Vi bygger det hållbara samhället för framtiden

Som en av Sveriges största fastighetskoncerner arbetar vi varje dag med att utveckla boendet i Göteborg. Vi vill skapa hållbara, trygga miljöer där människor trivs och vill leva.

Framtidenkoncernen är en fastighetskoncern som ägs av Göteborgs Stadshus AB som ingår i Göteborgs Stad och omfattar bostäder, fastighetsförvaltning, produktion av nya bostäder och störningsservice. Vi tillför, erbjuder och utvecklar bostäder åt olika typer av bostadskonsumenter, ger de boende inflytande över sin bostad och dess närmaste omgivning samt möjlighet att utveckla sin egen välfärd. I Framtidenkoncernen ingår Framtiden Byggutveckling, Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Egnahemsbolaget  och Störningsjouren. Vi har cirka 72.000 lägenheter i Göteborg. Det innebär att var fjärde göteborgare bor hos oss. Vår ambition är att successivt nå en produktion om 1 400 färdigställda bostäder per år. Samtidigt arbetar vi för att öka integrationen och välfärden i våra bostadsområden och att minska påverkan på miljön.

Läs mer

Stäng

Vi bygger framtidens Göteborg

”Vi bygger det hållbara samhället för framtiden”. Så lyder vår vision. Framtidenkoncernen finns till för göteborgarna. Våra hyresgäster ska trivas, ha en meningsfull tillvaro och leva i goda livsmiljöer.

”Vi bygger det hållbara samhället för framtiden”. Så lyder vår vision. Framtidenkoncernen finns till för göteborgarna. Våra hyresgäster ska trivas, ha en meningsfull tillvaro och leva i goda livsmiljöer. Våra medarbetare gör ett fantastiskt jobb varje dag och det skapar förutsättningar för ett hållbart Göteborg idag och i framtiden. Varje ord i vår vision definieras: Vi – alla medarbetare, Göteborgs Stad, hyresgäster, akademin och partners. Bygger – nytt, förädlar och förvaltar bostäder, lokaler, torg och parkeringar. Hållbara samhället – socialt, ekologiskt och ekonomiskt. För – göteborgarna, regionen, potentiella hyresgäster och kunder. Framtiden – utveckling för ett attraktivare Göteborg.

Läs mer

Stäng

Vi bidrar till ökad välfärd

Vi finns för att utveckla och stärka Göteborg som bostadsort och regioncentrum. Vi skapar affärsmässig samhällsnytta, utvecklar bostäder och bidrar till trygghet och trivsel. Vi bidrar till ökad välfärd.

Vi finns för att utveckla och stärka Göteborg som bostadsort och regioncentrum. Vi skapar affärsmässig samhällsnytta, utvecklar bostäder och bidrar till trygghet och trivsel. Vi bidrar till ökad välfärd.

Vår affärsidé
Framtidenkoncernen skapar affärsmässig samhällsnytta och är en strategisk aktör i syfte att stärka Göteborg som bostadsort och regioncentrum.

Framtidenkoncernen ska tillföra, erbjuda och utveckla bostäder åt olika typer av bostadskonsumenter.

Framtidenkoncernen ska bidra till trygghet, trivsel och service och ge de boende inflytande över sin bostad och dess närmaste omgivning samt möjlighet att utveckla sin egen välfärd.

Läs mer

Stäng

Dotterbolag & organisation

VÅRA DOTTERBOLAG

I Framtidenkoncernen ingår Framtiden Byggutveckling, Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Egnahemsbolaget och Störningsjouren. Framtidenkoncernen ägs av Göteborgs Stadshus AB som ingår i Göteborgs Stad. Det finns mycket erfarenhet och kunskap hos våra dotterbolag och tillsammans utvecklar och bygger vi Göteborg.

