Vi bygger det hållbara samhället för framtiden

Som en av Sveriges största fastighetskoncerner arbetar vi varje dag med att utveckla boendet i Göteborg. Vi vill skapa hållbara, trygga miljöer där människor trivs och vill leva.

Framtidenkoncernen är en fastighetskoncern som ägs av Göteborgs Stadshus AB som ingår i Göteborgs Stad och omfattar bostäder, fastighetsförvaltning, produktion av nya bostäder och störningsservice. Vi tillför, erbjuder och utvecklar bostäder åt olika typer av bostadskonsumenter, ger de boende inflytande över sin bostad och dess närmaste omgivning samt möjlighet att utveckla sin egen välfärd. I Framtidenkoncernen ingår Framtiden Byggutveckling, Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Egnahemsbolaget  och Störningsjouren. Vi har cirka 72.000 lägenheter i Göteborg. Det innebär att var fjärde göteborgare bor hos oss. Vår ambition är att successivt nå en produktion om 1 400 färdigställda bostäder per år. Samtidigt arbetar vi för att öka integrationen och välfärden i våra bostadsområden och att minska påverkan på miljön.

Läs mer

Stäng

Vi bygger framtidens Göteborg

”Vi bygger det hållbara samhället för framtiden”. Så lyder vår vision. Framtidenkoncernen finns till för göteborgarna. Våra hyresgäster ska trivas, ha en meningsfull tillvaro och leva i goda livsmiljöer.

”Vi bygger det hållbara samhället för framtiden”. Så lyder vår vision. Framtidenkoncernen finns till för göteborgarna. Våra hyresgäster ska trivas, ha en meningsfull tillvaro och leva i goda livsmiljöer. Våra medarbetare gör ett fantastiskt jobb varje dag och det skapar förutsättningar för ett hållbart Göteborg idag och i framtiden. Varje ord i vår vision definieras: Vi – alla medarbetare, Göteborgs Stad, hyresgäster, akademin och partners. Bygger – nytt, förädlar och förvaltar bostäder, lokaler, torg och parkeringar. Hållbara samhället – socialt, ekologiskt och ekonomiskt. För – göteborgarna, regionen, potentiella hyresgäster och kunder. Framtiden – utveckling för ett attraktivare Göteborg.

Läs mer

Stäng

Vi bidrar till ökad välfärd

Vi finns för att utveckla och stärka Göteborg som bostadsort och regioncentrum. Vi skapar affärsmässig samhällsnytta, utvecklar bostäder och bidrar till trygghet och trivsel. Vi bidrar till ökad välfärd.

Vi finns för att utveckla och stärka Göteborg som bostadsort och regioncentrum. Vi skapar affärsmässig samhällsnytta, utvecklar bostäder och bidrar till trygghet och trivsel. Vi bidrar till ökad välfärd.

Vår affärsidé
Framtidenkoncernen skapar affärsmässig samhällsnytta och är en strategisk aktör i syfte att stärka Göteborg som bostadsort och regioncentrum.

Framtidenkoncernen ska tillföra, erbjuda och utveckla bostäder åt olika typer av bostadskonsumenter.

Framtidenkoncernen ska bidra till trygghet, trivsel och service och ge de boende inflytande över sin bostad och dess närmaste omgivning samt möjlighet att utveckla sin egen välfärd.

Läs mer

Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du prenumerera på vårt koncerngemensamma digitala nyhetsbrev?

Vill du prenumerera på vårt koncerngemensamma digitala nyhetsbrev? Här får du information om mycket av det som händer i Framtidenkoncernen, Sveriges största allmännytta.

Klicka här för att anmäla dig!

Läs mer

Stäng

Dotterbolag & organisation

VÅRA DOTTERBOLAG

I Framtidenkoncernen ingår Framtiden Byggutveckling, Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Egnahemsbolaget och Störningsjouren. Framtidenkoncernen är en del av Göteborgs Stad. Det finns mycket erfarenhet och kunskap hos våra dotterbolag och tillsammans utvecklar och bygger vi Göteborg.

