Lediga jobb

Nu ökar vi byggtakten! Vill du vara med?

Det händer mycket i vår bransch och rekrytering pågår löpande. Nedan listas lediga tjänster inom hela Framtidenkoncernen; moderbolaget, Framtiden Byggutveckling och övriga dotterbolag. Besök även dotterbolagens webbplatser för att vara säker på att du inte missar någon ledig tjänst. Har du frågor? Kontakta respektive kontaktperson för tjänsten du vill söka.

Aktuellt just nu

Distriktschef till Poseidon

>

Systemtekniker till Poseidon

>

Projektcontroller till Framtiden Byggutveckling

>

Kommunikatör till Familjebostäder

>

Utvecklingsledare till Familjebostäder

>

Eftermarknadsansvarig till Framtiden Byggutveckling

>

Bovärdar till Familjebostäder

>
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2019-01-07

Distriktschef till Poseidon

Du får det totala kund- och förvaltningsansvaret för vårt distrikt Backa. Ett spännande område, där vi gjort många fina renoveringar och planerar för att bygga en helt ny kvartersstad med 500 hyresrätter utmed Litteraturgatan.

Som distriktschef fungerar du som en inspirerande lagledare för arton medarbetare med samlad kompetens inom teknik, fastighetsunderhåll, miljö och ekonomi. Tillsammans arbetar ni för att utveckla distriktets boendemiljö, med de boendes behov som utgångspunkt.

Med befattningen följer det totala kund- och förvaltningsansvaret för cirka 2 300 lägenheter och distriktets affärsmässiga utveckling. Vidare fungerar du som byggherre vid investerings- och underhållsprojekt och ansvarar för distriktets samlade driftnettoresultat samt fastigheternas direktavkastning. I arbetet ingår stadsutveckling och sociala frågor. Du rapporterar direkt till VD och ingår i företagets ledningsgrupp.

God ledare sökes
För att lyckas i rollen behöver du ha mycket goda erfarenheter som ledare med dig i bagaget. Vi förutsätter att du har en gedigen erfarenhet av fastighets- eller byggbranschen. Som person är du van vid att växla mellan strategiska och operativa frågor, och tycker om att arbeta med förändringar. Du drivs av utveckling med goda resultat, och glädjen i att se människor omkring dig växa. Du är tydlig i din kommunikation och kan ta tuffa beslut när det behövs. Du är också en van kommunikatör, som inte tvekar att möta det intresse som finns för den verksamhet du verkar inom.

Vill du veta mer?
Då kan du kontakta vår VD Lena Molund Tunborn på telefon 031-332 10 90 eller på mejl lena.molund-tunborn@poseidon.goteborg.se. Facklig representant är Göran Helgegren, han nås på telefon 031-332 11 11 eller mejl goran.helgegren@poseidon.goteborg.se.

Vi vill ha din ansökan via mejl senast 7 januari 2019 till jobbansokan@poseidon.goteborg.se.

 

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 26 800 hyresrätter i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt med stor närhet till våra hyresgäster.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2018-12-16

Systemtekniker till Poseidon

Du kommer att jobba med koncernens öppna fibernät Framtidens Bredband. Parallellt med att du gör tekniska utredningar och bidrar i migreringen av vår tekniska plattform, ansvarar du för nodrum, och administrerar samt följer upp felärenden.

I din roll blir du anställd av Bostads AB Poseidon och utgår från vårt kontor i Gamlestaden. Du kommer att arbeta i ett litet prestigelöst team, där man hela tiden är insatt i varandras arbetsuppgifter kring Framtidens Bredband: ett öppet fibernät som ägs gemensamt av Förvaltnings AB Framtidens bolag Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Bostadsbolaget, Poseidon samt GöteborgsLokaler. Fibernätet når idag ca 73 000 hem och lokaler vilket gör det till ett av de största i sitt slag.

