Dotterbolag & organisation

VÅRA DOTTERBOLAG

I Framtidenkoncernen ingår Framtiden Byggutveckling, Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Egnahemsbolaget, GöteborgsLokaler och Störningsjouren. Framtidenkoncernen är en del av Göteborgs Stad. Det finns mycket erfarenhet och kunskap hos våra dotterbolag och tillsammans utvecklar och bygger vi Göteborg.

STYRELSE SAMT DAGORDNING OCH PROTOKOLL

Här hittar ni dagordning och protokoll.
 .  .
..
Ordinarie ledamöter Framtiden:
Kjell Björkqvist (L) ordf.
Stefan Svensson (M) 1:e v ordf.
Roger Höög(V) 2:e v ordf.
Amalia Rud Pedersén (S)
Jan Jörnmark (D)
Martin Nilsson (MP)
Bernt Sabel (S)
Erik Woxlin (KD)
Tamara Nesic (S)
Suppleanter:
Jeta Ibishi (M)
Johannes Hulter (S)
Johan Svensson (V)
Tove Krabo (D)
Daniel Augustsson (C)
Gunnar Ekeroth (MP)
 
Ordinarie arbetstagarrepresentanter:
Niklas Nordell (PTK)
Simon Kappelmark (LO)
Per-Åke Westlund (LO)..
Arbetstagarsuppleanter:
Annika Berntsson (PTK)
Göran Helgegren (PTK)
Niclas Blomnell (LO)
Lekmannarevisorer:
Bengt Bivall (V)
Lars-Ola Dahlqvist (S)

..
Lekmannarevisorssuppleanter:
Gun Cederborg (V)
Birgitta Adler (S)

..
Auktoriserad revisor:
Karin Olsson
Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB
   
Framtiden Byggutveckling
Ordinarie ledamöter:
Terje Johansson
Michael Pirosanto
Camilla Hallquist
Erik Windt Wallenberg
Lekmannarevisorer:
Lars-Ola Dahlqvist (S)
Lars Bergsten (M)
Auktoriserad revisor:
Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB

KONCERNLEDNING

VD och koncernchef Förvaltnings AB Framtiden
Terje Johansson 
VD Framtiden Byggutveckling
Martin Blixt

VD Poseidon
Lena Molund Tunborn
VD Bostadsbolaget
Kicki Björklund
VD Familjebostäder
Ulf Berglund (tf)
VD Egnahemsbolaget
Erik Windt Wallenberg
VD Gårdstensbostäder
Michael Pirosanto
VD GöteborgsLokaler
Robert Hörnquist

VD Störningsjouren
Sofia Gärdsfors

 

 

Finansiell information

Stäng

Stäng

Stäng

Policydokument

Våra policydokument

Förutom ägardokumentet utgör policydokument viktiga styrinstrument för verksamheten. Vi har koncerngemensamma policydokument beslutade av koncernstyrelsen och stadenövergripande policydokument som har beslutats av Kommunfullmäktige.

Policydokument antagna av koncernstyrelsen

 

Policydokument antagna av kommunfullmäktige och koncernstyrelsen

Policydokument som är antagna av kommunfullmäktige finns att läsa på goteborg.se

Press

Vi svarar gärna på frågor som rör vår verksamhet. Har du frågor om Framtidenkoncernen, kontakta i första hand våra kommunikationsansvariga. I nyhetsflödet “Senaste nytt” till höger på sidan publiceras nyheter och pressmeddelanden från koncernen.


 Presskontakt

Erik Zaar, kommunikationschef, 031-389 75 41, erik.zaar@framtiden.se

 


Nyheter och pressmeddelanden publiceras också i vårt nyhetsrum på MyNewsdesk

Lediga jobb

Framtiden söker fler engagerade medarbetare

I vår koncern arbetar 1000 medarbetare i olika roller som till exempel fastighetsvärdar, förvaltare, miljövärdar, projektledare men också i stödfunktioner inom ekonomi, it och kundservice.

Vår gemensamma kultur i koncernen präglas av ett starkt kundfokus, affärsmässighet och stolthet över det uppdrag vi har. Vi arbetar kontinuerligt för att utvecklas och förbättras tillsammans.