STYRELSE SAMT DAGORDNING OCH PROTOKOLL

Här hittar ni dagordning och protokoll.
 .  .
..
Ordinarie ledamöter Framtiden:
Kjell Björkqvist (L) ordf.
Stefan Svensson (M) 1:e v ordf.
Roger Höög(V) 2:e v ordf.
Amalia Rud Pedersén (S)
Jan Jörnmark (D)
Martin Nilsson (MP)
Bernt Sabel (S)
Erik Woxlin (KD)
Johannes Hulter (S)
Suppleanter:
Susanne Wirdemo (M)
Tamara Nesic (S)
Johan Svensson (V)
Tove Krabo (D)
Daniel Augustsson (C)
Gunnar Ekeroth (MP)
 
Ordinarie arbetstagarrepresentanter:
Ulla Berg (PTK)
Per Olsson (PTK)
Simon Kappelmark (LO)
Jan-Olov Isacsson (LO)..
Arbetstagarsuppleanter:
Viveca Bertelsen (PTK)
Niclas Blomnell (LO)
Lekmannarevisorer:
Bengt Bivall (V)
Lars-Ola Dahlqvist (S)

..
Lekmannarevisorssuppleanter:
Gun Cederborg (V)
Birgitta Adler (S)

..
Auktoriserad revisor:
Karin Olsson
Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB
   
Framtiden Byggutveckling
Ordinarie ledamöter:
Terje Johansson
Michael Pirosanto
Camilla Hallquist
Mikael Dolietis
Lekmannarevisorer:
Lars-Ola Dahlqvist (S)
Lars Bergsten (M)
Auktoriserad revisor:
Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB

KONCERNLEDNING

VD och koncernchef Förvaltnings AB Framtiden
Terje Johansson 
VD Framtiden Byggutveckling
Martin Blixt
VD Poseidon
Lena Molund Tunborn
VD Bostadsbolaget
Kicki Björklund
VD Familjebostäder
Per-Henrik Hartman
VD Egnahemsbolaget
Mikael Dolietis
VD Gårdstensbostäder
Michael Pirosanto
VD Störningsjouren
Sofia Gärdsfors
 

 

Finansiell information

Stäng

Stäng

Stäng

Policydokument

Våra policydokument

Förutom ägardokumentet utgör policydokument viktiga styrinstrument för verksamheten. Vi har koncerngemensamma policydokument beslutade av koncernstyrelsen och stadenövergripande policydokument som har beslutats av Kommunfullmäktige.

Policydokument antagna av koncernstyrelsen

 

Policydokument antagna av kommunfullmäktige och koncernstyrelsen

Policydokument som är antagna av kommunfullmäktige finns att läsa på goteborg.se

Press

Vi svarar gärna på frågor som rör vår verksamhet. Har du frågor om Framtidenkoncernen, kontakta i första hand våra kommunikationsansvariga. I nyhetsflödet ”Senaste nytt” till höger på sidan publiceras nyheter och pressmeddelanden från koncernen.


 Presskontakt

Katrin Amgarth, tf pressansvarig, 031-731 67 79, katrin.amgarth@familjebostader.se    

 


Vår logotyp Här finns logotyp för nedladdning i formaten: EPS, JPG, PNG och TIF samt vår grafiska manual. Framtiden-logotyper (ZIP-fil) Grafisk manual (PDF) Nyheter och pressmeddelanden publiceras också i vårt nyhetsrum på MyNewsdesk

Lediga jobb

Framtiden söker fler engagerade medarbetare

I vår koncern arbetar 1000 medarbetare i olika roller som till exempel fastighetsvärdar, förvaltare, miljövärdar, projektledare men också i stödfunktioner inom ekonomi, it och kundservice.

Vår gemensamma kultur i koncernen präglas av ett starkt kundfokus, affärsmässighet och stolthet över det uppdrag vi har. Vi arbetar kontinuerligt för att utvecklas och förbättras tillsammans.

