Framtiden

Tillbaka

Bostadsbolaget bjuder in till Rap Battle på Leve Klotet, Kulturkalasets medvetna festplats

Bostadsbolaget i Göteborg är en av huvudpartnerna bakom festplatsen i hållbarhetens tecken – Leve  Klotet. Fredagen den 13 augusti bjuder man in till ett s k rap battle på stora scenen på Kanaltorget. De tävlande ska rappa på temat boende och hållbarhet.

De tävlande får ett antal ord som ska vara med i deras rap, berättar Teddy Paunkoski, programledare för aktiviteten. Den lyckliga vinnaren kammar hem 5 000 kronor. Det här är en tävling för den med vass tunga!

Inbjudan till Bostadsbolagets Rap battle har gått ut via Facebook och den ungdomspanel som Bostadsbolaget startade i våras. Vinnaren utses av publiken tillsammans med programledaren Teddy Paunkoski, som också leder Bostadsbolagets Ungdomspanel.

Den som är intresserad av att vara med kan gå in på www.bostadsbolaget.se där det finns länk till Bostadsbolagets Rap Battle på Facebook.

– Vi strävar efter att bli det mest barnvänliga bostadsföretaget till 2012, säger Inger-Lena Bennman, Bostadsbolagets informationschef. På kalaset får vi möjlighet att skapa ytterligare dialog med barn och ungdomar och vi bjuder på olika aktiviteter som vi hoppas barn och ungdomar ska gilla.

Fredagen den 13 augusti kan man träffa representanter ur Bostadsbolagets Ungdomspanel i tältet. Ungdomspanelen startades under våren 2010. De träffas regelbundet och diskuterar boendefrågor och utvecklingsmöjligheter ur ungdomars perspektiv.

Bostadsbolaget finns på Leve Klotets festplats under hela kalaset, tisdag-lördag kl 14-20 och söndag kl 14-18. I bolagets tält kan man kostnadsfritt skicka konstvykort och barn och ungdomar kan delta i tävlingen ”Drömrummet” och vinna fina priser. De bästa bidragen visas på bolagets hemsida. Rap battle genomförs på Stora Scenen på Kanaltorget fredagen den 13 augusti kl 15.30-16.30.

Fakta: Freestyle är inom rap eller hip-hop ett sätt att rappa, där texten inte är skriven i förväg utan improviseras fram under låtens gång. Det är denna teknik som används inom en battle. (Källa Wikipedia)

För ytterligare information, kontakta gärna:
Inger-Lena Bennman, informationschef Bostadsbolaget, telefon 031-731 51 70, 0706-171817

Teddy Paunkoski, dj, radiopratare och konferencier, telefon 070-80 38 75
Ytterligare information om Teddy Paunkoski: http://www.teddypaunkoski.com