Dotterbolag & organisation

VÅRA DOTTERBOLAG

I Framtidenkoncernen ingår Framtiden Byggutveckling, Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Egnahemsbolaget, GöteborgsLokaler och Störningsjouren. Framtidenkoncernen är en del av Göteborgs Stad. Det finns mycket erfarenhet och kunskap hos våra dotterbolag och tillsammans utvecklar och bygger vi Göteborg.

STYRELSE SAMT DAGORDNING OCH PROTOKOLL

Här hittar ni dagordning och protokoll.
 .  .
..
Ordinarie ledamöter Framtiden:
Kjell Björkqvist (L) ordf.
Stefan Svensson (M) 1:e v ordf.
Roger Höög(V) 2:e v ordf.
Amalia Rud Pedersén (S)
Jan Jörnmark (D)
Martin Nilsson (MP)
Bernt Sabel (S)
Erik Woxlin (KD)
Tamara Nesic (S)
Suppleanter:
Jeta Ibishi (M)
Johannes Hulter (S)
Johan Svensson (V)
Tove Krabo (D)
Daniel Augustsson (C)
Gunnar Ekeroth (MP)
 
Ordinarie arbetstagarrepresentanter:
Niklas Nordell (PTK)
Simon Kappelmark (LO)
Per-Åke Westlund (LO)..
Arbetstagarsuppleanter:
Annika Berntsson (PTK)
Göran Helgegren (PTK)
Niclas Blomnell (LO)
Lekmannarevisorer:
Bengt Bivall (V)
Lars-Ola Dahlqvist (S)

..
Lekmannarevisorssuppleanter:
Gun Cederborg (V)
Birgitta Adler (S)

..
Auktoriserad revisor:
Karin Olsson
Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB
   
Framtiden Byggutveckling
Ordinarie ledamöter:
Terje Johansson
Michael Pirosanto
Camilla Hallquist
Erik Windt Wallenberg
Lekmannarevisorer:
Lars-Ola Dahlqvist (S)
Lars Bergsten (M)
Auktoriserad revisor:
Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB

KONCERNLEDNING

VD och koncernchef Förvaltnings AB Framtiden
Terje Johansson 
VD Framtiden Byggutveckling
Martin Blixt

VD Poseidon
Lena Molund Tunborn
VD Bostadsbolaget
Kicki Björklund
VD Familjebostäder
Thorbjörn Hammerth
VD Egnahemsbolaget
Erik Windt Wallenberg
VD Gårdstensbostäder
Michael Pirosanto
VD GöteborgsLokaler
Robert Hörnquist

VD Störningsjouren
Sofia Gärdsfors

 

 

Finansiell information

Stäng

Stäng

Stäng

Policydokument

Våra policydokument

Förutom ägardokumentet utgör policydokument viktiga styrinstrument för verksamheten. Vi har koncerngemensamma policydokument beslutade av koncernstyrelsen och stadenövergripande policydokument som har beslutats av Kommunfullmäktige.

Policydokument antagna av koncernstyrelsen

 

Policydokument antagna av kommunfullmäktige och koncernstyrelsen

Policydokument som är antagna av kommunfullmäktige finns att läsa på goteborg.se

Press

Vi svarar gärna på frågor som rör vår verksamhet. Har du frågor om Framtidenkoncernen, kontakta i första hand våra kommunikationsansvariga. I nyhetsflödet “Senaste nytt” till höger på sidan publiceras nyheter och pressmeddelanden från koncernen.


 Presskontakt

Erik Zaar, kommunikationschef, 031-389 75 41, erik.zaar@framtiden.se

 


Nyheter och pressmeddelanden publiceras också i vårt nyhetsrum på MyNewsdesk

Lediga jobb

Framtiden söker fler engagerade medarbetare

I vår koncern arbetar 1000 medarbetare i olika roller som till exempel fastighetsvärdar, förvaltare, miljövärdar, projektledare men också i stödfunktioner inom ekonomi, it och kundservice.

Vår gemensamma kultur i koncernen präglas av ett starkt kundfokus, affärsmässighet och stolthet över det uppdrag vi har. Vi arbetar kontinuerligt för att utvecklas och förbättras tillsammans.

Framtidenkoncernen arbetar mycket med att vara en säker, trygg och inkluderande arbetsplats där människors olikheter tas tillvara, där medarbetare känner en hög grad av tillhörighet och där alla kan vara sig själva. Våra mätningar visar glädjande nog att medarbetarna upplever sig inkluderade, säkra och trygga i sina arbeten.

Våra medarbetarundersökningar som görs i realtid visar att vi har engagerade medarbetare som upplever att de har meningsfulla jobb.

Vi behöver bli fler som kan vara med och göra skillnad. Här hittar du lediga tjänster inom koncernen. 

Aktuellt just nu

Trappstädare till Bostadsbolaget

>

Utvecklingschef till Bostads

>

Parkarbetare/Utemiljöarbetare/Miljövärd till Bostads

>

Kundtjänstmedarbetare till Störningsjouren i Göteborg

>

Fastighetschef till Poseidon

>

Fastighetsförvaltare till Poseidon

>

Miljövärd till Bostadsbolaget

>

IT-strateg till Egnahemsbolaget

>

Husvärd till Poseidon

>

Säsongsjobbare till Familjebostäder i Göteborg

>

Inköpare till Bostadsbolaget

>

HR-generalist till Familjebostäder

>

Redovisningsekonom till Förvaltnings AB Framtiden

>

Säsongsanställd trädgårdspersonal till Bostadsbolaget

>

Unga extrajobbare till Bostadsbolaget

>

Serviceinriktad fastighetsvärd till Bostadsbolaget

>

Projektchef till Poseidon

>

Teknisk förvaltare till Bostadsbolaget

>
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2022-02-03

Trappstädare till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
Som lokalvårdare på Bostadsbolaget arbetar du i första hand med trappstädning i våra fastigheter. Du är en viktig del av vår verksamhet och betyder mycket för våra hyresgäster eftersom ditt jobb bidrar till trivsel och trygghet.

Om jobbet
Att arbeta som lokalvårdare hos oss innebär att hålla rent och snyggt i våra trapphus, korridorer, entréer, tvättstugor och andra gemensamma utrymmen. Du ingår i en arbetsgrupp med miljövärdar, fastighetsskötare och fastighetsvärdar som arbetar tillsammans för att ge våra hyresgäster service i toppklass.

Norra Biskopsgården är ett av Bostadsbolagets utvecklingsområden där vi gemensamt kraftsamlar för att öka trivseln och tryggheten. Ett intensivt och spännande arbete där vi bland annat tar ett större fokus på social hållbarhet och utökar vårt samhällsansvar. Som lokalvårdare kommer du att vara en viktig del av detta arbete.

Kvalifikationer
Vem vi tror att du är
För att trivas hos oss ser vi att du är självgående och ansvarstagande person. För att känna dig trygg i yrkesrollen har du kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten som lokalvårdare, gärna med tillhörande certifikat/intyg. Du är serviceinriktad, positiv och kommunikativt lagd eftersom du i ditt dagliga arbete möter våra hyresgäster. Du bör även ha lätt för att samarbeta med kollegorna i din arbetsgrupp.

Övrig information
Vi tar endast emot ansökningar via vår webb och rekryteringsportal. Du ansöker via länken i annonsen.

Framtidenkoncernen arbetar för att erbjuda ett hållbart arbetsliv och vara en inkluderande arbetsplats där människors olikheter tas tillvara, där medarbetare ska känna en hög grad av tillhörighet och där alla kan vara sig själva.

Som ett steg i att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen gör vi en bakgrundskontroll på slutkandidat.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2022-02-03
Referensnummer: C73467

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Hannes Danielsson, 031-7315000 (växel), Hannes.danielsson@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget har närmare 25 000 hyresrätter fördelade över Göteborgs alla stadsdelar. Det gör oss till en av Göteborgs största hyresvärdar och en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Tillsammans är vi runt 350 personer som jobbar på Bostadsbolaget. De flesta jobbar ute i våra bostadsområden närmast våra hyresgäster, medan andra jobbar som stödfunktioner på huvudkontoret. Hos oss finns fler än 20 olika yrken representerade, men oavsett yrkesroll arbetar vi alla mot samma mål – att skapa goda och trygga boendemiljöer tillsammans med våra hyresgäster och andra samarbetspartners.
Vår verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Vi arbetar aktivt med våra värderingar och vill att våra medarbetare ska tycka det är roligt att gå till jobbet. Vi tror också att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Vi arbetar med realtidsmätningar för att säkerställa en god arbetsmiljö på samtliga arbetsplatser. Våra medarbetare omfattas av både kollektiv- och tjänstemannaavtal.
Bostadsbolaget är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2022-02-11

Utvecklingschef till Bostads

Arbetsbeskrivning
Har du levererat goda resultat som engagerande ledare? Vill du vara med och göra skillnad i vår tids kanske största samhällsutmaning? Nu erbjuder vi en ny chefstjänst för att samordna och genomföra en omfattande förflyttning av utvecklingsområde Tynnered/Frölunda Torg.

Poseidon har ett tydligt uppdrag från staden att satsa på, stärka och utveckla de områden som vi kallar våra utvecklingsområden. Målet är att ingen del av staden ska finnas med på polisens lista över särskilt utsatta områden 2025. Uppdraget kommer att kräva mod, uthållighet och omfattande samverkan med hyresgäster och externa parter. Vi erbjuder nu en ny spännande tjänst och nyckelroll som Chef satsning utvecklingsområden, som innebär att driva på samordningen och genomförandet av våra strategier för att säkerställa en väsentlig förflyttning av dessa områden.

Chef satsning utvecklingsområden: tjänst med två ansvarsområden
Poseidon är idag på god väg att implementera Framtidenkoncernens beslutade strategier för bolagets utvecklingsområden: superförvaltning och stadsutveckling. För att stärka vår förmåga söker vi en samordnare med två ansvarsområden.

