Vi bygger det hållbara samhället för framtiden

Som en av Sveriges största fastighetskoncerner arbetar vi varje dag med att utveckla boendet i Göteborg. Vi vill skapa hållbara, trygga miljöer där människor trivs och vill leva.

Framtidenkoncernen är en fastighetskoncern som ägs av Göteborgs Stadshus AB som ingår i Göteborgs Stad och omfattar bostäder, fastighetsförvaltning, produktion av nya bostäder och störningsservice. Vi tillför, erbjuder och utvecklar bostäder åt olika typer av bostadskonsumenter, ger de boende inflytande över sin bostad och dess närmaste omgivning samt möjlighet att utveckla sin egen välfärd. I Framtidenkoncernen ingår Framtiden Byggutveckling, Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Egnahemsbolaget  och Störningsjouren. Vi har cirka 72.000 lägenheter i Göteborg. Det innebär att var fjärde göteborgare bor hos oss. Vår ambition är att successivt nå en produktion om 1 400 färdigställda bostäder per år. Samtidigt arbetar vi för att öka integrationen och välfärden i våra bostadsområden och att minska påverkan på miljön.

Läs mer

Stäng

Vi bygger framtidens Göteborg

”Vi bygger det hållbara samhället för framtiden”. Så lyder vår vision. Framtidenkoncernen finns till för göteborgarna. Våra hyresgäster ska trivas, ha en meningsfull tillvaro och leva i goda livsmiljöer.

”Vi bygger det hållbara samhället för framtiden”. Så lyder vår vision. Framtidenkoncernen finns till för göteborgarna. Våra hyresgäster ska trivas, ha en meningsfull tillvaro och leva i goda livsmiljöer. Våra medarbetare gör ett fantastiskt jobb varje dag och det skapar förutsättningar för ett hållbart Göteborg idag och i framtiden. Varje ord i vår vision definieras: Vi – alla medarbetare, Göteborgs Stad, hyresgäster, akademin och partners. Bygger – nytt, förädlar och förvaltar bostäder, lokaler, torg och parkeringar. Hållbara samhället – socialt, ekologiskt och ekonomiskt. För – göteborgarna, regionen, potentiella hyresgäster och kunder. Framtiden – utveckling för ett attraktivare Göteborg.

Läs mer

Stäng

Vi bidrar till ökad välfärd

Vi finns för att utveckla och stärka Göteborg som bostadsort och regioncentrum. Vi skapar affärsmässig samhällsnytta, utvecklar bostäder och bidrar till trygghet och trivsel. Vi bidrar till ökad välfärd.

Vi finns för att utveckla och stärka Göteborg som bostadsort och regioncentrum. Vi skapar affärsmässig samhällsnytta, utvecklar bostäder och bidrar till trygghet och trivsel. Vi bidrar till ökad välfärd.

Vår affärsidé
Framtidenkoncernen skapar affärsmässig samhällsnytta och är en strategisk aktör i syfte att stärka Göteborg som bostadsort och regioncentrum.

Framtidenkoncernen ska tillföra, erbjuda och utveckla bostäder åt olika typer av bostadskonsumenter.

Framtidenkoncernen ska bidra till trygghet, trivsel och service och ge de boende inflytande över sin bostad och dess närmaste omgivning samt möjlighet att utveckla sin egen välfärd.

Läs mer

Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du prenumerera på vårt koncerngemensamma digitala nyhetsbrev?

Vill du prenumerera på vårt koncerngemensamma digitala nyhetsbrev? Här får du information om mycket av det som händer i Framtidenkoncernen, Sveriges största allmännytta.

Klicka här för att anmäla dig!

Läs mer

Stäng

Dotterbolag & organisation

VÅRA DOTTERBOLAG

I Framtidenkoncernen ingår Framtiden Byggutveckling, Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Egnahemsbolaget och Störningsjouren. Framtidenkoncernen är en del av Göteborgs Stad. Det finns mycket erfarenhet och kunskap hos våra dotterbolag och tillsammans utvecklar och bygger vi Göteborg.

