Vi bygger det hållbara samhället för framtiden

Som en av Sveriges största fastighetskoncerner arbetar vi varje dag med att utveckla boendet i Göteborg. Vi vill skapa hållbara, trygga miljöer där människor trivs och vill leva.

Framtidenkoncernen är en fastighetskoncern som ägs av Göteborgs Stadshus AB som ingår i Göteborgs Stad och omfattar bostäder, fastighetsförvaltning, produktion av nya bostäder och störningsservice. Vi tillför, erbjuder och utvecklar bostäder åt olika typer av bostadskonsumenter, ger de boende inflytande över sin bostad och dess närmaste omgivning samt möjlighet att utveckla sin egen välfärd. I Framtidenkoncernen ingår Framtiden Byggutveckling, Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Egnahemsbolaget  och Störningsjouren. Vi har cirka 72.000 lägenheter i Göteborg. Det innebär att var fjärde göteborgare bor hos oss. Vår ambition är att successivt nå en produktion om 1 400 färdigställda bostäder per år. Samtidigt arbetar vi för att öka integrationen och välfärden i våra bostadsområden och att minska påverkan på miljön.

Läs mer

Stäng

Vi bygger framtidens Göteborg

”Vi bygger det hållbara samhället för framtiden”. Så lyder vår vision. Framtidenkoncernen finns till för göteborgarna. Våra hyresgäster ska trivas, ha en meningsfull tillvaro och leva i goda livsmiljöer.

”Vi bygger det hållbara samhället för framtiden”. Så lyder vår vision. Framtidenkoncernen finns till för göteborgarna. Våra hyresgäster ska trivas, ha en meningsfull tillvaro och leva i goda livsmiljöer. Våra medarbetare gör ett fantastiskt jobb varje dag och det skapar förutsättningar för ett hållbart Göteborg idag och i framtiden. Varje ord i vår vision definieras: Vi – alla medarbetare, Göteborgs Stad, hyresgäster, akademin och partners. Bygger – nytt, förädlar och förvaltar bostäder, lokaler, torg och parkeringar. Hållbara samhället – socialt, ekologiskt och ekonomiskt. För – göteborgarna, regionen, potentiella hyresgäster och kunder. Framtiden – utveckling för ett attraktivare Göteborg.

Läs mer

Stäng

Vi bidrar till ökad välfärd

Vi finns för att utveckla och stärka Göteborg som bostadsort och regioncentrum. Vi skapar affärsmässig samhällsnytta, utvecklar bostäder och bidrar till trygghet och trivsel. Vi bidrar till ökad välfärd.

Vi finns för att utveckla och stärka Göteborg som bostadsort och regioncentrum. Vi skapar affärsmässig samhällsnytta, utvecklar bostäder och bidrar till trygghet och trivsel. Vi bidrar till ökad välfärd.

Vår affärsidé
Framtidenkoncernen skapar affärsmässig samhällsnytta och är en strategisk aktör i syfte att stärka Göteborg som bostadsort och regioncentrum.

Framtidenkoncernen ska tillföra, erbjuda och utveckla bostäder åt olika typer av bostadskonsumenter.

Framtidenkoncernen ska bidra till trygghet, trivsel och service och ge de boende inflytande över sin bostad och dess närmaste omgivning samt möjlighet att utveckla sin egen välfärd.

Läs mer

Stäng

Dotterbolag & organisation

VÅRA DOTTERBOLAG

I Framtidenkoncernen ingår Framtiden Byggutveckling, Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Egnahemsbolaget och Störningsjouren. Framtidenkoncernen ägs av Göteborgs Stadshus AB som ingår i Göteborgs Stad. Det finns mycket erfarenhet och kunskap hos våra dotterbolag och tillsammans utvecklar och bygger vi Göteborg.

STYRELSE SAMT DAGORDNING OCH PROTOKOLL

Här hittar ni dagordning och protokoll.
 .  .
..
Ordinarie ledamöter Framtiden:
Lars Johansson (S) ordf.
Claes Roxbergh(MP) 1:e v ordf.
Kjell Björkqvist (L) 2:e v ordf.
Shadiye Heydari (S)
Christina Backman (M)
Rustan Hälleby (M)
Endrick Schubert (S)
Johan Svensson (V)
..
Suppleanter:
Mathias Koppfeldt (KD)
Anna Jivén (S)
Andreas Sjöö (S)
Ordinarie arbetstagarrepresentanter:
Ulla Berg (PTK)
Thomas Gustavsson (LO)
Jan-Olov Isacsson (LO)
..
Arbetstagarsuppleanter:
Jan Jentzell (PTK)
Viveca Bertelsen (PTK)
Niclas Blomnell (LO)
Lekmannarevisorer:
Hans Aronsson (S)
Claes-Göran Lans (M)
..
Lekmannarevisorssuppleanter:
Sven Andersson (M)
Vivi-Ann Nilsson (S)
..
Auktoriserad revisor:
Karin Olsson
Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB
   