Samordning Tynnered/Frölunda Torg. Huvudfokus blir att samordna och följa upp Poseidons, Bostadsbolagets och Familjebostäders insatser för Tynnered/Frölunda Torg. Poseidon har det sammanhållande ansvaret för områdets utveckling och din roll blir att se till att strategierna omsätts till konkreta handlingsplaner och insatser. Arbetsuppgiften förutsätter ett aktivt arbete tillsammans med bolagens verksamhetsansvariga i området och du representerar såväl Poseidon som koncernen i externa sammanhang. En viktig del av arbetet blir att organisera ett formaliserat samarbete genom ett partnerskap med fastighetsägare i stadsdelen, samt ett BID där fastighetsägarna utgör en bärande del ihop med områdets offentliga och privata aktörer samt boende.

Bolagsintern samordning. I tjänsten ingår även ansvar att samordna och följa upp områdesarbetet i Poseidons övriga utvecklingsområden Backa, Biskopsgården, Hjällbo och Lövgärdet. Din roll är att ge stöd till bolagets linjechefer och medarbetare samt skapa samarbeten och synergieffekter mellan områdena, som stärker förutsättningarna att vi lyckas med uppdraget.

Kvalifikationer
Kvalifikationer
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, men tror att intressanta kandidater uppfyller flertalet av nedanstående kvalifikationer:

• högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet.
• erfarenhet av fastighetsbranschen, stadsutveckling, social hållbarhet eller annan bakgrund relevant för uppdraget.
• flerårig chefserfarenhet.
• erfarenhet av att leda process- och utvecklingsarbete.
• erfarenhet av att ha byggt upp fungerande samverkan mellan offentliga och privata aktörer.
• erfarenhet av en politiskt styrd organisation.

Du kommer att tillhöra Poseidons centrala stödfunktion och avdelning Förvaltningsutveckling. I uppdraget som samordnare för genomförandet av koncernens strategi för Tynnered/Frölunda rapporterar du till samarbetets styrgrupp, Poseidons VD och Framtiden.

Var med och bygg laget för ett tryggt Göteborg
Hos oss får du en unik möjlighet att spela en viktig roll i ett lag som bestämt sig för att göra skillnad på riktigt. Du får påverka den spännande utvecklingen inom Poseidon och Framtidenkoncernen. Du får därmed möjlighet att verka ur ett perspektiv, som bidrar till både din egen och Göteborgssamhällets utveckling. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi bygger plats för dig!

Högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. – Krav

Erfarenhet av fastighetsbranschen, stadsutveckling, social hållbarhet eller annan bakgrund relevant för uppdraget. – Krav

Flerårig chefserfarenhet. – Krav

Erfarenhet av att leda process- och utvecklingsarbete. – Krav

Erfarenhet av att ha byggt upp fungerande samverkan mellan offentliga och privata aktörer. – Meriterande

Erfarenhet av en politiskt styrd organisation – Meriterande

Driven – Krav
Du är snabb, produktiv och motiverad samt har ett starkt engagemang och entusiasm för ditt arbete. Du tar initiativ och ansvar för att arbetet går framåt, oavsett om du arbetar ensam eller tillsammans med andra.

Självständig – Krav
Du agerar på egen hand utifrån vad situationen kräver utan att behöva stöd av andra. Du har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag.

Samarbetsinriktad – Krav
Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Lyhörd – Krav
Du lyssnar på andra människor i syfte att förstå deras behov. Du söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme för dialog.

Övrig information
Kvalitetssäkring av rekryteringsprocessen för slutkandidat kommer att ske genom arbetspsykologiska tester samt bakgrundskontroll.
Urval sker löpande.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2022-02-11
Referensnummer: C73383

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Göran Helgegren, 031-332 11 11

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 26 800 hyresrätter i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt med stor närhet till våra hyresgäster.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2022-02-06

Parkarbetare/Utemiljöarbetare/Miljövärd till Bostads

Arbetsbeskrivning
Är du en schysst och handlingskraftig lagspelare vars hjärta klappar för hyresgästens bästa? Vill du verka för ett fortsatt snyggt, tryggt och rent distrikt Backa? Nu har vi plats för två till nyckelspelare inom trädgård och avfallshantering.

Vill du vara med oss på den fortsatta resan mot ett tryggare Göteborg, med plats för alla? Där du rent konkret är med och utvecklar våra hus och gårdsmiljöer i distrikt Backa, med nolltolerans mot otrygghet, arbetslöshet och nedskräpning? Här blir du en del i distrikt Backas engagerade miljövärdsteam med ansvar för att gårdar, entréer och den yttre miljön sköts och utvecklas så att våra hyresgäster trivs och känner trygghet. Ett annat ansvar är att avfallshantering och källsortering i ditt teams område fungerar, för hyresgästernas och besökarnas trivsel och vår framtida miljös skull.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har trädgårdsutbildning eller utemiljöbranschens yrkesbevis inom skötsel och förvaltning av utemiljö, växtkännedom och beskärning. För att klara jobbet behöver du ha körkort med AM-behörighet eller traktorkort, erforderlig vana att köra och hantera och sköta trädgårdsmaskiner, gedigen erfarenhet av perenner samt att du ska kunna uppvisa goda referenser från utemiljöbranschen.

Som person är du utåtriktad, handlingskraftig och lyssnande och trivs både med att ta egna initiativ och att jobba tillsammans för laget och hyresgästerna. Du har en lika bra känsla för människor som växter och miljö, och ser god service som en viktig och självklar del i din roll. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Det avgörande är din personliga lämplighet och drivkraft. Här får du utvecklas och vara med och bygga ett tryggare Göteborg. Vi bygger plats för dig!

Trädgårdsutbildning eller utemiljöbranschens yrkesbevis inom skötsel och förvaltning av utemiljö, växtkännedom och beskärning – Krav

Körkort med AM-behörighet eller traktorkort, – Krav

Erforderlig vana att köra och hantera och sköta trädgårdsmaskiner, – Krav

Gedigen erfarenhet av perenner – Krav

Samarbetsinriktad – Krav
Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Driven – Krav
Du är snabb, produktiv och motiverad samt har ett starkt engagemang och entusiasm för ditt arbete. Du tar initiativ och ansvar för att arbetet går framåt, oavsett om du arbetar ensam eller tillsammans med andra.

Bemötande – Krav
Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens/kundens behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2022-02-06
Referensnummer: C73324

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Per-Åke Westlund, 0313321364, per-ake.westlund@poseidon.goteborg.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 26 800 hyresrätter i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt med stor närhet till våra hyresgäster.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2022-02-02

Kundtjänstmedarbetare till Störningsjouren i Göteborg

Arbetsbeskrivning
Fastighetsjouren söker deltidspersonal till kvällar, nätter och helger.

Tycker du om att ge service och lösa akuta problem? Tycker du om att prata i telefon? Har du ett tekniskt intresse eller erfarenhet av kundservice?

Som medarbetare på Fastighetsjouren kommer du tillsammans med dina kollegor via telefon ta emot felanmälningar från våra kunders hyresgäster under jourtid. De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär att:
• Besvara, bedöma och rapportera felanmälningar och larm från våra kunders hyresgäster.
• Ge hjälp till självhjälp, det vill säga att stödja hyresgästen att själv kunna åtgärda lättare problem, styra icke akuta ärenden till ordinarie arbetstid samt om nödvändigt kontakta entreprenör för akut åtgärd.
• Rapportera och dokumentera information i våra och kundernas datorsystem.

Kvalifikationer
Erfarenhet från teknisk kundtjänst – Meriterande
Vi söker dig som har erfarenhet från teknisk kundtjänst, från fastighetsbranschen eller liknande.

Du är serviceinriktad och pedagogisk, tycker om att hjälpa kunder och har en god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Har du ytterligare språkkunskaper utöver svenska så är det en bra merit.

Det krävs datavana krävs då du jobbar i flera olika digitala system.

Ibland kan tempot bli högt så du måste kunna hantera flera pågående ärenden samtidigt.

Du är en bra lyssnare och kan ställa frågor till de som ringer för att ta reda på information om ärendet för att kunna ta beslut om rätt åtgärd.

Arbetsuppgifterna kräver ordning och reda så du behöver vara noggrann och strukturerad i arbetet.

Inom Störningsjouren värdesätter vi jämn åldersfördelning- och könsfördelning samt mångfald och ser gärna sökande med olika nationalitet och erfarenhet.

Serviceinriktad – Meriterande
Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och du anstränger dig för att framföra lösningar. Du är mån om att ta reda på vilka förväntningar som finns hos uppdragsgivare och andra intressenter samt följer upp att dessa införlivas. Du är balanserad, positiv och observant i ditt kundbemötande.

Bemötande – Meriterande
Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens/kundens behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Noggrann – Meriterande
Du är mån om att ditt arbete blir korrekt och grundligt utfört samtidigt som du inte lämnar någonting åt slumpen. Du har förmåga att ha fokus på detaljer. Du kontrollerar och följer upp ditt arbete för att säkerställa att det håller en hög kvalitet.