STYRELSE SAMT DAGORDNING OCH PROTOKOLL

Här hittar ni dagordning och protokoll.
 .  .
..
Ordinarie ledamöter Framtiden:
Kjell Björkqvist (L) ordf.
Stefan Svensson (M) 1:e v ordf.
Roger Höög(V) 2:e v ordf.
Amalia Rud Pedersén (S)
Jan Jörnmark (D)
Martin Nilsson (MP)
Bernt Sabel (S)
Erik Woxlin (KD)
Johannes Hulter (S)
Suppleanter:
Susanne Wirdemo (M)
Tamara Nesic (S)
Johan Svensson (V)
Tove Krabo (D)
Daniel Augustsson (C)
Gunnar Ekeroth (MP)
 
Ordinarie arbetstagarrepresentanter:
Ulla Berg (PTK)
Per Olsson (PTK)
Simon Kappelmark (LO)
Jan-Olov Isacsson (LO)..
Arbetstagarsuppleanter:
Viveca Bertelsen (PTK)
Niclas Blomnell (LO)
Lekmannarevisorer:
Bengt Bivall (V)
Lars-Ola Dahlqvist (S)

..
Lekmannarevisorssuppleanter:
Gun Cederborg (V)
Birgitta Adler (S)

..
Auktoriserad revisor:
Karin Olsson
Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB
   
Framtiden Byggutveckling
Ordinarie ledamöter:
Terje Johansson
Michael Pirosanto
Camilla Hallquist
Mikael Dolietis
Lekmannarevisorer:
Lars-Ola Dahlqvist (S)
Lars Bergsten (M)
Auktoriserad revisor:
Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB

KONCERNLEDNING

VD och koncernchef Förvaltnings AB Framtiden
Terje Johansson 
VD Framtiden Byggutveckling
Martin Blixt
VD Poseidon
Lena Molund Tunborn
VD Bostadsbolaget
Kicki Björklund
VD Familjebostäder
Per-Henrik Hartman
VD Egnahemsbolaget
Mikael Dolietis
VD Gårdstensbostäder
Michael Pirosanto
VD Störningsjouren
Sofia Gärdsfors
 

 

Finansiell information

Stäng

Stäng

Stäng

Policydokument

Våra policydokument

Förutom ägardokumentet utgör policydokument viktiga styrinstrument för verksamheten. Vi har koncerngemensamma policydokument beslutade av koncernstyrelsen och stadenövergripande policydokument som har beslutats av Kommunfullmäktige.

Policydokument antagna av koncernstyrelsen

 

Policydokument antagna av kommunfullmäktige och koncernstyrelsen

Policydokument som är antagna av kommunfullmäktige finns att läsa på goteborg.se

Press

Vi svarar gärna på frågor som rör vår verksamhet. Har du frågor om Framtidenkoncernen, kontakta i första hand våra kommunikationsansvariga. I nyhetsflödet ”Senaste nytt” till höger på sidan publiceras nyheter och pressmeddelanden från koncernen.


 Presskontakt

Katrin Amgarth, tf pressansvarig, 031-731 67 79, katrin.amgarth@familjebostader.se    

 


Vår logotyp Här finns logotyp för nedladdning i formaten: EPS, JPG, PNG och TIF samt vår grafiska manual. Framtiden-logotyper (ZIP-fil) Grafisk manual (PDF) Nyheter och pressmeddelanden publiceras också i vårt nyhetsrum på MyNewsdesk

Lediga jobb

Framtiden söker fler engagerade medarbetare

I vår koncern arbetar 1000 medarbetare i olika roller som till exempel fastighetsvärdar, förvaltare, miljövärdar, projektledare men också i stödfunktioner inom ekonomi, it och kundservice.

Vår gemensamma kultur i koncernen präglas av ett starkt kundfokus, affärsmässighet och stolthet över det uppdrag vi har. Vi arbetar kontinuerligt för att utvecklas och förbättras tillsammans.

Framtidenkoncernen arbetar mycket med att vara en säker, trygg och inkluderande arbetsplats där människors olikheter tas tillvara, där medarbetare känner en hög grad av tillhörighet och där alla kan vara sig själva. Våra mätningar visar glädjande nog att medarbetarna upplever sig inkluderade, säkra och trygga i sina arbeten.

Våra medarbetarundersökningar som görs i realtid visar att vi har engagerade medarbetare som upplever att de har meningsfulla jobb.

Vi behöver bli fler som kan vara med och göra skillnad. Här hittar du lediga tjänster inom koncernen. 

