Vi bygger det hållbara samhället för framtiden

Som en av Sveriges största fastighetskoncerner arbetar vi varje dag med att utveckla boendet i Göteborg. Vi vill skapa hållbara, trygga miljöer där människor trivs och vill leva.

Framtidenkoncernen är en fastighetskoncern som ägs av Göteborgs Stadshus AB som ingår i Göteborgs Stad och omfattar bostäder, fastighetsförvaltning, produktion av nya bostäder och störningsservice. Vi tillför, erbjuder och utvecklar bostäder åt olika typer av bostadskonsumenter, ger de boende inflytande över sin bostad och dess närmaste omgivning samt möjlighet att utveckla sin egen välfärd. I Framtidenkoncernen ingår Framtiden Byggutveckling, Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Egnahemsbolaget  och Störningsjouren. Vi har cirka 72.000 lägenheter i Göteborg. Det innebär att var fjärde göteborgare bor hos oss. Vår ambition är att successivt nå en produktion om 1 400 färdigställda bostäder per år. Samtidigt arbetar vi för att öka integrationen och välfärden i våra bostadsområden och att minska påverkan på miljön.

Läs mer

Stäng

Vi bygger framtidens Göteborg

”Vi bygger det hållbara samhället för framtiden”. Så lyder vår vision. Framtidenkoncernen finns till för göteborgarna. Våra hyresgäster ska trivas, ha en meningsfull tillvaro och leva i goda livsmiljöer.

”Vi bygger det hållbara samhället för framtiden”. Så lyder vår vision. Framtidenkoncernen finns till för göteborgarna. Våra hyresgäster ska trivas, ha en meningsfull tillvaro och leva i goda livsmiljöer. Våra medarbetare gör ett fantastiskt jobb varje dag och det skapar förutsättningar för ett hållbart Göteborg idag och i framtiden. Varje ord i vår vision definieras: Vi – alla medarbetare, Göteborgs Stad, hyresgäster, akademin och partners. Bygger – nytt, förädlar och förvaltar bostäder, lokaler, torg och parkeringar. Hållbara samhället – socialt, ekologiskt och ekonomiskt. För – göteborgarna, regionen, potentiella hyresgäster och kunder. Framtiden – utveckling för ett attraktivare Göteborg.

Läs mer

Stäng

Vi bidrar till ökad välfärd

Vi finns för att utveckla och stärka Göteborg som bostadsort och regioncentrum. Vi skapar affärsmässig samhällsnytta, utvecklar bostäder och bidrar till trygghet och trivsel. Vi bidrar till ökad välfärd.

Vi finns för att utveckla och stärka Göteborg som bostadsort och regioncentrum. Vi skapar affärsmässig samhällsnytta, utvecklar bostäder och bidrar till trygghet och trivsel. Vi bidrar till ökad välfärd.

Vår affärsidé
Framtidenkoncernen skapar affärsmässig samhällsnytta och är en strategisk aktör i syfte att stärka Göteborg som bostadsort och regioncentrum.

Framtidenkoncernen ska tillföra, erbjuda och utveckla bostäder åt olika typer av bostadskonsumenter.

Framtidenkoncernen ska bidra till trygghet, trivsel och service och ge de boende inflytande över sin bostad och dess närmaste omgivning samt möjlighet att utveckla sin egen välfärd.

Läs mer

Stäng

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du prenumerera på vårt koncerngemensamma digitala nyhetsbrev?

Vill du prenumerera på vårt koncerngemensamma digitala nyhetsbrev? Här får du information om mycket av det som händer i Sveriges största allmännytta.

Klicka här för att anmäla dig!

Läs mer

Stäng

Dotterbolag & organisation

VÅRA DOTTERBOLAG

I Framtidenkoncernen ingår Framtiden Byggutveckling, Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Egnahemsbolaget och Störningsjouren. Framtidenkoncernen ägs av Göteborgs Stadshus AB som ingår i Göteborgs Stad. Det finns mycket erfarenhet och kunskap hos våra dotterbolag och tillsammans utvecklar och bygger vi Göteborg.