Framtidenkoncernen arbetar mycket med att vara en säker, trygg och inkluderande arbetsplats där människors olikheter tas tillvara, där medarbetare känner en hög grad av tillhörighet och där alla kan vara sig själva. Våra mätningar visar glädjande nog att medarbetarna upplever sig inkluderade, säkra och trygga i sina arbeten.

Våra medarbetarundersökningar som görs i realtid visar att vi har engagerade medarbetare som upplever att de har meningsfulla jobb.

Vi behöver bli fler som kan vara med och göra skillnad. Här hittar du lediga tjänster inom koncernen. 

Aktuellt just nu

Bostads AB Poseidon söker fastighetsingenjör till distrikt Hisingen

>

IT-strateg sökes till Bostads AB Poseidon

>

Projektstöd till Bostadsbolaget

>

Parkarbetare/Utemiljöarbetare/Miljövärd till Bostadsbolaget

>

Redovisningsekonom till Bostadsbolaget

>

Digital koordinator/Kommunikatör till Bostadsbolaget

>

Redovisningschef till Bostadsbolaget

>
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-08-17

Bostads AB Poseidon söker fastighetsingenjör till distrikt Hisingen

Arbetsbeskrivning
Distrikt Hisingen står inför omfattande projekt när det gäller renoveringar och övrigt underhåll de närmaste åren. För att dessa ska fungera bra i hyresgästens vardag kommer det att krävas engagemang och delaktighet från oss som fastighetsägare, och det är där du kommer in i bilden.

Förutom att driva dessa projekt framåt ihop med ansvarig fastighetsförvaltare, planerar och organiserar du övrigt underhåll samt följer upp och analyserar distriktets underhållskostnader. I rollen ingår en stor andel projektledning, sökande efter kreativa och effektiva nya lösningar, samt coachning av våra husvärdar i tekniska frågor som rör våra fastigheter. Målet vi har är att förvalta och utveckla våra bostadsområden på ett långsiktigt och kostnadseffektivt sätt, i nära dialog med våra hyresgäster.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en teknisk utbildning på högskolenivå eller yrkeshögskola med bygg-, installations- eller driftteknisk inriktning, liksom minst tre års erfarenhet av bygg- och fastighets-branschen med kunskap inom områdena energi, VVS och miljö. Meriterande är även kunskaper inom LOU, entreprenadjuridik och ROT-renovering.

Som person är du såväl lugn och metodisk som innovativ och driven. Du är van vid att ta egna initiativ och arbetar självständigt med stort engagemang och ett brett perspektiv på dina uppdrag. Samtidigt är du en lagspelare som tycker om att gemensamt komma fram till beslut och ha kontakt med medarbetare, hyresgäster, entreprenörer och myndigheter. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-08-17
Referensnummer: A965367

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Daniel Lagerås, 031-332 13 62

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 26 800 hyresrätter i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt med stor närhet till våra hyresgäster.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-08-17

IT-strateg sökes till Bostads AB Poseidon

Arbetsbeskrivning
I arbetet ingår följande ansvarsområden:
• Utveckla bolagets digitalisering ur ett IT-perspektiv
• Driva och medverka i olika IT-projekt inom bolaget samt inom koncernen
• Stödja bolagets verksamheter inom ansvarsområdet
• Representera bolaget inom Framtidenkoncernens IT-strategiska råd
• Övergripande ansvarig för systemintegrationer samt för frågor kopplade till IT-säkerhet och informationssäkerhet ur ett IT-perspektiv
• Driva utvecklingen av Poseidons BI-system
• Omvärldsbevaka inom ansvarsområdet

