Framtiden

Tillbaka

Väderleken – Sveriges första mötesplats med rosa basketplan?

Den 12 maj invigs en mötesplats i Biskopsgården som utvecklats i ett brett samarbete mellan boende, Bostadsbolaget, stadsdelen och Hyresgästföreningen.

– Nu blir det en trygg och trivsam plats – det har de boende längtat efter! säger Margareta Sjöholm, processledare för Bo Bra i Biskopsgården och en av de som varit drivande i projektet. Det är en plats för människor i alla åldrar och många har varit engagerade i planeringen, både ungdomar och vuxna.

Önskemålen från invånargrupperna i samarbetet mellan stadsdelsförvaltningen, Bostadsbolaget och Hyresgästföreningen ledde till en plats mellan Dimvädersgatan och Godvädersgatan som innehåller konstgräsplan för fotboll, en rosa basketplan, sittplatser och ett öppet och ljust gångstråk rakt igenom för att skapa en levande plats. Här finns också en liten scen och schackbord.

Christer Tobisson är boendeutvecklare hos Bostadsbolaget:

– Det är oerhört positivt att så många parter kunnat enas för att skapa den här platsen – det är utmaningen med utrymmen som vi själva inte äger men som ligger i anslutning till våra områden och som de boende nyttjar.

Marken tillhör Lokalförvaltningen i Göteborgs stad och kommer att förvaltas av Bostadsbolaget. Föreningen Neutral Ungdom kommer att hålla efter Väderleken och se till att det är ordning och kommer också att ordna aktiviteter på platsen.

Invigningen sker den 12 maj kl 16-18 på Väderleken mellan Dimvädersgatan och Godvädersgatan med musik, schackutmaning, fotbollsturnering och närvaro av fotbollskändisar från både GAIS och IFK Göteborg.

För ytterligare information kontakta gärna
Margareta Sjöholm, Bo Bra i Biskopsgården, SDF Västra Hisingen, telefon 031-366 60 18
Rahim Maatoug, Hyresgästföreningen, telefon 0702-042099
Christer Tobisson, Bostadsbolaget, telefon 070-261 09 79