Framtiden

Tillbaka

Prunkande uteplatser prisade

I den tävling som varit öppen för alla som bor hos Bostadsbolaget i Amhult Trädgårdsstad i Göteborg korades sex vinnare.

Amhult Trädgårdsstad består av småskalig bebyggelse där växtligheten har en central roll. Här finns odlingslotter för hyresgästerna och många har ett genuint intresse för utemiljön.

– Att vi delar ut pris till den bästa uteplatsen, balkongen eller entrén betyder inte nödvändighetvis att det är den vackraste, påpekar Ulf Eliasson, miljövärd på Bostadsbolaget i Amhult. Vi ser också till engagemang och genomtänkta lösningar, alltså lite annorlunda kriterier än vad som är vanligt i sådana här tävlingar.

Inom var och en av de tre kategorierna delades såväl ett första- som ett andrapris ut.

Förstapristagarna:

  • Den bästa uteplatsen Anne-Li Olsén
  • Den bästa balkongen Henrik Larsson och Henrietta Idéhn
  • Den bästa entrén Kjerstin Sjöås

För andrapristagare samt motiveringar, se bilaga.

Fakta: Tävlingen genomfördes i år för tredje året och man behöver inte anmäla sig för att delta. Det räcker att man bor i någon av Bostadsbolagets 300 lägenheter i Amhult.

Bostadsbolagets pris delas ut i tre kategorier och priset utgörs av diplom och presentkort på en handelsträdgård.. Juryn har utgjorts av Ann-Christin Westring, miljövärd hos Bostadsbolaget i Hammarkullen, Hans Olsson, Information & Marknad, Bostadsbolaget samt Anneli Ulups, hyresgäst och vinnare av “Bästa balkong”-priset 2008.

För ytterligare information, kontakta gärna Ulf Eliasson, miljövärd Bostadsbolaget, telefon 031-731 59 72.