Framtidenkoncernen arbetar mycket med att vara en säker, trygg och inkluderande arbetsplats där människors olikheter tas tillvara, där medarbetare känner en hög grad av tillhörighet och där alla kan vara sig själva. Våra mätningar visar glädjande nog att medarbetarna upplever sig inkluderade, säkra och trygga i sina arbeten.

Våra medarbetarundersökningar som görs i realtid visar att vi har engagerade medarbetare som upplever att de har meningsfulla jobb.

Vi behöver bli fler som kan vara med och göra skillnad. Här hittar du lediga tjänster inom koncernen. 

Aktuellt just nu

Informatör/Kommunikatör till Bostadsbolaget

>

Parkarbetare/Utemiljöarbetare/Miljövärd till Bostadsbolaget

>

Projektchef till Framtiden Byggutveckling

>

Förvaltningskoordinator till Bostadsbolaget

>

Fastighetsingenjör till Poseidon

>

HR-specialist/HR-adviser till Poseidon

>

Fastighetschef till Bostadsbolaget

>

Specialist utemiljö till Familjebostäder i Göteborg

>
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2021-06-25

Informatör/Kommunikatör till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
Som lokal kommunikatör arbetar du operativt och brett. Du bevakar både distriktets och marknad- och kommunikationsavdelningens intressen för att kunna erbjuda målgruppsanpassad och effektiv kommunikation med våra hyresgäster och intressenter i fokus.

Exempel på arbetsuppgifter:
• Implementera och säkerställa att vår kommunikationsstrategi, kommunikativa tonalitet och grafiska identitet tillämpas i all kommunikation på våra områden.
• Analys, planering och uppföljning av interna och externa kommunikationsinsatser.
• Utforma och utveckla målgruppsanpassad hyresgästinformation.
• Arbeta med boendedialog.
• Utveckla kommunikationen och dialogen samt öka engagemanget bland hyresgästerna i våra utvecklingsområden Hammarkullen, Biskopsgården och Tynnered.
• Internt kommunikationsstöd till chefer och kollegor på distriktet.
• Publicera nyheter och innehåll i Bostadsbolagets digitala kanaler som exempelvis webben, intranätet, appen Min Bostad och sociala medier.
• Fota, filma och producera informationsmaterial.
• Delta i marknad- och kommunikationsavdelningens avdelningsmöten och arbetsmöten samt ingå i redaktionsrådet för vår kundtidning Trivas. Du kommer också vara vår representant i olika lokala projekt.

Kvalifikationer

Din profil
Som person är du operativ, flexibel, drivande och noggrann i din arbetsprocess. Du har integritet men förstår också vikten av att ibland behöva omprioritera din dag. Såklart har du god känsla för vikten av kommunikation och relationsskapande samarbeten och känner delaktighet i den målbild vi har i att skapa goda och långsiktiga relationer med våra hyresgäster. I rollen behöver du också vara aktiv i ditt informationssökande och vara snabb på att fånga upp och se kommunikationsvärdet i det som händer i verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsexamen inom marknadsföring, kommunikation eller liknande.

Då rollen kräver att du ska arbeta självständigt med att driva kommunikationsfrågorna lokalt och bevaka både förvaltningens och marknad- och kommunikationsavdelningens intressen är det meriterande om du har några års erfarenhet av kommunikationsarbete. Det är också meriterande om du har kunskaper i Indesign och Photoshop då du i din tjänst kan komma att producera enklare trycksaker och redigera bilder.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2021-06-25
Referensnummer: C57398

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Catarina Hagwall, 031-7315000, catarina.hagwall@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget är Göteborgs första allmännyttiga bostadsföretag. Vi bildades 1945 för att ta krafttag mot bostadsbristen och höja standarden på bostäderna. Mycket har hänt sedan dess men uppgiften är densamma. Vi har över 24 000 hyresrätter fördelade över Göteborgs alla stadsdelar. Som ett av Sveriges största bostadsföretag är vi en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Bostadsbolagets verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Vi arbetar aktivt med våra värderingar och vill att våra medarbetare ska tycka det är roligt att gå till jobbet. Vi tror också att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Med det menar vi att vi vill att du ska må bra både hemma och på jobbet. Vi erbjuder därför bra friskvårdsförmåner, flexibla arbetstider, kostförmån och bra reseförmåner.