 Teknik med förståelse för hyresgästens behov
Din roll blir av samordnande karaktär. Dina huvudarbetsuppgifter blir att: Utreda behov av åtgärder tillsammans med serviceentreprenör. Vara kontaktperson kring felärenden i nätet. Initiera och själv genomföra utredningar. Ansvara för nodutrymmen inklusive rondering och underhåll. Administrera felärenden från bolagen samt följa upp. Vara behjälplig under migrering av den tekniska plattformen, samt om du har rätt kompetens även Projektera byggnation.

Vi ser gärna att du har en utbildningsbakgrund inom el/tele/fiberoptik eller motsvarande kompetens. Intresse och engagemang kring hur ett fibernät/kommunikationsnät är uppbyggt och fungerar är ett krav. B-körkort krävs för tjänsten.

 Ge service i samverkan
Eftersom Framtidens Bredband ägs gemensamt av flera bolag är det avgörande att du har en utpräglad servicekänsla och förståelse av att samverka med andra. Förutom din tekniska och sociala kompetens kräver jobbet ett personligt driv och en god förmåga att planera och organisera arbetet. Du behöver också vara beredd att ta i extra när projekten kräver det. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

 Vill du veta mer?
Tjänsten är på heltid och tillsvidare med tillträde så snart som möjligt. Vill du veta mer, kontakta vår verksamhetsansvariga Emma Axelsson på 031-332 11 49 eller vår fackliga representant Per Olsson på Unionen på tel 031-332 15 27.

Vi vill ha din ansökan via mejl senast 16 december till jobbansokan@poseidon.goteborg.se.

 Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 27 000 bostäder i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt, nära våra hyresgäster.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2018-12-16

Projektcontroller till Framtiden Byggutveckling

Om arbetsplatsen
Framtidenkoncernen är Sveriges största allmännytta och ägs av Göteborgs Stad. Förvaltnings AB Framtiden är moderbolaget och genom bostadsföretagen Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder och Gårdstensbostäder förvaltar och ansvarar Framtidenkoncernen för 72 500 lägenheter i Göteborg. I koncernen ingår också Egnahemsbolaget, Framtiden Byggutveckling och Störningsjouren. Koncernens huvuduppdrag är att bygga 14 000 nya bostäder fram till 2028, renovera befintligt bestånd varsamt och långsiktigt hållbart samt öka insatser och aktiviteter för att stärka våra utvecklingsområden.

Arbetsuppgifter
För att lyckas med måluppfyllelsen har Framtiden Byggutveckling kraftigt ökat tempot i bostadsbyggandet och har närmare 100 projekt igång och beräknas omsätta 1,6 miljarder kr under 2019. Framtiden Byggutveckling ansvarar för måluppfyllelse avseende färdigställda hyresrätter och hanteringen av tidiga skeden avseende hyresrätter och bostadsrätter. För att hantera den stora projektvolymen behöver Framtiden Byggutveckling förstärka med en projektcontroller.

För att lära mer om oss besök gärna vår hemsida: www.framtidenbyggutveckling.se

I rollen som projektcontroller har du en viktig funktion för att stödja ledningen att styra verksamheten. Ditt uppdrag sträcker sig från tidiga skeden till garantitidens utgång där du samarbetar nära med Vd:n, ekonomichef, chef projektavdelningen och projektchefer på Framtiden Byggutveckling. Du utför analys, kontroll och uppföljning av bolagets hela nyproduktionsportfölj avseende volymer, avkastningar, hyresnivåer och avvikelserapportering. Du sammanställer ekonomiska uppgifter om bolagets byggprojekt och ser genom avstämning och uppföljning till att projekten följer sin ekonomiska plan. Genom den återkommande uppföljningen med chef projektavdelningen och projektchefer för våra byggprojekt, bidrar ditt arbete till att bolaget arbetar enhetligt.

