Dotterbolag & organisation

VÅRA DOTTERBOLAG

I Framtidenkoncernen ingår Framtiden Byggutveckling, Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Egnahemsbolaget, GöteborgsLokaler och Störningsjouren. Framtidenkoncernen är en del av Göteborgs Stad. Det finns mycket erfarenhet och kunskap hos våra dotterbolag och tillsammans utvecklar och bygger vi Göteborg.

STYRELSE SAMT DAGORDNING OCH PROTOKOLL

Här hittar ni dagordning och protokoll.
 .  .
..
Ordinarie ledamöter Framtiden:
Kjell Björkqvist (L) ordf.
Stefan Svensson (M) 1:e v ordf.
Roger Höög(V) 2:e v ordf.
Amalia Rud Pedersén (S)
Jan Jörnmark (D)
Martin Nilsson (MP)
Bernt Sabel (S)
Erik Woxlin (KD)
Johannes Hulter (S)
Suppleanter:
Susanne Wirdemo (M)
Tamara Nesic (S)
Johan Svensson (V)
Tove Krabo (D)
Daniel Augustsson (C)
Gunnar Ekeroth (MP)
 
Ordinarie arbetstagarrepresentanter:
Niklas Nordell (PTK)
Per Olsson (PTK)
Simon Kappelmark (LO)
Jan-Olov Isacsson (LO)..
Arbetstagarsuppleanter:
Annika Berntsson (PTK)
Niclas Blomnell (LO)
Lekmannarevisorer:
Bengt Bivall (V)
Lars-Ola Dahlqvist (S)

..
Lekmannarevisorssuppleanter:
Gun Cederborg (V)
Birgitta Adler (S)

..
Auktoriserad revisor:
Karin Olsson
Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB
   
Framtiden Byggutveckling
Ordinarie ledamöter:
Terje Johansson
Michael Pirosanto
Camilla Hallquist
Erik Windt Wallenberg
Lekmannarevisorer:
Lars-Ola Dahlqvist (S)
Lars Bergsten (M)
Auktoriserad revisor:
Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB

KONCERNLEDNING

VD och koncernchef Förvaltnings AB Framtiden
Terje Johansson 
VD Framtiden Byggutveckling
Martin Blixt

VD Poseidon
Lena Molund Tunborn
VD Bostadsbolaget
Kicki Björklund
VD Familjebostäder
Ulf Berglund (tf)
VD Egnahemsbolaget
Erik Windt Wallenberg
VD Gårdstensbostäder
Michael Pirosanto
VD GöteborgsLokaler
Robert Hörnquist

VD Störningsjouren
Sofia Gärdsfors

 

 

Finansiell information

Stäng

Stäng

Stäng

Policydokument

Våra policydokument

Förutom ägardokumentet utgör policydokument viktiga styrinstrument för verksamheten. Vi har koncerngemensamma policydokument beslutade av koncernstyrelsen och stadenövergripande policydokument som har beslutats av Kommunfullmäktige.

Policydokument antagna av koncernstyrelsen

 

Policydokument antagna av kommunfullmäktige och koncernstyrelsen

Policydokument som är antagna av kommunfullmäktige finns att läsa på goteborg.se

Press

Vi svarar gärna på frågor som rör vår verksamhet. Har du frågor om Framtidenkoncernen, kontakta i första hand våra kommunikationsansvariga. I nyhetsflödet “Senaste nytt” till höger på sidan publiceras nyheter och pressmeddelanden från koncernen.


 Presskontakt

Erik Zaar, kommunikationschef, 031-389 75 41, erik.zaar@framtiden.se

 


Nyheter och pressmeddelanden publiceras också i vårt nyhetsrum på MyNewsdesk

Lediga jobb

Framtiden söker fler engagerade medarbetare

I vår koncern arbetar 1000 medarbetare i olika roller som till exempel fastighetsvärdar, förvaltare, miljövärdar, projektledare men också i stödfunktioner inom ekonomi, it och kundservice.