Aktuellt just nu

Fastighetsskötare till Bostadsbolaget

>

Senior projektansvarig till Gårdstensbostäder

>

Projektansvarig Kund till Bostadsbolaget

>

Garantikoordinator till Familjebostäder

>

Projektledare till Egnahemsbolaget

>

Störningsjouren söker nyutexaminerad jurist

>

Störningsjouren söker nyutexaminerad jurist – vikariat

>

Poseidon söker fastighetsingenjör till distrikt Hisingen

>

IT-strateg till Poseidon

>
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-08-31

Fastighetsskötare till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
Som fastighetsskötare i Hammarkullen kommer du främst ansvara för att hålla våra utemiljöer fina genom skräpplockning, trädgårdsarbete och annat förbättringsarbete. Utöver detta kan även inre skötsel av exempelvis trapphus, soprum och allmänna utrymmen förekomma. Du planerar, utvecklar och prioriterar efter situation och anpassar ständigt din arbetsinsats efter områdets behov och årstid. Eftersom du kommer vara på plats ute i våra områden är du också en företrädare för Bostadsbolaget, det ställer stora krav på att du kommunicerar på ett tydligt och lösningsorienterat sätt med våra hyresgäster.

Kvalifikationer
Du som söker bör ha en treårig gymnasieutbildning, B-körkort är ett krav. Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter av liknande arbetsuppgifter. Eftersom du kommer arbeta nära våra hyresgäster är respektfullhet, noggrannhet och ansvarskänsla viktiga egenskaper hos dig. För att lyckas i rollen som fastighetsskötare bör du också tycka om att vara utomhus och att jobba med kroppen.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-08-31
Referensnummer: A968847

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Sara Gustafsson, sara.gustafsson@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget är ett av Göteborgs största bostadsföretag vilket gör oss till en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Vår verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Hos oss får du chansen att utvecklas, utmanas och varje dag arbeta för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster.
Vi arbetar aktivt med vår värderingsgrund och vill att våra medarbetare ska tycka at det är roligt att gå till jobbet med målsättningen att vara Göteborgs bästa hyresvärd. För att bli det jobbar vi långsiktigt, för en hållbar och miljöanpassad samhällsutveckling inom såväl hårda som mjuka frågor. Hos oss anser vi att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Med det menar vi att du ska må bra både hemma och på jobbet. Vi erbjuder därför bra friskvårdsförmåner, flexibla arbetstider, kostförmån och bra reseförmåner.
Sedan 2018 arbetar vi med realtidsmätningar för att säkerställa en god arbetsmiljö på samtliga arbetsställen.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-09-10

Senior projektansvarig till Gårdstensbostäder

Arbetsbeskrivning
Gårdstensbostäder verkar i Gårdsten, en stadsdel i norra Göteborg. Bolaget ingår som en del i Framtidenkoncernen, som i sin tur ägs av Göteborgs Stad.

Lägenhetsbeståndet omfattar 2 751 hyreslägenheter samt cirka 20 000 kvadratmeter lokalyta. Bolaget har över 7 000 boende med ursprung från hela världen. Det är ett dynamiskt och kulturellt mångfacetterat bostadsområde.

Vi söker nu en Senior Projektansvarig till Gårdstensbostäder där du får möjlighet att arbeta ur ett större perspektiv, lyfta blicken från husen till hela samhället. Här får du möjligheten att vara delaktig i stadsutvecklingen inom Gårdsten och arbeta i en engagerad och dynamisk organisation. Samtidigt som du hjälper andra växa genom att dela med dig av din expertis gällande övergripande fastighetsförvaltning.

Ansvarsområde
Vi vill nu förstärka vår förvaltningsgrupp med en Senior Projektansvarig, som delar vårt engagemang för samhällsbyggande och vill vara med och utveckla Gårdsten. Ditt engagemang och din erfarenhet innebär att du kan ombyggnad och nybyggnad, ekonomi och förvaltning. Du är inte rädd för att styra upp entreprenörer och känner glädje när dina lösningar uppskattas av hyresgäster och kollegor.

I din roll som Senior Projektansvarig kommer du arbeta som stöd, hjälp och mentor åt våra huschefer och föra in din kunskap i vår organisation. Samtidigt kommer du arbeta praktiskt genom att vara projektansvarig rörande renovering, om- och nybyggnation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
– Projektansvar avseende frågor som rör renovering, om- och nybyggnation.
– Representerar Gårdstensbostäder på koncernnivå rörande bygg- och investeringsfrågor.
– Vara en expertfunktion som huschefer kan vända sig till gällande frågor kring renovering, ombyggnation och nybyggnation, ekonomiska frågor och kalkylering.
– Stödjer huschefer vid byggmöten och garantifrågor.