STYRELSE SAMT DAGORDNING OCH PROTOKOLL

Här hittar ni dagordning och protokoll.
 .  .
..
Ordinarie ledamöter Framtiden:
Lars Johansson (S) ordf.
Claes Roxbergh(MP) 1:e v ordf.
Kjell Björkqvist (L) 2:e v ordf.
Shadiye Heydari (S)
Christina Backman (M)
Rustan Hälleby (M)
Endrick Schubert (S)
Johan Svensson (V)
..
Suppleanter:
Mathias Koppfeldt (KD)
Anna Jivén (S)
Andreas Sjöö (S)
Ordinarie arbetstagarrepresentanter:
Ulla Berg (PTK)
Thomas Gustavsson (LO)
Jan-Olov Isacsson (LO)
..
Arbetstagarsuppleanter:
Jan Jentzell (PTK)
Viveca Bertelsen (PTK)
Niclas Blomnell (LO)
Lekmannarevisorer:
Hans Aronsson (S)
Claes-Göran Lans (M)
..
Lekmannarevisorssuppleanter:
Sven Andersson (M)
Vivi-Ann Nilsson (S)
..
Auktoriserad revisor:
Karin Olsson
Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB
   
Framtiden Byggutveckling
Ordinarie ledamöter:
Martin Blixt
Michael Pirosanto
Camilla Hallquist
Lekmannarevisorer:
Lars-Ola Dahlqvist (S)
Lars Bergsten (M)Auktoriserad revisor:
Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB

KONCERNLEDNING

tf VD och koncernchef Förvaltnings AB Framtiden
Martin Blixt 
tf VD Framtiden Byggutveckling AB
Anna Nordén
VD Poseidon
Lena Molund Tunborn
VD Bostadsbolaget
Kicki Björklund
VD Familjebostäder
Per-Henrik Hartman
VD Egnahemsbolaget
Mikael Dolietis
VD Gårdstensbostäder
Michael Pirosanto
VD Störningsjouren
Sofia Gärdsfors
 Kommunikationschef Förvaltnings AB Framtiden
Ann Törnblom

 

Finansiell information

Stäng

Stäng

Stäng

Policydokument

Våra policydokument

Förutom ägardokumentet utgör policydokument viktiga styrinstrument för verksamheten. Vi har koncerngemensamma policydokument beslutade av koncernstyrelsen och stadenövergripande policydokument som har beslutats av Kommunfullmäktige.

Policydokument antagna av koncernstyrelsen

Anvisningar antagna av koncernstyrelsen

Policydokument antagna av kommunfullmäktige och koncernstyrelsen

Policydokument som är antagna av kommunfullmäktige finns att läsa på goteborg.se

Press

Vi svarar gärna på frågor som rör vår verksamhet. Har du frågor om Framtidenkoncernen, kontakta i första hand våra kommunikationsansvariga. I nyhetsflödet ”Senaste nytt” till höger på sidan publiceras nyheter och pressmeddelanden från koncernen.


 Presskontakt

Ann Törnblom, Kommunikationschef, 0725-00 15 35 ann.tornblom@framtiden.se    

 


Vår logotyp Här finns logotyp för nedladdning i formaten: EPS, JPG, PNG och TIF samt vår grafiska manual. Framtiden-logotyper (ZIP-fil) Grafisk manual (PDF) Nyheter och pressmeddelanden publiceras också på MyNewsdesk

 

Följ Framtidenkoncernen

Lediga jobb

Nu ökar vi byggtakten! Vill du vara med?

Det händer mycket i vår bransch och rekrytering pågår löpande. Nedan listas lediga tjänster inom hela Framtidenkoncernen; moderbolaget, Framtiden Byggutveckling och övriga dotterbolag. Besök även dotterbolagens webbplatser för att vara säker på att du inte missar någon ledig tjänst. Har du frågor? Kontakta respektive kontaktperson för tjänsten du vill söka.

Aktuellt just nu

Eftermarknadsansvarig till Framtiden Byggutveckling

>

Bovärdar till Familjebostäder

>
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2018-12-02

Eftermarknadsansvarig till Framtiden Byggutveckling

Om arbetsplatsen
Framtidenkoncernen är Sveriges största allmännytta och ägs av Göteborgs Stad. Förvaltnings AB Framtiden är moderbolaget och genom bostadsföretagen Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder och Gårdstensbostäder förvaltar och ansvarar Framtidenkoncernen för 72 500 lägenheter i Göteborg. I koncernen ingår också Egnahemsbolaget, Framtiden Byggutveckling och Störningsjouren. Koncernens huvuduppdrag är att bygga 14 000 nya bostäder fram till 2028, renovera befintligt bestånd varsamt och långsiktigt hållbart samt öka insatser och aktiviteter för att stärka våra utvecklingsområden.

