Framtiden

Tillbaka

Invigning av Stackmolnsgatan – samverkan för bekvämt boende

I Svartedalen på Hisingen, inbäddat i grönska, ligger Stackmolnsgatan. De tre husen rymmer 216 lägenheter med många äldre hyresgäster.
Här driver vi ett pilotprojekt tillsammans med hyresgästerna, flera förvaltningar i Göteborgs Stad och Renova AB för att öka trivsel och tillgänglighet så att de seniorer som önskar ska kunna bo kvar hemma med hög livskvalitet. Sedan sommaren 2010 har vi arbetat med enkla lösningar i både inne- och utemiljöer.

Anna Olsson Taieb, projektledare Bostads AB Poseidon:
”Vi har jobbat i drygt ett år med det här projektet och nu vill vi visa upp resultatet av nära samverkan med äldre hyresgäster, stadsdel och andra förvaltningar och bolag i staden.”

Trygve Stokke, hyresgäst på Stackmolnsgatan:
”Det är en jättefin tanke att man ska kunna bo kvar och med tillgänglighet och gemenskap tror jag att det är möjligt”.

Tid: Onsdag den 31 augusti kl 11 – 13
Plats: Stackmolnsgatan 13-17

Program
Invigningstal av Jöran Fagerlund, Poseidon och Håkan Persson, SDN Västra Hisingen.

Rundvandring till enkla förbättringar – lyssna till experter och äldre hyresgäster som varit med och tagit fram lösningarna såsom utegym, hiss med pall och ledstång, miljörum med pedalkärl, Stacken – en tillgänglig gemensamhetslokal samt uteplats med bänkar i solen.

För ytterligare information, kontakta
Anna Olsson Taieb, projektledare Bostads AB Poseidon, telefon 031 – 332 11 51, anna.olsson-taieb@poseidon.goteborg.se eller besök oss på www.poseidon.goteborg.se/Stackmolnsgatan