Övrig information
Då urvalsprocessen sker löpande är det viktigt att du skickar din ansökan så snart som möjligt.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser och annonsplatser.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2022-02-02
Referensnummer: C73296

Anställningsvillkor
Omfattning: Timavlönad
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 2022-02-03

Kontaktpersoner
Tomas Wannerud, 031-773 83 86, tomas.wannerud@storningsjouren.goteborg.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Störningsjouren står för Trygghet!
På Störningsjouren är vi idag drygt 55 medarbetare och har vårt kontor i fina lokaler centralt i Focus-huset. Vi erbjuder tjänster som skapar trygghet och säkerhet i våra kunders bostadsmiljöer. Störningsjourens verksamhet pågår dygnet runt, året runt, vardag och helgdag med att hjälpa de boende att hantera situationer som påverkar deras trygghet och säkerhet. Vi arbetar med akuta störningar kvälls-och nattetid, vi utför utrednings- och vräkningsförebyggande arbete på dagtid, vi utreder vid misstanke om oriktiga hyresförhållanden samt erbjuder fastighetsjour för hjälp vid akuta händelser. Störningsjouren har ett nära samarbete med socialtjänst, vårdinstanser och annat samhällsstöd.
Våra kunder är de kommunala bostadsbolagen inom koncernen, flera av de största privata hyresvärdarna och vissa bostadsrättsföreningar i Göteborg.
Störningsjouren i Göteborg AB ingår som ett av sju dotterbolag i Framtidenkoncernen som är en av landets största fastighetsägare. Framtidenkoncernen ägs av Göteborgs Stadshus AB som ingår i Göteborgs Stad.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2022-02-11

Fastighetschef till Poseidon

Arbetsbeskrivning
Vi på Poseidon står inför spännande utmaningar med stort fokus på kundnöjdhet, superslipad förvaltning och social områdesutveckling. Drivande i den här resan är vår centrala funktion Förvaltningsutveckling dit vi nu söker en trygg, handlingskraftig och innovativ ledare.

Som chef för vår avdelning Förvaltningsutveckling spelar du en nyckelroll för att klara det viktiga uppdraget vi har fått av staden att ingen del av staden ska finnas med på polisens lista över särskilt utsatta områden 2025. För att vi ska nå det målet genomför vi på Poseidon nu ett bolagsövergripande utvecklingsarbete med starkt fokus på nöjda kunder, aktiv förvaltning och vårt kanske viktigaste uppdrag att satsa på, stärka och utveckla de områden som vi kallar våra utvecklingsområden.

Till grund för vår målbild är vi mitt upp i arbetet att tydliggöra och utveckla vår organisation gällande ansvar och roller samt processer. Avdelningen Förvaltningsutveckling med ett 30-tal medarbetare, bedriver idag sitt arbete inom områden som uthyrning, boinflytande, tillval, hyresfrågor, säkerhet, mobilitet och bredband. Avdelningen leds idag av en interimschef och en prioriterad uppgift blir att ta vid ett redan påbörjat arbete med att utveckla avdelningen för att kunna leda och koordinera ett förbättringsarbete, som även möjliggör en väsentlig förflyttning av vår löpande förvaltningsverksamhet, vår kundnöjdhet och våra utvecklingsområden.

Som chef för Poseidons avdelning Förvaltningsutveckling ansvarar du för att driva, utveckla och leda avdelningen enligt fastställd målbild och verksamhetsplan. Arbetet innebär ett ledarskap med ett brett ansvarsområde för avdelningens olika funktioner som lyssnar in, bidrar med expertkompetens, samordnar och ger stöd och service till hela organisationen och har ett ansvar för resultat, uppföljning och kontroll. Arbetet innebär även att du driver utvecklingsarbete i samverkan med dina kollegor i centrala stödfunktioner, kollegor i förvaltningen och koncernen. Du behöver därför vara bra på att samordna, leda samt skapa engagemang och delaktighet även i dessa grupper. Du rapporterar till VD och ingår i företagsledningen.

Var med i vårt lag för ett tryggt Göteborg
Hos oss får du en unik möjlighet att bli en del av ett lag som bestämt sig för att göra skillnad på riktigt. Du får påverka den spännande utvecklingen inom Poseidon och Framtidenkoncernen. Du får därmed möjlighet att verka ur ett perspektiv, som bidrar till både din egen och Göteborg

Kvalifikationer
Vi tror att intressanta kandidater uppfyller flertalet av nedanstående kvalifikationer:
• relevant högskoleutbildning.
• erfarenhet av fastighetsförvaltning inkluderat ekonomisk förvaltning, kundnöjdhet och service.
• drivit utvecklings- och förändringsarbete.
• erfarenhet av utvecklingsarbete inom social hållbarhet.
• erfarenhet av olika samarbeten mellan offentliga, idéburna och privata aktörer.
• erfarenhet av ledande befattning i en organisation med ansvar för relevanta frågor för tjänsten.
• god kännedom om bostadsmarknad och bostadspolitik.
• bra på att uttrycka dig i tal och skrift och att sammanfatta arbetet i analyser och rapporter.
• erfarenhet av en politiskt styrd organisation.

Relevant högskoleutbildning. – Krav

Erfarenhet av fastighetsförvaltning inkluderat ekonomisk förvaltning, kundnöjdhet och service – Krav

Drivit utvecklings- och förändringsarbete, erfarenhet av utvecklingsarbete inom social hållbarhet samt ha erfarenhet av olika samarbeten mellan offentliga, idéburna och privata aktörer – Krav

Erfarenhet av ledande befattning i en organisation med ansvar för relevanta frågor för tjänsten och ha god kännedom om bostadsmarknad och bostadspolitik. – Krav

Bra på att uttrycka dig i tal och skrift och att sammanfatta arbetet i analyser och rapporter. – Krav

Erfarenhet av en politiskt styrd organisation. – Meriterande

Samarbetsinriktad – Krav
Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Påverka andra – Krav
Du är en tydlig och god kommunikatör som får gehör för tankar och idéer samt kan påverka beslut i en viss riktning. Du kan genom övertygande argument tillföra entusiasm och energi som uppmuntrar goda prestationer, teamkänsla och ökad motivation.

Förändringsorienterad – Krav
Du ser möjlighet till förändringar och skapar situationer där nya idéer och förslag kan utvecklas. Du motiverar och beskriver pedagogiskt förändringar samt hanterar kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt. Du driver långsiktigt och uthålligt förändringsarbete, både på lokal och övergripande nivå.

Stabil/trygg – Meriterande
Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2022-02-11
Referensnummer: C73092

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner
Göran Helgegren, 031-332 11 11

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 26 800 hyresrätter i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt med stor närhet till våra hyresgäster.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2022-01-30

Fastighetsförvaltare till Poseidon

Arbetsbeskrivning
Vi letar två handlingskraftiga personer som brinner för att utveckla hus, människor och samhället i en positiv riktning framåt. Det ni får är ett utmanande och spännande uppdrag med engagerade kollegor, ett genomarbetat utvecklingskoncept och en konkurrenskraftig lön utifrån er specifika kompetens.

I distrikt Angered arbetar vi målinriktat för positiv utveckling av våra hus och boendemiljön, samtidigt som vi visar nolltolerans mot otrygghet och nedskräpning. Med din kompetens som fastighetsförvaltare och ledare kommer du här att metodiskt coacha dina medarbetare och säkerställa att fastigheternas ekonomi utvecklas enligt planer och mål – med fokus på intäkter, kostnader och investeringar i ditt bestånd. Lika hög prioritet lägger du vid att hyresgästerna är trygga, nöjda och aktiva i områdets utveckling. Du för dialoger, arbetar aktivt med standardförbättrande åtgärder vid renoveringar, är ansvarig för att sätta mål och följa utvecklingen av driftkostnader och myndighetskrav samt att du ansvarar för avtal, och leder och fördelar arbetet för dina medarbetare. Du har kontakt med övriga fastighetsförvaltare i bolaget och jobbar tätt ihop med distriktets fastighetsingenjör, ekonom samt andra fastighetsförvaltare. Du rapporterar till distriktschefen.

Kvalifikationer
Lyssnande, handlingskraftiga ledarpersonligheter som ser husen och hyresgästerna
Vi vill att du som söker är en erkänt kompetent och omtyckt ledare med minst fem års arbete inom fastighetsbranschen som förvaltare, teknisk förvaltare, fastighetsingenjör eller i motsvarande roll. Din bakgrund utbildningsmässigt är diplomerad fastighetsförvaltare eller motsvarande utbildning. Du har god kunskap gällande myndighetskrav kopplade till fastighetsägarens ansvar och förstår väl sambandet mellan ekonomi, utveckling av fastigheterna och hyresgästens trivsel.

Som person är du strukturerad, analytisk och handlingskraftig med en självklar känsla för service och socialt patos. Du kommunicerar väl både i tal och skrift, och har en coachande och lyssnande ledarstil med mycket gott omdöme i dina beslut. B-körkort är ett krav. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Hos oss får du aktivt vara med på resan att superslipa vår förvaltning för ett ännu tryggare, mer trivsamt och attraktivt Göteborg. Och samtidigt utveckla dig själv som person och yrkesmänniska. Vi bygger plats för dig!

Diplomerad fastighetsförvaltare eller motsvarande utbildning – Krav

Fem års arbete inom fastighetsbranschen som förvaltare, teknisk förvaltare, fastighetsingenjör eller i motsvarande roll – Krav

Ledarerfarenhet – Krav

Analytisk – Krav
Du kan på ett effektivt sätt identifiera och analysera kärnan i ett problem samt föreslå möjliga lösningar. Du har förmåga att se samband och kan dra logiska slutsatser utifrån begränsad och/eller komplex information.

Strukturerad – Krav
Du upprättar tydliga mål och planerar aktiviteter och projekt i god tid. Du använder tiden effektivt och arbetar systematiskt, organiserat och metodiskt. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet.

Lyhörd – Krav
Du lyssnar på andra människor i syfte att förstå deras behov. Du söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme för dialog.

Bemötande – Krav
Du visar respekt och hänsyn för dem du möter i din yrkesroll. Du utgår ifrån allas lika värde och skapar en god atmosfär i mötet. Du har en öppen och positiv attityd då du har brukarens/kundens behov som utgångspunkt för ditt agerande.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2022-01-30
Referensnummer: C72932

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner
Dennis Andersson, 031-332 15 24

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 26 800 hyresrätter i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt med stor närhet till våra hyresgäster.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2022-02-04

Miljövärd till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
Har du tidigare erfarenhet av trädgårdsarbete och mer långsiktig planering av utemiljön? Nu söker vi dig som vill skapa trivsamma utemiljöer för våra hyresgäster.