Vår gemensamma kultur i koncernen präglas av ett starkt kundfokus, affärsmässighet och stolthet över det uppdrag vi har. Vi arbetar kontinuerligt för att utvecklas och förbättras tillsammans.

Framtidenkoncernen arbetar mycket med att vara en säker, trygg och inkluderande arbetsplats där människors olikheter tas tillvara, där medarbetare känner en hög grad av tillhörighet och där alla kan vara sig själva. Våra mätningar visar glädjande nog att medarbetarna upplever sig inkluderade, säkra och trygga i sina arbeten.

Våra medarbetarundersökningar som görs i realtid visar att vi har engagerade medarbetare som upplever att de har meningsfulla jobb.

Vi behöver bli fler som kan vara med och göra skillnad. Här hittar du lediga tjänster inom koncernen. 

Aktuellt just nu

Bostadsbolaget söker säsongsanställd trädgårdspersonal

>

Informationssäkerhetsstrateg med samordningsansvar

>

Trygghetskonsulenter – Natt (Semestervikarier)

>

Bostadsbolaget söker en Informationssäkerhetssamordnare

>

Utvecklingsledare till Familjebostäder

>

Handledare för sommarjobbare på Familjebostäder i Bergsjön

>
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2021-03-30

Bostadsbolaget söker säsongsanställd trädgårdspersonal

Arbetsbeskrivning
Vill du skapa Sveriges bästa utemiljöer med oss? Nu söker vi säsongsanställd trädgårdspersonal som under sex månader ska jobba med löpande trädgårdsarbete och hålla fint i våra bostadsområden.

Utemiljön är en viktig del av våra hyresgästers boendemiljö och något vi på Bostadsbolaget med stolthet kan säga att vi är riktigt duktiga på. Vår årliga kundundersökning visar att vi har högst kundbetyg på utemiljön bland de stora bostadsbolagen i Sverige. Det är tack vare våra kvalificerade och engagerade miljövärdar i bostadsområdena. Hos oss blir du en del av härlig gemenskap och bidrar till att våra bostadsområden alltid är rena, gröna och trivsamma.

Arbetsuppgifter
Som säsongsarbetande trädgårdspersonal på Bostadsbolaget kommer du arbeta tillsammans med våra miljövärdar i något av våra tre distrikt i Göteborg. Du kommer jobba utomhus med skötsel av utemiljöer, i ett engagerat gäng som tycker om att göra det tryggt och trivsamt för våra hyresgäster. En vanlig arbetsdag innebär löpande yttre skötsel och trädgårdsarbete som gräsklippning, plantering och ogräsrensning. Du kommer också jobba med avfallsfrågor och att hålla rent och snyggt i våra miljörum.

Kvalifikationer
Vem vi tror att du är:
Du som söker ska gärna ha dokumenterad erfarenhet från liknande arbete. Du ska ha relevant utbildning inom trädgård och yttre skötsel samt ha B-körkort, AM-körkort eller traktorkort. Det är meriterande om du har vana från olika typer av trädgårdsmaskiner. I och med att du arbetar nära våra hyresgäster ser vi att du är social och serviceinriktad. Engagemang och eget ansvar genomsyrar alltid ditt arbete.

Din ansökan
Vi rekryterar löpande, så dröj inte med din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webb och rekryteringsportal.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2021-03-30
Referensnummer: A992013

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Sara Gustafsson, sara.gustafsson@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget är Göteborgs första allmännyttiga bostadsföretag. Vi bildades 1945 för att ta krafttag mot bostadsbristen och höja standarden på bostäderna. Mycket har hänt sedan dess men uppgiften är densamma. Vi har över 24 000 hyresrätter fördelade över Göteborgs alla stadsdelar. Som ett av Sveriges största bostadsföretag är vi en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Bostadsbolagets verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Vi arbetar aktivt med våra värderingar och vill att våra medarbetare ska tycka det är roligt att gå till jobbet. Vi tror också att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Med det menar vi att vi vill att du ska må bra både hemma och på jobbet. Vi erbjuder därför bra friskvårdsförmåner, flexibla arbetstider, kostförmån och bra reseförmåner.