Huscheferna arbetar nära våra hyresgäster och förvaltnings- och budgetansvar samt egen beslutanderätt i alla frågor som gäller lägenheter inom deras område. I samråd med bolagets VD ansvarar de även för fastigheternas långsiktiga underhåll.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
– är en trygg person som kan samarbeta och skapa förtroende
– har utbildning inom byggteknik eller fastighetsförvaltning
– har minst tio års dokumenterad erfarenhet som bygg- / projektledare eller platschef i entreprenadverksamhet alternativt minst tio års dokumenterad erfarenhet som projektansvarig inom fastighetsförvaltning

Anställningsvillkor
– Tjänsten är en heltids tillsvidareanställning med tillträde enligt ök
– B-körkort är ett krav

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Randstad. Vi vill ha din anmälan om intresse för tjänsten senast den 10 september.
Har du frågor kontaktar du Petra Pettersson på telefon 0733-434629 eller på petra.pettersson@randstad.se

Välkommen med din ansökan!

 

Om Gårdstensbostäder
Är ett kommunalt fastighetsbolag med uppdrag att utveckla hela stadsdelen!
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.
Gårdsten är miljonprogramsområdet som har fått ett nytt ansikte, omvandlingen startade 1997, med en uttalad strategi att bedriva ett förändringsarbete.
Vi har gått från att vara ett av Sveriges mest segregerade områden, till ett idag ur alla synvinklar väl fungerande område.
Vi har blivit uppmärksammade med både lovord, priser och utmärkelser. Detta tack vare en helhetssyn på boende och boendet samt bolagets drivkraft i arbetet med att lyfta området. Numer klassas Gårdsten som ett uppskattat bostadsområde.
Gårdstensbostäder har idag nöjda hyresgäster som trivs och vill bo kvar. Vi driver fortsatt ett aktivt dialog- och utvecklingsarbete med våra hyresgäster. Just nu arbetar vi med nästa steg, att förverkliga Vision 2025.2.

www.gardstensbostader.se

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-08-24

Projektansvarig Kund till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
Tillsammans med Fastighetsutvecklingen verkar du som byggherreombud och projektledare i olika typer av projekt. Du leder och samordnar arbetet med kund- och förvaltningsrelaterade byggprojekt tillsammans med våra leverantörer och bolagets tekniska förvaltare. I ditt dagliga arbete hanterar du projekt från idé till framtagande av beslutsunderlag och även projektering, upphandling samt genomförande.

I din tjänst ingår att samordna och ha kontroll på den akuta skadebilden och dess ekonomi tillsammans med distrikten och deras tekniska förvaltare, samt ta fram planer på hur dessa projekt bör prioriteras utifrån företagets övergripande inriktning. Som en ytterligare dimension i arbetet kommer du att ha hand om bolagets konstbudget och genomförandet av konstprojekten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är civilingenjör eller har en annan relevant byggteknisk utbildning/erfarenhet från olika delar av byggprocessen.
Du har jobbat med projektledning/byggledning som en del av ditt yrkesliv
Du har kunskap och intresse för byggteknik och byggprocessen.
B-körkort är ett krav

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-08-24
Referensnummer: A968266

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Tommy Harman, 031-7315000, tommy.harman@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget är ett av Göteborgs största bostadsföretag vilket gör oss till en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Vår verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Hos oss får du chansen att utvecklas, utmanas och varje dag arbeta för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster.
Vi arbetar aktivt med vår värderingsgrund och vill att våra medarbetare ska tycka at det är roligt att gå till jobbet med målsättningen att vara Göteborgs bästa hyresvärd. För att bli det jobbar vi långsiktigt, för en hållbar och miljöanpassad samhällsutveckling inom såväl hårda som mjuka frågor. Hos oss anser vi att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Med det menar vi att du ska må bra både hemma och på jobbet. Vi erbjuder därför bra friskvårdsförmåner, flexibla arbetstider, kostförmån och bra reseförmåner.
Sedan 2018 arbetar vi med realtidsmätningar för att säkerställa en god arbetsmiljö på samtliga arbetsställen.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-08-23

Garantikoordinator till Familjebostäder

Arbetsbeskrivning
Som garantikoordinator arbetar du mellan entreprenad och förvaltning samt under garantitiden för respektive entreprenad. Arbetet bedrivs inom Familjebostäder såväl med vårt systerbolag Framtiden Byggutveckling och kontrakterade entreprenörer. Familjebostäder är byggherre i egna entreprenader och Framtiden Byggutveckling agerar byggherre i våra nybyggnadsprojekt. Det övergripande ansvaret för garantifrågor inom nybyggnation återfinns hos eftermarknadsansvarig på Framtiden Byggutveckling.