Om jobbet
Utemiljön är en viktig del av våra hyresgästers boendemiljö och något vi på Bostadsbolaget med stolthet kan säga att vi är riktigt duktiga på. Vår årliga kundundersökning visar att vi har högst kundbetyg på utemiljön bland de stora bostadsbolagen i Sverige. Det är tack vare våra kvalificerade och engagerade miljövärdar.
Som miljövärd hos oss ansvarar du för allt arbete som rör den yttre miljön i våra bostadsområden. Det gäller såväl löpande trädgårdsarbete, skräpplockning för att hålla området rent och fint samt mer långsiktig planering av utemiljön som att upprätta skötselplaner. Förutom kunskap om träd och planteringar förväntas du ha kompetens inom exempelvis allmän skötsel, reparation av markbeläggningar och säkerhetskrav för lekplatser. Under vinterhalvåret kommer du ansvara för snö- och halkbekämpning.
Förutom kollegorna i din arbetsgrupp lokalt har du också stöd av Bostadsbolagets trädgårdsspecialist som samordnar våra miljövärdar för kunskaps- och erfarenhetsutbyte. För oss är det också viktigt att du utvecklas i din roll och har möjlighet till individuell kompetensutveckling.

Kvalifikationer
Vem vi tror att du är
Vi söker dig med trädgårdsutbildning, från till exempel gymnasie- eller yrkeshögskola och med dokumenterad erfarenhet från trädgårdsarbete i större format. B-körkort är ett krav. Det är meriterande om du har god maskinkunskap.
Som person är du bra på att planera och prioritera ditt arbete. Du samarbetar gärna med dina kollegor i arbetsgruppen och övriga miljövärdar samt är flexibel i förhållande till kund och verksamhetskrav. Att jobba hos oss innebär mycket kontakt med våra hyresgäster, till exempel vid frågor om källsortering, kompostering och trädgårdsskötsel. Det är därför viktigt att du också känner dig bekväm med den sociala delen av jobbet.
För att trivas i rollen drivs du av att bidra till samhällsnyttan och vill vara med och jobba för att påverka och förändra våra bostadsområden i en positiv riktning.

Övrig information
Vi rekryterar löpande, så dröj inte med din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webb och rekryteringsportal. Du ansöker via länken i annonsen. Vi tillämpar bakgrundskontroller för slutkandidater i våra rekryteringar.

Framtidenkoncernen arbetar för att erbjuda ett hållbart arbetsliv och vara en inkluderande arbetsplats där människors olikheter tas tillvara, där medarbetare ska känna en hög grad av tillhörighet och där alla kan vara sig själva.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2022-02-04
Referensnummer: C72863

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner
Hannes Danielsson, 031-7315000 (växel), Hannes.danielsson@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget har närmare 25 000 hyresrätter fördelade över Göteborgs alla stadsdelar. Det gör oss till en av Göteborgs största hyresvärdar och en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Tillsammans är vi runt 350 personer som jobbar på Bostadsbolaget. De flesta jobbar ute i våra bostadsområden närmast våra hyresgäster, medan andra jobbar som stödfunktioner på huvudkontoret. Hos oss finns fler än 20 olika yrken representerade, men oavsett yrkesroll arbetar vi alla mot samma mål – att skapa goda och trygga boendemiljöer tillsammans med våra hyresgäster och andra samarbetspartners.
Vår verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Vi arbetar aktivt med våra värderingar och vill att våra medarbetare ska tycka det är roligt att gå till jobbet. Vi tror också att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Vi arbetar med realtidsmätningar för att säkerställa en god arbetsmiljö på samtliga arbetsplatser. Våra medarbetare omfattas av både kollektiv- och tjänstemannaavtal.
Bostadsbolaget är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2022-01-31

IT-strateg till Egnahemsbolaget

Arbetsbeskrivning
Som IT-strateg kommer du att dela din tid mellan två av Framtidenkoncernens bolag, Egnahemsbolaget och Framtiden Byggutveckling. Rollen kommer vara både strategisk och operativ. Du kommer arbeta övergripande med bolagens IT-arkitektur, systemförvaltarmodell och digitalisering. I den operativa delen ingår att vara systemförvaltare för verksamhetssystem, integrationer och andra tekniska lösningar.
I tjänsten ingår att agera projektledare för IT-projekt samt delta i koncerngemensamma projekt. Du kommer också vara de två bolagens representant i koncernens IT-strategiska grupp som arbetar med övergripande strategier och omvärldsbevakning. Du kommer därigenom att samarbeta med övriga kollegor som har liknande arbetsuppgifter i koncernen. Din placering kommer att vara hos Egnahemsbolaget som sitter i Hisings Backa där du tillhör ekonomiavdelningen som leds av Egnahemsbolagets Ekonomichef.

Kvalifikationer
Du behöver ha relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande i arbetslivserfarenhet. Du brinner för verksamhetsutveckling, (gärna inom fastighetsbranschen och nyproduktion), systemförvaltning och har arbetat i en liknande roll i minst fem års tid. Du är van att ta dig an rollen som kravställare och beställare. Du har en bred förståelse för IT-arkitektur och är bekväm med att hantera frågeställningar kring t.ex. integration, säkerhet och förvaltning. Då vi arbetar i en outsourcad IT-miljö det är ett stort plus om du tidigare arbetat under liknande förhållanden. Det är också meriterande om du har erfarenhet från projekthanteringssystemet Antura.
Du bör vara tydlig i din kommunikation och kan förklara och förenkla komplex IT-kommunikation på ett användarvänligt sätt. Du är van vid att skriva rapporter och analyser då det ingår i tjänsten att ta fram beslutsunderlag eller skriva förstudierapporter. Du uttrycker dig väl i tal och skrift då det krävs i kommunikation med kollegor och för dokumentation.
Som person behöver du vara
kommunikativ och initiativtagande och har lätt för att hitta strukturer i ditt arbetssätt. Tjänsten kräver också att du snabbt kan skifta fokus mellan olika uppgifter. För dig är det en självklarhet att vara en del av både det operativa och det strategiska arbetet. För att trivas hos oss tror vi att du är en lösningsorienterad, prestigelös och ansvarsfull lagspelare med god samarbetsförmåga.

Övrig information
Vi använder tester i vår urvalsprocess och som ett steg i att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen gör vi även bakgrundskontroll på slutkandidat.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2022-01-31
Referensnummer: C72624

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner
Marie Streifert / ekonomichef Egnahemsbolaget, 031-7077000

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet i Göteborg. Vi är en del av Framtidenkoncernen – en fastighetskoncern som ingår i Göteborgs Stad och är en av landets största fastighetsägare. Kontoret ligger i Hisings Backa och vi är ca 40 medarbetare.
På Egnahemsbolaget har vi lyxen att känna meningsfullhet i vårt jobb, varje dag. Vårt uppdrag är att bygga bostadsrätter och småhus som fler har råd att äga. Vårt långsiktiga mål är att minska bostadsbristen och bidra till ett mer hållbart Göteborg genom att bygga bostadsrätter och småhus främst i områden som domineras av hyresrätter. Sedan starten har vi byggt närmare 10 000 bostäder över i stort sett hela Göteborg.
Våra kärnvärden; Omtänksam, ansvarstagande, möjliggörande och inspirerande, beskriver vår värdegrund och hur vi arbetar.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2022-01-30

Husvärd till Poseidon

Arbetsbeskrivning
Är du händig och trygg och vill vara med på resan och bygga upp vår superförvaltning i Angered? Här fokuserar vi på utveckling av våra hus och boendemiljön samtidigt som vi visar nolltolerans mot otrygghet och nedskräpning. Ditt jobb blir att lyssna in hyresgästerna och se till att de trivs med sitt boende och med oss på Poseidon. Rollen är bred, den ena dagen inte är den andra lik det som genomsyrar jobbat är en hållbar förvaltning av husen med lagarbete och hyresgästens trivsel i fokus.

Parallellt med att du ser till att hyresgästen trivs hos oss, ansvarar du för skötseln av fastigheter och lägenheter. För att lyckas i rollen krävs det att du är lyhörd, händig och ser till att jobbet blir gjort. I jobbet ingår det att introducera hyresgäster till boendet, handlägga felanmälan, utföra reparationer och rondering samt bedöma reparationer utförda av entreprenör. Du medverkar även i planeringen av underhåll, handlägger fastighetsskador och genomför olika besiktningar. Målsättningen är att våra lägenheter ska förvaltas på ett långsiktigt och kostnadseffektivt sätt, i nära dialog med hyresgästen.

Kvalifikationer
Händig och lyssnande med samhällsintresse
Husvärden är vårt ansikte utåt så du måste tycka om att jobba med människor. Du har ett socialt patos, är tydlig, engagerad och trevlig och förstår vikten av att återkoppla till hyresgäst och leverantörer. Förutom gymnasiekompetens vill vi att du har dokumenterad utbildning inom fastighetsförvaltning och/eller erfarenhet från fastighets- eller byggbranschen. Vi förutsätter att du har körkort. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Det avgörande är din personliga lämplighet och drivkraft. Hos oss får du vara med på resan att bygga ett tryggare, mer trivsamt och attraktivt Göteborg. Och samtidigt utveckla dig själv som person och yrkesmänniska. Vi bygger plats för dig!

Gymnasiekompetens vill vi att du har dokumenterad utbildning inom fastighetsförvaltning och/eller erfarenhet från fastighets- eller byggbranschen – Krav

Körkort – Krav

Lyhörd – Krav
Du lyssnar på andra människor i syfte att förstå deras behov. Du söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme för dialog.

