Lediga jobb

Framtiden söker fler engagerade medarbetare

I vår koncern arbetar 1000 medarbetare i olika roller som till exempel fastighetsvärdar, förvaltare, miljövärdar, projektledare men också i stödfunktioner inom ekonomi, it och kundservice.

Vår gemensamma kultur i koncernen präglas av ett starkt kundfokus, affärsmässighet och stolthet över det uppdrag vi har. Vi arbetar kontinuerligt för att utvecklas och förbättras tillsammans.

Framtidenkoncernen arbetar mycket med att vara en säker, trygg och inkluderande arbetsplats där människors olikheter tas tillvara, där medarbetare känner en hög grad av tillhörighet och där alla kan vara sig själva. Våra mätningar visar glädjande nog att medarbetarna upplever sig inkluderade, säkra och trygga i sina arbeten.

Våra medarbetarundersökningar som görs i realtid visar att vi har engagerade medarbetare som upplever att de har meningsfulla jobb.

Vi behöver bli fler som kan vara med och göra skillnad. Här hittar du lediga tjänster inom koncernen. 

Aktuellt just nu

VD till Familjebostäder

>

Fastighetsingenjör till distrikt Angered på Poseidon

>

Verksamhetscontroller till Familjebostäder

>

Tre nya tekniska förvaltare till Bostadsbolaget

>

Projektchef inom fastighetsutveckling till Poseidon

>

Husvärd till Poseidon

>

Miljöstrateg till Bostadsbolaget

>

Bovärdar till Familjebostäder

>

Fastighetsskötare till Bostadsbolaget

>

Senior projektansvarig till Gårdstensbostäder

>

Projektansvarig Kund till Bostadsbolaget

>

Garantikoordinator till Familjebostäder

>
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-10-02

VD till Familjebostäder

Arbetsbeskrivning
Som VD för Familjebostäder blir du en del av den spännande utvecklingen inom Göteborgs Stad och Framtidenkoncernen, i vilken Familjebostäder ingår. Vår målbild är att vi skapar trivsamma livsmiljöer, tillsammans med allt fler göteborgare. Ditt uppdrag blir därför att leda bolaget vidare med fokus på nöjda hyresgäster, bra omhändertagande av våra fastigheter, trygga och trivsamma områden och inte minst ledarskap och medarbetarskap. Ett särskilt viktigt uppdrag är arbetet med att förverkliga Framtidenkoncernens strategi för utvecklingsområdena.

Som VD har du utifrån ägarens och styrelsens riktlinjer det övergripande ansvaret för att planera, leda och utveckla bolaget. Som stöd har du en ledningsgrupp med nio distrikts- och avdelningschefer och rapportering görs löpande till styrelse och koncernledning. Du ingår även i Förvaltnings AB Framtidens koncernledning.
Läs mer om oss på www.familjebostader.se

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av exekutiv befattning i en större och organisation där du använt din affärsmässighet för att skapa en effektiv organisation och kultur. Du har relevant akademisk utbildning och goda kunskaper inom ekonomi och fastighetsområdet. Du kombinerar samhällsnytta med affärsnytta och ser det som en självklarhet att samverka med personal- och arbetstagarorganisationerna. Du har också god förmåga att agera och samverka inom ramen för Framtidenkoncernen samt med övriga bolag och förvaltningar i Göteborgs stad.

Som VD förväntas du ha god förmåga att verkställa i bolaget och inom staden fattade beslut. Du har förmåga att var saklig och opartisk, men inte heller rädd för att säga din mening. Som ledare har du erfarenhet av att ha lett förändringsarbete med inriktning mot innovation och utveckling med goda resultat. Du förväntas också ha en förståelse för allmännyttans särskilda roll i samhället samt förmåga att stimulera en välfungerande organisation. Du leder bolagets verksamhet utifrån Göteborgs Stads gemensamma riktlinjer, regler och förhållningssätt.

Erfarenhet från bostad- och/eller fastighetsbranschen är meriterande. Likaså erfarenhet av arbete och ledarskap inom offentlig förvaltning och/eller politiskt styrd organisation.

Som ledare är du inspirerande, engagerad, trygg, förtroendeingivande och har stor social kompetens. Du är visionär med ett tydligt och kommunikativt ledarskap. Du har hyresgäst- och medborgarfokus samt tror på människors lika värde och förmåga.

Övrig information
Formell ansökan till tjänsten registrerar du via länken senast den 2 oktober 2020. Vid denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE. Om du vill göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan kan du göra detta via SOURCE hemsida www.source-executive.se
Frågor om tjänsten besvaras av nedan kontaktpersoner.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-10-02
Referensnummer: A974102

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Tillsvidareanställning, avtal för förvaltnings- och bolagschefer i Göteborgs Stad.