Kvalifikationer
Du har en ekonomisk grund som din stora styrka och den kombineras med ett intresse för samhällsbyggnad vilket skapar en drivkraft till att våra byggprojekt lyckas och blir ännu bättre. Vi söker dig som är analytisk och strukturerad och som är en lagspelare. Du kommer att samarbeta med flera kollegor inom olika nivåer i organisationen där du har en betydelsefull roll med möjlighet att påverka. Du kan arbeta självständigt och agerar på tidiga signaler kring ekonomiska avvikelser som behöver åtgärdas.

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi eller flerårig arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av större ekonomiska projekt från en projektorienterad organisation. Erfarenhet från fastighet eller byggbranschen är meriterande samt att ha arbetat i systemen Antura och Agresso.

Vill du arbeta i en bostadskoncern som präglas av ett starkt socialt ansvarstagande och ett tydligt kundfokus hos Sveriges största allmännytta? Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning, tillträde snarast
Omfattning:   Heltid

Ansökan
Ansök senast:   2018-12-16
Referensnummer:   A831665

Välkommen att söka genom att:

Göra en digital ansökan via denna länk.

Kontakt
Kontaktperson
Anna Nordén, tf VD Framtiden Byggutveckling, 0730-333391, anna.norden@framtiden.se

 

 

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2018-12-05

Kommunikatör till Familjebostäder

Om arbetsplatsen
På Familjebostäder tar vi inte bara hand om våra drygt 18 000 bostäder. Vi arbetar även för att våra hyresgäster ska trivas och känna sig trygga i sitt boende. Med ljus framtidstro är vår organisation öppen för utveckling. Vi söker därför engagerade medarbetare som tycker om vårt uppdrag som allmännyttigt bostadsbolag, och vår målbild; Vi skapar trivsamma livsmiljöer. Tillsammans med allt fler göteborgare.

Familjebostäder är en del av Framtidskoncernen som ingår i Göteborgs Stad – Sveriges största allmännytta! Läs mer på www.familjebostäder.se

Arbetsuppgifter
Vi lovar dig att Bergsjön är vacker natur, spännande kultur och ett sprudlande liv. Tillsammans med en stor portion stolthet för sitt område hos de boende. Men vi tycker att rapporteringen från Bergsjön både är orättvis, ensidig och allt för negativ.

Vi söker en kommunikatör som vill och kan stärka en mångfacetterad, dynamisk och rättvis bild av Bergsjön. Vi jobbar tillsammans med många andra aktörer för att Bergsjön ska vara tryggt och trivsamt. En bra livsmiljö för alla barn, unga och vuxna.

För dig som tycker om människor, vårt uppdrag och att ta initiativ till en riktigt bra kommunikation är detta en fantastisk möjlighet. Tjänsten är placerad i distrikt Bergsjön, men kommer att ha ett nära samarbete med den centrala avdelningen Kommunikation.

Arbetet handlar i stort om att lyfta fram allt som händer i området, upprustningar, byggnation av nya hus, sociala satsningar; omvandla det till bra kommunikation till olika målgrupper och kanaler. Träffa många människor genom att bland annat delta på hyresgästaktiviteter och möten.

• Arbeta med lokal kommunikation tillsammans med boende, aktörer som skola, polis m fl
• Producera material för bolagets interna och externa kanaler
• Producera filmer och digitala nyhetsbrev
• Ta fram underlag för pressmeddelanden
• Producera enklare foldrar och presentationsmaterial
• Ansvara för olika hyresgästaktiviteter och informationsmöten
• Vara ett kommunikativt stöd till distriktets medarbetare
• Ge kommunikativt stöd till ökat boinflytande