Operativt arbetar du med bedömning av ärenden utifrån garantiansvar. Du ser till att rätt part står för garantikostnader, driver ärenden gentemot entreprenör, säkrar en effektiv hantering och ger samtidigt löpande återkoppling till hyresgäster och förvaltningsorganisationen.
Du arbetar nära eftermarknadsansvarig på Framtiden Byggutveckling och vår nybyggnadsansvarig. Rollen är nyinrättad så du kommer att inleda med att ansvara för och utveckla Familjebostäders garantiärendeprocess utifrån vårt behov som fastighetsägare.

Parallellt bygger du upp en struktur och process för garantihanteringen inom bolaget, där gränssnittet mellan rollerna internt och eftermarknadsansvarig på Framtiden Byggutveckling behöver definieras.
I rollen ingår det även att arbeta med andra utrednings-, förbättrings-, och utvecklingsområden inom avdelningen och bolaget.
Merparten av bolagets garantiärenden skapas av våra hyresgäster utifrån deras upplevelse och förväntningar på sitt boende. Hyresgästerna är våra kunder och tydlig återkoppling till våra dem är viktigt för ditt arbete och den process du bygger upp. Genom ditt arbete underlättar du för förvaltningen vars fokus är att ta hand om fastigheterna och våra hyresgäster.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har flerårig yrkeserfarenhet inom byggnation. Vi ser gärna att du har erfarenhet från tidigare arbete på beställarsidan i fastighetsbolag eller inom entreprenadbolag. Du har även en utbildning som ger förståelse kring frågeställningar inom byggnation, förvaltning och ekonomi. Vi ser gärna att du har kunskaper inom entreprenadjuridik.

Rätt person för oss innebär att du har en stark egen drivkraft och en vilja att ständigt förbättra processer och arbetssätt. Samtidigt som vi tror att du har lätt för att jobba självständigt behöver du ha en hög grad av samarbetsförmåga eftersom arbetsuppgifterna förutsätter nära kontakt med dina kollegor, men även med entreprenörer och leverantörer. Du kommer i många ärenden också ha nära kontakt med våra hyresgäster varför du behöver ha en genuin känsla för service och ett engagerat kundbemötande med förmåga till problemlösning.

Körkort är ett krav, men du behöver däremot inte ha egen bil eftersom vi har en bilpool som vi gärna ser att du använder.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-08-23
Referensnummer: A960800

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Mattias Pettersson, 031-7316741, Mattias.Pettersson@familjebostader.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

På Familjebostäder tar vi inte bara hand om våra drygt 18 700 bostäder. Vi arbetar även för att våra hyresgäster ska trivas och känna sig trygga i sitt boende. Med ljus framtidstro är vår organisation öppen för utveckling. Vi söker därför engagerade medarbetare som tycker om vårt uppdrag som allmännyttigt bostadsbolag, och vår målbild; Vi skapar trivsamma livsmiljöer. Tillsammans med allt fler göteborgare.

Familjebostäder är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad – Sveriges största allmännytta! Läs mer på www.familjebostader.se

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-08-16

Projektledare till Egnahemsbolaget

På Egnahemsbolaget har vi förmånen att känna meningsfullhet i vårt jobb, varje dag. En av anledningarna är att vi tänker lite annorlunda när vi bygger bostäder. Vårt uppdrag är att verka för blandade boendeformer i Göteborg och eftersom vi bygger småhus och bostadsrätter gör vi det mest i områden som domineras av hyresrätter. Vårt långsiktiga mål är att bidra till minskade klyftor, ett tryggare Göteborg och i förlängningen ett bättre samhälle. Att vi bygger i såväl uppgång som nedgång är också något som gör jobbet här extra meningsfullt. Egnahemsbolaget är en del av Framtidenkoncernen – en fastighetskoncern som ingår i Göteborgs Stad och är en av landets största bostadskoncerner.