STYRELSE SAMT DAGORDNING OCH PROTOKOLL

Här hittar ni dagordning och protokoll.
 .  .
..
Ordinarie ledamöter Framtiden:
Kjell Björkqvist (L) ordf.Stefan Svensson (M) 1:e v ordf.
Roger Höög(V) 2:e v ordf.
Anna Jivén (S)
Jan Jörnmark (D)
Martin Nilsson (MP)
Bernt Sabel (S)
Erik Woxlin (KD)
Andreas Sjöö (S)
Suppleanter:
Susanne Wirdemo (M)
Tamara Nesic (S)
Johan Svensson (V)
Tove Krabo (D)
Daniel Augustsson (C)Gunnar Ekeroth (MP) 
Ordinarie arbetstagarrepresentanter:
Ulla Berg (PTK)
Per Olsson (PTK)
Simon Kappelmark (LO)
Jan-Olov Isacsson (LO)..
Arbetstagarsuppleanter:
Viveca Bertelsen (PTK)
Niclas Blomnell (LO)
Lekmannarevisorer:
Bengt Bivall (V)
Lars-Ola Dahlqvist (S)

..
Lekmannarevisorssuppleanter:
Gun Cederborg (V)
Birgitta Adler (S)

..
Auktoriserad revisor:
Karin Olsson
Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB
   
Framtiden Byggutveckling
Ordinarie ledamöter:
Terje Johansson
Michael Pirosanto
Camilla Hallquist
Mikael Dolietis
Lekmannarevisorer:
Lars-Ola Dahlqvist (S)
Lars Bergsten (M)
Auktoriserad revisor:
Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB

KONCERNLEDNING

VD och koncernchef Förvaltnings AB Framtiden
Terje Johansson 
VD Framtiden Byggutveckling
Martin Blixt
VD Poseidon
Lena Molund Tunborn
VD Bostadsbolaget
Kicki Björklund
VD Familjebostäder
Per-Henrik Hartman
VD Egnahemsbolaget
Mikael Dolietis
VD Gårdstensbostäder
Michael Pirosanto
VD Störningsjouren
Sofia Gärdsfors
 

 

Finansiell information

Stäng

Stäng

Stäng

Policydokument

Våra policydokument

Förutom ägardokumentet utgör policydokument viktiga styrinstrument för verksamheten. Vi har koncerngemensamma policydokument beslutade av koncernstyrelsen och stadenövergripande policydokument som har beslutats av Kommunfullmäktige.

Policydokument antagna av koncernstyrelsen

 

Policydokument antagna av kommunfullmäktige och koncernstyrelsen

Policydokument som är antagna av kommunfullmäktige finns att läsa på goteborg.se

Press

Vi svarar gärna på frågor som rör vår verksamhet. Har du frågor om Framtidenkoncernen, kontakta i första hand våra kommunikationsansvariga. I nyhetsflödet ”Senaste nytt” till höger på sidan publiceras nyheter och pressmeddelanden från koncernen.


 Presskontakt

Ann Törnblom, Kommunikationschef, 0725-00 15 35 ann.tornblom@framtiden.se    

 


Vår logotyp Här finns logotyp för nedladdning i formaten: EPS, JPG, PNG och TIF samt vår grafiska manual. Framtiden-logotyper (ZIP-fil) Grafisk manual (PDF) Nyheter och pressmeddelanden publiceras också på MyNewsdesk

 

Följ Framtidenkoncernen

Lediga jobb

Nu ökar vi byggtakten! Vill du vara med?

Det händer mycket i vår bransch och rekrytering pågår löpande. Nedan listas lediga tjänster inom hela Framtidenkoncernen; moderbolaget, Framtiden Byggutveckling och övriga dotterbolag. Besök även dotterbolagens webbplatser för att vara säker på att du inte missar någon ledig tjänst. Har du frågor? Kontakta respektive kontaktperson för tjänsten du vill söka.

Aktuellt just nu

Ansvarig för digitala tjänster till Familjebostäder

>

Fastighetsvärdar till Bostadsbolaget

>
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2019-10-13

Ansvarig för digitala tjänster till Familjebostäder

På Familjebostäder tar vi inte bara hand om våra drygt 18 700 bostäder. Vi arbetar även för att våra hyresgäster ska trivas och känna sig trygga i sitt boende. Med ljus framtidstro är vår organisation öppen för utveckling. Vi söker därför engagerade medarbetare som tycker om vårt uppdrag som allmännyttigt bostadsbolag, och vår målbild; Vi skapar trivsamma livsmiljöer. Tillsammans med allt fler göteborgare.