Stabil/trygg – Krav
Du arbetar effektivt under stress, kan balansera olika krav och behåller lugnet i svåra situationer. Du skiljer på sak och person och kan ta välgrundade beslut under tidspress.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2022-01-30
Referensnummer: C72706

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner
Per-Åke Westlund, 031-3321364

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 26 800 hyresrätter i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt med stor närhet till våra hyresgäster.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2022-02-27

Säsongsjobbare till Familjebostäder i Göteborg

Arbetsbeskrivning
Vi behöver er som kan ta över rodret i sommar när våra ordinarie medarbetare går på semester. Har du vad som krävs för att hålla våra hus och gårdar i schack? Är du serviceinriktad, gillar att träffa nya människor och beredd att fortsätta bära fanan högt vad gäller våra hyresgäster och fina utemiljö? Då har vi jobbet för dig i sommar! Vi rekryterar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan skicka din ansökan så snart som möjligt!
Vi söker två yrkeskategorier för sommaren och trädgårdssäsongen:

Miljövärd – säsongsanställd
Visste du att vi får högst betyg av våra hyresgäster när det kommer till utemiljön?
Vi kan det där med att skapa trygga, rena och vackra miljöer. Som miljövärd arbetar du med trädgårdsskötsel i våra bostadsområden. Vi arbetar under devisen helt, rent, snyggt och tryggt så arbetet består av en blandning av härligt blomsterpill, viktig ogräsrensning och välskötta gräsmattor. Men även med kompostering, källsortering och ovärderligt miljöarbete ingår.
Anställningsperioden för miljövärdar varierar beroende på arbetsgruppens behov men de flesta av våra säsongsanställningar är sex månaders anställning. Ibland blir perioden förlängd längre än så.

Bovärd – sommaranställd
Som bovärd arbetar du med att utföra enklare reparationer i lägenheter och i gemensamma utrymmen. Ditt uppdrag är att lösa våra hyresgästers problem i deras lägenhet eller i fastigheten som exempelvis rör lås, snickerier, el, vitvaror och VVS. Anställningsperioden är vanligtvis över sommarmånaderna (ca 3 månader), ibland något längre.

Om du är ungdom (fyllt 16 år men är under 19 år) och letar efter sommarjobb så samarbetar vi med Göteborgs Stad för dessa. Du kan inte ansöka om sommarjobb hos oss, utan vi erbjuder istället riktigt många feriejobb via staden. Förra året hade vi totalt hela 280 ferieungdomar som arbetade i olika perioder hos oss under sommaren. Du ansöker om feriejobb via staden. Platserna lottas ut och har du tur så blir du placerad hos oss!
Ansökningstiden för feriejobb brukar vara i februari så håll utkik på stadens hemsida så du inte missar möjligheten.
https://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/sommarjobb-gymnasiet

Kvalifikationer
Som sökande till säsongsjobb i våra utemiljöer eller som sommar-bovärd behöver du gilla att hjälpa människor och ha en positiv attityd och god servicekänsla. Mer yrkesspecifika kvalifikationer är:

Miljövärd – säsongsanställd
Du har en avslutad eller pågående utbildning inom park/trädgård. Det är ett extra plus om du jobbat med liknande arbete förut. Har du ingen utbildning så kan du komma ifråga för anställning om du ha flerårig erfarenhet av trädgårdsarbete. Oavsett så är det ett krav att du fyllt 18 år och att du har körkort!

Sommar-bovärd
Du har en avslutad eller pågående utbildning inom fastighetsteknik. Vi vill att du har viss erfarenhet av liknande jobb antingen praktiserat inom din utbildning eller har praktisk yrkeserfarenhet av liknande jobb tidigare. Du behöver vara händig och kunna hantera verktyg för att kunna laga och lösa saker problem och utmaningar som uppstår hemma hos våra hyresgäster eller i allmänna utrymmen. Du har fyllt 18 år och har körkort!
Se vidare nedan under rubriken Övrigt om praktisk information gällande din ansökan.

Övrig information
I vårt rekryteringssystem gör du din ansökan genom att fylla i en ansökningsenkät. På det sättet får vi in alla uppgifter som vi behöver. Så det är viktigt att du fyller i den utförligt. Tänk också på att rekrytering sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Intervjuerna kommer att genomföras digitalt via Teams.

Familjebostäder är utsedda till ett av Sveriges Karriärföretag 2021 och 2022! Hos oss är stämningen trivsam och ambitionen hög. Vi erbjuder ett utmanande och ansvarsfullt arbete i ett expansivt företag som tillhör Sveriges största bostadskoncern. Som en del av staden arbetar vi aktivt för att bidra till att Göteborg ska bli en jämlik och hållbar stad. Så vill du jobba med något som är viktigt på riktigt sök då jobb hos oss!

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2022-02-27
Referensnummer: C72611

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner
Familjebostäder i Göteborg AB, 031-731 67 00 (vxl)

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

På Familjebostäder tar vi inte bara hand om våra drygt 19000 bostäder. Vi arbetar även för att våra hyresgäster ska trivas och känna sig trygga i sitt boende. Med ljus framtidstro är vår organisation öppen för utveckling. Vi söker därför engagerade medarbetare som tycker om vårt uppdrag som allmännyttigt bostadsbolag, och vår målbild; Vi skapar trivsamma livsmiljöer. Tillsammans med allt fler göteborgare.

Familjebostäder är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad – Sveriges största allmännytta! Läs mer på www.familjebostader.se

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2022-01-25

Inköpare till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
Vill du delta i upphandlingar och stödja verksamheten i inköps- och avtalsfrågor? Sök då vår nya tjänst som inköpssamordnare hos Bostadsbolagets inköpsteam i dag!
Bostadsbolaget har närmare 25 000 hyresrätter fördelade över Göteborgs alla stadsdelar. Det gör oss till en av Göteborgs största hyresvärdar och en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.

Om rollen
I rollen som inköpssamordnare arbetar du brett med hela upphandlingsprocessen. Du kommer att vara systemadministratör för vårt e-handelssystem och ansvara för löpande uppföljning av ingångna leverantörsavtal och rutiner samt inköpsstatistik. Du kommer att vara delaktig i upphandlingar och stödja verksamheten i inköps- och avtalsfrågor. Vidare kommer du utbilda användare i systemet. Tjänsten är ny vilket gör att det finns stora möjligheter att påverka rollen efter hand. Det är en heltidstjänst med tillträde snarast.

Kvalifikationer
Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en examen från högskola eller universitet inom ekonomi, juridik eller annat område/erfarenhet som bedöms relevant. Du har också erfarenhet av elektroniskt inköpssystem. Du har lätt för att samarbeta med andra och är professionell i ditt bemötande både internt och externt. Vidare är du strukturerad, noggrann och har god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift. För att lyckas i rollen är det en förutsättning att du är serviceinriktad och en god kommunikatör. Naturligtvis har du intresse att hålla dig uppdaterad och följer förändringar i relevanta lagar och föreskrifter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du vill växa tillsammans med oss på Bostadsbolaget.

Övrig information
Framtidenkoncernen arbetar för att erbjuda ett hållbart arbetsliv och vara en inkluderande arbetsplats där människors olikheter tas tillvara, där medarbetare ska känna en hög grad av tillhörighet och där alla kan vara sig själva.

Vi tar endast emot ansökningar via vår webb och rekryteringsportal. Du ansöker via länken i annonsen. Som ett steg i att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen gör vi en bakgrundskontroll på slutkandidat.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2022-01-25
Referensnummer: C72498

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Kontaktpersoner
Ulf Westerlund, ulf.westerlund@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget har närmare 25 000 hyresrätter fördelade över Göteborgs alla stadsdelar. Det gör oss till en av Göteborgs största hyresvärdar och en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Tillsammans är vi runt 350 personer som jobbar på Bostadsbolaget. De flesta jobbar ute i våra bostadsområden närmast våra hyresgäster, medan andra jobbar som stödfunktioner på huvudkontoret. Hos oss finns fler än 20 olika yrken representerade, men oavsett yrkesroll arbetar vi alla mot samma mål – att skapa goda och trygga boendemiljöer tillsammans med våra hyresgäster och andra samarbetspartners.
Vår verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Vi arbetar aktivt med våra värderingar och vill att våra medarbetare ska tycka det är roligt att gå till jobbet. Vi tror också att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Vi arbetar med realtidsmätningar för att säkerställa en god arbetsmiljö på samtliga arbetsplatser. Våra medarbetare omfattas av både kollektiv- och tjänstemannaavtal.
Bostadsbolaget är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2022-01-24

HR-generalist till Familjebostäder

Arbetsbeskrivning
Det händer mycket på Familjebostäder just nu! Vi växer som organisation och har många spännande och roliga utmaningar framför oss de närmaste åren. Som organisation vässar vi oss ytterligare och fortsätter utveckla vårt arbete med att vara en attraktiv och modern arbetsgivare. För att på bästa sätt stötta organisationen samt lyckas med våra målsättningar behöver vi förstärka med en ny kollega.