Kvalifikationer
Prestigelös, pedagogisk och strategisk
För att lyckas i rollen är du lika utåtriktad och prestigelös som strategisk och strukturerad. Du har lätt för att kommunicera med din omgivning, är pedagogisk och har en förmåga att dokumentera och se helhet och samband. Med dig har du en högskoleutbildning inom IT-området och har arbetat minst 5 år inom IT med frågor enligt ovan. Din drivkraft att leda och delta i utvecklingsprojekt kopplat till IT är stark, du har dokumenterad erfarenhet av att leda större IT-relaterade projekt där IT stöttat och ökat verksamhets-nyttan. Du har erfarenhet som beställare och kravställare, främst gällande verksamhetssystem och har en självklar förståelse inom SQL, databaser, datastrukturer och integrationer. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-08-17
Referensnummer: A964908

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Diana Pusac , 031-332 11 99

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 26 800 hyresrätter i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt med stor närhet till våra hyresgäster.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-06-26

Projektstöd till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
Som ombyggnadskoordinator arbetar du i vårt projektstöd, som är länken mellan hyresgäster, projektledare, distrikt och entreprenörer under hela genomförandet av våra större renoveringsprojekt. Ombyggnadskoordinatorn ansvarar för att alla berörda parter i projektet får rätt information i rätt tid och att hyresgästerna är engagerade, informerade och inkluderade genom processen.

Dina arbetsuppgifter är bland annat:

• Du hjälper till med godkännande från hyresgäster, koordinerar hyresgästsmöten, ansvarar för information samt hanterar val- och tillval.
• Du sköter dialogen med kvarboende och tar hand om logistiken vad gäller evakueringar och omflyttningar. Din roll innebär också aktivt deltagande i projektprocessen och du medverkar i försyner och besiktningar.
• Du arbetar i nära samarbete med projektansvarig och distriktspersonal för att projektet ska löpa så smidigt som möjligt för både Bostadsbolaget och våra hyresgäster.

Ombyggnadskoordinatorn tillhör avdelningen Fastighetsutveckling och sitter placerad på vårt kontor i centrala Göteborg.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har hyresjuridiska kunskaper och stor vana och erfarenhet av att hantera människor. Rollen ställer dessutom krav på mycket god social förmåga och tidigare erfarenheter av liknande arbetssätt. B-körkort är ett krav.

Som person är du utåtriktad, strukturerad och lösningsorienterad. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och kan hantera våra hyresgäster på ett pragmatiskt sätt.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-06-26
Referensnummer: A960264

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Tommy Harman, 031-7315000, tommy.harman@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget är ett av Göteborgs största bostadsföretag vilket gör oss till en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Vår verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Hos oss får du chansen att utvecklas, utmanas och varje dag arbeta för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster.
Vi arbetar aktivt med vår värderingsgrund och vill att våra medarbetare ska tycka at det är roligt att gå till jobbet med målsättningen att vara Göteborgs bästa hyresvärd. För att bli det jobbar vi långsiktigt, för en hållbar och miljöanpassad samhällsutveckling inom såväl hårda som mjuka frågor. Hos oss anser vi att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Med det menar vi att du ska må bra både hemma och på jobbet. Vi erbjuder därför bra friskvårdsförmåner, flexibla arbetstider, kostförmån och bra reseförmåner.
Sedan 2018 arbetar vi med realtidsmätningar för att säkerställa en god arbetsmiljö på samtliga arbetsställen.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-06-30

Parkarbetare/Utemiljöarbetare/Miljövärd till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
Har du tidigare erfarenhet av trädgårdsarbete och mer långsiktig planering av utemiljön? Vi söker dig som tillsammans med oss vill utveckla trivsamma utemiljöer för våra hyresgäster på Hisingen.
Utemiljön är en viktig del av våra hyresgästers boendemiljö och något vi på Bostadsbolaget med stolthet kan säga att vi är riktigt duktiga på. Vår årliga kundundersökning visar att vi har högst kundbetyg på utemiljön bland de stora bostadsbolagen i Sverige. Det är tack vare våra kvalificerade och engagerade miljövärdar.