Kontaktpersoner:
Jonna Ramm-Schmidt
Rekryterare SOURCE
Mobil: 070-864 13 34
E-post: jonna.ramm-schmidt@source-executive.se

Karin Rudhag
Rekryteringskonsult Source
Mobil: 0704-140010
E-post: karin.rudhag@source-executive.se

 

Om Göteborgs Stad
Som kommunalt bostadsbolag ägs Familjebostäder av göteborgarna. Det innebär att vi sedan 1950 har ett uppdrag att bidra till Göteborgs utveckling. Ett bra boende är basen för en trygg och utvecklande tillvaro. För närvarande bor ca 35 000 göteborgare i någon av våra drygt 19 000 lägenheter, i en hyresrätt, ett bekvämt och bekymmersfritt boende, med hög grad av service. Vår verksamhet och förvaltning är hållbar genom att vi har stort fokus på människor, ekonomi och miljö.

Familjebostäder bildades 1950. Medarbetarna är idag ca 250 till antalet och bolagets kärnverksamhet är förvaltning av ca 19 000 lägenheter. Dessa finns inom de flesta av stadens områden. Från Hovås längst ned i söder till Eriksbo längst upp i norr. Huvudkontoret, med stöttande funktioner, ligger på Södra vägen. Omsättningen är ca 1,5 miljarder kronor.

 

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-10-04

Fastighetsingenjör till distrikt Angered på Poseidon

Arbetsbeskrivning
Vill du utveckla värdet på våra hus i Angered?

Vi söker en klippa till fastighetsingenjör och kollega till vårt gäng på distrikt Angered, där vi satsar extra på stadsutveckling och vår så kallade superförvaltning.

Kort sagt innebär det att vi trygghetssäkrar våra hus, bygger nytt och renoverar. Och att vi fokuserar på riktiga hyresförhållanden, nolltolerans mot kriminell verksamhet och sophantering utan nedskräpning. För att det här ska fungera bra i hyresgästens vardag kommer det att krävas engagemang och delaktighet från oss som fastighetsägare, och det är där du kommer in i bilden.

Förutom att driva underhålls- och renoveringsprojekt framåt ihop med ansvarig fastighetsförvaltare, planerar och organiserar du övrigt underhåll, följer upp och analyserar distriktets underhållskostnader samt samordnar och tar ansvar för den ekonomiska uppföljningen. I rollen ingår en stor andel projektledning, sökande efter kreativa och effektiva nya lösningar, samt coachning av våra husvärdar i tekniska frågor som rör våra fastigheter. Målet vi har är att förvalta och utveckla våra bostadsområden på ett långsiktigt och kostnadseffektivt sätt, i nära dialog med våra hyresgäster.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en teknisk utbildning på högskolenivå eller yrkeshögskola med bygg-, installations- eller driftteknisk inriktning, liksom minst tre års erfarenhet av bygg- och fastighets-branschen med kunskap inom områdena energi, VVS och miljö. Meriterande är även kunskaper inom LOU, entreprenadjuridik och ROT-renovering.

Som person är du såväl lugn och metodisk som innovativ och driven. Du är van vid att ta egna initiativ och arbetar självständigt med stort engagemang och ett brett perspektiv på dina uppdrag. Samtidigt är du en rakryggad lagspelare med stort hjärta som tycker om att gemensamt komma fram till beslut och ha kontakt med medarbetare, hyresgäster, entreprenörer och myndigheter. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-10-04
Referensnummer: A974069

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Dennis Andersson, 031-332 15 24

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 26 800 hyresrätter i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt med stor närhet till våra hyresgäster.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-09-30

Verksamhetscontroller till Familjebostäder

Arbetsbeskrivning
Nu söker Familjebostäder en verksamhetscontroller som vill arbeta med och utveckla vår verksamhetsstyrning. Du kommer arbeta med bolagets interna styrning och kontroll samt vara en del av vårt arbete med GDPR.

Som verksamhetscontroller ansvarar du för upprättandet av vår verksamhetsplan och verksamhetsuppföljningar under året. Du svarar för rapporter till ledning, styrelse och moderbolag.

Du samordnar och utvecklar vårt arbete med intern kontroll. Det innebär framtagande av övergripande riskanalys och intern kontrollplan samt att du ser till att åtgärder och kontroller utförs. Du sammanställer och drar slutsatser och rapporterar resultat och behov av förbättringar.

Tjänsten innebär också att du blir vår dataskyddskontakt vilket betyder att du är länken till dataskyddsombudet inom Göteborgs Stad. Du följer upp, rapporterar och utvecklar strukturen kring vårt arbete med GDPR ihop med bolagets övriga experter.