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst högskolekompetens samt minst ett par års yrkeserfarenhet. Du ska behärska Adobes program för enklare produktioner, vara bekväm med webverktyg och sociala medier. För det vardagliga arbetet bör du tycka om att arbeta med text, foto och form. Tjänsten bygger på att kunna skapa goda relationer internt och externt. Vi ser även gärna att du är bekväm med att leda olika slags möten och tala inför grupper. Goda kunskaper i engelska och fler språk är meriterande. Framförallt är det viktigt att du tycker om våra värderingar och vill bidra till att stärka dem ytterligare.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, dagtid
Tillträde: 2019-04-01

Ansökan
Ansök senast: 2018-12-05
Referensnummer: A830825

Kontaktperson
Jonas Ward
Distriktschef Bergsjön
031-7315676

Övrigt
I Bergsjön bor det drygt 16 000 personer. Familjebostäder är den största hyresvärden med cirka 8000 hyresgäster. Här bor människor med en mängd olika kulturella bakgrunder. Människor som bidrar till en levande livsmiljö, men som även till viss del lever i ett utanförskap avseende sysselsättning, utbildning och hälsa. Utifrån Familjebostäders uppdrag som allmännyttigt bostadsbolag vill vi bidra till en positiv utveckling för våra boende och att skapa ett mer jämlikt Göteborg.

Vi tillämpar löpande urval under annonseringstiden.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2018-12-05

Utvecklingsledare till Familjebostäder

Om arbetsplatsen
På Familjebostäder tar vi inte bara hand om våra drygt 18 000 bostäder. Vi arbetar även för att våra hyresgäster ska trivas och känna sig trygga i sitt boende. Med ljus framtidstro är vår organisation öppen för utveckling. Vi söker därför engagerade medarbetare som tycker om vårt uppdrag som allmännyttigt bostadsbolag, och vår målbild; Vi skapar trivsamma livsmiljöer. Tillsammans med allt fler göteborgare.

Familjebostäder är en del av Framtidskoncernen som ingår i Göteborgs Stad – Sveriges största allmännytta! Läs mer på www.familjebostäder.se

Arbetsuppgifter
Vill du driva utvecklingen framåt i Bergsjön tillsammans med våra hyresgäster och medarbetare? Familjebostäder har i många år varit starkt engagerat i Bergsjöns utveckling och både driver och stödjer en rad initiativ tillsammans med våra boende, föreningar, stadsdelen med flera. Vi vill nu ytterligare stärka vårt arbete i Bergsjön och ska därför utöka vårt team i distriktet med en utvecklingsledare. Tjänsten erbjuder ett unikt tillfälle att få arbeta tillsammans med våra hyresgäster och en mängd samarbetspartners som näringsliv, skola, polis, föreningar med flera. Uppdraget innebär ibland arbete även på kvällar och helger.

Arbetet består såväl av strategiska som praktiska arbetsuppgifter men även administrativa. Det är en ny tjänst, vilket innebär att du har stor möjlighet att påverka innehållet, men vi ser ett behov av följande:
• Leda utvecklingsarbetet för området
• Ta vara på idéer och initiativ genom att utreda, planera och leda förändringsarbete
• Utveckla ett nära samarbete med boende och andra viktiga aktörer
• Alltid agera genom dialog och förankring inför förändringar
• Ansvara för och genomföra hyresgästaktiviteter
• Sammanställa och analysera t ex statistik, forskningsresultat, omvärldsinformation

Du kommer att rapportera till distriktschefen och ingå i den arbetsgrupp som ansvarar för distriktets förvaltning i Bergsjön.