Varje dag arbetar våra cirka 340 medarbetare för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster. Bostadsbolaget är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2021-04-04

Informationssäkerhetsstrateg med samordningsansvar

Arbetsbeskrivning
De hot och risker som vårt samhälle utsätts för förändras i en allt snabbare takt och vår förmåga att hantera dessa behöver kontinuerligt ses över och utvecklas. Framtidenkoncernen behöver nu utöka och förstärka sin förmåga inom informationssäkerhetsområdet och söker därför en Informationssäkerhetsstrateg med samordningsansvar.

Du kommer att vara drivande i koncernens arbete med informationssäkerhet och förväntas skapa förutsättningar för en säkerhetskultur där informationssäkerhet och följsamhet av GDPR genom ökad kunskap och medvetenhet är självklart i vårt dagliga arbete. Ditt arbete kommer att vara både på strategisk och operativ nivå.

I dina arbetsuppgifter ingår att:
• På ett värdeskapande sätt driva och utveckla koncernens verksamhetsstyrning avseende informationssäkerhet.
• Leda och delta i såväl stora som mindre projekt och workshops
• Analysera och ta fram åtgärdsförslag samt driva genomförande
• Kommunicera ditt arbete med ledningsgrupper och andra nyckelfunktioner på ett tydligt och pedagogiskt sätt
• Omvärldsbevaka informationssäkerhetsområdet

I rollen ingår att samordna GDPR-arbetet avseende koncernövergripande frågor och du fungerar som ett stöd för övriga bolag. Du leder den koncerngemensamma gruppen för dataskyddskontakter och informationssäkerhetssamordnare samt att du är moderbolagets dataskyddskontakt.

Kvalifikationer
Utbildning
Högskoleutbildning inom informationssäkerhet, IT eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som vi bedömer likvärdigt.

Erfarenhet
Du har mångårig och gedigen erfarenhet av operativt och strategiskt arbete med informationssäkerhet i såväl administrativa som operativa system. Vidare så har du erfarenhet att genomföra och leda arbete med informationsklassning, risk- och konsekvensbedömningar och kontinuitetsplanering.
Din analytiska förmåga i kombination med din initiativrikedom och lösningsfokus har bidragit till utveckling och har gett goda resultat i tidigare uppdrag/arbeten.
För samordningsdelen och projektuppdrag så behöver du ha stor vana att leda olika typer av grupper och har både mod att stå på dig när det krävs och förstånd att veta när du behöver vara ödmjuk.

Kunskap
Du är väl insatt i gällande lagkrav och regler och har goda kunskaper om förekommande standarder. Erfarenhet från att införa och aktivt arbeta med ledningssystem för informationssäkerhet (LIS) har gett dig värdefull kunskap.
Du har en god förståelse för hur IT-infrastruktur påverkar informationssäkerheten

Din förmåga att omsätta dina kunskaper och erfarenheter till tydliga instruktioner och hanterbar information bygger bland annat på att du är en god pedagog och kommunikatör. Du kan utan större svårigheter kan växla i din dialog mellan olika målgrupper för att skapa engagemang och förståelse för informationssäkerhetsarbetet.

Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper där god samarbetsförmåga är särskilt önskvärd. Du är strukturerad och har en mycket god planeringsförmåga som visar sig genom att du organiserar och vid behov kan omprioritera i ditt arbete. Rollen innebär att du gör mycket av dina arbetsuppgifter under eget ansvar och behöver vara bekväm med att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Och inte minst du har en vilja att bidra i arbetet med att bygga det hållbara samhället för framtiden.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2021-04-04
Referensnummer: A1011066

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Jessica Wejemark, jessica.wejemark@storningsjouren.goteborg.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Framtidenkoncernen är Göteborgs allmännytta och Sveriges största bostadskoncern. Hos oss bor var fjärde göteborgare. Våra fastigheter med ca 74 000 lägenheter är värda drygt 100 miljarder kronor, vi investerar årligen flera miljarder på göteborgsmarknaden och vi har drygt 1000 medarbetare i koncernen som varje dag jobbar för att göra Göteborg bättre.

Framtidenkoncernen leds av moderbolaget Förvaltnings AB Framtiden. Koncernen har fyra förvaltande dotterbolag (Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder och Gårdstensbostäder), två byggande dotterbolag (Framtiden Byggutveckling och Egnahemsbolaget) och ett dotterbolag som erbjuder trygghetstjänster åt såväl våra egna bolag som åt privata fastighetsägare (Störningsjouren) samt ett bolag (GöteborgsLokaler) som förvaltar kommersiella lokaler för butik, kontor och kommunal verksamhet
Koncernens huvuduppdrag är att bygga 14 000 nya bostäder fram till 2028, renovera befintligt bestånd varsamt och långsiktigt hållbart samt öka insatser och aktiviteter för att stärka våra utvecklingsområden.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2021-03-19

Trygghetskonsulenter – Natt (Semestervikarier)

Arbetsbeskrivning
Vill du arbeta för trygga och trivsamma bostadsmiljöer i sommar? Välkommen som semestervikarie på Störningsjouren.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att tillsammans med en kollega åka på akuta störningar och planerade tillsyner inom Göteborgs stad. Du kommer att ha kontakt med hyresgäster i hela Göteborg, Du kommer att skriva avrapporteringar från de ärenden ni har hanterat under arbetspasset.
Arbetstiden är schemalagd på kvällar/nätter under veckans alla dagar.

Du kommer att möta personer i många olika situationer och behöver därför ha lätt för att anpassa ditt bemötande.

Kvalifikationer
Du ska erfarenhet från tidigare arbete med människor. Som person är du stabil, trygg, lösningsorienterad och drivande.

Kommunikation är en stor del av din vardag vilket innebär att vi söker dig som är en god lyssnare, har lätt för att göra dig förstådd och stimuleras av att träffa människor.

Det är meriterande om du är flerspråkig.

Vi erbjuder dig ett jobb i händelsernas centrum, där du gör skillnad i många människors vardag. I ett nära samarbete med dina kollegor bidrar du till ett tryggare Göteborg och trivsamma bostadsmiljöer.

Störningsjouren värdesätter nyttan med mångfald och vi ser gärna sökande med olika nationalitet och erfarenhet.

Du måste ha giltigt körkort för personbil.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2021-03-19
Referensnummer: A1011095

Anställningsvillkor
Omfattning: Timavlönad
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Lars Lansinger, lars.lansinger@storningsjouren.goteborg.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Störningsjouren står för Trygghet!

På Störningsjouren är vi cirka 55 medarbetare och sitter i fina lokaler centralt i Focus-huset. Genom våra fem avdelningar erbjuder vi tjänster som skapar trygghet och säkerhet i Göteborgs bostadsmiljöer. Störningsjouren hjälper de boende i störande situationer, hela dygnet, vardag som helgdag, året runt och driver också ett förebyggande arbete. Vi utreder även vid misstanke om oriktiga hyresförhållanden samt erbjuder Fastighetsjour. Och slutligen, för att säkerställa en trygg och säker arbetsmiljö har vi en koncerngemensam säkerhetschef.
Våra kunder är bostadsbolag i koncernen, flera av de största privata hyresvärdarna och bostadsföreningarna i Göteborg. Vi har ett nära samarbete med socialtjänst, sjukvård och annat samhällsstöd. Utifrån ett hela-staden perspektiv och ett tydligt grannperspektiv bidrar vi till tryggare livsmiljöer i Göteborg.
Störningsjouren ingår som ett av sju dotterbolag i Framtidskoncernen, en av landets största fastighetsägare. Framtidskoncernen ägs av Göteborgs Stadshus AB som ingår i Göteborgs Stad.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2021-03-15

Bostadsbolaget söker en Informationssäkerhetssamordnare

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu dig som vill vara med och förstärka vårt arbete inom GDPR, dataskydd och informationssäkerhet.

