Framtiden

Tillbaka

40 000 göteborgare får personligt besök inför Earth Hour

Under den här veckan kommer allmännyttiga Bostadsbolaget att besöka samtliga sina närmare 23 000 lägenheter över hela Göteborg. Syftet är att bjuda in de runt 40 000 personer som bor hos bolaget att aktivt medverka i klimatmanifestationen Earth Hour.

Det är femte året i rad som samtliga medarbetare hälsar på hos alla bolagets hyresgäster.

– Tillsammans med våra hyresgäster är vi så många att även de småsaker man gör i vardagen kan ge märkbara resultat för miljön, menar Eva Bengtsson, miljöstrateg på Bostadsbolaget. Och Earth Hour har blivit så känt att vi tycker att det är ett bra tillfälle att skapa ytterligare medvetande hos alla våra hyresgäster.

Hyresgästerna får information om enkla åtgärder som man själv kan tänka på och får också ett svanen-märkt stearinljus som kan användas under den världsomspännande manifestationen Earth Hour den 31 mars mellan kl 20.30 och 21.30.

– Utöver vad vi som fastighetsägare kan göra i form av energieffektivisering, närvarostyrning av belysning, snålspolande toaletter med mera måste vi involvera våra hyresgäster för att göra skillnad för miljön, säger Eva Bengtsson. Avfall utgör exempelvis en betydande miljöpåverkan och samtidigt med den här aktiviteten håller vi därför på att göra skyltningen ännu tydligare i våra soprum för att göra det enkelt att sortera mljöklokt.

 

För ytterligare information, kontakta gärna
Eva Bengtsson, miljöstrateg Bostadsbolaget, telefon 031-731 50 68
Inger-Lena Bennman, informationschef Bostadsbolaget, telefon 0706-171817.