Kvalifikationer
Vi vill att du har en högskoleutbildning, att du har en bakgrund som t ex beteendevetare, socionom eller hälsovetare och viss erfarenhet av liknande arbete. Det är meriterande om du har kunskap i flera språk än svenska. För oss är det dessutom mycket viktigt att du tycker om Familjebostäders uppdrag och värderingar, är duktig på att få med dig människor, att du gillar att arbeta tillsammans med andra, kan förklara saker på ett enkelt sätt och att du är engagerad i vad du gör.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, dagtid
Tillträde: 2019-04-01

Ansökan
Ansök senast: 2018-12-05
Referensnummer: A830844

Kontaktperson
Jonas Ward
Distriktschef Bergsjön
031-7315676

Övrigt
I Bergsjön bor det drygt 16 000 personer. Familjebostäder är den största hyresvärden med cirka 8000 hyresgäster. Här bor människor med en mängd olika kulturella bakgrunder. Människor som bidrar till en levande livsmiljö, men som även till viss del lever i ett utanförskap avseende sysselsättning, utbildning och hälsa. Utifrån Familjebostäders uppdrag som allmännyttigt bostadsbolag vill vi bidra till en positiv utveckling för våra boende och att skapa ett mer jämlikt Göteborg.

Vi jobbar med löpande urval under ansökningstiden.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2018-12-02

Eftermarknadsansvarig till Framtiden Byggutveckling

Om arbetsplatsen
Framtidenkoncernen är Sveriges största allmännytta och ägs av Göteborgs Stad. Förvaltnings AB Framtiden är moderbolaget och genom bostadsföretagen Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder och Gårdstensbostäder förvaltar och ansvarar Framtidenkoncernen för 72 500 lägenheter i Göteborg. I koncernen ingår också Egnahemsbolaget, Framtiden Byggutveckling och Störningsjouren. Koncernens huvuduppdrag är att bygga 14 000 nya bostäder fram till 2028, renovera befintligt bestånd varsamt och långsiktigt hållbart samt öka insatser och aktiviteter för att stärka våra utvecklingsområden.

Arbetsuppgifter
Framtiden Byggutveckling bygger hyresrätter till koncernens förvaltande dotterbolag. För att hantera den stora projektvolymen behöver Framtiden Byggutveckling förstärka med en eftermarknadsansvarig.
För att lära mer om oss besök gärna vår hemsida: www.framtidenbyggutveckling.se

Huvuduppgiften som eftermarknadsansvarig handlar om att upptäcka och förebygga eventuella fel efter avslutade byggprojekt. Genom att ta med dig erfarenheter från de avslutade byggprojekten tillför du viktig kunskap till framtida byggprojekt. Resultatet av ditt arbete blir att skapa struktur och lärandeprocesser som får oss att bli bättre. Rollen handlar initialt om ett stort kunskapsarbete där du behöver vara delaktig och lyssna på arbetet som pågår inom hela koncernen och med entreprenörer. När kunskapsarbetet är på plats och du utvecklat en struktur kommer rollen övergå till ett mer övergripande arbete med en kontinuerlig utveckling.

Uppgifter:
• Tillsammans med kollegor ta vara och sprida lärdomar från byggprojekt och förebygga att inte fel upprepas.
• Inom garantitiden efter avslutat byggnation göra bedömningar och skapa åtgärdsförslag i samverkan med förvaltare och entreprenör.
• Driva krav mot entreprenörer och uppnå de kontraktsenliga åtagandena.
• Utveckla och implementera arbetssätt för överlämning och garantitid.
• Utbilda organisationen med nya rutiner och arbetssätt.

Kvalifikationer
Du kommer samarbeta med olika kollegor inom koncernen vilket förutsätter att du har förmåga att skapa goda och förtroendefulla relationer. Det är viktigt att hantera uppgifterna med ett lösningsorienterat synsätt där du driver utmaningar mot lösningar och arbetar mot målet.
Rollen kommer att utvecklas och förändras över tid vilket ställer krav på att du är förändringsbenägen. Du har mod att driva frågor och processer där allt inte finns tydligt beskrivet och där du själv måste hämta information och utifrån det lita på din egen förmåga och kompetens.