Om rollen
I rollen som informationssäkerhetssamordnare ansvarar du bland annat för vi som bolag lever upp till Dataskyddsförordningen i vår dagliga verksamhet. Du medverkar också till framtagandet av risk- och konsekvensanalyser. Rollen är både strategisk och operativ.

I arbetet med informationssäkerhet ingår bland annat att se till att vi har säkra processer kopplat till löpande förvaltning, drift och administration. Detta sker dels genom strategiskt övergripande arbete i samverkan med de andra bolagen inom Framtiden-koncernen. Men också genom omvärldsbevakning och mer operativa uppgifter som att ordna utbildningar och ta fram interna checklistor och rutiner för organisationen. I jobbet ingår också att löpande utföra de kontroller som krävs för att säkerställa att vi lever upp till kraven utifrån utförda revisioner, EU-domar och lagstiftning.

Som informationssäkerhetssamordnare bistår du ledningen i arbetet med regelefterlevnad inom dataskydd, exempelvis vid incidenthantering. Du kommer att vara ett kunskapsstöd inom organisationen gällande dataskyddsförordningen (GDPR) och bistå enheternas medarbetare.

Rollen är ny på Bostadsbolaget och kommer att tillhöra avdelningen Affärsutveckling. En nystartad avdelning som kommer att bestå av IT, Digitalisering, Hyresstrategi och Säkerhet. Du sitter ihop med resten av stödfunktionerna på vårt kontor på Storgatan i centrala Göteborg

Kvalifikationer
Din profil
Som person är du strukturerad, noggrann och har ett högt säkerhetstänkt. Du har en god analytisk förmåga och kan identifiera behov av förbättring och utveckling. Rollen ställer höga krav på din förmåga att skapa goda relationer och att kunna samarbeta med alla nivåer i organisationen, samtidigt som du behöver kunna arbeta självständigt. Du är bra på att kommunicera i både tal och skrift och du är förtroendeingivande. Genom ditt engagemang och din delaktighet skapar du resultat tillsammans med andra.

Vi vill att du har en relevant högskoleutbildning samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
Det är meriterande om du har kunskap inom IT-säkerhetsfrågor och har arbetat strategiskt inom informationssäkerhet. Du är väl insatt i lagkrav och regler inom området och kan omsätta dessa till rutiner och instruktioner. Du behöver ha en god läsförståelse inom engelska.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2021-03-15
Referensnummer: A1008909

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Gunnel Lundegren , 031-7315072, Gunnel.Lundegren@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget är Göteborgs första allmännyttiga bostadsföretag. Vi bildades 1945 för att ta krafttag mot bostadsbristen och höja standarden på bostäderna. Mycket har hänt sedan dess men uppgiften är densamma. Vi har över 24 000 hyresrätter fördelade över Göteborgs alla stadsdelar. Som ett av Sveriges största bostadsföretag är vi en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Bostadsbolagets verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Vi arbetar aktivt med våra värderingar och vill att våra medarbetare ska tycka det är roligt att gå till jobbet. Vi tror också att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Med det menar vi att vi vill att du ska må bra både hemma och på jobbet. Vi erbjuder därför bra friskvårdsförmåner, flexibla arbetstider, kostförmån och bra reseförmåner.