Egnahemsbolaget söker en projektledare som drivs av samhällsutveckling. Vårt uppdrag är att bygga i hela Göteborg och vi fokuserar på områden som domineras av hyresrätter för att vi vet att de stadsdelarna utvecklas positivt när det blir en större andel bostadsrätter och småhus. Att bidra till ett mer integrerat Göteborg gör vårt arbete meningsfullt!

Som projektledare på Egnahemsbolaget driver du projekt från detaljplanens samrådsskede till färdigställt projekt. Projekten driver du självständigt men du har ett tätt samarbete med projektledarkollegor som stöttar varandra i arbetet.  Du leder kollegor (bland annat säljare, marknadsförare och bostadsrättsekonom) i dina interna projektgrupper. Till din hjälp har du också externt upphandlade entreprenörer och konsulter.

Du arbetar enligt kommunens gemensamma byggprocess och med upphandling enligt LOU.

Vi söker dig som är högskoleingenjör, byggnadsingenjör eller har motsvarande utbildning. Du har jobbat med projektledning en del av ditt yrkesliv och har ett intresse för och erfarenhet av byggteknik, byggprocessen och stadsutveckling.

Som person är du ansvarstagande och självgående samt trygg i att ta beslut. Du har social kompetens och är en kompetent kravställare. Din förmåga att samordna olika parter blir många gånger avgörande för projektets framgång. Du arbetar strukturerat och är en tydlig ledare som är affärsmässig, mål- och resultatorienterad.

Välkommen att söka tjänsten som projektledare hos oss! 

I denna rekrytering samarbetar Egnahemsbolaget med Jerrie. Sista ansökningsdag är söndag 16 augusti. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult  Martin Dahlberg 0763-170741.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-08-14

Störningsjouren söker nyutexaminerad jurist

Arbetsbeskrivning
Arbetet består i att utreda och processa hyresrättsliga tvister, med hyresvärdar som kunder. Du kommer att ingå i ett team med sex jurister men ansvarar och hanterar dina egna ärenden från utredning till process i hyresnämnd och hovrätt.
Du erbjuds ett omväxlande och lärorikt arbete med möjligheter att påverka hur du vill lägga upp din arbetsdag. Du får verktygen att bli en duktig utredare. Du erbjuds dessutom att processa vid hyresnämnden och Svea hovrätt i ett tidigt skede.
Störningsjouren erbjuder goda anställningsvillkor i ett stabilt och trivsamt företag med låg personalomsättning

Kvalifikationer
Du har nyligen tagit din juristexamen, eller har jobbat några år. Vi söker dig som är förtroendeingivande, ansvarstagande och noggrann. Du har en positiv grundpersonlighet och tycker om att arbeta utifrån ett flexibelt arbetssätt. Vi förutsätter att du är en stabil, trygg och drivande person med ett prestigelöst arbetssätt. Du har en god kommunikationsförmåga, kan uttrycka dig tydligt i tal och skrift. Som peson är du stresstålig, har en god samarbetsförmåga men kan även arbeta självständigt.

Inom Störningsjouren värdesätter vi jämn åldersfördelning- och könsfördelning samt mångfald och ser gärna sökande med olika nationalitet och erfarenhet.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-08-14
Referensnummer: A965656

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 2020-09-15

Kontaktpersoner
Annika Öby, 031-7738381, annika.oby@storningsjouren.goteborg.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Störningsjouren står för Trygghet!
På Störningsjouren är vi idag drygt 55 medarbetare och har vårt kontor i fina lokaler centralt i Focus-huset. Vi erbjuder tjänster som skapar trygghet och säkerhet i våra kunders bostadsmiljöer. Störningsjourens verksamhet pågår dygnet runt, året runt, vardag och helgdag med att hjälpa de boende att hantera situationer som påverkar deras trygghet och säkerhet. Vi arbetar med akuta störningar kvälls-och nattetid, vi utför utrednings- och vräkningsförebyggande arbete på dagtid, vi utreder vid misstanke om oriktiga hyresförhållanden samt erbjuder fastighetsjour för hjälp vid akuta händelser. Störningsjouren har ett nära samarbete med socialtjänst, vårdinstanser och annat samhällsstöd.
Våra kunder är de kommunala bostadsbolagen inom koncernen, flera av de största privata hyresvärdarna och vissa bostadsrättsföreningar i Göteborg.
Störningsjouren i Göteborg AB ingår som ett av sju dotterbolag i Framtidenkoncernen som är en av landets största fastighetsägare. Framtidenkoncernen ägs av Göteborgs Stadshus AB som ingår i Göteborgs Stad.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-08-14