Som verksamhetscontroller har du nära samarbete med chefer och övriga medarbetare i bolaget men också inom Framtidenkoncernen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole-/universitetsutbildning och med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har vana att arbeta med styrnings- och rapporteringssystem och har goda kunskaper i Office 365.

Du är målmedveten och driver självständigt arbetet framåt. Du är trygg i dina kunskaper och har en god struktur i ditt arbete.

Du har en analytisk läggning med förmåga att se helhet och samband. Du har förmåga att ifrågasätta samtidigt som du är konstruktiv och diplomatisk.

Du ska kunna uttrycka dig pedagogiskt och kommunicera på ett smidigt sätt. Det innebär att du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-09-30
Referensnummer: A973456

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Ulf Berglund, 031-7316713

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

På Familjebostäder tar vi inte bara hand om våra drygt 18 700 bostäder. Vi arbetar även för att våra hyresgäster ska trivas och känna sig trygga i sitt boende. Med ljus framtidstro är vår organisation öppen för utveckling. Vi söker därför engagerade medarbetare som tycker om vårt uppdrag som allmännyttigt bostadsbolag, och vår målbild; Vi skapar trivsamma livsmiljöer. Tillsammans med allt fler göteborgare.

Familjebostäder är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad – Sveriges största allmännytta! Läs mer på www.familjebostader.se

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-09-28

Tre nya tekniska förvaltare till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
Som teknisk förvaltare är du geografiskt placerad på något av våra tre distrikt (Centrum, Hisingen eller Östra Göteborg).
Detta är en ny tjänst hos oss och en kombinationstjänst där du delar en heltidstjänst mellan kundrelaterat projektarbete/bygg- respektive teknikprojekt och arbete i förvaltningen.

I den projektinriktade delen av tjänsten arbetar du i nära samarbete med vår avdelning för Fastighetsutveckling. Du är länken mot projekt-/driftansvarig och är också den som analyserar vår kundenkät och sammanställer förslag till kommande projekt som är extra viktiga för våra kunder.
Du ansvarar också för arbetet med akuta fastighetsskador och rapporterar löpande till projektansvarig vad gäller skadedokumentation, samt tar fram åtgärdsförslag vid större skador. Du är också distriktets kontaktperson vad gäller planerade underhåll av teknisk karaktär och investeringsprojekt som ska genomföras på respektive distrikt.

I den förvaltningsinriktade delen av tjänsten är du ett stöd för såväl fastighetsvärdar som förvaltare på distriktet vad gäller t ex akuta skador, myndighetskontakter och lokalanpassningar. Du hanterar också våra tekniska system som t ex passersystem, ventilation och IMD.
Du ansvarar för den långsiktiga planeringen av fastighetsdriften, löpande underhållsprojekt samt lokalanpassningar för alla våra fastigheter inom distriktet.
Dessutom är du kvalitets och ekonomiskt ansvarig för lägenheternas periodiska underhåll samt tillval.
Vidare representerar du distriktet i den interna planeringen av nyproduktion och kommer att arbeta tätt med bolagets nyproduktionsansvariga. Arbetet innebär många kontakter såväl internt som externt. I ditt ansvar ingår även att ta fram underlag för investeringar inför budgetprocessen samt löpande delta i att följa upp ekonomiska utfallet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning/erfarenhet inom det fastighetstekniska området helst högskoleexamen. Du har en bred teknisk kompetens och behärskar olika teknikområden såsom VVS, ventilation, styr- och övervakning etc. Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid byggteknisk kunskap som ska vara dokumenterad eller att du på annat sätt kan visa/beskriva hur du förvärvat yrkeskunnande inom byggteknik.

Du har som person en god förmåga att snabbt sätta dig in i tekniskt komplexa problem och se lösningar. Du är resultatinriktad och en god administratör som både kan arbeta självständigt och tillsammans med andra.
Det är viktigt att du har en hög social kompetens med en känsla för service och kvalité. Du är driven, initiativrik, resultatmedveten, kundorienterad och har en förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-09-28
Referensnummer: A972650

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Britt Bergström, 031-7315955, britt.bergstrom@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget är Göteborgs första allmännyttiga bostadsföretag. Vi bildades 1945 för att ta krafttag mot bostadsbristen och höja standarden på bostäderna. Mycket har hänt sedan dess men uppgiften är densamma. Vi har över 24 000 hyresrätter fördelade över Göteborgs alla stadsdelar. Som ett av Sveriges största bostadsföretag är vi en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Bostadsbolagets verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Vi arbetar aktivt med våra värderingar och vill att våra medarbetare ska tycka det är roligt att gå till jobbet. Vi tror också att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Med det menar vi att vi vill att du ska må bra både hemma och på jobbet. Vi erbjuder därför bra friskvårdsförmåner, flexibla arbetstider, kostförmån och bra reseförmåner.