Varje dag arbetar våra cirka 340 medarbetare för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster. Bostadsbolaget är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2021-03-07

Utvecklingsledare till Familjebostäder

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill vara med och arbeta för ett bättre Bergsjön och bidra till ett bättre Göteborg. Du brinner för att skapa samhälleliga förbättringar och har en gedigen erfarenhet av att i bred samverkan arbetat med områdesutveckling. Stadens uppdrag och vårt mål är att det inte ska finns några stadsdelar som definieras som särskilt utsatta 2025. I distrikt Bergsjön är utvecklingsandan hög och vi arbetar varje dag för att göra skillnad på riktigt och skapa trivsamma livsmiljöer. Tillsammans ska vi skapa en ökad känsla av trygghet och samhörighet bland de som bor och vistas i området.

För att nå målet utökar vi verksamheten med två utvecklingsledare till distrikt Bergsjön. Du har nu en unik möjlighet att bedriva utvecklingsarbete inom exempelvis sysselsättning, hälsa, bosociala projekt och fastighetsförvaltning. Organisatoriskt är du underställd distriktschefen. Du ansvarar för att leda och genomföra arbetsinsatser kopplade till utvecklingsplanen genom att planera, genomföra och processleda olika aktiviteter och projekt. I dialogarbetet med hyresgästerna förväntas du ta ledarrollen och driva arbetet tillsammans med distriktets kollegor.

Hyresgästernas inflytande, engagemang och behov kommer vara avgörande faktorer för att lyckas. Arbetsuppgifterna kommer därför att variera över tid utifrån vilka insatser och uppdrag som krävs för att lyckas nå målet. Exempel på arbetsuppgifter och uppdrag:
*Planera, genomföra mätningar och dialoger med hyresgäster inom trygghetsskapande åtgärder samt stödja arbetet med att trygghetssäkra fastigheterna.
*Planera och samordna insatser mot nedskräpning.
*Skapa strategier och rutiner för arbetet mot skadegörelse och klotter.
*Skapa engagemang och forum för boinflytande.
*Bidra till ökad sysselsättning och folkhälsa i området.
*Aktivt arbeta för att förbättra föreningars förutsättningar att utvecklas i Bergsjön.
*Samverka med områdets skolor för ökade skolresultat.
*Utveckla mötesplatser och aktiviteter för hyresgästerna.

Du kommer ha stor frihet att planera ditt arbete och påverka arbetets innehåll och riktning. Arbetet är självständigt men i distriktet är samarbetet stort. Vi drar lärdomar av varandra och jobbar tillsammans där våra frågor och uppdrag går ihop. Du är Familjebostäders representant i samverkan, samarbeten och forum med andra aktörer i området. Självklart trivs du med och känner stolthet över att representera bolaget, distriktet och stadsdelen Bergsjön i olika sammanhang.

Kvalifikationer
Det är av största vikt att du har ett äkta socialt engagemang. Tror på förändringens kraft och känner starkt för att utveckla området och boendemiljön i ett av Göteborgs särskilt utsatta områden.

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom exempelvis sociologi, offentlig förvaltning, interkulturell kommunikation alternativ inom social hållbarhet med fokus på demokratifrågor, stadsutveckling och integration. Du har också flerårig yrkeserfarenhet inom liknande jobb. Du behöver även ha gedigen erfarenhet av att leda utvecklingsarbete i form av exempelvis projektledning, utvecklings- eller förändringsarbete.

En del av arbetet utgår från olika typer av mätningar som exempelvis hyresgästenkät och trygghetsundersökningar. Därför behöver du ha kompetens att bearbeta och analysera statistiskt material samt kunna omsätta statistiken i praktiska aktiviteter. Det kräver också kreativitet med förmåga att tänka nytt och annorlunda.

Arbetet grundar sig till stor del i hyresgästdialog. Därför behöver du tycka om att ha kontakt och dialog med människor. Du är öppen och bra på att skapa relationer. Är lyhörd med förmågan att anpassa din kommunikation och förmedla ditt budskap på ett målgruppsanpassat sätt.