Störningsjouren söker nyutexaminerad jurist – vikariat

Arbetsbeskrivning
Arbetet består i att utreda och processa hyresrättsliga tvister, med hyresvärdar som kunder. Du kommer att ingå i ett team med sex jurister men ansvarar och hanterar dina egna ärenden från utredning till process i hyresnämnd och hovrätt.
Du erbjuds ett omväxlande och lärorikt arbete med möjligheter att påverka hur du vill lägga upp din arbetsdag. Du får verktygen att bli en duktig utredare. Du erbjuds dessutom att processa vid hyresnämnden och Svea hovrätt i ett tidigt skede.
Störningsjouren erbjuder goda anställningsvillkor i ett stabilt och trivsamt företag med låg personalomsättning

Kvalifikationer
Du har nyligen tagit din juristexamen, eller har jobbat några år. Vi söker dig som är förtroendeingivande, ansvarstagande och noggrann. Du har en positiv grundpersonlighet och tycker om att arbeta utifrån ett flexibelt arbetssätt. Vi förutsätter att du är en stabil, trygg och drivande person med ett prestigelöst arbetssätt. Du har en god kommunikationsförmåga, kan uttrycka dig tydligt i tal och skrift. Som peson är du stresstålig, har en god samarbetsförmåga men kan även arbeta självständigt.

Inom Störningsjouren värdesätter vi jämn åldersfördelning- och könsfördelning samt mångfald och ser gärna sökande med olika nationalitet och erfarenhet.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-08-14
Referensnummer: A965655

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Tillträde: 2020-09-15

Kontaktpersoner
Annika Öby, 031-7738381, annika.oby@storningsjouren.goteborg.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Störningsjouren står för Trygghet!
På Störningsjouren är vi idag drygt 55 medarbetare och har vårt kontor i fina lokaler centralt i Focus-huset. Vi erbjuder tjänster som skapar trygghet och säkerhet i våra kunders bostadsmiljöer. Störningsjourens verksamhet pågår dygnet runt, året runt, vardag och helgdag med att hjälpa de boende att hantera situationer som påverkar deras trygghet och säkerhet. Vi arbetar med akuta störningar kvälls-och nattetid, vi utför utrednings- och vräkningsförebyggande arbete på dagtid, vi utreder vid misstanke om oriktiga hyresförhållanden samt erbjuder fastighetsjour för hjälp vid akuta händelser. Störningsjouren har ett nära samarbete med socialtjänst, vårdinstanser och annat samhällsstöd.
Våra kunder är de kommunala bostadsbolagen inom koncernen, flera av de största privata hyresvärdarna och vissa bostadsrättsföreningar i Göteborg.
Störningsjouren i Göteborg AB ingår som ett av sju dotterbolag i Framtidenkoncernen som är en av landets största fastighetsägare. Framtidenkoncernen ägs av Göteborgs Stadshus AB som ingår i Göteborgs Stad.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-08-17

Poseidon söker fastighetsingenjör till distrikt Hisingen

Arbetsbeskrivning
Distrikt Hisingen står inför omfattande projekt när det gäller renoveringar och övrigt underhåll de närmaste åren. För att dessa ska fungera bra i hyresgästens vardag kommer det att krävas engagemang och delaktighet från oss som fastighetsägare, och det är där du kommer in i bilden.

Förutom att driva dessa projekt framåt ihop med ansvarig fastighetsförvaltare, planerar och organiserar du övrigt underhåll samt följer upp och analyserar distriktets underhållskostnader. I rollen ingår en stor andel projektledning, sökande efter kreativa och effektiva nya lösningar, samt coachning av våra husvärdar i tekniska frågor som rör våra fastigheter. Målet vi har är att förvalta och utveckla våra bostadsområden på ett långsiktigt och kostnadseffektivt sätt, i nära dialog med våra hyresgäster.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en teknisk utbildning på högskolenivå eller yrkeshögskola med bygg-, installations- eller driftteknisk inriktning, liksom minst tre års erfarenhet av bygg- och fastighets-branschen med kunskap inom områdena energi, VVS och miljö. Meriterande är även kunskaper inom LOU, entreprenadjuridik och ROT-renovering.

