi även personal till ett vikariat om cirka sex månader, med möjlig förlängning.
För tjänsten krävs körkort.

Kontakt: För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Sofia Gärdsfors, tel: 031-773 83 84. Facklig företrädare Göran Åhman, Unionen, mail: goran.ahman@storningsjouren.goteborg.se

Ansökan: Ansök senast den 25 mars till louise.ternlind@storningsjouren.goteborg.se. Då urvalsprocessen börjar omgående är det viktigt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Har vi fångat ditt intresse? Tveka inte på att sökaVälkommen!

 

Störningsjouren ingår som ett av sju dotterbolag i Framtidenkoncernen, en av landets största fastighetsägare. Framtidenkoncernen ägs av Göteborgs Stadshus AB som ingår i Göteborgs Stad. Störningsjouren erbjuder tjänster som skapar trygghet och säkerhet i Göteborgs bostadsmiljöer.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2018-03-25

Projektchef till Familjebostäder

Position
Familjebostäder står inför ett utmanande arbete med utveckling av våra befintliga bostäder i kommande stadsdelsutvecklingsprojekt. På vår Fastighetsutvecklingsavdelning är bolagets tekniska kompetens samlad gällande bland annat energi, miljö, inköp, upphandling, fastighetsekonomi och projektledning. Avdelningen består av cirka 30 engagerade medarbetare som finns på Södra vägen ett stenkast från Götaplatsen i Göteborg. Som medarbetare i Fastighetsutvecklingsavdelningen kan du förvänta dig engagerade, tekniskt kunniga och hjälpsamma kollegor samt en arbetsmiljö som präglas av en god gemenskap.

Uppdraget
Som Projektchef har du en viktig roll i utvecklingen av Göteborgs stad. Du kommer ansvara för genomförandet av större ombyggnads- och utvecklingsprojekt. Du arbetar med hela projektet från tidig idé, genomförande och överlämning till förvaltning. Du kommer också att fungera som specialist och stötta i samtliga projekt med utformning av förfrågningsunderlag och affär.

Du har det övergripande ansvaret för alla delar i byggprocessen inklusive budget för de projekt du driver. En viktig del i arbetet är samarbete och samverkan med bostadsdistrikten i bolaget, både i projekten du driver, och som stöd i övriga tekniska frågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en byggteknisk bakgrund och flerårig erfarenhet som projektledare, projektchef, byggledare eller produktionschef på konsult-, entreprenad- eller fastighetsbolag. Har du erfarenhet av att arbeta med kalkyl och anbud på entreprenörssidan ser vi det som meriterande.

Du vet vad som är kostnadsdrivande i ett byggprojekt och hur man minimerar detta. Du har en uppfattning om hur man skall utforma förfrågningsunderlag för att uppnå bästa möjliga affär, med kvalitet och kostnadseffektivitet i fokus.

I rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper. Det är viktigt att du är affärs- och resultatinriktad och att du kan arbeta uthålligt mot långsiktiga mål. Som person är du intresserad av och duktig på att bygga team samt få dessa att arbeta mot gemensamma mål. Stor vikt läggs även vid förmågan att samarbeta och skapa goda relationer både internt och externt. Bra kommunikation värdesätter vi högt då det ofta är nyckeln till ett lyckat projekt. Vi vill därför att du är lyhörd, kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram.

Vi förväntar oss att du är självgående och ansvarsfull. Du har ett intresse för hållbarhetsperspektivet i projektverksamheten och motiveras av innovativa och kreativa lösningar och arbetsmetoder.

 

Familjebostäder är mitt inne i en spännande utvecklingsfas. Vi verkar inom ett område med stor betydelse för dagens och morgondagens Göteborgare – bostadsförsörjning och stadsutveckling. Vi ingår i Framtidenkoncernen, en del av Göteborgs Stad. Hos oss får du ett arbetsklimat där du ges stor frihet att utvecklas under eget ansvar en yrkesroll där du gör skillnad i människors liv.

Välkommen med din ansökan. Skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev via www.mercuriurval.se (Ref.nr SE-12852) senast 25 mars 2018.

Har du frågor om tjänsten kontakta gärna Jonas Bengtsson på Mercuri Urval 0709-69 01 65 för mer information. Vill du veta mer om Familjebostäder se www.familjebostader.se.

 

Dela
Skriv ut