Ordningssinne och struktur är självklara egenskaper för att lyckas i rollen då det handlar om att upprätta planer samt följa upp och säkerställa genomförandet av beslutade aktiviteter. Arbetet är till stor del självständigt och därför måste du besitta ett stort individuellt driv och målmedvetenhet. Samtidigt som du också tycker om och förstår vikten av att samarbeta med andra för att nå resultat. Möjligheten att utvecklas och växa inom rollen som utvecklingsledare är stor.

Nytänkande genom att komma med idéer och nya angreppssätt är självklart för dig. Samtidigt som du har den praktiska förmågan att omsätta dina idéer till faktiska resultat. Du har ett helhetsperspektiv och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2021-03-07
Referensnummer: A1007952

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Christian Nilsson, 031-731 56 76, Christian.Nilsson@familjebostader.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

På Familjebostäder tar vi inte bara hand om våra drygt 19000 bostäder. Vi arbetar även för att våra hyresgäster ska trivas och känna sig trygga i sitt boende. Med ljus framtidstro är vår organisation öppen för utveckling. Vi söker därför engagerade medarbetare som tycker om vårt uppdrag som allmännyttigt bostadsbolag, och vår målbild; Vi skapar trivsamma livsmiljöer. Tillsammans med allt fler göteborgare.

Familjebostäder är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad – Sveriges största allmännytta! Läs mer på www.familjebostader.se

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2021-03-14

Handledare för sommarjobbare på Familjebostäder i Bergsjön

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som är pedagogisk, ansvarsfull och tycker handledarskap är ett inspirerande jobb.

Som allmännyttigt bostadsföretag har vi bland annat i uppdrag att sysselsätta och erbjuda sommarjobb för stadens ungdomar. I distrikt Bergsjön är vi experter på det! Sommaren 2021 kommer vi totalt att sysselsätta ungefär 250 ungdomar i sommarjobb. Ungdomarna är i åldrarna 15 till 17 år och sommarjobbar hos oss under tre olika treveckorsperioder i juni, juli och augusti.

Vi söker tolv handledare som ansvarar för att handleda dessa ungdomar. Du tar emot, motiverar och vägleder sommarjobbarna. Detta är för vissa deras första jobb så du behöver trivas med och var trygg med att lära ut och handleda. Du har tillsammans med dina handledarkollegor ett övergripande ansvar för cirka 80 ungdomar under respektive treveckorsperiod.

Genom ditt handledarskap har du stort inflytande och påverkan över ungdomarnas syn på arbetsmarknaden och fastighetsbranschen samt vilka erfarenheter och förutsättningar de får för framtida arbetsliv.

Du skall vara en god förebild och inspiratör för dessa sommarungdomar. Ditt ansvar blir att se till så att ungdomarna håller sig inom de praktiska ramarna vad gäller arbetstider, lär sig struktur och arbetsmoral. Du kommer också hjälpa dem att utvecklas i deras personliga förmågor samt kring deras framtidsvisioner som unga studerande och arbetstagare.

Anställningsperioden är 1/6 – 13/8 2021. Det är främst dagtid, men ibland arbetar man även fram till cirka klockan 19 när aktiviteterna kräver det. Det är viktigt att du kan arbeta under hela anställningsperioden utan någon längre sammanhängande ledighet.

Titta gärna på filmen från våra sommarjobb i Bergsjön förra året för att bilda dig en uppfattning om jobbet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är över 18 år. Du behöver ha erfarenhet av arbete eller uppdrag med ungdomar till exempel inom yrkes- eller föreningsliv. Självklart behöver du också ha ett intresse av handledarskap och det är meriterande om du har erfarenhet och/eller utbildning inom handledarskap. Att vara en händig person som tycker om och tilltalas av fastighetsskötsel underlättar för jobbet som handledare.