Familjebostäder är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad – Sveriges största allmännytta! Läs mer på www.familjebostader.se

Arbetsuppgifter
Familjebostäder tar ytterligare ett kliv i digitaliseringen och fortsätter utveckla lösningar gentemot främst våra hyresgäster. Vi behöver därför förstärka organisationen med en medarbetare som utifrån ett IT-tekniskt perspektiv tar ansvar för utveckling och förvaltning av befintliga och framtida system. Detta innefattar både webb och appar som behöver integration mot källsystem, främst fastighets- och CRM-system. Vad gäller utveckling, försöker vi undvika egenutveckling, utan istället innebär det för dig att ta fram en kravspecifikation, ibland upphandla och därefter samarbeta med leverantör i utvecklingsfasen.

Utvecklingen sker hos Familjebostäder men i allt större utsträckning även gemensamt inom Framtidenkoncernen. Arbetet som ansvarig för digitala tjänster kommer att omfatta koncerngemensamma system och därmed innebära samarbete med övriga bolag i koncernen. Inom koncernen går vi mot en gemensam plattform för hyresgästtjänsterna och även det blir en viktig del i arbetet.

Ditt uppdrag blir att:
– Kravställa och leda utveckling av IT-lösningar inom området i nära samarbete och tillsammans med verksamheten

– En projektledande roll för projekt inom området, både hos Familjebostäder och i koncernen

– Arbeta med kravställning, upphandling och uppföljning gentemot leverantörer

– Systemförvaltning av driftsatta system och ansvara för integrations- och säkerhetslösningar

Kvalifikationer
Vi söker dig med ett stort intresse och en stark drivkraft att utveckla våra digitala tjänster. Det uppdraget förutsätter att du har en stor målmedvetenhet och förmåga till att självständigt driva arbetet framåt. Samtidigt sker en del av utvecklingsarbetet i nära samarbete med både specialister och verksamhet, varför det också är viktigt att du är en social person med väl utvecklad samarbetsförmåga.

Förmåga till struktur och dokumentation är en förutsättning för att göra ett bra arbete. Samtidigt som utvecklingsarbete också förutsätter ett stort mått av flexibilitet då arbetet i mycket hög grad sker agilt i förhållande till både leverantör och verksamhet.

Förutom en relevant högskoleutbildning inom området har du även flerårig erfarenhet av utvecklingsprojekt och förvaltning av system. Du kan ha varit intern produktägare och ansvarat för utvecklingsplanering och idrifttagande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tjänster mot konsumentmarknad.

Det är viktigt att du har en förståelse för SQL-databaser och WordPress samt frågeställningar kring integrationer. Självklart finns ett starkt fokus på säkerhet och därför är det ett viktigt kompetensområde.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan
Ansök senast: 2019-10-13
Referensnummer: A903167

Kontaktperson
Ulf Berglund, Ekonomichef, 031-7316713

Övrigt
Den nya tjänsten kommer att placeras på Familjebostäders IT-funktion. Den ingår i ekonomiavdelningen och består i dagsläget av tre medarbetare. Vi har en koncerngemensam IT-drift och har ett omfattande samarbete inom Framtidenkoncernen.

På Familjebostäder är stämningen skön och ambitionen hög. Vi erbjuder ett utmanande och ansvarsfullt arbete i ett expansivt företag som tillhör Sveriges största bostadskoncern. Som en del av staden arbetar vi aktivt för att bidra till att Göteborg ska bli en jämlik och hållbar stad. Så vill du jobba med något som är viktigt på riktigt? Sök då tjänsten som ansvarig för digitala tjänster hos oss!

Vad vi menar med att vi arbetar för något som är viktigt på riktigt? Kolla filmen på vår hemsida under jobba hos oss så förstår du vad vi menar!

Vi ser fram emot att ha med dig i vårt team, välkommen med din ansökan!

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2019-10-30

Fastighetsvärdar till Bostadsbolaget

Nu söker vi flera nya medarbetare till våra områden på Hisingen och i centrala Göteborg. Vi söker fastighetsvärdar som vill vara med och utveckla goda och trivsamma boendemiljöer för våra hyresgäster.