Varje dag arbetar våra cirka 340 medarbetare för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster. Bostadsbolaget är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2021-06-21

Parkarbetare/Utemiljöarbetare/Miljövärd till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
Vi söker en fastighetsskötare som ska arbeta med att hålla våra utemiljöer fina och trivsamma för våra hyresgäster i Västra Järnbrott.

Om jobbet
Som fastighetsskötare hos oss jobbar du med våra hyresgästers utemiljö. Du ansvarar främst för att hålla våra utemiljöer fina genom skräpplockning, trädgårdsarbete och annat förbättringsarbete. Utöver detta kan även inre skötsel av exempelvis trapphus, avfallsutrymmen och andra allmänna utrymmen förekomma. Som fastighetsskötare planerar, utvecklar och prioriterar du efter situation och anpassar din arbetsinsats efter områdets behov och årstid. Då du är ute på plats i bostadsområdet är du en företrädare för Bostadsbolaget och kommunicerar på ett tydligt och lösningsorienterat sätt med våra hyresgäster.

Västra Järnbrott ligger i Frölunda och tillhör Bostadsbolagets distrikt Centrum. Här är vi totalt nio kollegor som tar hand om 1300 bostäder och hyresgästerna som bor i dem. Som fastighetsskötare ingår du i en arbetsgrupp med miljövärdar, lokalvårdare och fastighetsvärdar som arbetar tillsammans för att ge våra hyresgäster service i toppklass. Tjänsten är placerad på det lokala Boservice-kontoret i området.

Kvalifikationer
Vem är du?
Du som söker bör ha en treårig gymnasieutbildning. B-körkort är ett krav. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Eftersom du kommer arbeta nära våra hyresgäster är respektfullhet, noggrannhet och ansvarskänsla viktiga egenskaper för dig. För att lyckas i rollen bör du också tycka om att vara utomhus och att jobba med kroppen.

Som person är du bra på att planera och prioritera ditt arbete. Du samarbetar gärna med dina kollegor i arbetsgruppen och är flexibel i förhållande till kund och verksamhetskrav. Att jobba hos oss innebär mycket kontakt med våra hyresgäster, det är därför viktigt att du också känner dig bekväm med den sociala delen av jobbet.

Övrig information
Hur du ansöker
Vi rekryterar löpande, så dröj inte med din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webb och rekryteringsportal. Du ansöker via länken nedan.

Om Bostadsbolaget
Bostadsbolaget är Göteborgs första allmännyttiga bostadsföretag. Vi bildades 1945 för att ta krafttag mot bostadsbristen och höja standarden på bostäderna. Mycket har hänt sedan dess men uppgiften är densamma. Vi har över 24 000 hyresrätter fördelade över Göteborgs alla stadsdelar. Som ett av Sveriges största bostadsföretag är vi en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.

Bostadsbolagets verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Vi arbetar aktivt med våra värderingar och vill att våra medarbetare ska tycka det är roligt att gå till jobbet. Vi tror också att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Med det menar vi att vi vill att du ska må bra både hemma och på jobbet.

Varje dag arbetar våra cirka 340 medarbetare för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster. Bostadsbolaget ingår i Framtidenkoncernen som är en del av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2021-06-21
Referensnummer: C57359

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Sara Gustafsson, sara.gustafsson@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget är Göteborgs första allmännyttiga bostadsföretag. Vi bildades 1945 för att ta krafttag mot bostadsbristen och höja standarden på bostäderna. Mycket har hänt sedan dess men uppgiften är densamma. Vi har över 24 000 hyresrätter fördelade över Göteborgs alla stadsdelar. Som ett av Sveriges största bostadsföretag är vi en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Bostadsbolagets verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Vi arbetar aktivt med våra värderingar och vill att våra medarbetare ska tycka det är roligt att gå till jobbet. Vi tror också att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Med det menar vi att vi vill att du ska må bra både hemma och på jobbet. Vi erbjuder därför bra friskvårdsförmåner, flexibla arbetstider, kostförmån och bra reseförmåner.