Vi är måna om att vara en utvecklingsinriktad avdelningen och har bland annat digitaliserat flera av HR-processerna. Som HR-generalist hos oss kommer du bland annat att hantera våra HR-system och sammanställa statistik. Du kommer också vara den som håller våra styrande dokument och manualer inom HR-området uppdaterade. Vidare kommer du att jobba praktiskt med rekrytering och arbetsmiljöfrågor samt delta i arbetet med att stärka vårt arbetsgivarvarumärke. Du kommer arbeta på bredden med olika personalfrågor. Genom att du också kommer fungera som en resurs i en mängd olika frågor – som vi som team hanterar – kommer du att bli insatt i många olika frågor och ämnesområden.
Vi har outsourcat vår löneadministration och du kommer även vara vår kontaktperson gentemot leverantören samt hantera de frågor och underlag som behöver komma leverantören till del inför den månatliga lönekörningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en adekvat högskoleutbildning som personalvetarprogrammet eller motsvarande. För att lyckas i rollen behöver du ha ett par års bred yrkeserfarenhet av arbete inom HR-området och ha en trygghet i rollen som arbetsgivarrepresentant.
Du tycker det är roligt med administrativa arbetsuppgifter och att utveckla administrativa strukturer. Som person är du noggrann, strukturerad och gillar ordning och reda.
Utöver de personaladministrativa systemen så arbetar vi i SharePoint och de traditionella Office programmen. Du behöver ha vana av olika personaladministrativa system som löne-, tidrapportering- och rekryteringssystem etc. Framförallt är det viktigt att du har ett intresse av att förbättra och utveckla HR-processerna knutna till de olika systemen i syfte att effektivisera arbetet och underlätta för användarna.
Du ska kunna utrycka dig väl på svenska i både tal och skrift, och trivas med att ibland leda möten, representera bolaget på mässor och events. Att möta människor och skapa goda relationer är naturligt för dig. Du är utåtriktad, lyhörd och kommunikativ samtidigt som du är mån om att alltid agera professionellt med en stor portion integritet.
Du tycker om att samarbeta och har ett flexibelt och prestigelöst förhållningssätt. För att trivas i rollen behöver du ha ett naturligt driv med förmåga att arbeta självständigt. Du ser behoven och utvecklar kontinuerligt dina ansvarsområden.

Övrig information
HR-avdelningen består idag av två personer – en HR-chef och en HR-strateg. HR-generalisten kommer att rapportera till HR-chefen. Vi har ett nära samarbete och jobbar prestigelöst och tvekar inte att gemensamt kavla upp ärmarna när vi behöver hjälpas åt i någon fråga. Vi hoppas att du vill vara med i vårt team!

Familjebostäder är utsedda till ett av Sveriges Karriärföretag 2021 och 2022! Hos oss är stämningen trivsam och ambitionen hög. Vi erbjuder ett utmanande och ansvarsfullt arbete i ett expansivt företag som tillhör Sveriges största bostadskoncern. Som en del av staden arbetar vi aktivt för att bidra till att Göteborg ska bli en jämlik och hållbar stad. Så vill du jobba med något som är viktigt på riktigt? Sök då tjänsten som HR-generalist hos oss!

Som en del av urvalsprocessen kommer vi att använda oss av personlighetstest
Som ett steg i att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen gör vi en bakgrundskontroll på slutkandidat.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2022-01-24
Referensnummer: C71375

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner
Ann-Catrin Skeppstedt, ann-catrin.skeppstedt@familjebostader.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

På Familjebostäder tar vi inte bara hand om våra drygt 19000 bostäder. Vi arbetar även för att våra hyresgäster ska trivas och känna sig trygga i sitt boende. Med ljus framtidstro är vår organisation öppen för utveckling. Vi söker därför engagerade medarbetare som tycker om vårt uppdrag som allmännyttigt bostadsbolag, och vår målbild; Vi skapar trivsamma livsmiljöer. Tillsammans med allt fler göteborgare.

Familjebostäder är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad – Sveriges största allmännytta! Läs mer på www.familjebostader.se

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2022-01-23

Redovisningsekonom till Förvaltnings AB Framtiden

Arbetsbeskrivning
En av våra kollegor går vidare och därför söker vi en ny redovisningsekonom. Ekonomiavdelningen består av sex medarbetare och ansvarar huvudsakligen för finansiell strategi, koncernredovisning, business control och finans. Avdelningen leds av koncernens ekonomichef.

Ekonomiavdelningens roll innebär stöd till samordning, styrning och ledning genom att skapa bästa förutsättningar för utveckling, prioritering och beslutsfattande inom hela Framtidenkoncernen. Koncernens samlade upplåning är centraliserad till moderbolagets ekonomiavdelning och all upplåning sker sedan ett antal år via stadens internbank. Koncernens finansiella rapportering upprättas enligt IFRS och dotterbolagens enligt K3.

Tillsammans med övriga kollegor på ekonomiavdelningen arbetar du med sammanställning, analys och uppföljning av moderbolagets och koncernens resultat. Du administrerar genom din roll som back/middle-office finansiella transaktioner. Du bistår också i arbetet med koncernens likviditetsprognoser och vid upprättandet av moderbolagets budget och prognos.

Du deltar i upprättandet av koncernredovisning och ansvarar för moderbolagets bokslut i nära samarbete med koncernredovisningschefen samt deltar i olika finansiella analyser och projektuppföljning.

Arbetet innebär också att bidra till finansiell riskhantering och deltagande i olika koncernövergripande projekt samt att bistå i att upprätta styrelsematerial, månadsrapporter och årsredovisning. Förutom ovanstående innebär rollen att du fungerar som sekreterare i styrelsens revisionsutskott och koncernens ekonomiråd.

Kvalifikationer
Du är utbildad civilekonom eller motsvarande. Vi söker dig som har ett par års erfarenhet, gärna av liknande uppdrag ifrån fastighetsbranschen eller annan kapitalintensiv verksamhet, men det är inget krav. Tidigare erfarenhet av koncernredovisning är meriterande.

Vi söker dig med eget driv som gillar att ta ansvar och arbeta självständigt, såväl som i grupp. I arbetet ingår att hantera stora datamängder varför det är viktigt att du är både strukturerad, noggrann och kan arbeta effektivt. Att ha en god analytisk förmåga men samtidigt se helheten ser vi också som en viktig förmåga för att lyckas i tjänsten.
Du kan hantera många frågor samtidigt och levererar korrekt information på utsatt tid där tidplanen ibland kan vara kort. Eftersom arbetet innebär en hel del kontakter inom organisationen är det också viktigt att du har ett serviceinriktat förhållningssätt och god samarbetsförmåga.

Vi ser det som en självklarhet att du har mycket goda kunskaper i Excel och goda kunskaper i Powerpoint och ser som meriterande om du har arbetat med Agresso, Cognos och Hypergene tidigare.

Detta kanske blir ditt andra eller tredje jobb i karriären och vi vet hur viktigt det är att få möjligheten att utvecklas och växa i yrkesrollen. Hos oss jobbar du nära mycket erfarna och professionella kollegor och får både stöd och utmaningar i vardagen. Vill du bli en del av den spännande utvecklingen inom Framtidenkoncernen och vara med och påverka koncernens utveckling?

Tjänsten är fysiskt placerad på moderbolaget på Johanneberg Science Park i centrala Göteborg men ett digitalt arbetssätt gör det möjligt att till viss del vara flexibel när det gäller var arbetet utförs.

Vill du arbeta i en bred ekonomroll på moderbolaget för Sveriges största allmännytta, en bostadskoncern som präglas av ett starkt socialt ansvarstagande och ett tydligt kundfokus? Välkommen med din ansökan!

Övrig information
Moderbolaget har 24 medarbetare. Utöver ekonomiavdelningen finns en juridisk avdelning och en stab med strategisk kompetens i verksamhets- och affärsutveckling inom social- och ekologisk hållbarhet, boendeutveckling, nyproduktion, renovering, hyressättning, HR, IT m.m.
Framtidenkoncernen arbetar för att erbjuda ett hållbart arbetsliv och vara en inkluderande arbetsplats där människors olikheter tas tillvara, där medarbetare ska känna en hög grad av tillhörighet och där alla kan vara sig själva.

Inför tillsättning av tjänsterna genomförs en bakgrundskontroll på slutkandidaten.
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2022-01-23
Referensnummer: C71512

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner
Lars Just, Ekonomichef, 0728-556504, 031-773 75 57, lars.just@framtiden.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Framtidenkoncernen är Göteborgs allmännytta och Sveriges största bostadskoncern. Hos oss bor var fjärde göteborgare. Våra fastigheter med över 74 000 lägenheter är värda drygt 117 miljarder kronor med en soliditet på 64 procent och vi investerar årligen flera miljarder på göteborgsmarknaden. Vi är drygt 1 100 medarbetare som varje dag jobbar för att göra Göteborg bättre.
Koncernen arbetar med tre huvudområden, nyproduktion med fokus på att bygga mer till lägre kostnader, varsam renovering med fokus på att våra hyresgäster ska kunna bo kvar efter renovering samt att stärka stadens utvecklingsområden.
Förvaltnings AB Framtiden är moderbolag och i koncernen ingår Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Framtiden Byggutveckling, Egnahemsbolaget, GöteborgsLokaler samt Störningsjouren. Framtidenkoncernen är en del av Göteborgs Stad.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2022-03-05

Säsongsanställd trädgårdspersonal till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
Vill du skapa Sveriges bästa utemiljöer med oss? Nu söker vi säsongsanställd trädgårdspersonal som under sex månader ska jobba med löpande trädgårdsarbete och hålla fint i våra bostadsområden.

Hos oss blir du en del av härlig gemenskap och bidrar till att våra bostadsområden alltid är rena, gröna och trivsamma samtidigt som du bygger på med egna erfarenheter och kunskaper. Utemiljön är en viktig del av våra hyresgästers boendemiljö och något vi på Bostadsbolaget med stolthet kan säga att vi är riktigt duktiga på. Vår årliga kundundersökning visar att vi har högst kundbetyg på utemiljön bland de stora bostadsbolagen i Sverige. Det är tack vare våra kvalificerade och engagerade miljövärdar i bostadsområdena.

Arbetsuppgifter
Som säsongsarbetande trädgårdspersonal kommer du arbeta tillsammans med våra miljövärdar i något av våra tre distrikt i Göteborg. Du kommer jobba utomhus med skötsel av utemiljöer, i ett engagerat gäng som tycker om att göra det tryggt och trivsamt för våra hyresgäster. En vanlig arbetsdag innebär löpande yttre skötsel och trädgårdsarbete som gräsklippning, plantering och ogräsrensning. Du kommer också jobba med avfallsfrågor och att hålla rent och snyggt i våra miljörum.