Som handledare klär man sig en ledarroll och det är därför viktigt att du är bekväm och trygg med en sådan roll. Även i de fall där ungdomarna kanske utmanar dig. Du kommer fungera som en förbild, motivator och inspiratör för ungdomarna och måste dels vara en mycket social person med en stor portion tålamod, dels ha en stor pedagogisk förmåga.

Du ser till ungdomarnas bästa och har problemlösningsförmåga. Det är viktigt för att kunna lösa eventuella utmaningar i arbetet, vilket också innebär att du inte räds att ta tag i eventuella konflikter som kan uppstå människor emellan.

Handledarskapet förutsätter att du är självständig och självgående i ditt arbetssätt genom att vara engagerad, driven, pålitlig, strukturerad samt flexibel. Du behöver även ha god samarbetsförmåga dels i ditt förhållningssätt till ungdomarna, dels för samarbetet med dina handledarkollegor och distriktets övriga kollegor.

Det är ett extra plus i kanten om du dessutom:
*Känner till Bergsjön och kan relatera till invånarna som bor i området.
*Har körkort.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2021-03-14
Referensnummer: A1007724

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Talar Kirkor, talar.kirkor@familjebostader.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

På Familjebostäder tar vi inte bara hand om våra drygt 19000 bostäder. Vi arbetar även för att våra hyresgäster ska trivas och känna sig trygga i sitt boende. Med ljus framtidstro är vår organisation öppen för utveckling. Vi söker därför engagerade medarbetare som tycker om vårt uppdrag som allmännyttigt bostadsbolag, och vår målbild; Vi skapar trivsamma livsmiljöer. Tillsammans med allt fler göteborgare.

Familjebostäder är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad – Sveriges största allmännytta! Läs mer på www.familjebostader.se

Dela
Skriv ut

 

Kontakta oss

 


Välkommen att kontakta oss. Här hittar du alla kontaktuppgifter du behöver.

Postadress
Förvaltnings AB Framtiden
Sven Hultins Plats 2
412 58 Göteborg
Besök: Johanneberg Science Park

Växel
031-773 75 50

Epost                                            framtiden@framtiden.se


Kontakta våra dotterbolag

Bostadsbolaget Egnahemsbolaget Familjebostäder  Framtiden Byggutveckling
Poseidon Störningsjouren Gårdstensbostäder GöteborgsLokaler
   

Medarbetare i Förvaltnings AB Framtiden

Ann Grensner Blomqvist
Ekonomiassistent
031-773 75 58
e-post
Terje Johansson
VD/Koncernchef
031-719 31 60
e-post
Anna Collby
Affärsutvecklare
031-719 31 46
e-postMagnus Holmberg
Redovisningschef
031-773 75 56
e-post
Marita Åblad
Finans
031-773 75 59
e-post
Mohamed Hama Ali
Chefsjurist
031-773 75 54
e-postLars Just
Ekonomichef
031-773 75 57
e-post
Lena Hagenfeldt
VD-assistent
031-719 31 50
e-post
Eva Paulson
Hyresmarknadschef
031-773 75 67
e-postAnna-Karin Trixe
Stabchef
031-773 75 51
e-post
Jessica Wejemark
Säkerhetschef
e-post
Linda Björk
HR-chef
031-773 75 66
e-postSükran Dogan
Planeringsledare
031-773 75 53
e-post
Anna Staxäng
Kvalitetschef
031-773 75 52
e-post
Gudrun Nilsson
IT-strateg
031-719 31 55
e-postMinna Signori
Jurist
031-773 75 55
e-post
Lars Magnusson
Business Controller
031-719 31 53
e-post
Erik Zaar
Kommunikationschef
031-389 75 41
e-postHelene Blomberg
Chef Boendeutveckling
031-389 75 43
e-post
Lars Bankvall
Forsknings- och utvecklingschef
031-389 75 40
e-post
Dan Sandén
Teknisk chef
031-773 75 64
e-postAnnie Hohlfält
Utvecklingschef Social Hållbarhet
031-389 75 42
e-post