Framtiden

Tillbaka

Egnahemsbolaget bygger bostadsrätter på Brännö

Pressvisning och första spadtag för Brf Brännö

Den 25 november är du inbjuden att delta när vi startar byggnationen av 14 nya bostadsrätter på Brännö. Båt avgår från Saltholmens Brygga kl 09.16.

Området ligger på den norra delen av ön, öster om Utkiken. Här var boplats redan för 8.000 år sedan och man har bl a funnit knivar, yxor och borr vid de arkeologiska undersökningarna. Platsen ligger i lä av det höga berget varifrån man har full kontroll över vad som händer på havet. Här uppe ligger Lotsutkiken som berättar om den spännande historien kring den verksamheten ända från 1600-talet.

Egnahemsbolaget köpte marken av Fortifikationsverket 2003. Sedan dess har detaljplanen för området arbetats fram och vi bygger nu 14 nya bostäder i par- och radhus. Husen ligger kring en mysig grön gård och knyter an till skärgårdsmiljön med sina vita träfasader, röda tegeltak och takkupor. De flesta bostäder är 3 rum och kök på 90 kvm i ett och ett halvt plan. Vi bygger dessutom mindre tvåor i bottenvåningen på husen mot Vassdalsvägen.

– Det är inspirerande att bidra till stadsdelens utveckling genom att bygga bostadsrätter i skärgården, säger Pertti Heina som är VD på Egnahemsbolaget. I vårt uppdrag ingår att bygga med andra upplåtelseformer än de som dominerar i området och nu kan man bli Brännöbo utan att köpa ett eget hus.
Insatsen för ett radhus ligger på ca 3,5 miljon kronor. Månadsavgiften är ca 3.700 kronor och då ingår värme.
– I dagsläget är hälften av lägenheterna sålda och vi räknar med att de kan flytta in i slutet av nästa år, säger Nina Carlsson som är säljare på Egnahemsbolaget. Många kommer från Göteborg och tycker det ska bli skönt att flytta ut till lugnet i skärgården.

Plats: Vassdalsvägen/Hästsprånget på Brännö
Tid: Fredagen den 25 november 2011, kl 10.00. Båt avgår från Saltholmens brygga kl 09.16
Vi bjuder på kaffe och smörgås på Brännö Värdshus efteråt.
Båt går tillbaka från Brännö Rödsten kl 11.33 eller 12.27.

Kontakt: Siman Jasim, projektledare Egnahemsbolaget, telefon 031-707 71 41
Läs gärna mer om projektet på http://www.egnahemsbolaget.se/Forsaljning-pagar/Brf-Branno/