Varje dag arbetar våra cirka 340 medarbetare för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster. Bostadsbolaget är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-09-27

Projektchef inom fastighetsutveckling till Poseidon

Arbetsbeskrivning
Med vårt bestånd av 27 000 lägenheter är renoverings- och underhållsbehovet kontinuerligt. Här får du arbeta i olika projekt kring renovering, underhåll och ombyggnation, och är med i samtliga skeden från första idé till överlämnande och driftsättning. Du får det övergripande projektansvaret och blir ansiktet utåt på tre av Poseidons distrikt, med ansvar att ta fram investeringsbeslut till ledningsgrupp och styrelse och att säkra framdriften i projekten avseende ekonomi, tid, hållbarhet och kvalitet. Du kommer att agera mentor till projektledare och biträdande projektledare, och ha kontinuerlig kontakt med distriktschefer, fastighetsförvaltare, fastighetsingenjörer och ombyggnadssamordnare. I din roll ingår även att ha kontakt och dialog med hyresgäster och myndigheter.

Du har din hemvist på huvudkontoret i Gamlestaden. Här blir du en del i vårt team av projektchefer, projektledare, inköpare, tekniker och controllers med flera som jobbar aktivt, tillsammans, för att bli den självklara och attraktiva beställaren. Du rapporterar till ombyggnadschefen.

Kvalifikationer
Driven, prestigelös projektchef
För att lyckas i rollen är du lika driven och utåtriktad som prestigelös och lyhörd. Du har lätt för att kommunicera tydligt och skapar goda relationer både internt och externt. I din roll som projektchef är du den självklara, självgående motorn som är lika inställd på att ta ansvar, driva på och synas i projekten som att lyssna in och jobba tillsammans mot det gemensamma målet.

I botten har du en utbildning som högskoleingenjör, är du Civilingenjör Väg och Vatten eller Samhällsbyggnad är det meriterande. Du har minst 5 års erfarenhet som dokumenterat duktig och noggrann projektledare, projektchef och/eller arbetschef. Du är van att arbeta med tidplaner, kalkyler och tolka nyckeltal på en övergripande nivå. Meriterande är om du arbetat i byggproduktion, är KA samt har kunskaper inom LOU. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Det avgörande är din personliga lämplighet och drivkraft.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-09-27
Referensnummer: A972339

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Markus Svedberg, 031-332 10 26

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 26 800 hyresrätter i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt med stor närhet till våra hyresgäster.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-09-27

Husvärd till Poseidon

Arbetsbeskrivning
Just nu söker vi husvärd för våra hyresgäster i Hjällbo. Ett område som vi satsar extra mycket på genom vår nya så kallade superförvaltning och stadsutveckling. Kort sagt innebär den att vi trygghetssäkrar våra hus, bygger nytt och renoverar. Och att vi fokuserar på riktiga hyresförhållanden, nolltolerans mot kriminell verksamhet och sophantering utan nedskräpning.

Ditt jobb blir att se till att hyresgästerna trivs med sitt boende och med oss på Poseidon. Du ansvarar också för skötseln av fastigheter och lägenheter där det även ingår att du har kontroll på kostnaderna. Målsättningen är att våra lägenheter ska förvaltas på ett långsiktigt och kostnadseffektivt sätt, i nära dialog med våra hyresgäster.

Kvalifikationer
Social kompetens lika viktig som teknisk
Eftersom husvärden är vårt ansikte utåt, lägger vi stor vikt hur du är som person. Du måste
tycka om att jobba med människor och förstå vad service innebär. Förutom gymnasiekompetens vill vi att du har dokumenterad utbildning inom fastighetsförvaltning, samt erfarenhet från fastighets- eller byggbranschen. Vi vill också att du har hantverks- och datorerfarenhet, kunskap inom ekonomi samt förutsätter att du har körkort. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Det avgörande är din personliga lämplighet och drivkraft.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-09-27
Referensnummer: A972291

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Henrik Olsson, 0313321528, henrik.olsson@poseidon.goteborg.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 26 800 hyresrätter i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt med stor närhet till våra hyresgäster.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-09-11

Miljöstrateg till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
Som miljöstrateg driver och utvecklar du Bostadsbolagets miljöarbete. Du ingår i Bostadsbolagets miljöråd och företräder bolaget i miljöfrågor både internt och externt. I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för och förvalta Bostadsbolagets miljöledningssystem samt att uppnå Bostadsbolagets mål och åtgärder kopplade till Göteborgs stads miljöprogram. Du arbetar också med att uppnå Bostadsbolagets mål och åtgärder kopplade Sveriges allmännyttas gemensamma upprop Allmännyttans klimatinitiativ.