Vi söker dig som har relevant praktisk erfarenhet för att bedöma byggnationer och har som grund en utbildning som högskoleingenjör, byggnadsingenjör eller motsvarande.
Kan du entreprenadjuridik och besiktningsavtal ser vi det som meriterande.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid   Snarast

Ansökan
Ansök senast:   2018-12-02
Referensnummer:   A829632

Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Kontaktperson
Lars Carlsson, Avdelningschef, 031-773 83 58, 0720-60 40 08, lars.carlsson@framtiden.se 

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2018-12-02

Bovärdar till Familjebostäder

Hos Familjebostäder kan alla bo. Det spelar ingen roll vem man är, i vilken livsfas man befinner sig eller varifrån man kommer. Vi har bostäder som passar alla och vi är stolta över att vara en av Göteborgs största fastighetsägare, med drygt 18 500 lägenheter och hyresgäster från Donsö till Bergsjön. Vi är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad. Läs mer på www.familjebostäder.se

Vi söker två nya kollegor till vårt Majorna-team på Paternostergatan! Vi behöver bli fler bovärdar som gillar att lösa problem när våra hyresgäster stöter på bekymmer. Som vill bygga trygga relationer med våra boende och vara Familjebostäders ansikte utåt. För oss är det viktigt att du har en naturlig känsla för service och att du tycker om att vara tillgänglig och flexibel.

Förutom att vara händig och självständigt kunna fixa problem i lägenheterna, så behöver du vara minst lika skicklig framför en dator då även administrativa arbetsuppgifter behöver skötas. Det ingår en del ekonomi i din roll som att sköta beställningar och hantera fakturor. Därför behöver du ha en god datorkunskap och känna dig bekväm med det.

I din roll som bovärd träffar du våra hyresgäster i deras hem eller på vårt distriktskontor, men håller även kontakt med de boende via telefon och mejl. Ditt arbetsområde är som du förstår ganska brett. Du ansvarar för allt ifrån funktionaliteten i våra hus till att få våra hyresgäster att trivas.

Som person vill vi att du har en mycket god social förmåga för att kunna hålla igång dagliga kontakter med såväl våra hyresgäster som med våra entreprenörer då du sköter allt från beställning till slutbesiktning av utfört arbete. Familjebostäder anlitar entreprenörer inom bland annat el, VVS, bygg, städ, energi/värme, mark och ventilation.

Kvalifikationer
Arbetet är självständigt med stor frihet under ansvar – vilket gör att du behöver planera din tid med stor omsorg. Vi behöver någon som trivs att jobba efter eget huvud, planera och genomföra arbetsuppgifter, men som också vill vara en lagspelare och en del av vårt Majorna-team! Tillsammans med oss planerar och genomför du både skötsel och underhåll för hela bostadsområdet.

Vi vill passa på att understryka tre viktiga saker. Du bör ha körkort, en fastighetsteknisk utbildning och ett genuint intresse för att hjälpa människor som har olika frågor, önskemål eller problem i sitt boende.

Innan du skickar iväg din ansökan, vill vi flika in att du får en extra guldstjärna om du har erfarenhet av liknande jobb eller har någon hantverksutbildning med yrkeskunskaper inom el, snickeri eller VVS i bagaget.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan
Ansök senast: 2018-12-02
Referensnummer: A827985

Kontaktperson
Lars Gustafsson, Områdeschef/Förvaltare, 031-731 56 98, lars.gustafsson@familjebostader.se

Övrigt
Vi är Nordens största trähusägare och just i Majorna finns våra vackraste landshövdingehus som vi är mycket stolta över. Som bovärd hos oss får du jobba med dessa flerfamiljshus med oemotståndlig charm och fantastisk historia på nacken.
På Familjebostäder är stämningen skön och ambitionen hög. Vi erbjuder ett utmanande och ansvarsfullt arbete i ett expansivt företag som tillhör Sveriges största bostadskoncern. Som en del av staden arbetar vi aktivt för att bidra till att Göteborg ska bli en jämlik och hållbar stad. Vi ser fram emot att ha med dig i vårt team, välkommen med din ansökan!

 

Dela
Skriv ut