Arbetsuppgifter
Framtiden Byggutveckling bygger hyresrätter till koncernens förvaltande dotterbolag. För att hantera den stora projektvolymen behöver Framtiden Byggutveckling förstärka med en eftermarknadsansvarig.
För att lära mer om oss besök gärna vår hemsida: www.framtidenbyggutveckling.se

Huvuduppgiften som eftermarknadsansvarig handlar om att upptäcka och förebygga eventuella fel efter avslutade byggprojekt. Genom att ta med dig erfarenheter från de avslutade byggprojekten tillför du viktig kunskap till framtida byggprojekt. Resultatet av ditt arbete blir att skapa struktur och lärandeprocesser som får oss att bli bättre. Rollen handlar initialt om ett stort kunskapsarbete där du behöver vara delaktig och lyssna på arbetet som pågår inom hela koncernen och med entreprenörer. När kunskapsarbetet är på plats och du utvecklat en struktur kommer rollen övergå till ett mer övergripande arbete med en kontinuerlig utveckling.

Uppgifter:
• Tillsammans med kollegor ta vara och sprida lärdomar från byggprojekt och förebygga att inte fel upprepas.
• Inom garantitiden efter avslutat byggnation göra bedömningar och skapa åtgärdsförslag i samverkan med förvaltare och entreprenör.
• Driva krav mot entreprenörer och uppnå de kontraktsenliga åtagandena.
• Utveckla och implementera arbetssätt för överlämning och garantitid.
• Utbilda organisationen med nya rutiner och arbetssätt.

Kvalifikationer
Du kommer samarbeta med olika kollegor inom koncernen vilket förutsätter att du har förmåga att skapa goda och förtroendefulla relationer. Det är viktigt att hantera uppgifterna med ett lösningsorienterat synsätt där du driver utmaningar mot lösningar och arbetar mot målet.
Rollen kommer att utvecklas och förändras över tid vilket ställer krav på att du är förändringsbenägen. Du har mod att driva frågor och processer där allt inte finns tydligt beskrivet och där du själv måste hämta information och utifrån det lita på din egen förmåga och kompetens.

Vi söker dig som har relevant praktisk erfarenhet för att bedöma byggnationer och har som grund en utbildning som högskoleingenjör, byggnadsingenjör eller motsvarande.
Kan du entreprenadjuridik och besiktningsavtal ser vi det som meriterande.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid   Snarast

Ansökan
Ansök senast:   2018-12-02
Referensnummer:   A829632

Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Kontaktperson
Lars Carlsson, Avdelningschef, 031-773 83 58, 0720-60 40 08, lars.carlsson@framtiden.se 

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2018-12-02

Bovärdar till Familjebostäder

Hos Familjebostäder kan alla bo. Det spelar ingen roll vem man är, i vilken livsfas man befinner sig eller varifrån man kommer. Vi har bostäder som passar alla och vi är stolta över att vara en av Göteborgs största fastighetsägare, med drygt 18 500 lägenheter och hyresgäster från Donsö till Bergsjön. Vi är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad. Läs mer på www.familjebostäder.se

Vi söker två nya kollegor till vårt Majorna-team på Paternostergatan! Vi behöver bli fler bovärdar som gillar att lösa problem när våra hyresgäster stöter på bekymmer. Som vill bygga trygga relationer med våra boende och vara Familjebostäders ansikte utåt. För oss är det viktigt att du har en naturlig känsla för service och att du tycker om att vara tillgänglig och flexibel.

Förutom att vara händig och självständigt kunna fixa problem i lägenheterna, så behöver du vara minst lika skicklig framför en dator då även administrativa arbetsuppgifter behöver skötas. Det ingår en del ekonomi i din roll som att sköta beställningar och hantera fakturor. Därför behöver du ha en god datorkunskap och känna dig bekväm med det.