Exempel på arbetsuppgifter är:
• Göra klimatberäkningar.
• Ställa klimatkrav på våra leverantörer.
• Arbeta med återbruk av byggmaterial
• Arbeta för minskade avfallsmängder både internt och hos våra hyresgäster.
• Arbeta för minskad klimatpåverkan både internt och hos våra hyresgäster.

Kvalifikationer
Du har en tvärvetenskaplig utbildning inom miljövetenskap och samhällsvetenskap eller dokumenterade likvärdiga kunskaper. Kombinationen behövs för att ha en förståelse för miljöfrågors komplexa relation till samhällsfrågor i stort, men också för att kunna skapa ett gott samarbete med vår ansvarige för sociala hållbarhetsfrågor. Samarbetet är viktigt och ska bidra till att utveckla Bostadsbolagets förvaltningsområden med extra fokus på våra särskilt utsatta områden.

För att lyckas i arbetet som miljöstrateg krävs att du har arbetserfarenhet av att driva miljöarbete inom fastighetsbranschen, som exempelvis arbete med avfallsfrågor och beteendeförändringar samt erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt och skapa goda relationer inom olika delar av en organisation.

Då en del av arbetet innefattar revisionsarbete ser vi även att kunskap inom intern och extern miljörevision samt miljökrav i inköpsfrågor är viktiga erfarenheter.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-09-11
Referensnummer: A971519

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Camilla Hallquist, 0317315000, camilla.hallquist@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget är ett av Göteborgs största bostadsföretag vilket gör oss till en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Vår verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Hos oss får du chansen att utvecklas, utmanas och varje dag arbeta för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster.
Vi arbetar aktivt med vår värderingsgrund och vill att våra medarbetare ska tycka at det är roligt att gå till jobbet med målsättningen att vara Göteborgs bästa hyresvärd. För att bli det jobbar vi långsiktigt, för en hållbar och miljöanpassad samhällsutveckling inom såväl hårda som mjuka frågor. Hos oss anser vi att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Med det menar vi att du ska må bra både hemma och på jobbet. Vi erbjuder därför bra friskvårdsförmåner, flexibla arbetstider, kostförmån och bra reseförmåner.
Sedan 2018 arbetar vi med realtidsmätningar för att säkerställa en god arbetsmiljö på samtliga arbetsställen.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-09-09

Bovärdar till Familjebostäder

Arbetsbeskrivning
Vi söker två nya bovärdskollegor till vårt distrikt Majorna/Kungsladugård!

Vi behöver dig som gillar att lösa problem när våra hyresgäster stöter på bekymmer. Du vill bygga trygga relationer med våra boende och vara Familjebostäders ansikte utåt. För oss är det viktigt att du har en naturlig känsla för service och att du tycker om att vara tillgänglig och flexibel.

Förutom att vara händig och självständigt kunna åtgärda hantverksmässiga reparationer i lägenheterna, så behöver du också kunna utföra och känna dig bekväm med att jobba framför en dator. Det ingår nämligen också en hel del administrativa arbetsuppgifter i rollen. Det handlar exempelvis om att sköta alla bovärdens uppdrag i vår digitala ärendehanteringsprocess, kontrollera fakturor och följa upp ekonomin för de fastigheter som du har ansvar för. I tjänsten ingår också att ibland beställa reparationer, uppdatera underhållsstatus samt hantera/dokumentera hyresgästers ärenden i våra system.

I din roll som bovärd träffar du våra hyresgäster i deras hem eller på vårt distriktskontor, men håller även kontakt med de boende via telefon och mejl. Jobbet är i mångt och mycket relationsskapande och du behöver vara ödmjuk inför andra människors olika livssituationer. Det är bra om du hittar innovativa sätt att kommunicera med våra hyresgäster i de fall som du och hyresgästen inte talar samma verbala språk.

Ditt arbetsområde är som du förstår ganska brett. Du ansvarar för allt ifrån funktionaliteten i våra hus till att få våra hyresgäster att trivas.

Som person vill vi att du har en mycket god social förmåga för att kunna hålla igång dagliga kontakter med såväl våra hyresgäster som med våra entreprenörer då du också sköter allt från beställning till besiktning av utfört arbete. Familjebostäder anlitar entreprenörer inom bland annat el, VVS, bygg, städ, energi/värme, mark och ventilation.