Varje dag arbetar våra cirka 340 medarbetare för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster. Bostadsbolaget är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2021-06-15

Projektchef till Framtiden Byggutveckling

Arbetsbeskrivning
Framtiden Byggutveckling har i dag ca 2 000 bostäder i produktion och en pågående portfölj som sträcker sig 10 år in i framtiden. Omsättning för 2020 var drygt 2 miljarder kr och vi hanterar närmare 100 projekt i olika skeden. Som allmännyttigt bolag jobbar vi aktivt med utveckling av en effektiv och kvalitativ produkt med mål om rimliga hyror. En självklarhet för oss är trygga livsmiljöer, minskad miljöpåverkan och kostnadseffektiv förvaltning. Just nu är vi drygt 35 anställda med stort engagemang och expertis inom olika områden fördelat på avdelningar för projekt, utveckling och affärsstöd. Som projektchef arbetar du på projektavdelningen.

Projektavdelningens huvuduppdrag är att driva projektutveckling från detaljplanestart till överlämning av inflyttningsklara bostäder. Ledstjärnan i arbetet utgörs av en koncernövergripande affärsplan och flera strategier som stakar ut vägen och ger ett ramverk för uppdragets genomförande. Avdelningen består av drygt 15 medarbetare, projektchefer, projektledare, biträdande projektledare, installationsexpert och eftermarknadsansvarig.

Din roll blir att ansvara för helheten i byggprojekt från detaljplanearbete till färdigställda bostäder. Inom projektens budgetramar hanterar du alla ingående delar i nyproduktionen; ekonomi, tid, teknisk genomförbarhet, kvalitet och leverans. Med din erfarenhet och ledarförmåga driver du projektet framåt, håller ordning och arbetar aktivt med att få ner produktionskostnaderna i alla led. Du och ditt team samarbetar med projektledare och övriga kollegor i bolaget, vilka har specialistkompetens inom områden som till exempel hållbarhet och inköp.

Kvalifikationer
Vi letar efter dig som har arbetat med projektledning i en längre del av ditt yrkesliv. I grunden har du en examen som högskole- eller byggnadsingenjör eller motsvarande utbildning. Du har ett stort intresse för och dokumenterad erfarenhet av byggteknik, byggprocessen och stadsutveckling. Dessutom kan du entreprenadjuridik, särskilt AB/ABT, och har kunskap om Bas P/U.

För att passa in hos oss är det också viktigt att du har ett genuint engagemang i samhällsfrågor och drivs av att skapa nya bostäder för människor att flytta in i. Har du dessutom erfarenhet från olika delar av byggprocessen, kan fastighetsekonomi och är insatt i lagen om offentlig upphandling är det en stor merit.

För att lyckas i rollen som projektchef på Framtiden Byggutveckling behöver du vara en god organisatör med stark drivkraft och ett gott affärssinne. Du är bra på att samarbeta, skapar förtroende hos våra partners och leverantörer, och värdesätter goda relationer. Du fungerar bra i en föränderlig och komplex miljö, där du har förmåga att anpassa dig och tänka nytt utan att kompromissa med din integritet eller tappa fokus på målet.

Vi erbjuder dig en möjlighet att bidra till en historisk expansion av bostäder i Göteborg. Du kommer ingå i ett team som arbetar i en spännande miljö på Johanneberg Science Park där vi utvecklar nya innovationer för att bygga ett hållbart samhälle.

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Cordovan Career. För mer information kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pia Strandh.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information
Framtidenkoncernen arbetar för att erbjuda ett hållbart arbetsliv och vara en inkluderande arbetsplats där människors olikheter tas tillvara, där medarbetare ska känna en hög grad av tillhörighet och där alla kan vara sig själva.

