Framtiden

Tillbaka

Första spadtaget på Riksdalersgatan

Den 17 augusti kl 11.00 tar vi det symboliska första spadtaget för vår nya fastighet på Riksdalersgatan. Därefter bjuds på lättare lunch och mingel.

Första spadtaget tas av:

Anneli Hulthén, kommunstyrelsens ordförande i kommunstyrelsen och Förvaltnings AB Framtiden

Endrick Schubert, ordförande Familjebostäder i Göteborg AB

Peter Hårte, vd Tuve Bygg AB

Fakta:

Lägenheterna fördelas på tre huskroppar; två punkthus, det högsta har 10 våningar och ett lamellhus med 4 till 8 våningar. Vi bygger också ett punkthus med 12 lägenheter som kommer att bli rökfritt, det första i vårt bestånd. Husen blir dessutom några av de första Svanen-märkta flerfamiljshusen i Sverige, vilket innebär att vi mycket noga väljer material och system som skonar människor och miljö. Delar av fastighetselen ska komma från solceller som integreras i husens design. Belysning ska ske med effektiva LED-lampor och med kompaktlysrör. Dessutom förbereds stommen för småskaliga vindkraftverk.

Uthyrningen startar i augusti. Lägenheterna kommer i omgångar att annonseras dels på Boplats Göteborg för de som inte redan idag bor hos Familjebostäder, dels på vår Omflyttningsplats för de som är hyresgäster hos oss.

Totalentreprenör i projektet är Tuve Bygg AB.

• 99 lägenheter i tre hus, varav 12 rökfria

• Knappt hälften av lägenheterna har 3 rok. Drygt en tredjedel har 2 rok. Resten är fyror och ettor

• Samtliga hus har hiss och i övrigt god tillgänglighet

• Byggstart juni 2010

• Beräknad första inflyttning september 2011

Följ diskussionen på Familjebostäders blogg.

Välkommen!

Agneta Kores, vd Familjebostäder i Göteborg AB

Anmälan och frågor ställs till Katrin Amgarh, informationschef; katrin.amgarth@familjebostader.goteborg.se, 031-731 6779