Om jobbet
Som miljövärd hos oss ansvarar du för allt arbete som rör den yttre miljön i våra bostadsområden. Det gäller såväl löpande trädgårdsarbete, skräpplockning för att hålla området rent och fint samt mer långsiktig planering av utemiljön. Förutom kunskap om träd och planteringar förväntas du ha kompetens inom exempelvis allmän skötsel, reparation av markbeläggningar och säkerhetskrav för lekplatser. Under vinterhalvåret kommer du ansvara för snö- och halkbekämpning.

Kvalifikationer
Vi söker dig med trädgårdsutbildning, till exempel från gymnasie- eller yrkeshögskola och med dokumenterad erfarenhet från trädgårdsarbete i större format. B-körkort är ett krav.
Som person är du bra på att planera och prioritera ditt arbete. Du samarbetar gärna med dina kollegor i arbetsgruppen och är flexibel i förhållande till kund och verksamhetskrav. Att jobba hos oss innebär mycket kontakt med våra hyresgäster, till exempel vid frågor om källsortering, kompostering och trädgårdsskötsel. Det är därför viktigt att du också känner dig bekväm med den sociala delen av jobbet.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-06-30
Referensnummer: A960055

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Sara Gustafsson, sara.gustafsson@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget är ett av Göteborgs största bostadsföretag vilket gör oss till en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Vår verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Hos oss får du chansen att utvecklas, utmanas och varje dag arbeta för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster.
Vi arbetar aktivt med vår värderingsgrund och vill att våra medarbetare ska tycka at det är roligt att gå till jobbet med målsättningen att vara Göteborgs bästa hyresvärd. För att bli det jobbar vi långsiktigt, för en hållbar och miljöanpassad samhällsutveckling inom såväl hårda som mjuka frågor. Hos oss anser vi att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Med det menar vi att du ska må bra både hemma och på jobbet. Vi erbjuder därför bra friskvårdsförmåner, flexibla arbetstider, kostförmån och bra reseförmåner.
Sedan 2018 arbetar vi med realtidsmätningar för att säkerställa en god arbetsmiljö på samtliga arbetsställen.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-06-20

Redovisningsekonom till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
Som redovisningsekonom arbetar du mot ett antal av våra stödfunktioner samt ett av våra kommanditbolag med uppgifter som:

• Kontering av leverantörsfakturor
• Bokföring
• Upprättande av månads- och årsbokslut
• Kontoavstämningar
• Upprättande av budget och prognoser
• Kundfakturering

Andra uppgifter är:

• Likviditetsplanering
• Delaktighet vid upprättande av månads- och årsbokslut
• Vara backup till våra leverantörsreskontran
• Diverse utredningar och analyser

I rollen ingår också koncernavstämningar för samtliga fyra bolag i Bostadsbolagskoncernen, bokföring av in- och utbetalningar samt löpande redovisning. Dessutom har du hand om budget och prognoser samt ekonomiska uppföljningar, momsredovisning och manuella betalningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi och några års erfarenhet från kvalificerad redovisning- och bokslutsarbete i ett aktiebolag, gärna fastighetsbolag. Erfarenhet från redovisning av finansiella instrument är meriterande.

Som person är du självständig och bra på att ta egna initiativ. Det är viktigt att du har en helhetssyn samt god förmåga att analysera och komma med förslag på utvecklingsprojekt och effektiviseringar. Du är strukturerad och noggrann och har god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift samt har goda datorkunskaper.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-06-20
Referensnummer: A960181

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Magnus Adamsson, 031-7315000, magnus.adamsson@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget är ett av Göteborgs största bostadsföretag vilket gör oss till en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Vår verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Hos oss får du chansen att utvecklas, utmanas och varje dag arbeta för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster.
Vi arbetar aktivt med vår värderingsgrund och vill att våra medarbetare ska tycka at det är roligt att gå till jobbet med målsättningen att vara Göteborgs bästa hyresvärd. För att bli det jobbar vi långsiktigt, för en hållbar och miljöanpassad samhällsutveckling inom såväl hårda som mjuka frågor. Hos oss anser vi att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Med det menar vi att du ska må bra både hemma och på jobbet. Vi erbjuder därför bra friskvårdsförmåner, flexibla arbetstider, kostförmån och bra reseförmåner.
Sedan 2018 arbetar vi med realtidsmätningar för att säkerställa en god arbetsmiljö på samtliga arbetsställen.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-06-21

Digital koordinator/Kommunikatör till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
Du kommer att arbeta med information och utveckling av vår webbplats, ansvara för drift och underhåll, förbättra användarvänligheten genom tillgänglighetsdirektivet samt vara med och införa ny teknik.

Du arbetar med vårt intranät i SharePoint, skriver och lägger upp nyheter, är med i utveckling och införande av nya webbdelar, samt ingår i den koncerngemensamma intranätsgruppen.
Du kommer delansvara för införandet av vår nya kundapplikation och delta i den koncerngemensamma app-gruppen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom marknadsföring, kommunikation eller liknande med stort fokus på IT. Du ska ha några års arbetslivserfarenhet av arbete med webb och andra digitala plattformar. Du behärskar programmen WordPress och SharePoint och har lätt för att förstå och hantera nya program. Du är inte personen som tar till instruktionsboken i första hand utan gillar att lösa saker på egen hand.

Du kommer vara länken mellan Marknad- & kommunikationsavdelningen och diverse IT-personer och behöver därför ha hög teknikförståelse samtidigt som du förstår de mjuka värdena i vår kommunikation med hyresgäster. Du har mycket goda kunskaper i HTML, Officepaketet och behärskar svenska språket på en hög nivå. Du är den som våra kommunikatörer och administratörer kontaktar om de har problem med webb och intranät och du fungerar som en IT-support light internt.

Som person bör du vara bra på att ta initiativ, få saker att hända samt säkerställa leverans i rätt tid. Du har lätt för att skapa relationer, har erfarenhet av att driva projekt och trivs i interaktion med andra. Du gillar att ta dig an nya utmaningar, fokuserar på kundtillfredsställelse, samtidigt som du förstår tekniken bakom. Du levererar service av hög kvalitet i enlighet med organisationens värderingar och vision.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-06-21
Referensnummer: A959342

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Tillträde: 2020-08-01

Kontaktpersoner
Catarina Hagwall, 031-7315000, catarina.hagwall@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget är ett av Göteborgs största bostadsföretag vilket gör oss till en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Vår verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Hos oss får du chansen att utvecklas, utmanas och varje dag arbeta för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster.
Vi arbetar aktivt med vår värderingsgrund och vill att våra medarbetare ska tycka at det är roligt att gå till jobbet med målsättningen att vara Göteborgs bästa hyresvärd. För att bli det jobbar vi långsiktigt, för en hållbar och miljöanpassad samhällsutveckling inom såväl hårda som mjuka frågor. Hos oss anser vi att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Med det menar vi att du ska må bra både hemma och på jobbet. Vi erbjuder därför bra friskvårdsförmåner, flexibla arbetstider, kostförmån och bra reseförmåner.
Sedan 2018 arbetar vi med realtidsmätningar för att säkerställa en god arbetsmiljö på samtliga arbetsställen.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-08-01

Redovisningschef till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
Som redovisningschef hos oss ansvarar du för den ekonomiska redovisningen för Bostadsbolaget AB och våra två kommanditbolag. Totalt har vi hyresintäkter på ca 1.900 Mkr och en balansomslutning på nästan 10.000 Mkr. Vi har ett övervärde på våra fastigheter på 25.000 Mkr.

Redovisningschefen tillhör ekonomiavdelningen som är placerad på kontoret i centrala Göteborg och består av 14 medarbetare. Du rapporterar till ekonomichefen och har personalansvar för redovisningsgruppen som, förutom dig, består av tre medarbetare.