Som person är du såväl lugn och metodisk som innovativ och driven. Du är van vid att ta egna initiativ och arbetar självständigt med stort engagemang och ett brett perspektiv på dina uppdrag. Samtidigt är du en lagspelare som tycker om att gemensamt komma fram till beslut och ha kontakt med medarbetare, hyresgäster, entreprenörer och myndigheter. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-08-17
Referensnummer: A965367

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Daniel Lagerås, 031-332 13 62

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 26 800 hyresrätter i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt med stor närhet till våra hyresgäster.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-08-17

IT-strateg till Poseidon

Arbetsbeskrivning
I arbetet ingår följande ansvarsområden:
• Utveckla bolagets digitalisering ur ett IT-perspektiv
• Driva och medverka i olika IT-projekt inom bolaget samt inom koncernen
• Stödja bolagets verksamheter inom ansvarsområdet
• Representera bolaget inom Framtidenkoncernens IT-strategiska råd
• Övergripande ansvarig för systemintegrationer samt för frågor kopplade till IT-säkerhet och informationssäkerhet ur ett IT-perspektiv
• Driva utvecklingen av Poseidons BI-system
• Omvärldsbevaka inom ansvarsområdet

Kvalifikationer
Prestigelös, pedagogisk och strategisk
För att lyckas i rollen är du lika utåtriktad och prestigelös som strategisk och strukturerad. Du har lätt för att kommunicera med din omgivning, är pedagogisk och har en förmåga att dokumentera och se helhet och samband. Med dig har du en högskoleutbildning inom IT-området och har arbetat minst 5 år inom IT med frågor enligt ovan. Din drivkraft att leda och delta i utvecklingsprojekt kopplat till IT är stark, du har dokumenterad erfarenhet av att leda större IT-relaterade projekt där IT stöttat och ökat verksamhets-nyttan. Du har erfarenhet som beställare och kravställare, främst gällande verksamhetssystem och har en självklar förståelse inom SQL, databaser, datastrukturer och integrationer. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-08-17
Referensnummer: A964908

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Diana Pusac , 031-332 11 99

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 26 800 hyresrätter i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt med stor närhet till våra hyresgäster.

Dela
Skriv ut

 

Kontakta oss

 


Välkommen att kontakta oss. Här hittar du alla kontaktuppgifter du behöver.

Postadress
Förvaltnings AB Framtiden
Sven Hultins Plats 2
412 58 Göteborg
Besök: Johanneberg Science Park

 

Växel:
031-773 75 50
Fax:
031-773 75 64
Epost Framtiden: framtiden@framtiden.se
Växel:

031-773 75 50

Kontakta våra dotterbolag

Bostadsbolaget Egnahemsbolaget Familjebostäder  Framtiden Byggutveckling
Poseidon Störningsjouren Gårdstensbostäder

Medarbetare i Förvaltnings AB Framtiden

Ann Grensner Blomqvist
Ekonomiassistent
031-773 75 58
e-post
Terje Johansson
VD/Koncernchef
031-719 31 60
e-post
Anna Collby
Affärsutvecklare
031-719 31 46
e-postMagnus Holmberg
Redovisningschef
031-773 75 56
e-post
Marita Åblad
Finans
031-773 75 59
e-post
Mohamed Hama Ali
Bolagsjurist
031-773 75 54
e-postLars Just
Ekonomichef
031-773 75 57
e-post
Lena Hagenfeldt
VD-assistent
031-719 31 50
e-post
Eva Paulson
Hyresmarknadschef
031-77375 67
e-postAnna-Karin Trixe
Stabchef
031 773 75 51
e-post
Jessica Wejemark
Säkerhetschef
e-post
Linda Björk
HR-chef
031-773 75 66
e-postSükran Dogan
Planeringsledare
031-773 75 53
e-post
Anna Staxäng
Kvalitetschef
031-773 75 52
e-post
Gudrun Nilsson
IT-strateg
031-719 31 55
e-postMinna Signori
Jurist
031-773 75 55
e-post
Lars Magnusson
Business Controller
031-719 31 53
e-post
Eva Källén-Vall
Dataskyddskoordinator
031-719 31 56
e-post