Framtiden

Tillbaka

Idag får Göteborg och Norden sitt första Svanenmärkta flerbostadshus med hyresrätter.

Det är Familjebostäder i Göteborg AB som klarat Svanens krav för de nybyggda husen på Riksdalersgatan i Högsbo. 

– Vi har sett fram emot att gå i mål med Svanenmärkningen, säger Micael Jansson, nybyggnadsansvarig på Familjebostäder.
– Att vi tillsammans med vår entreprenör har kunnat uppfylla kraven i en så komplex produkt som ett flerfamiljshus visar att vi ligger i framkant i grönt byggande.

Ragnar Unge, vd, Miljömärkning Sverige:
– Svanen är ett erkänt miljömärke som gör det lätt att välja rätt, för såväl konsumenter som kommunala och privata beställare.
– Nu fattas bara de politiska besluten som styr mot en hållbar förändring av bostadssektorn, som är en stor energislukare. Vi vill se långsiktiga lösningar, då det idag är möjligt att agera och ta ansvar, säger Ragnar Unge.

De tre husen på Riksdalergatan kommer att innehålla 99 hyresrätter, ett hus är färdigbyggt och inflyttning startar idag.  Svanenlicensen innebär att Familjebostäder i framtiden har “körkort” för fler Svanenmärkta projekt.

Svanenmärkta hus är energisnåla och har en god inomhusmiljö. De byggs med de bästa materialen ur miljö- och hälsosynpunkt. Material och kvalitet kontrolleras noga under byggprocessen.

På plats i Göteborg

Ragnar Unge medverkar på invigningen tillsammans med representanter för Familjebostäder. Familjebostäder får ta emot sin licens i samband med att Miljömärkning Sverige inviger sin utställning på Ekocentrum, kunskapsforum för hållbar utveckling i Göteborg. 

– Intresset är stort kring Svanen och en miljödriven affärsutveckling. Därför tycker vi det är viktigt att komma närmare konsumenter och alla de Svanenmärkta företag som finns i Västsverige; vi har redan två medarbetare på plats här på i Göteborgsområdet, säger Ragnar Unge.

Fakta om invigningen

Datum: 31 augusti

Tid: 16-19

Adress: Ekocentrum, Aschebergsgatan 44.

Läs mer om Svanens kriterier för flerbostadshus på

www.svanen.se.

Mer information om projektet:

www.familjebostader.goteborg.se/riksdalersgatan

Mer information om Ekocentrum

http://www.ekocentrum.se

Kontakt: Henrik Dahlberg, presskontakt Familjebostäder i Göteborg, 0703- 33 65 74.