• Vi stöttar flera organisationer och verksamheter inom Göteborgs Stad för att bidra till kontinenter och att kulturer och människor möts.

  Green Gothenburg

  Vi stöttar ett flertal ideella organisationer.

  Läs mer om Green Gothenburg här.

  Green Gothenburg

  Green Gothenburg  är ett samarbetsprojekt med fokus på miljö och hållbar utveckling. Genom studiebesök visar man upp Göteborgs arbete inom de båda områdena. Studiebesöken vänder sig till organisationer och företag med intresse för frågor inom boende och byggande, avfallshantering och energi. Bakom projektet står fyra kommunala bolag, Göteborg Energi, Framtidenkoncernen, Älvstranden Utveckling AB och Renova.

  Green Gothenburg samlar kompetensen från de fyra bolagen och erbjuder dig som besökare bra besöksprogram. Vi arbetar tillsammans med Business Region Göteborg (BRG) och Affärsdriven miljöutveckling som har det övergripande ansvaret för marknadsföring och försäljning av västsvensk miljöteknik. Genom samarbetet får du som besökare även möjlighet att komma i kontakt med miljöteknikleverantörer i hela Västsverige. Vill du veta mer om Green Gothenburg eller boka besök, läs mer på greengothenburg.se.

 • Göteborg har varje år återkommande evenemang som Göteborgs kulturkalas, Göteborg Basketball Festival, Picknickfestivalen och Summerburst där du kan göra en meningsfull insats för staden.

  Team Göteborg

  Bli en del av Göteborgs olika evenemang.

  Läs mer om Team Göteborg här.

  Team Göteborg

  Göteborg har varje år återkommande evenemang som Göteborgs kulturkalas, Göteborg Basketball Festival, Picknickfestivalen och Summerburst där du kan göra en meningsfull insats för staden, få nya kunskaper och vänner. Samtidigt som du får värdefull arbetslivserfarenhet till ditt CV blir du en del av Göteborgs olika evenemang.

  Utbildningen du får ger dig viktiga kunskaper inom evenemang så som service, säkerhet, HLR samt evenemangs- och göteborgskunskap. Utbildningen är obligatorisk för att kunna bli en del av Team Göteborg. Förutom ovanstående utbildning arrangeras ett antal fördjupningsutbildningar, studieträffar, inspirationsföreläsningar samt mentorsträffar som du som medlem kan ta del av.

 • El Sistema är undervisning där musik används som verktyg för social och mänsklig utveckling. Side by side by El Sistema stöds av Framtidenkoncernen.

  El Sistema

  Musik som verktyg för mänsklig utveckling.

  Läs mer om El Sistema här.

  El Sistema

  El Sistema är undervisning där musik används som verktyg för social och mänsklig utveckling. Side by side by El Sistema är ett internationellt sommarläger där barn och unga möts för att spela, sjunga, dansa och skapa tillsammans. Evenemanget ska vara en del av Göteborgs 400-års jubileum år 2021 och syftet är att göra vår stad till en ännu bättre plats där kreativitet och passion för musik samt andra konstformer är kraften. Målet är att förena 30 000 deltagare och skapa världens största läger för barn och unga där broar byggs mellan kontinenter, människor och kulturer.

  Side by side by El Sistema stöds av Framtidenkoncernen och vi välkomnar därför alla hyresgäster (boende hos Poseidon, Gårdstensbostäder, Bostadsbolaget och Familjebostäder) med familj att anmäla sig till lägret. Mer information hittar du på sidebysidegoteborg.se.

 • Framtidenkoncernen direktsänder Göteborgs Symfoniker konserter exklusivt för hyresgästerna hos Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder och Poseidon.

  Göteborgs Symfoniker

  Se och lyssna till
  Sveriges Nationalorkester hemma.

  Läs mer om Göteborgs Symfoniker här.

  Göteborgs Symfoniker

  Du som har bredband via fibernätet kan både se och lyssna till Sveriges Nationalorkester hemma i soffan. I samarbete med Framtidenkoncernen direktsänder Göteborgs Symfoniker konserter exklusivt för hyresgästerna hos Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder och Poseidon.

  Konserterna i Göteborgs Konserthus filmas med ett flertal kameror och översiktsbilder varvas med närbilder på dirigenten, solister och gästartister.