Framtiden Byggutveckling
Ordinarie ledamöter:
Martin Blixt
Michael Pirosanto
Camilla Hallquist
Lekmannarevisorer:
Lars-Ola Dahlqvist (S)
Lars Bergsten (M)Auktoriserad revisor:
Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB

KONCERNLEDNING

tf VD och koncernchef Förvaltnings AB Framtiden
Martin Blixt 
tf VD Framtiden Byggutveckling AB
Anna Nordén
VD Poseidon
Lena Molund Tunborn
VD Bostadsbolaget
Kicki Björklund
VD Familjebostäder
Per-Henrik Hartman
VD Egnahemsbolaget
Mikael Dolietis
VD Gårdstensbostäder
Michael Pirosanto
VD Störningsjouren
Sofia Gärdsfors
 Kommunikationschef Förvaltnings AB Framtiden
Ann Törnblom

 

Finansiell information

Stäng

Stäng

Stäng

Policydokument

Våra policydokument

Förutom ägardokumentet utgör policydokument viktiga styrinstrument för verksamheten. Vi har koncerngemensamma policydokument beslutade av koncernstyrelsen och stadenövergripande policydokument som har beslutats av Kommunfullmäktige.

Policydokument antagna av koncernstyrelsen

Anvisningar antagna av koncernstyrelsen

Policydokument antagna av kommunfullmäktige och koncernstyrelsen

Policydokument som är antagna av kommunfullmäktige finns att läsa på goteborg.se

Press

Vi svarar gärna på frågor som rör vår verksamhet. Har du frågor om Framtidenkoncernen, kontakta i första hand våra kommunikationsansvariga. I nyhetsflödet ”Senaste nytt” till höger på sidan publiceras nyheter och pressmeddelanden från koncernen.


 Presskontakt

Ann Törnblom, Kommunikationschef, 0725-00 15 35 ann.tornblom@framtiden.se    

 


Vår logotyp Här finns logotyp för nedladdning i formaten: EPS, JPG, PNG och TIF samt vår grafiska manual. Framtiden-logotyper (ZIP-fil) Grafisk manual (PDF) Nyheter och pressmeddelanden publiceras också på MyNewsdesk

 

Följ Framtidenkoncernen

Lediga jobb

Nu ökar vi byggtakten! Vill du vara med?

Det händer mycket i vår bransch och rekrytering pågår löpande. Nedan listas lediga tjänster inom hela Framtidenkoncernen; moderbolaget, Framtiden Byggutveckling och övriga dotterbolag. Besök även dotterbolagens webbplatser för att vara säker på att du inte missar någon ledig tjänst. Har du frågor? Kontakta respektive kontaktperson för tjänsten du vill söka.

Aktuellt just nu

Byggprojektledare till Familjebostäder

>

Bovärd till Familjebostäder

>
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2018-10-30

Byggprojektledare till Familjebostäder

Om arbetsplatsen
Hos Familjebostäder kan alla bo. Det spelar ingen roll vem man är, i vilken livsfas man befinner sig eller varifrån man kommer. Vi har bostäder som passar alla och vi är stolta över att vara en av Göteborgs största fastighetsägare, med drygt 18 500 lägenheter och hyresgäster från Donsö till Bergsjön.
Vi är en del av Framtidskoncernen som ingår i Göteborgs Stad. Läs mer på www.familjebostäder.se

Arbetsuppgifter
Är du en sån som går igång på betydelsefulla byggprojekt och gillar den sociala kontakten med andra människor? I så fall har vi en ledig tjänst för dig nu!

Hos oss kommer du garanterat få utlopp för ditt samhällsbyggnadsintresse – Vi tillhör Sveriges största bostadskoncern! På Fastighetsutvecklingsavdelningen har vi en viktig roll i arbetet med att utveckla fastigheter och områden för att få hyresgästerna att trivas. Vår avdelning består idag av 28 personer, där stämningen är skön och ambitionen hög. I din roll kommer du att tillhöra ombyggnadsgruppen och rapportera till ombyggnadschefen.

På Familjebostäder har du möjlighet att vara med och påverka framtidens Göteborg! Som projektledare hos oss kommer du ansvara för genomförandet av ombyggnads- och utvecklingsprojekt. Du arbetar med projekt från tidig idé till genomförande och överlämning till förvaltning. Du har det övergripande ansvaret för alla delar i byggprocessen inklusive budget för de projekt du driver.

Ombyggnadsprojekt handlar om människor. Vi söker dig som inte bara älskar nya och spännande byggprojekt, utan som också bryr dig om vad folk tycker. Du kommer nämligen att ha mycket kontakt med såväl hyresgäster som entreprenörer och leverantörer, och så klart dina kollegor i bolagets förvaltande distrikt. Vi är övertygade om att bra kommunikation i alla led är en viktig nyckel till ett lyckat projekt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet som projektledare, platschef, produktionschef eller motsvarande eftersom vi vill att du har förståelse för hur byggprojekt fungerar.
Vi ser gärna att du har en högskole- eller civilingenjörsexamen (inom samhällsbyggnad) men det viktigaste är att du är rätt person.
Rätt för oss innebär att du är affärs- och resultatinriktad, att du kan arbeta mot långsiktiga mål och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Är du dessutom en hejare på entreprenadupphandling blir vi riktigt glada.
Vi tror också att du är intresserad av och duktig på att bygga team som arbetar tillsammans mot gemensamma mål. För att passa in i vårt gäng bör du vara en god kommunikatör med social kompetens, och gärna med en stor portion humor.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan
Ansök senast: 2018-10-30
Referensnummer: A819042

Kontaktperson
Jonas Lindal, Ombyggnadschef, 031-731 67 62, jonas.lindal@familjebostader.se

Övrigt
Familjebostäder har en spännande blandning av fastigheter. Vi äger och förvaltar bland annat hus från sekelskiftet, folkhemshus från 50-talet och miljonprogramsområden. Med fler än 70 kvarter av landshövdingehus är vi också Sveriges största trähusägare. Det gör att arbetet som byggprojektledare hos oss är både utmanande och variationsrikt i omfattning och komplexitet.

Vi är stolta över våra fina fastigheter och här kan du läsa om sex utvalda arkitektoniska stilar som vi vill hylla lite extra:
https://www.familjebostader.se/om-foretaget/foretagsfakta/vara-hus/

Vi utmanar oss själva varje dag och det ger resultat. 2018 fick vi utmärkelsen Sveriges bästa renoveringsprojekt. Du kan läsa mer om detta här:
https://www.sabo.se/familjebostader-vann-arets-basta-renoveringsprojekt/

Vi erbjuder dig ett utmanande och ansvarfullt arbete i ett expansivt företag med hög kompetens och korta beslutsvägar. Som en del av Göteborgs Stad arbetar vi aktivt för att bidra till ett mer jämlikt och hållbart Göteborg. På Familjebostäder är vi övertygade om att hållbarhet och affärsmässighet går hand i hand.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2018-10-14

Bovärd till Familjebostäder

Hos Familjebostäder kan alla bo. Det spelar ingen roll vem man är, i vilken livsfas man befinner sig eller varifrån man kommer. Vi har bostäder som passar alla och vi är stolta över att vara en av Göteborgs största fastighetsägare, med drygt 18 500 lägenheter och hyresgäster från Donsö till Bergsjön.
Vi är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad. Läs mer på www.familjebostäder.se

Arbetsuppgifter
Bland färgglada husfasader hittar du vårt distriktskontor i Gärdsås – din bas i distrikt Bergsjön där denna roll kommer att placeras. Här jobbar vi med utmanande och händelserika projekt som pågår för fullt och som väntas komma. Den här hösten tar vi på oss stora renoveringsrocken och kickar igång ett renoveringsarbete för just Gärdsås. Hela området är i en förändringsfas med start hos oss.

Din roll i gänget som bovärd innebär att vara lika bra på att lösa problem när hyresgästerna behöver hjälp, som att bygga trygga relationer med våra boende. När du jobbar hos oss är du Familjebostäders ansikte utåt och vår förlängda arm – därför behöver vi någon som diggar det där med god service, tycker om att vara tillgänglig och har utrymme för flexibilitet. Din kundkontakt sker via fysiska möten hemma hos våra hyresgäster eller i distriktets kundservice, men även per telefon och mejlkonversation.

Ditt arbetsområde är brett. Du ansvarar för funktionen i våra hus och våra hyresgästers trivsel. Det ingår även en del ekonomi i din roll som att sköta beställningar och fakturor. Vilket för oss vidare till det där med datahantering. Förutom att vara händig och själv kunna fixa problem i lägenheterna, så är det en del administrativ tid som du behöver sköta. Som att reda i digitala serviceanmälningar och styra upp beställningar för el, vvs, snickerier och energi/värme. Ett stort plus om du är en fena på att följa upp och ge återrapporteringar.

Kvalifikationer
Arbetet är självständigt med stor frihet under ansvar – vilket gör att du behöver planera din tid med stor omsorg. Tillsammans med arbetsgruppen planerar och genomför du också skötsel och underhåll för hela bostadsområdet. Det är därför viktigt att du är en lagspelare och tycker om att samarbeta.
Känner du dig manad att söka dig till oss? Kul!