Kvalifikationer
Arbetet är självständigt med stor frihet under ansvar – vilket gör att du behöver planera din tid med stor omsorg. Vi behöver någon som trivs att jobba med eget ansvar och som har mycket god förmåga att planera och genomföra sina dagliga arbetsuppgifter för att få flyt på arbetet. Jobbet är självständigt men du behöver också vara en lagspelare eftersom du ingår i en arbetsgrupp där samspel är viktigt för ett lyckat resultat. Tillsammans med områdeschef och teknisk förvaltare planerar och genomför du både skötsel och underhåll för hela bostadsområdet du kommer att ansvara för.

Vi vill passa på att understryka tre viktiga saker. Du behöver ha körkort, en fastighetsteknisk utbildning och ett genuint intresse för att hjälpa människor som har olika frågor, önskemål eller problem i sitt boende.

Innan du skickar iväg din ansökan vill vi flika in att det är ett extra plus om du är flerspråkig och har erfarenhet av liknande jobb. Även en hantverksutbildning med yrkeskunskaper inom el, snickeri eller VVS i bagaget utöver den fastighetstekniska utbildningen är ett plus.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-09-09
Referensnummer: A970363

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Lars Gustafsson, 031-731 56 98, lars.gustafsson@familjebostader.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

På Familjebostäder tar vi inte bara hand om våra drygt 18 700 bostäder. Vi arbetar även för att våra hyresgäster ska trivas och känna sig trygga i sitt boende. Med ljus framtidstro är vår organisation öppen för utveckling. Vi söker därför engagerade medarbetare som tycker om vårt uppdrag som allmännyttigt bostadsbolag, och vår målbild; Vi skapar trivsamma livsmiljöer. Tillsammans med allt fler göteborgare.

Familjebostäder är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad – Sveriges största allmännytta! Läs mer på www.familjebostader.se

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-08-31

Fastighetsskötare till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
Som fastighetsskötare i Hammarkullen kommer du främst ansvara för att hålla våra utemiljöer fina genom skräpplockning, trädgårdsarbete och annat förbättringsarbete. Utöver detta kan även inre skötsel av exempelvis trapphus, soprum och allmänna utrymmen förekomma. Du planerar, utvecklar och prioriterar efter situation och anpassar ständigt din arbetsinsats efter områdets behov och årstid. Eftersom du kommer vara på plats ute i våra områden är du också en företrädare för Bostadsbolaget, det ställer stora krav på att du kommunicerar på ett tydligt och lösningsorienterat sätt med våra hyresgäster.

Kvalifikationer
Du som söker bör ha en treårig gymnasieutbildning, B-körkort är ett krav. Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter av liknande arbetsuppgifter. Eftersom du kommer arbeta nära våra hyresgäster är respektfullhet, noggrannhet och ansvarskänsla viktiga egenskaper hos dig. För att lyckas i rollen som fastighetsskötare bör du också tycka om att vara utomhus och att jobba med kroppen.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-08-31
Referensnummer: A968847

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Sara Gustafsson, sara.gustafsson@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget är ett av Göteborgs största bostadsföretag vilket gör oss till en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Vår verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Hos oss får du chansen att utvecklas, utmanas och varje dag arbeta för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster.
Vi arbetar aktivt med vår värderingsgrund och vill att våra medarbetare ska tycka at det är roligt att gå till jobbet med målsättningen att vara Göteborgs bästa hyresvärd. För att bli det jobbar vi långsiktigt, för en hållbar och miljöanpassad samhällsutveckling inom såväl hårda som mjuka frågor. Hos oss anser vi att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Med det menar vi att du ska må bra både hemma och på jobbet. Vi erbjuder därför bra friskvårdsförmåner, flexibla arbetstider, kostförmån och bra reseförmåner.
Sedan 2018 arbetar vi med realtidsmätningar för att säkerställa en god arbetsmiljö på samtliga arbetsställen.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-09-10

Senior projektansvarig till Gårdstensbostäder

Arbetsbeskrivning
Gårdstensbostäder verkar i Gårdsten, en stadsdel i norra Göteborg. Bolaget ingår som en del i Framtidenkoncernen, som i sin tur ägs av Göteborgs Stad.

Lägenhetsbeståndet omfattar 2 751 hyreslägenheter samt cirka 20 000 kvadratmeter lokalyta. Bolaget har över 7 000 boende med ursprung från hela världen. Det är ett dynamiskt och kulturellt mångfacetterat bostadsområde.

Vi söker nu en Senior Projektansvarig till Gårdstensbostäder där du får möjlighet att arbeta ur ett större perspektiv, lyfta blicken från husen till hela samhället. Här får du möjligheten att vara delaktig i stadsutvecklingen inom Gårdsten och arbeta i en engagerad och dynamisk organisation. Samtidigt som du hjälper andra växa genom att dela med dig av din expertis gällande övergripande fastighetsförvaltning.

Ansvarsområde
Vi vill nu förstärka vår förvaltningsgrupp med en Senior Projektansvarig, som delar vårt engagemang för samhällsbyggande och vill vara med och utveckla Gårdsten. Ditt engagemang och din erfarenhet innebär att du kan ombyggnad och nybyggnad, ekonomi och förvaltning. Du är inte rädd för att styra upp entreprenörer och känner glädje när dina lösningar uppskattas av hyresgäster och kollegor.

I din roll som Senior Projektansvarig kommer du arbeta som stöd, hjälp och mentor åt våra huschefer och föra in din kunskap i vår organisation. Samtidigt kommer du arbeta praktiskt genom att vara projektansvarig rörande renovering, om- och nybyggnation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
– Projektansvar avseende frågor som rör renovering, om- och nybyggnation.
– Representerar Gårdstensbostäder på koncernnivå rörande bygg- och investeringsfrågor.
– Vara en expertfunktion som huschefer kan vända sig till gällande frågor kring renovering, ombyggnation och nybyggnation, ekonomiska frågor och kalkylering.
– Stödjer huschefer vid byggmöten och garantifrågor.

Huscheferna arbetar nära våra hyresgäster och förvaltnings- och budgetansvar samt egen beslutanderätt i alla frågor som gäller lägenheter inom deras område. I samråd med bolagets VD ansvarar de även för fastigheternas långsiktiga underhåll.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
– är en trygg person som kan samarbeta och skapa förtroende
– har utbildning inom byggteknik eller fastighetsförvaltning
– har minst tio års dokumenterad erfarenhet som bygg- / projektledare eller platschef i entreprenadverksamhet alternativt minst tio års dokumenterad erfarenhet som projektansvarig inom fastighetsförvaltning

Anställningsvillkor
– Tjänsten är en heltids tillsvidareanställning med tillträde enligt ök
– B-körkort är ett krav

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Randstad. Vi vill ha din anmälan om intresse för tjänsten senast den 10 september.
Har du frågor kontaktar du Petra Pettersson på telefon 0733-434629 eller på petra.pettersson@randstad.se

Välkommen med din ansökan!

 

Om Gårdstensbostäder
Är ett kommunalt fastighetsbolag med uppdrag att utveckla hela stadsdelen!
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.
Gårdsten är miljonprogramsområdet som har fått ett nytt ansikte, omvandlingen startade 1997, med en uttalad strategi att bedriva ett förändringsarbete.
Vi har gått från att vara ett av Sveriges mest segregerade områden, till ett idag ur alla synvinklar väl fungerande område.
Vi har blivit uppmärksammade med både lovord, priser och utmärkelser. Detta tack vare en helhetssyn på boende och boendet samt bolagets drivkraft i arbetet med att lyfta området. Numer klassas Gårdsten som ett uppskattat bostadsområde.
Gårdstensbostäder har idag nöjda hyresgäster som trivs och vill bo kvar. Vi driver fortsatt ett aktivt dialog- och utvecklingsarbete med våra hyresgäster. Just nu arbetar vi med nästa steg, att förverkliga Vision 2025.2.

www.gardstensbostader.se

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-08-24

Projektansvarig Kund till Bostadsbolaget

Arbetsbeskrivning
Tillsammans med Fastighetsutvecklingen verkar du som byggherreombud och projektledare i olika typer av projekt. Du leder och samordnar arbetet med kund- och förvaltningsrelaterade byggprojekt tillsammans med våra leverantörer och bolagets tekniska förvaltare. I ditt dagliga arbete hanterar du projekt från idé till framtagande av beslutsunderlag och även projektering, upphandling samt genomförande.

I din tjänst ingår att samordna och ha kontroll på den akuta skadebilden och dess ekonomi tillsammans med distrikten och deras tekniska förvaltare, samt ta fram planer på hur dessa projekt bör prioriteras utifrån företagets övergripande inriktning. Som en ytterligare dimension i arbetet kommer du att ha hand om bolagets konstbudget och genomförandet av konstprojekten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är civilingenjör eller har en annan relevant byggteknisk utbildning/erfarenhet från olika delar av byggprocessen.
Du har jobbat med projektledning/byggledning som en del av ditt yrkesliv
Du har kunskap och intresse för byggteknik och byggprocessen.
B-körkort är ett krav

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-08-24
Referensnummer: A968266