Kvalifikationer
Vem vi tror att du är:
Du som söker ska gärna ha dokumenterad erfarenhet från liknande arbete. Du ska ha relevant utbildning inom trädgård och yttre skötsel samt ha B-körkort, AM-körkort eller traktorkort. Det är meriterande om du har vana från olika typer av trädgårdsmaskiner. I och med att du arbetar nära våra hyresgäster ser vi att du är social och serviceinriktad. Engagemang och eget ansvar genomsyrar alltid ditt arbete.

Övrig information
Vi rekryterar löpande, så dröj inte med din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webb och rekryteringsportal. Du ansöker via länken i annonsen.

Framtidenkoncernen arbetar för att erbjuda ett hållbart arbetsliv och vara en inkluderande arbetsplats där människors olikheter tas tillvara, där medarbetare ska känna en hög grad av tillhörighet och där alla kan vara sig själva.

Som ett steg i att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen gör vi en bakgrundskontroll på slutkandidat.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2022-03-05
Referensnummer: C71753

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner
Hannes Danielsson, 031-7315000 (växel), Hannes.danielsson@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget har närmare 25 000 hyresrätter fördelade över Göteborgs alla stadsdelar. Det gör oss till en av Göteborgs största hyresvärdar och en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Tillsammans är vi runt 350 personer som jobbar på Bostadsbolaget. De flesta jobbar ute i våra bostadsområden närmast våra hyresgäster, medan andra jobbar som stödfunktioner på huvudkontoret. Hos oss finns fler än 20 olika yrken representerade, men oavsett yrkesroll arbetar vi alla mot samma mål – att skapa goda och trygga boendemiljöer tillsammans med våra hyresgäster och andra samarbetspartners.
Vår verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Vi arbetar aktivt med våra värderingar och vill att våra medarbetare ska tycka det är roligt att gå till jobbet. Vi tror också att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Vi arbetar med realtidsmätningar för att säkerställa en god arbetsmiljö på samtliga arbetsplatser. Våra medarbetare omfattas av både kollektiv- och tjänstemannaavtal.
Bostadsbolaget är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2022-02-20

Unga extrajobbare till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och utveckla ditt bostadsområde och arbeta för en positiv utveckling av Göteborg? Nu söker vi dig som är mellan 18 och 25 år som vill jobba extra och vara en lokal ambassadör i ditt bostadsområde.

Om jobbet
Vi på Bostadsbolaget kraftsamlar och satsar nu extra för att öka trivseln och tryggheten i Hammarkullen, Biskopsgården och Länsmansgården. För att lyckas behöver vi stärka upp med personer som kan jobba extra efter behov i områdena. Där tror vi att du som är ung och redan bor i och har kunskap om våra bostäder och områdena kan göra jobbet bäst. Du kommer ha varierande arbetsuppgifter där du kommer att hjälpa kollegorna i området med olika uppgifter. Du kommer också hjälpa till vid olika informationsinsatser och events.

Exempel på arbetsuppgifter:
• Hålla rent och snyggt i utemiljö och andra allmänna utrymmen
• Hjälpa till att hålla ordning i våra miljöhus
• Fastighetsskötsel
• Städning
• Dela ut informationslappar
• Delta under områdesevents

Arbetstiderna varierar och både helg- och kvällsarbete förekommer. Du som söker tjänsterna i Hammarkullen kommer att arbeta i något av våra bostadsområden i Distrikt Öster, dvs Hammarkullen, Rannebergen, Kortedala, Torpa eller Robertshöjd. Du som söker tjänsterna i Biskopsgården/Länsmansgården kommer att arbeta i Norra Biskopsgården, Södra Biskopsgården eller Länsmansgården.

Kvalifikationer
Vem vi söker
Vi söker dig som är mellan 18 och 25 år och bor i Hammarkullen, Biskopsgården eller Länsmansgården. Du är engagerad och bryr dig om ditt bostadsområde och vill vara med och bidra till områdets positiva utveckling. Du är inte rädd för att hugga i och hjälpa till där det behövs.

Övrig information
Antal tjänster: 15 tjänster i Biskopsgården/Länsmansgården, 25 tjänster i Hammarkullen.

Rekryteringen sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår rekryteringsportal. Du ansöker via länken i annonsen.

Framtidenkoncernen arbetar för att erbjuda ett hållbart arbetsliv och vara en inkluderande arbetsplats där människors olikheter tas tillvara, där medarbetare ska känna en hög grad av tillhörighet och där alla kan vara sig själva.

Som ett steg i att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen gör vi en bakgrundskontroll på slutkandidat.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2022-02-20
Referensnummer: C71935

Anställningsvillkor
Omfattning: Timavlönad
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Tillträde: 2022-03-01

Kontaktpersoner
Rebecca Lindqvist, Rebecca.Lindqvist@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget har närmare 25 000 hyresrätter fördelade över Göteborgs alla stadsdelar. Det gör oss till en av Göteborgs största hyresvärdar och en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Tillsammans är vi runt 350 personer som jobbar på Bostadsbolaget. De flesta jobbar ute i våra bostadsområden närmast våra hyresgäster, medan andra jobbar som stödfunktioner på huvudkontoret. Hos oss finns fler än 20 olika yrken representerade, men oavsett yrkesroll arbetar vi alla mot samma mål – att skapa goda och trygga boendemiljöer tillsammans med våra hyresgäster och andra samarbetspartners.
Vår verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Vi arbetar aktivt med våra värderingar och vill att våra medarbetare ska tycka det är roligt att gå till jobbet. Vi tror också att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Vi arbetar med realtidsmätningar för att säkerställa en god arbetsmiljö på samtliga arbetsplatser. Våra medarbetare omfattas av både kollektiv- och tjänstemannaavtal.
Bostadsbolaget är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2022-01-31

Serviceinriktad fastighetsvärd till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
Vi står inför ett generationsskifte och en spännande resa där vi ska möta nya utmaningar inom bland annat teknik och digitalisering. Nu söker vi en fastighetsvärd som vill vara med oss på resan!

Om jobbet
Vill du vara med och bidra till samhällsnyttan och jobba för att skapa service i toppklass för våra hyresgäster? Som fastighetsvärd hos oss har du mycket eget ansvar, varierande arbetsuppgifter och daglig kontakt med våra viktigaste intressenter våra hyresgäster. Du löser inte bara praktiska problem, som till exempel reparationer i lägenheter, utan bidrar också till att våra hyresgäster känner sig trygga och nöjda med sitt boende. För dig är service viktigt och du värdesätter det sociala mötet med hyresgästerna och din unika arbetsmiljö – våra hyresgästers hem. Förutom din goda känsla för service har du också intresse och nyfikenhet för ny teknik.

Rollen som fastighetsvärd kräver att du är strukturerad, kommunikativ, lösningsorienterad och gärna tar dig an nya utmaningar. Du arbetar fritt med mycket eget ansvar. Du har bland annat budgetansvar för ditt område. Du är självständig i ditt arbete men tillhör en arbetsgrupp med fastighetsskötare, miljövärdar och lokalvårdare som du samarbetar och har gemenskap med i området.

Vad vi kan erbjuda
Det händer mycket på Bostadsbolaget och vår verksamhet utvecklas för att ännu bättre möta målet att vara Göteborgs bästa hyresvärd. Vi står inför ett generationsskifte och en spännande resa där vi ska möta nya utmaningar inom bland annat teknik och digitalisering. En resa som vi hoppas att du vill vara med på!

På Bostadsbolaget erbjuder vi en arbetsmiljö som präglas av delaktighet, inflytande över den egna arbetssituationen och öppenhet. Vi ska ge våra medarbetare goda förutsättningar till ett hållbart arbetsliv genom att arbeta hälsofrämjande och skapa en god balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs, utvecklas och känner sig engagerade över de resultat som vi uppnår tillsammans. Som medarbetare hos oss ska man också känna dig trygg och säker på jobbet.

Kvalifikationer
Vem vi tror att du är
Du har en fastighetsrelaterad utbildning som förvaltare, fastighetsskötare, fastighetsvärd eller motsvarande. Alternativt har du arbetat i närliggande bransch och/eller kan visa på likvärdiga yrkeskunskaper. Tidigare erfarenhet från yrket är meriterande. B-körkort är ett krav.

För att trivas i rollen drivs du av att bidra till samhällsnyttan och vill vara med och jobba för att påverka och förändra ett bostadsområde i en positiv riktning.

Övrig information
Vi rekryterar löpande, så dröj inte med din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webb och rekryteringsportal. Du ansöker via länken nedan. Vi tillämpar bakgrundskontroller för slutkandidater i våra rekryteringar.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2022-01-31
Referensnummer: C70809

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner
Sara Gustafsson, sara.gustafsson@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

 

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2022-01-31

Projektchef till Poseidon

Arbetsbeskrivning
Är du en äkta lagspelare som går igång på hållbarhet och riktigt smarta renoverings- och underhållslösningar? Vi satsar stenhårt på renoveringar och står inför flera utmanande och spännande projekt i vårt bestånd.