Som ett steg i att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen gör vi en bakgrundskontroll på slutkandidat.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2021-06-15
Referensnummer: C57064

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Pia Strandh, 0733409213, pia.strandh@cordovan.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Framtiden Byggutveckling startades 2016 för att nå målet om ett kraftigt ökat bostadsbyggande i Göteborg. Bolaget initierar, utvecklar och producerar bostäder i hela Göteborg utifrån det allmännyttiga uppdraget. Framtiden Byggutveckling ingår i Framtidenkoncernen där också de förvaltande bolagen Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder och Poseidon ingår. Inom koncernen finns även Egnahemsbolaget, GöteborgsLokaler och Störningsjouren. Framtidenkoncernen är Göteborgs allmännytta och Sveriges största bostadskoncern.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2021-06-15

Förvaltningskoordinator till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
Generellt stor variation vad gäller arbetsuppgifternas innehåll men nedan finns några exempel på de vanligast förekommande.

• Föra protokoll/anteckningar vid möten.
• Arbete med vårt NKI (nöjd kundinex-mätning) t ex ta ut analyser
• Eftersom tjänsten innehåller endel beställningar behöver du ha viss kunskap om avtalshantering och hur vi ropar av från olika avtal etc..
• Du är också samordnare kring det som rör IT och telefoni för alla personal på distriktet.
• Hyresgästkontakter ingår också t ex i samband med hyreshöjningar.
• Rollen innebär också aktivt ledarstöd i en rad olika arbetsuppgifter som att samordna möten och ta hand om praktiska saker på kontoret som t ex ansvara för alla beställningar av kontorsmaterial.

Kvalifikationer
Rollen ställer stora krav på att du är serviceinriktad, prestigelös och lösningsorienterad. Stor betydelse har det också att du har förmåga att se din del i ett större sammanhang och med det också förstår värdet av ett gott samarbete.
Som person är du flexibel, självständig och följsam i din arbetsprocess och är beredd på att ibland omprioritera din dag. Du behöver också vara duktig på att snabbt skifta fokus och ha en god känsla för dina kollegors behov av stöd.
Du förstår också vikten av kommunikation och relationsskapande samarbeten och känner delaktighet i den målbild vi har i att skapa goda och långsiktiga relationer till våra hyresgäster.
Formella krav för tjänsten är någon form av eftergymnasial utbildning med koppling till service och/eller administration. Dessutom behöver du ha erfarenhet från arbetsuppgifter som liknar de vi beskriver. Självklart har du goda datakunskaper i word, excel o powerpoint. I din roll som IT-samordnare är det en fördel om du också kan bistå med viss teknisk support när det gällande t ex installationer av skrivare, datorer och mobiltelefoner.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2021-06-15
Referensnummer: C57002

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner
Jonathan Kvist, 031-7315000, jonathan.kvist@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget är Göteborgs första allmännyttiga bostadsföretag. Vi bildades 1945 för att ta krafttag mot bostadsbristen och höja standarden på bostäderna. Mycket har hänt sedan dess men uppgiften är densamma. Vi har över 24 000 hyresrätter fördelade över Göteborgs alla stadsdelar. Som ett av Sveriges största bostadsföretag är vi en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Bostadsbolagets verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Vi arbetar aktivt med våra värderingar och vill att våra medarbetare ska tycka det är roligt att gå till jobbet. Vi tror också att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Med det menar vi att vi vill att du ska må bra både hemma och på jobbet. Vi erbjuder därför bra friskvårdsförmåner, flexibla arbetstider, kostförmån och bra reseförmåner.

Varje dag arbetar våra cirka 340 medarbetare för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster. Bostadsbolaget är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2021-06-13

Fastighetsingenjör till Poseidon

Arbetsbeskrivning
De vi letar efter är två fastighetsingenjörer som vill vara med på resan och bygga upp vår förvaltning och våra boendemiljöer i Angered eller Väster. På de här distrikten fokuserar vi på utveckling av våra hus och gårdar, samtidigt som vi visar nolltolerans mot otrygghet och nedskräpning. För att det här ska fungera bra i hyresgästens vardag krävs det fullt engagemang och delaktighet från oss som fastighetsägare, och du blir här en viktig kugge.