Du ansvarar också för:
• Upprätta månads-, delårs- & årsbokslut inklusive IFRS-rapportering.
• Avstämningar i samband med bokslut.
• Personalansvar för redovisningsgruppen som består av tre personer.
• Du ansvarar och samordnar Bostadsbolagets konterings- och redovisningsfrågor både för våra distrikt och centrala funktioner.
• Skattemässiga beräkningar.
• Inkomstdeklaration.
• Upprätta årsredovisningar.
• Sammanställning av statistik till Sveriges allmännytta & SCB.

Utöver detta ingår du i Ledarforum för Bostadsbolagets samtliga chefer samt i Framtiden-koncernens redovisningsråd. Du har kontakt med våra revisorer samt deltar i koncerngemensamma projekt.

Kvalifikationer
Du är utbildad civilekonom eller har motsvarande formella kunskaper med inriktning mot redovisning. Du har tidigare arbetserfarenhet av att upprätta bokslut och årsredovisningar och har arbetat tidigare i liknande yrkesroll. Det är positivt om du dessutom haft någon erfarenhet från personalledning.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-08-01
Referensnummer: A958964

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Maria Hultgren, 031-7315000, maria.hultgren@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget är ett av Göteborgs största bostadsföretag vilket gör oss till en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Vår verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Hos oss får du chansen att utvecklas, utmanas och varje dag arbeta för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster.
Vi arbetar aktivt med vår värderingsgrund och vill att våra medarbetare ska tycka at det är roligt att gå till jobbet med målsättningen att vara Göteborgs bästa hyresvärd. För att bli det jobbar vi långsiktigt, för en hållbar och miljöanpassad samhällsutveckling inom såväl hårda som mjuka frågor. Hos oss anser vi att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Med det menar vi att du ska må bra både hemma och på jobbet. Vi erbjuder därför bra friskvårdsförmåner, flexibla arbetstider, kostförmån och bra reseförmåner.
Sedan 2018 arbetar vi med realtidsmätningar för att säkerställa en god arbetsmiljö på samtliga arbetsställen.

Dela
Skriv ut

 

Kontakta oss

 


Välkommen att kontakta oss. Här hittar du alla kontaktuppgifter du behöver.

Postadress
Förvaltnings AB Framtiden
Sven Hultins Plats 2
412 58 Göteborg
Besök: Johanneberg Science Park

 

Växel:
031-773 75 50
Fax:
031-773 75 64
Epost Framtiden: framtiden@framtiden.se
Växel:

031-773 75 50

Kontakta våra dotterbolag

Bostadsbolaget Egnahemsbolaget Familjebostäder  Framtiden Byggutveckling
Poseidon Störningsjouren Gårdstensbostäder

Medarbetare i Förvaltnings AB Framtiden

Ann Grensner Blomqvist
Ekonomiassistent
031-773 75 58
e-post
Terje Johansson
VD/Koncernchef
031-719 31 60
e-post
Anna Collby
Affärsutvecklare
031-719 31 46
e-postMagnus Holmberg
Redovisningschef
031-773 75 56
e-post
Marita Åblad
Finans
031-773 75 59
e-post
Mohamed Hama Ali
Bolagsjurist
031-773 75 54
e-postLars Just
Ekonomichef
031-773 75 57
e-post
Lena Hagenfeldt
VD-assistent
031-719 31 50
e-post
Eva Paulson
Hyresmarknadschef
031-77375 67
e-postAnna-Karin Trixe
Stabchef
031 773 75 51
e-post
Jessica Wejemark
Säkerhetschef
e-post
Linda Björk
HR-chef
031-773 75 66
e-postSükran Dogan
Planeringsledare
031-773 75 53
e-post
Anna Staxäng
Kvalitetschef
031-773 75 52
e-post
Gudrun Nilsson
IT-strateg
031-719 31 55
e-postMinna Signori
Jurist
031-773 75 55
e-post
Lars Magnusson
Business Controller
031-719 31 53
e-post
Eva Källén-Vall
Dataskyddskoordinator
031-719 31 56
e-post