Att jobba som fastighetsvärd hos oss innebär ett stort ansvar och en daglig kontakt med våra viktigaste intressenter – våra hyresgäster. Du löser inte bara praktiska problem utan bidrar också till att våra hyresgäster känner sig trygga och nöjda med sitt boende. För dig är service viktigt och du värdesätter det sociala mötet med hyresgästerna och din unika arbetsmiljö, våra hyresgästers hem. Förutom din goda känsla för service har du också intresse och nyfikenhet för ny teknik. Rollen som fastighetsvärd kräver att du är en problemlösare som hugger in där det behövs och gärna tar dig an nya utmaningar. Du arbetar fritt och med mycket eget ansvar, du har bland annat ansvar för ditt områdes budget.

Din bakgrund
Du behöver ha en fastighetsrelaterad utbildning som förvaltare, fastighetsskötare, fastighetsvärd eller annan liknande utbildning. Alternativt har du arbetat i närliggande bransch och/eller kan visa på likvärdiga yrkeskunskaper. Körkort är ett krav.

Vad erbjuder vi dig?
Bostadsbolaget står inför ett generationsskifte och en spännande resa där vi ska möta nya utmaningar inom bland annat teknik och digitalisering. En resa som vi hoppas att du vill vara med på!

Vi erbjuder en arbetsplats med inkluderande arbetsklimat och ett öppet arbetssätt. Hos oss går det alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Med det menar vi att vi vill att du ska må bra både hemma och på jobbet. Vi erbjuder därför bra friskvårdsförmåner, flexibla arbetstider, kostförmån och bra reseförmån.

Det är också viktigt att våra medarbetare tycker att det är roligt att gå till jobbet och känner sig motiverade att arbeta mot vårt gemensamma mål om att vara Göteborgs bästa hyresvärd. Bostadsbolaget ingår i Framtidenkoncernen som är den del av Göteborgs Stad.

Start: Efter överenskommelse, några tjänster omgående.
Omfattning: Samtliga tjänster är heltidstjänster.
Anställningsform: Tillsvidare och tidsbegränsade anställningar.
Sista ansökningsdag: 2019-10-30

Kontaktpersoner
Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta:
Maria Hultgren eller Sara Gustafsson på telefon 031-731 50 00.

Dela
Skriv ut

Kontakta oss

 


Välkommen att kontakta oss. Här hittar du alla kontaktuppgifter du behöver.

Postadress
Förvaltnings AB Framtiden
Sven Hultins Plats 2
412 58 Göteborg
Besök: Johanneberg Science Park

 

Växel:
031-773 75 50
Fax:
031-773 75 64
Epost Framtiden: framtiden(a)framtiden.se
Växel:

031-773 75 50

Kontakta våra dotterbolag

Bostadsbolaget Egnahemsbolaget Familjebostäder  Framtiden Byggutveckling
Poseidon Störningsjouren Gårdstensbostäder

Medarbetare i Förvaltnings AB Framtiden

Ann Grensner Blomqvist
Ekonomiassistent
031-773 75 58
e-post
Terje Johansson
VD/Koncernchef
031-719 31 60
e-post
Anna Collby
Affärsutvecklare
031-719 31 46
e-postMagnus Holmberg
Redovisningschef
031-773 75 56
e-post
Marita Åblad
Finans
031-773 75 59
e-post
Mohamed Hama Ali
Bolagsjurist
031-773 75 54
e-postLars Just
Ekonomichef
031-773 75 57
e-post
Lena Hagenfeldt
VD-assistent
031-719 31 50
e-post
Ann Törnblom
Kommunikationschef
0725-001535
e-post Bo Strandberg
Projekt Sysselsättning
031-773 75 61
e-post
Jessica Wejemark
Säkerhetschefe-post
Linda Björk
HR-chef
031-773 75 66
e-postSükran Dogan
Planeringsledare
031-773 75 53
e-post
Anna Staxäng
Kvalitets- och Hållbarhetschef
031-773 75 52
e-post
Gudrun Nilsson
IT-strateg
031-719 31 55
e-postUlf Östermark
Utvecklingschef Ekologisk hållbarhet
031-773 83 41
e-post
Lars Magnusson
Business Controller
031-719 31 53
e-post
Eva Källén-Vall
Dataskyddskoordinator
031-719 31 56
e-postEva Paulson
Hyresmarknadsansvarig
031-77375 67
e-post
Minna Signori
Jurist
031-773 75 55
e-post