I din roll som bovärd träffar du våra hyresgäster i deras hem eller på vårt distriktskontor, men håller även kontakt med de boende via telefon och mejl. Ditt arbetsområde är som du förstår ganska brett. Du ansvarar för allt ifrån funktionaliteten i våra hus till att få våra hyresgäster att trivas.

Som person vill vi att du har en mycket god social förmåga för att kunna hålla igång dagliga kontakter med såväl våra hyresgäster som med våra entreprenörer då du sköter allt från beställning till slutbesiktning av utfört arbete. Familjebostäder anlitar entreprenörer inom bland annat el, VVS, bygg, städ, energi/värme, mark och ventilation.

Kvalifikationer
Arbetet är självständigt med stor frihet under ansvar – vilket gör att du behöver planera din tid med stor omsorg. Vi behöver någon som trivs att jobba efter eget huvud, planera och genomföra arbetsuppgifter, men som också vill vara en lagspelare och en del av vårt Majorna-team! Tillsammans med oss planerar och genomför du både skötsel och underhåll för hela bostadsområdet.

Vi vill passa på att understryka tre viktiga saker. Du bör ha körkort, en fastighetsteknisk utbildning och ett genuint intresse för att hjälpa människor som har olika frågor, önskemål eller problem i sitt boende.

Innan du skickar iväg din ansökan, vill vi flika in att du får en extra guldstjärna om du har erfarenhet av liknande jobb eller har någon hantverksutbildning med yrkeskunskaper inom el, snickeri eller VVS i bagaget.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan
Ansök senast: 2018-12-02
Referensnummer: A827985

Kontaktperson
Lars Gustafsson, Områdeschef/Förvaltare, 031-731 56 98, lars.gustafsson@familjebostader.se

Övrigt
Vi är Nordens största trähusägare och just i Majorna finns våra vackraste landshövdingehus som vi är mycket stolta över. Som bovärd hos oss får du jobba med dessa flerfamiljshus med oemotståndlig charm och fantastisk historia på nacken.
På Familjebostäder är stämningen skön och ambitionen hög. Vi erbjuder ett utmanande och ansvarsfullt arbete i ett expansivt företag som tillhör Sveriges största bostadskoncern. Som en del av staden arbetar vi aktivt för att bidra till att Göteborg ska bli en jämlik och hållbar stad. Vi ser fram emot att ha med dig i vårt team, välkommen med din ansökan!

 

Dela
Skriv ut

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss. Här hittar du alla kontaktuppgifter du behöver.

Postadress
Förvaltnings AB Framtiden
Sven Hultins Plats 2
412 58 Göteborg
Besök: Johanneberg Science Park

 

 

 

Växel:
031-773 75 50
Fax:
031-773 75 64Epost Framtiden: framtiden(a)framtiden.seVäxel:
031-773 75 50

Kontakta våra dotterbolag

Bostadsbolaget Egnahemsbolaget Familjebostäder  Framtiden Byggutveckling
Poseidon Störningsjouren Gårdstensbostäder

Medarbetare i Förvaltnings AB Framtiden

Ann Grensner Blomqvist
Ekonomiassistent
031-773 75 58
e-post
Britt-Marie Dristig
Finans
031-773 83 44
e-post
Martin Blixt
tf VD och koncernchef
031-773 83 42
e-postMagnus Holmberg
Redovisningschef
031-773 75 56
e-post
Marita Åblad
Finans
031-773 75 59
e-post
Mohamed Hama Ali
Bolagsjurist
031-773 75 54
e-postLars Just
Ekonomichef
031-773 75 57
e-post
Lena Hagenfeldt
VD-assistent
031-719 31 50
e-post
Ann Törnblom
Kommunikationschef
0725-001535
e-post Bo Strandberg
Processledare Social hållbarhet
0706-40 93 83
e-post
Jessica Wejemark
Säkerhetschefe-post
Linda Björk
HR-chef
031-773 75 66
e-post


Ulf Östermark
Utvecklingschef Ekologisk hållbarhet
031-773 83 41
e-post
Lars Magnusson
Business Controller
031-719 31 53
e-post
Eva Källén-Vall
Dataskyddskoordinator
031-719 31 56
e-postGudrun Nilsson
IT-strateg
031-719 31 55
e-post