Framtiden

Tillbaka

Animationsverkstad för barn – höstlovsaktivitet hos Bostadsbolaget

Barn mellan 9 och 12 år som bor hos Bostadsbolaget i Göteborg deltar under en heldag i en animationsverkstad. De filmer som barnen gör kommer att visas för barnen och deras familjer samt andra hyresgäster hos Bostadsbolaget i samband med en filmkväll i januari.

Under våren genomförde Bostadsbolaget en enkätundersökning bland barn och ungdomar i Bostadsbolagets områden. Enkäten innefattade bland annat frågor om vad barnen helst vill göra på sin fritid.

– En av de aktiviteter som låg i topp bland både tjejer och killar var film. Vi valde därför att erbjuda en sådan här prova-på-aktivitet för våra hyresgäster på höstlovets första dag, berättar Inger-Lena Bennman, chef för Information och Marknad på Bostadsbolaget.

Animationsverkstaden genomförs den 1 november i samverkan med Göteborgs Internationella Filmfestival och Studieförbundet Vuxenskolan. Ledare är Gunilla Gränsbo.

Fakta: Bostadsbolagets Barn- och Ungdomsbarometer genomfördes av undersökningsföretaget Demoskop i maj 2010 bland barn och ungdomar mellan 10 och 18 år som bor i Bostadsbolagets lägenheter. Totalt 1000 enkäter skickades ut och 62 procent svarade på frågorna. Resultat finns i bifogat dokument.

Gunilla Gränsbo är en svensk författare, animatör, maskör, perukmakare med mera, utbildad på Dramatiska Institutet, Konsthögskolan Valand och Animationshögskolan i Eksjö. www.animeradfilm.se (källa Wikipedia)

Animationsverkstaden genomförs i Studieförbunden Vuxenskolans lokaler på Örngatan 6, ingång B, måndagen den 1 november kl 9-15.