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Tommy Harman, 031-7315000, tommy.harman@bostadsbolaget.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget är ett av Göteborgs största bostadsföretag vilket gör oss till en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.
Vår verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Hos oss får du chansen att utvecklas, utmanas och varje dag arbeta för att leverera goda hem och service i toppklass till våra hyresgäster.
Vi arbetar aktivt med vår värderingsgrund och vill att våra medarbetare ska tycka at det är roligt att gå till jobbet med målsättningen att vara Göteborgs bästa hyresvärd. För att bli det jobbar vi långsiktigt, för en hållbar och miljöanpassad samhällsutveckling inom såväl hårda som mjuka frågor. Hos oss anser vi att det går alldeles utmärkt att förena arbetsliv och privatliv. Med det menar vi att du ska må bra både hemma och på jobbet. Vi erbjuder därför bra friskvårdsförmåner, flexibla arbetstider, kostförmån och bra reseförmåner.
Sedan 2018 arbetar vi med realtidsmätningar för att säkerställa en god arbetsmiljö på samtliga arbetsställen.

Dela
Skriv ut
Dela
Skriv ut
Ansök senast: 2020-08-23

Garantikoordinator till Familjebostäder

Arbetsbeskrivning
Som garantikoordinator arbetar du mellan entreprenad och förvaltning samt under garantitiden för respektive entreprenad. Arbetet bedrivs inom Familjebostäder såväl med vårt systerbolag Framtiden Byggutveckling och kontrakterade entreprenörer. Familjebostäder är byggherre i egna entreprenader och Framtiden Byggutveckling agerar byggherre i våra nybyggnadsprojekt. Det övergripande ansvaret för garantifrågor inom nybyggnation återfinns hos eftermarknadsansvarig på Framtiden Byggutveckling.

Operativt arbetar du med bedömning av ärenden utifrån garantiansvar. Du ser till att rätt part står för garantikostnader, driver ärenden gentemot entreprenör, säkrar en effektiv hantering och ger samtidigt löpande återkoppling till hyresgäster och förvaltningsorganisationen.
Du arbetar nära eftermarknadsansvarig på Framtiden Byggutveckling och vår nybyggnadsansvarig. Rollen är nyinrättad så du kommer att inleda med att ansvara för och utveckla Familjebostäders garantiärendeprocess utifrån vårt behov som fastighetsägare.

Parallellt bygger du upp en struktur och process för garantihanteringen inom bolaget, där gränssnittet mellan rollerna internt och eftermarknadsansvarig på Framtiden Byggutveckling behöver definieras.
I rollen ingår det även att arbeta med andra utrednings-, förbättrings-, och utvecklingsområden inom avdelningen och bolaget.
Merparten av bolagets garantiärenden skapas av våra hyresgäster utifrån deras upplevelse och förväntningar på sitt boende. Hyresgästerna är våra kunder och tydlig återkoppling till våra dem är viktigt för ditt arbete och den process du bygger upp. Genom ditt arbete underlättar du för förvaltningen vars fokus är att ta hand om fastigheterna och våra hyresgäster.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har flerårig yrkeserfarenhet inom byggnation. Vi ser gärna att du har erfarenhet från tidigare arbete på beställarsidan i fastighetsbolag eller inom entreprenadbolag. Du har även en utbildning som ger förståelse kring frågeställningar inom byggnation, förvaltning och ekonomi. Vi ser gärna att du har kunskaper inom entreprenadjuridik.

Rätt person för oss innebär att du har en stark egen drivkraft och en vilja att ständigt förbättra processer och arbetssätt. Samtidigt som vi tror att du har lätt för att jobba självständigt behöver du ha en hög grad av samarbetsförmåga eftersom arbetsuppgifterna förutsätter nära kontakt med dina kollegor, men även med entreprenörer och leverantörer. Du kommer i många ärenden också ha nära kontakt med våra hyresgäster varför du behöver ha en genuin känsla för service och ett engagerat kundbemötande med förmåga till problemlösning.

Körkort är ett krav, men du behöver däremot inte ha egen bil eftersom vi har en bilpool som vi gärna ser att du använder.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2020-08-23
Referensnummer: A960800

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: 1753-01-01

Kontaktpersoner
Mattias Pettersson, 031-7316741, Mattias.Pettersson@familjebostader.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

På Familjebostäder tar vi inte bara hand om våra drygt 18 700 bostäder. Vi arbetar även för att våra hyresgäster ska trivas och känna sig trygga i sitt boende. Med ljus framtidstro är vår organisation öppen för utveckling. Vi söker därför engagerade medarbetare som tycker om vårt uppdrag som allmännyttigt bostadsbolag, och vår målbild; Vi skapar trivsamma livsmiljöer. Tillsammans med allt fler göteborgare.

Familjebostäder är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad – Sveriges största allmännytta! Läs mer på www.familjebostader.se

Dela
Skriv ut