Förutom att driva underhålls- och renoveringsprojekt framåt framförallt ihop med ansvarig fastighetsförvaltare, planerar och organiserar du övrigt underhåll utifrån distriktets investeringsbeslut. I rollen ingår en stor andel projektledning, sökande efter kreativa och effektiva nya lösningar samt att vara distriktets stöttande och drivande expert i fastighetstekniska frågor. Målet vi har är att förvalta och utveckla våra bostadsområden på ett långsiktigt och kostnadseffektivt sätt, i nära dialog med våra hyresgäster.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en teknisk utbildning på högskolenivå eller yrkeshögskola med bygg-, installations- eller driftteknisk inriktning, liksom minst tre års erfarenhet av bygg- och fastighets-branschen med kunskap inom områdena energi, VVS och miljö. Meriterande är även kunskaper inom LOU, entreprenadjuridik och ROT-renovering.

Som person är du såväl lugn och metodisk som innovativ och driven. Du är van vid att ta egna initiativ och arbetar självständigt med stort engagemang och ett brett perspektiv på dina uppdrag. Samtidigt är du en rakryggad lagspelare med stort hjärta som tycker om att gemensamt komma fram till beslut och ha kontakt med medarbetare, hyresgäster, entreprenörer och myndigheter. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2021-06-13
Referensnummer: A1034711

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Chreismer Ericzon, 031-3321342

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 26 800 hyresrätter i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt med stor närhet till våra hyresgäster.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2021-06-13

HR-specialist/HR-adviser till Poseidon

Arbetsbeskrivning
Ditt huvuduppdrag som HR-specialist är att ihop med HR-chef säkra kompetensutvecklingen och coacha oss kollegor så att vi mår bra ihop och presterar maximalt utifrån arbetsgivarlöfte, värdegrund och mål.
Du är med och bygger upp och ansvarar för hela kedjan pre-, on- och offboarding, med målet att förvalta familjekänslan vi har och skapa fler goda Poseidonambassadörer. Parallellt är du ansvarig för bolagets kompetensutvecklingsplaner och företagsförlagda utbildningar, samt ansvarar och utvecklar våra digitala HR-stödsystem. Ihop med HR-chefen medverkar du även i lokala lönerevisioner, samt att du ansvarar för rekryteringen av fastighetsanställd personal. Tillsammans med kommunikationsavdelningen utvecklar du kontinuerligt vårt arbetsgivarvarumärke vidare.
Du blir en del av teamet på vår slimmade HR-avdelning där även Framtidens lönecenter ingår, med tät kontakt med våra avdelningar och kontor inom bolag och koncern. Du rapporterar till HR-chefen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleexamen eller diplomerad utbildning inom HR/personalområdet med erfarenhet från ett brett HR-arbete. Du ska ha en yrkeserfarenhet på minst 3-5 år med en vana och trygghet i rollen som arbetsgivarrepresentant. Meriterande är erfarenhet av att arbeta inom Fastigos avtalsområden (I- och F-avtalen) samt Hogia.

Som person är du lika lyhörd och pedagogisk som peppande och professionell. Du har lätt för att samarbeta och skapar goda relationer med människor med ditt prestigelösa förhållningssätt. Du har ett naturligt driv där du arbetar självständigt, ser behoven och kontinuerligt utvecklar dina ansvarsområden. Du ska kunna utrycka dig väl på svenska i både tal och skrift, och trivas med att leda möten och arrangera events. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Det viktiga är din personliga lämplighet och drivkraft.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2021-06-13
Referensnummer: A1034285

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Gunilla Eriksson, , 031-332 10 60, 031-332 10 60, gunilla.eriksson@poseidon.goteborg.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 26 800 hyresrätter i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt med stor närhet till våra hyresgäster.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2021-06-16

Fastighetschef till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
•Som förvaltare ansvarar du för ett av våra förvaltningsområden i distrikt Öster vad gäller både teknisk och ekonomisk förvaltning. Du rapporterar till distriktschefen.
•Du har personalansvar för yrkesgrupperna fastighetsvärdar, miljövärdar, fastighetsskötare och lokalvårdare i området.
•I rollen ingår också ansvar för arbetsmiljöfrågor, kvalitetssäkring, säkerhetsarbete och miljöarbete.
•Du har det affärsmässiga ansvaret för samarbete med både interna och externa aktörer.
•Du har beställaransvar för entreprenader och underhållsprojekt.
•Du deltar i olika projektarbeten, medverkar i budget- och prognosarbete samt verksamhetsplanering för ditt förvaltningsområde.
•Som förvaltare är du också kontaktperson mot fastighetsjouren och ansvarar för hantering av försäkringsskador.
•Du har ett stort fokus på kundvård och frågor som rör våra hyresgästers boinflytande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning eller erfarenheter som motsvarar en fastighetsförvaltarutbildning på lägst yrkeshögskolenivå, eller har på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper inom teknik/ekonomi/juridik. Du har ett stort intresse för fastighetsfrågor och en god insyn i den lokala fastighetsmarknaden och dess aktörer. Du har också flerårig erfarenhet från budget- och prognosarbete.