Poseidon har ett stort och viktigt uppdrag i att skapa en trygg och attraktiv stad, och där du får möjlighet att vara med och göra skillnad på riktigt i utvecklingen av vårt bestånd av 27 000 lägenheter. Vi söker dig med handlingskraft, uthållighet och ett samhällsintresse och som vill arbeta i olika projekt kring renovering, underhåll och ombyggnation i alla skeden från första idé till överlämnande och driftsättning.
• Du får det övergripande projektansvaret och blir ombyggnadsenhetens ansikte utåt på två av Poseidons sju distrikt där du med projektledare och ombyggnadssamordnare ansvarar för framdriften i projekten avseende ekonomi, tid, hållbarhet och kvalitet.
• Du kommer att ha kontinuerlig kontakt med distriktschefer, fastighetsförvaltare och fastighetsingenjörer.
• I rollen ingår även samordning för externa projekt- och byggledare inom de tilldelade projekten samt att vara tekniskt stöd vid samråd i samband med hyresprocessen.
• Du blir beställarens ombud för kontrakterade entreprenader, men vi tror att du inte backar för att själv driva något av våra större ombyggnadsprojekt.

Du har din hemvist på huvudkontoret i Gamlestaden. Här blir du en del i vårt team av projektchefer, projektledare, inköpare, tekniker och controllers med flera som jobbar aktivt, tillsammans, för att bli den självklara och attraktiva beställaren. Du rapporterar till ombyggnadschefen.

Kvalifikationer
Handlingskraftig, prestigelös och lyssnande projektchef
För att lyckas i rollen är du lika driven och utåtriktad som prestigelös och lyssnande. Du har lätt för att kommunicera tydligt och skapar goda relationer både internt och externt. I din roll som projektchef är du den självklara, självgående motorn som är lika inställd på att ta ansvar, driva på och synas i projekten som att lyssna in och jobba tillsammans mot det gemensamma målet.

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet som projektledare, projektchef, arbetschef eller motsvarande eftersom vi vill att du har förståelse för hur bygg- och ombyggnadsprojekt fungerar. I botten har du en utbildning som högskoleingenjör eller motsvarande kunskaper. Meriterande är om du har erfarenheter av projektledning i tidiga skeden, är van att arbeta med och granska kalkyler samt har goda kunskaper inom LOU. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Det avgörande är din personliga lämplighet och drivkraft.

Utbildning som högskoleingenjör eller motsvarande kunskaper – Krav

Flerårig erfarenhet som projektledare, projektchef, arbetschef eller motsvarande – Krav

Förståelse för hur bygg- och ombyggnadsprojekt fungerar – Krav

Meriterande är om du har erfarenheter av projektledning i tidiga skeden, är van att arbeta med och granska kalkyler samt har goda kunskaper inom LOU. – Meriterande

Lyhörd – Krav
Du lyssnar på andra människor i syfte att förstå deras behov. Du söker aktivt efter andras synpunkter och perspektiv samt är mottaglig för dem genom att visa respekt, hänsyn och omtanke. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och ser misslyckanden som något att lära sig av och skapar utrymme för dialog.

Kommunikativ – Krav
Du har förmåga att delge information och idéer, såväl muntligt som skriftligt. Du uttrycker kärnan i ett argument på ett tydligt och effektivt sätt. Du anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation.

Självständig – Krav
Du agerar på egen hand utifrån vad situationen kräver utan att behöva stöd av andra. Du har förmåga att ta självständiga beslut inom ramen för ditt uppdrag.

Samarbetsinriktad – Krav
Du har förmåga att arbeta tillsammans med andra för att utföra uppgifter och nå mål. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten.

Övrig information
Vi intervjuar sökande löpande

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2022-01-31
Referensnummer: C71289

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner
Bridgette Benjaminsson, 0313321043

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 26 800 hyresrätter i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt med stor närhet till våra hyresgäster.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2022-01-23

Teknisk förvaltare till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
Som teknisk förvaltare är du ett stöd för såväl fastighetsvärdar som förvaltare på distriktet vad gäller t ex akuta skador, myndighetskontakter och lokalanpassningar. Du har ett nära samarbete med distriktets fastighetsvärdar och projektansvarig. Tillsammans med fastighetsvärdarna ansvarar du för hanteringen av akuta fastighetsskador och rapporterar löpande till projektansvarig vad gäller skadesituationen. Tillsammans planerar ni för kommande underhålls-, drift- och investeringsprojekt samt genomförande av mindre projekt. Du ansvarar också för löpande statusbesiktningar på våra fastigheter för att kunna prioritera kommande åtgärder.

I dina uppgifter ingår att analysera resultatet av vår årliga hyresgästenkät för att kunna sammanställa förslag på extra viktiga kundrelaterade projekt i samarbete med vår avdelning Fastighetsutveckling. Du ansvarar också för den långsiktiga planeringen av fastighetsdriften, löpande underhållsåtgärder samt lokalanpassningar för alla våra fastigheter inom distriktet. Dessutom är du kvalitets- och ekonomiskt ansvarig för lägenheternas periodiska underhåll av främst ytskikt som väggar och golv samt tillval.

Du tillhör organisatoriskt distrikt Centrum och utgår från distriktskontoret i Landala, även om hela distriktets olika bostadsområden är din arbetsplats. På distriktet finns sedan tidigare en teknisk förvaltare som du kommer att arbeta nära. Det finns också två tekniska förvaltare på våra två andra distrikt – Hisingen och Öster vilka du också kommer att samarbeta och byta erfarenheter och kunskap med. Distrikt Centrum omfattar flera bostadsområden i Göteborgs centrala och västra delar. Totalt äger och förvaltar vi dryga 8000 bostäder i ett varierat fastighetsbestånd på distriktet. I de centrala områdena finns även ett rikligt utbud av kommersiella lokaler.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är byggnadsingenjör eller har en annan relevant och likvärdig byggteknisk utbildning/erfarenhet från olika delar av byggprocessen. Du har jobbat med projektledning/byggledning som en del av ditt yrkesliv och du har goda kunskaper och intresse för fastighets- och byggteknik. Du har som person en god förmåga att snabbt sätta dig in i tekniskt komplexa problem och se lösningar.

Tjänsten kräver också intresse för och förmåga att behandla ekonomiska frågor och en administrativ ådra. Då du kommer att jobba tillsammans med många olika avdelningar och medarbetare behöver du vara utåtriktad, drivande och bra på att samarbeta och kommunicera i tal och skrift.

Övrig information
Vi rekryterar löpande, så dröj inte med din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webb och rekryteringsportal. Du ansöker via länken i annonsen.

Framtidenkoncernen arbetar för att erbjuda ett hållbart arbetsliv och vara en inkluderande arbetsplats där människors olikheter tas tillvara, där medarbetare ska känna en hög grad av tillhörighet och där alla kan vara sig själva.

Som ett steg i att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen gör vi en bakgrundskontroll på slutkandidat.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2022-01-23
Referensnummer: C71605

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner
Magnus Redenheim, 031-7315080, magnus.redenheim@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget har närmare 25 000 hyresrätter fördelade över Göteborgs alla stadsdelar. Det gör oss till en av Göteborgs största hyresvärdar och en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Tillsammans är vi runt 350 personer som jobbar på Bostadsbolaget. De flesta jobbar ute i våra bostadsområden närmast våra hyresgäster, medan andra jobbar som stödfunktioner på huvudkontoret. Hos oss finns fler än 20 olika yrken representerade, men oavsett yrkesroll arbetar vi alla mot samma mål – att skapa goda och trygga boendemiljöer tillsammans med våra hyresgäster och andra samarbetspartners.
Vår verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Vi arbetar aktivt med våra värderingar och vill att våra medarbetare ska tycka det är roligt att gå till jobbet. Vi tror också att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Vi arbetar med realtidsmätningar för att säkerställa en god arbetsmiljö på samtliga arbetsplatser. Våra medarbetare omfattas av både kollektiv- och tjänstemannaavtal.
Bostadsbolaget är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen.

Dela
Skriv ut

 

Kontakta oss

 


Välkommen att kontakta oss. Här hittar du alla kontaktuppgifter du behöver.

Postadress
Förvaltnings AB Framtiden
Sven Hultins Plats 2
412 58 Göteborg
Besök: Johanneberg Science Park

Växel
031-773 75 50

Epost                                            framtiden@framtiden.se


Kontakta våra dotterbolag

Bostadsbolaget Egnahemsbolaget Familjebostäder  Framtiden Byggutveckling
Poseidon Störningsjouren Gårdstensbostäder GöteborgsLokaler
   

Medarbetare i Förvaltnings AB Framtiden

Ann Grensner Blomqvist
Ekonomiassistent
031-773 75 58
e-post
Terje Johansson
VD/Koncernchef
031-719 31 60
e-post
Anna Collby
Affärsutvecklare
031-719 31 46
e-postMagnus Holmberg
Redovisningschef
031-773 75 56
e-post
Marita Åblad
Finans
031-773 75 59
e-post
Mohamed Hama Ali
Chefsjurist
031-773 75 54
e-postLars Just
Ekonomichef
031-773 75 57
e-post
Lena Hagenfeldt
VD-assistent
031-719 31 50
e-post
Eva Paulson
Hyresmarknadschef
031-773 75 67
e-postAnna-Karin Trixe
Stabchef
031-773 75 51
e-post
Jessica Wejemark
Säkerhetschef
031-718 89 50
e-post
Linda Björk
HR-chef
031-773 75 66
e-postSükran Dogan
Planeringsledare
031-773 75 53
e-post
Anna Staxäng
Kvalitetschef
031-773 75 52
e-post
Gudrun Nilsson
IT-strateg
031-719 31 55
e-postMinna Signori
Jurist
031-773 75 55
e-post
Lars Magnusson
Business Controller
031-719 31 53
e-post
Erik Zaar
Kommunikationschef
031-389 75 41
e-postHelene Blomberg
Chef Boendeutveckling
031-389 75 43
e-post
Lars Bankvall
Forsknings- och utvecklingschef
031-389 75 40
e-post
Dan Sandén
Teknisk chef
031-773 75 64
e-postAnnie Hohlfält
Utvecklingschef Social hållbarhet
031-389 75 42
e-post
Nina Jacobsson Stålheim Utvecklingschef Ekologisk hållbarhet 031-773 75 55
e-post