Vi vill bara understryka tre viktiga saker. Du bör ha körkort, en fastighetsteknisk utbildning och ett genuint intresse av att hjälpa människor som har olika frågor, önskemål eller problem i sitt boende.
Vi förutsätter att du har goda social skills för att kunna funka ihop med alla våra olika hyresgäster som bor hos oss, för under våra tak är alla välkomna!
Innan du skickar iväg din ansökan, vill vi flika in med att du får en extra guldstjärna om du har erfarenhet av liknande jobb eller har någon hantverksutbildning med yrkeskunskaper inom el, snickeri eller vvs i bagaget. Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde efter överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2018-10-14
Referensnummer: A816109

Kontaktperson
Babak Milanian
Områdeschef/Förvaltare
031-7316513
babak.milanian@familjebostader.se

Övrigt
Bergsjön är en färgstark stadsdel där kreativitet och kultur flödar.

Området Siriusgatan i Gärdsås är uppfört i början av 1970-talet. Majoriteten av byggnaderna är bostadshus i 7–8 våningar inkl. suterräng. Byggnaderna är i stort behov av renovering och har bland annat problem med otätt klimatskal.

Ett mål i projektet är också att tillskapa fler lägenheter genom tillbyggnad.

Hyresgästerna som bor i Bergsjön ska känna sig trygga och stolta över vår helt unika stadsdel dit andra människor kommer för att uppleva både kultur och natur och ska ha en meningsfull tillvaro, känna sig trygga och stolta över att bo hos Familjebostäder och i Bergsjön och på Siriusgatan. Distrikt Bergsjön ska ha högsta Nöjd Kund Index i Familjebostäders bestånd och vi är en god bit på väg.

Parallellt med att den omfattande renovering i området genomförs så tillkommer nya arbetsuppgifter till område Gärdsås motsvarande två halvtidstjänster; dels att hålla den nya kundytan i områdeslokalen öppen minst två halvdagar i veckan för att informera om det omfattande renoveringsprojektet, dels att vara renoveringsprojektet behjälpligt att med kort varsel bistå entreprenörer och andra.

Inom denna rekrytering så söker vi även en bovärd för visstidsanställning under ca 1 år.

Familjebostäder är en attraktiv arbetsgivare med en stark företagskultur som präglas av goda värderingar för dig som medarbetare.
Vi erbjuder dig ett utmanande och ansvarfullt arbete i ett expansivt företag med en hög kompetens och korta beslutsvägar. Som en del av staden arbetar vi aktivt för att bidra till att Göteborg ska bli en mer jämlik och hållbar stad. Vårt övergripande mål inom hållbarhet är att skapa ett mer jämlikt och hållbart Göteborg.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.

Dela
Skriv ut

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss. Här hittar du alla kontaktuppgifter du behöver.

Postadress
Förvaltnings AB Framtiden
Sven Hultins Plats 2
412 58 Göteborg
Besök: Johanneberg Science Park

 

 

 

Växel:
031-773 75 50
Fax:
031-773 75 64Epost Framtiden: framtiden(a)framtiden.seVäxel:
031-773 75 50

Kontakta våra dotterbolag

Bostadsbolaget Egnahemsbolaget Familjebostäder  Framtiden Byggutveckling
Poseidon Störningsjouren Gårdstensbostäder

Medarbetare i Förvaltnings AB Framtiden

Ann Grensner Blomqvist
Ekonomiassistent
031-773 75 58
e-post
Britt-Marie Dristig
Finans
031-773 83 44
e-post
Martin Blixt
tf VD och koncernchef
031-773 83 42
e-postMagnus Holmberg
Redovisningschef
031-773 75 56
e-post
Marita Åblad
Finans
031-773 75 59
e-post
Mohamed Hama Ali
Bolagsjurist
031-773 75 54
e-postLars Just
Ekonomichef
031-773 75 57
e-post
Lena Hagenfeldt
VD-assistent
031-719 31 50
e-post
Ann Törnblom
Kommunikationschef
0725-001535
e-post Bo Strandberg
Processledare Social hållbarhet
0706-40 93 83
e-post
Jessica Wejemark
Säkerhetschef 

e-post

Linda Björk
HR-chef
031-773 75 66
e-post


Ulf Östermark
Utvecklingschef Ekologisk hållbarhet
031-773 83 41
e-post
Lars Magnusson
Business Controller
031-719 31 53
e-post
Eva Källén-Vall
Dataskyddskoordinator
031-719 31 56
e-postGudrun Nilsson
IT-strateg
031-719 31 55
e-post