Dela
Ansök senast: 2023-08-15

Ansök till Bostadsbolaget och Poseidons traineeprogram inom fastighetsskötsel

Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och bygga Göteborgs Stad? Är du nyfiken på att lära dig nya saker, är praktiskt lagd och vill arbeta med något som har riktig betydelse för människor i deras vardag? Just nu söker Framtidenkoncernens två allmännyttiga bolag Bostadsbolaget och Poseidon 12 stycken engagerade och serviceinriktade traineer inom fastighetsskötsel. Är du en av dem?

Som trainee är du en av tolv personer som anställs på ett år på Bostadsbolaget eller Poseidon, två av Göteborgs största allmännyttiga bostadsbolag som ingår i Framtidenkoncernen och är en del av Göteborgs Stad. Tillsammans deltar ni i ett skräddarsytt utbildningsprogram som ger kunskaper och färdigheter som efterfrågas i fastighetsbranschen med tyngdpunkten på praktik, varvat med teori.

Du lär dig yrket ute i våra ordinarie verksamheter tillsammans med våra yrkeskunniga handledare, och får teoretisk fördjupning av våra yrkeslärare var tredje vecka. Målet är att du och dina traineekollegor ska kunna gå vidare till en anställning som fastighetsvärd inom något av bolagen efter traineetidens slut.

Under traineeåret arbetar du heltid tillsammans med yrkeskunniga handledare i tvåveckorsintervaller, och var tredje vecka består av mer teoretiska utbildningsdelar. Kunskapsutvärdering sker löpande och efter utbildningen får du ett kompetensintyg på genomförd utbildning samt ett så kallat yrkesbevis inom tillsyn, skötsel och underhåll av fastighet.

Vad gör en fastighetsvärd?
En fastighetsvärd har den främsta kontakten med våra hyresgäster, vilket betyder att man är ansiktet utåt och därmed har en särskilt viktig roll i att skapa en positiv upplevelse av oss som bostadsbolag.

Service är ett ledord i det sociala mötet med hyresgäster och arbetsuppgifterna handlar främst om att felsöka och utföra olika typer av åtgärder i bostäder. Det kan vara alltifrån reparationer och lägga beställningar hos entreprenörer, till att hantera serviceärenden eller utföra besiktningar vid in- och avflyttning.

En fastighetsvärd har därmed en unik arbetsmiljö – hyresgästernas hem, vilket är något man behöver känna sig bekväm med. En fastighetsvärd bidrar också till ökad känsla av trygghet i bostadsområdet genom sitt dagliga arbete, sitt samarbete med föreningar och genomförande av trivselaktiviteter med mera.

Kvalifikationer
Kvalifikationer
För att trivas i rollen som fastighetsvärd så behöver du vara engagerad i ditt arbete och bra på att lyssna. På så vis förstår du lättare våra hyresgästers behov och kan göra ditt bästa för att tillgodose dem. Du ser samarbete som en självklar del av jobbet, och genom ditt sätt att vara bidrar du till ett respektfullt arbetsklimat. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar och ser oftast möjligheter i stället för hinder.

Du behöver ha god datorvana och kunna uttrycka dig på svenska i tal och skrift. B-körkort är meriterande då, det är ett krav för att kunna bli anställd som fastighetsvärd efter programmets slut.

Framtidenkoncernen arbetar för att skapa hållbara och trygga boendemiljöer för alla. Vi söker därför personer som vill vara med och göra Göteborg till en ännu bättre stad, tillsammans med oss.

Övrigt
Ansökningar tas emot via länken i denna annons. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då vi löpande kommer att göra urval för intervjuer.

Rekryteringsdagarna genomförs den 25 augusti, 30 augusti samt den 1 september och består av intervjuer samt enklare praktiska antagningsprov.

Traineeåret startar den 11 oktober.

Om du blir antagen till en traineeplats så får du din placering på antingen Bostadsbolaget eller Poseidon. Bolagen bestämmer vilket bolag du blir placerad på.

Framtidenkoncernen arbetar för att erbjuda ett hållbart arbetsliv och vara en inkluderande arbetsplats där människors olikheter tas tillvara, där medarbetare ska känna en hög grad av tillhörighet och där alla kan vara sig själva.

Ansökningsinformation
Sista ansökningsdatum: 2023-08-15
Referensnummer: C147706

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Tillträde: 2023-10-11

Kontaktpersoner
Lennart Wahlstedt , Lennart.Wahlstedt@poseidon.goteborg.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med säljare av rekryteringstjänster.

Bostadsbolaget har cirka 25 000 hyresrätter fördelade över Göteborgs alla stadsdelar. Det gör oss till en av Göteborgs största hyresvärdar och en viktig del av samhälls- och stadsutvecklingen.

Vi är cirka 400 personer som jobbar på Bostadsbolaget. De flesta arbetar ute i våra bostadsområden närmast våra hyresgäster, medan andra jobbar centralt i någon av våra stödfunktioner. Hos oss finns fler än 20 olika yrken representerade, men oavsett yrkesroll arbetar vi alla mot samma mål – att skapa goda och trygga boendemiljöer tillsammans med runt 50 000 hyresgäster och våra andra samarbetspartners.

Vår verksamhet präglas av hållbarhet, socialt ansvarstagande och ett stort kundfokus. Vi arbetar aktivt med våra värderingar och vill att våra medarbetare ska tycka det är roligt att gå till jobbet. Bostadsbolaget ingår i Framtidenkoncernen som är en del av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen.