Framtiden

Tillbaka

Bostadsbolaget skapar Göteborgs första utegym med cirkulationsträning

Att vara ute och träna har blivit inne och fler och fler upptäcker fördelarna med att gymma utomhus. Bostadsbolaget inviger nu sitt första utegym som samtidigt är det första kompletta i Göteborg för den som vill genomföra ett helt cirkulationsträningspass.

– Utegymmet har alla förutsättningar att bli en naturlig mötesplats för människor i alla åldrar, säger distriktschef Leif Johansson på Bostadsbolaget. Det är också helt i linje med vår strävan att även områdena mellan husen ska kunna erbjuda en attraktiv miljö med roliga aktiviteter för alla. Utegymmet i Länsmansgården ger de boende nya möjligheter att utnyttja sin utemiljö.

Att träna som på gym fast utomhus har länge varit vanligt i Kina och även Göteborg har utegym på olika platser. Dessa har snabbt blivit populära.

– Jag tycker att det är väldigt roligt att kunna erbjuda våra hyresgäster en sån här fantastisk möjlighet till friskvård i hemmiljön, säger Leif Johansson. Man kan gratis träna när man vill, året om och dygnet runt och helt utifrån sina egna förutsättningar.

Välkommen till invigningen av utegymmet den 13 juni
Bostadsbolagets utegym ligger i Länsmansgården vid Rimfrostgatan 59 och invigs i samband med en fest för de boende onsdagen den 13 juni kl 17.30. På plats finns, förutom hyresgäster och personal från Bostadsbolaget, Lollo Wernäng, vd för Skandinaviska Utegym, för att visa hur redskapen ska användas. Alla närvarande är välkomna att vara med på träningen.

Fakta: Bostadsbolagets utegym i Länsmansgården består av 13 olika redskap med riktade funktioner för allsidig träning för kroppens samtliga muskelgrupper. Den egna kroppsvikten används som motstånd. Vid varje redskap finns information på svenska och engelska om hur det ska användas. Via länken finns en film om hur redskapen används.

Bostadsbolaget (Göteborgs stads bostadsaktiebolag) ingår i Framtidenkoncernen som är helägd av Göteborgs Stad. Företaget, som grundades 1945, äger och förvaltar närmare 23 000 lägenheter i hela Göteborg. 

För ytterligare information, kontakta gärna:
Leif Johansson, distriktschef Nordvästra Hisingen, Bostadsbolaget, Telefon 070-375 28 82