Ledarskap är en viktig del av jobbet och rollen innefattar stort personalansvar vilket gör att du ska ha tidigare erfarenhet från arbetsledning, gärna inom fastighetsbranschen är närliggande branscher. Du är driven och aktiv i ditt ledarskap och har ett tydligt och inkluderande förhållningsätt till dina medarbetare. Du är duktig på att kommunicera samt inger och skapar förtroende och värnar om både kunder och medarbetare.

Eftersom vi arbetar för en jämnare könsfördelning ser gärna kvinnliga sökande till tjänsten.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2021-06-16
Referensnummer: A995195 – Kopia

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Jonathan Kvist, 031-7315000, jonathan.kvist@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget är Göteborgs första allmännyttiga bostadsföretag. Vi bildades 1945 för att ta krafttag mot bostadsbristen och höja standarden på bostäderna. Mycket har hänt sedan dess men uppgiften är densamma. Vi har över 24 000 hyresrätter fördelade över Göteborgs alla stadsdelar. Som ett av Sveriges största bostadsföretag är vi en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Bostadsbolagets verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Vi arbetar aktivt med våra värderingar och vill att våra medarbetare ska tycka det är roligt att gå till jobbet. Vi tror också att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Med det menar vi att vi vill att du ska må bra både hemma och på jobbet. Vi erbjuder därför bra friskvårdsförmåner, flexibla arbetstider, kostförmån och bra reseförmåner.

Varje dag arbetar våra cirka 340 medarbetare för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster. Bostadsbolaget är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2021-06-09

Specialist utemiljö till Familjebostäder i Göteborg

Arbetsbeskrivning
Är utemiljö ditt stora intresse? Vill du jobba långsiktigt och hållbart med utemiljö tillsammans med andra? Då är det här jobbet för dig!

Familjebostäder äger och förvaltar många göteborgares hem spridda över stora delar av staden. På Fastighetsutvecklingsavdelningen har vi en viktig roll i arbetet med att utveckla fastigheter och områden för att få hyresgästerna att trivas. Vår avdelning består idag av 35 personer och du kommer tillhöra specialistgruppen som består av 14 kollegor.

Hos oss har du möjlighet att vara med och påverka framtidens Göteborg!
Vi kan erbjuda en omväxlande roll där du arbetar både strategiskt och operativt genom att:
• Arbeta med rådgivning, besiktning, gestaltning, granskning mm i våra förvaltningsområden.
• Driva utemiljöfrågor inom bolaget genom arbete med målsättningar, strategier och riktlinjer.
• Arbeta med ekosystemtjänster och hållbarhetsfrågor.
• Driva utemiljöprojekt i egen regi.
• Fungera som specialist åt projektchefer i utemiljöfrågor.
• Arbeta med vidareutbildningar och kompetensbehov för bolagets miljövärdar.
• Utföra kvalitetsronder i utemiljön.
• Säkra kvalitén vid nybyggnation (planering, projektering, utförande och förvaltning).
• Samordna myndighetskrav och uppdatera information, t ex i arbetet med lekplatssäkerhet.
• Omvärldsbevakning och framtidsutveckling

Kvalifikationer
Vi söker dig som är högskoleingenjör eller motsvarande utbildning, t.ex. landskapsingenjör/trädgårdsingenjör.

Du behöver ha minst fyra års yrkeserfarenhet som specialist inom utemiljö. Du har skaffat dig kompetens och yrkeserfarenhet inom projektledning, relevanta myndighetskrav, ekosystemtjänster, samt praktisk förvaltning av utemiljö. Vi ser också att du har kunskap inom GIS och CAD.

Har du dessutom erfarenheter inom upphandling av utemiljöprojekt, byggkontroll, besiktning, göra upp strategiska planer inom utemiljö och ekosystem är det ett extra plus.

Det är även meriterande om du genomfört informationsmöten och utbildningar inom området samt tidigare arbetat inom parkområdet, fastighetsbranschen, anläggningsdrift och har ett intresse för samhällsbyggnad.

Vi är övertygade om att förmågan att arbeta mot långsiktiga mål i kombination med bra kommunikation i alla led är viktigt. Du behöver alltså ha ordningssinne och vara en strukturerad person med hög social kompetens då du i hög grad nätverkar både internt och externt för att tillsammans med andra arbeta mot de gemensamma målen.

Arbetet är självständigt och därför måste du besitta ett stort mått av individuellt driv och målmedvetenhet samt ha stor förmåga till självständigt arbete. För att passa in i vårt gäng bör du vara en god kommunikatör med social kompetens.

Körkort är ett krav, men du behöver inte ha egen bil eftersom vi har en bilpool som vi gärna ser att du använder.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2021-06-09
Referensnummer: A1033009

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Mattias Pettsson, 031-7316741, Mattias.Pettersson@familjebostader.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

På Familjebostäder tar vi inte bara hand om våra drygt 19000 bostäder. Vi arbetar även för att våra hyresgäster ska trivas och känna sig trygga i sitt boende. Med ljus framtidstro är vår organisation öppen för utveckling. Vi söker därför engagerade medarbetare som tycker om vårt uppdrag som allmännyttigt bostadsbolag, och vår målbild; Vi skapar trivsamma livsmiljöer. Tillsammans med allt fler göteborgare.

Familjebostäder är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad – Sveriges största allmännytta! Läs mer på www.familjebostader.se

Dela
Skriv ut

 

Kontakta oss

 


Välkommen att kontakta oss. Här hittar du alla kontaktuppgifter du behöver.

Postadress
Förvaltnings AB Framtiden
Sven Hultins Plats 2
412 58 Göteborg
Besök: Johanneberg Science Park

Växel
031-773 75 50

Epost                                            framtiden@framtiden.se


Kontakta våra dotterbolag

Bostadsbolaget Egnahemsbolaget Familjebostäder  Framtiden Byggutveckling
Poseidon Störningsjouren Gårdstensbostäder GöteborgsLokaler
   

Medarbetare i Förvaltnings AB Framtiden

Ann Grensner Blomqvist
Ekonomiassistent
031-773 75 58
e-post
Terje Johansson
VD/Koncernchef
031-719 31 60
e-post
Anna Collby
Affärsutvecklare
031-719 31 46
e-postMagnus Holmberg
Redovisningschef
031-773 75 56
e-post
Marita Åblad
Finans
031-773 75 59
e-post
Mohamed Hama Ali
Chefsjurist
031-773 75 54
e-postLars Just
Ekonomichef
031-773 75 57
e-post
Lena Hagenfeldt
VD-assistent
031-719 31 50
e-post
Eva Paulson
Hyresmarknadschef
031-773 75 67
e-postAnna-Karin Trixe
Stabchef
031-773 75 51
e-post
Jessica Wejemark
Säkerhetschef
e-post
Linda Björk
HR-chef
031-773 75 66
e-postSükran Dogan
Planeringsledare
031-773 75 53
e-post
Anna Staxäng
Kvalitetschef
031-773 75 52
e-post
Gudrun Nilsson
IT-strateg
031-719 31 55
e-postMinna Signori
Jurist
031-773 75 55
e-post
Lars Magnusson
Business Controller
031-719 31 53
e-post
Erik Zaar
Kommunikationschef
031-389 75 41
e-postHelene Blomberg
Chef Boendeutveckling
031-389 75 43
e-post
Lars Bankvall
Forsknings- och utvecklingschef
031-389 75 40
e-post
Dan Sandén
Teknisk chef
031-773 75 64
e-postAnnie Hohlfält
Utvecklingschef Social Hållbarhet
031-389 75 42
e-post