Framtiden

Tillbaka

Ännu fler unga sommarvärdar hos Bostadsbolaget i år

I sommar upprepas succén med att erbjuda unga hyresgäster jobb som sommarvärdar i Hammarkullen. Dessutom får Norra Biskopsgården för första gången sommarvärdar. Jobbet går ut på att organisera spontanaktiviteter för sommarlediga barn som är kvar hemma i sitt bostadsområde.

Precis som förra året är sommarvärdarna en del i Bostadsbolagets satsning att erbjuda unga göteborgare meningsfulla sommarjobb. Totalt sysselsätter Bostadsbolaget fler än hundra ungdomar i sommar.

Bakom initiativet med sommarvärdar står Bostadsbolaget och Mixgården, fritidsgården i Hammarkullen, samt Stadsdelsförvaltningen i Västra Hisingen.

– Förra året kom det runt 80 barn varje dag i Hammarkullen och satsningen var väldigt uppskattad, berättar Ulla Berg, boendeutvecklare på Bostadsbolaget.

Farhiya Abukar, 20 år var sommarvärd förra året och berättar:

– Det var verkligen jätteroligt. Det roligaste var att lära känna alla barn och se hur de också lärde känna varandra genom de här aktiviteterna.

Farhiya kommer även i sommar att arbeta som sommarvärd i Hammarkullen.

Sommarvärdarnas uppgift är att inspirera och umgås med barnen genom olika lekar och aktiviteter. Hammarkullen är först ut och har värdar under perioden 9 juli – 3 augusti. Norra Biskopsgårdens sommarvärdar finns på plats mellan den 23 juli och 17 augusti.  Värdarna, som är mellan 17 och 22 år gamla och själva bor i området där de jobbar, finns på plats på vardagseftermiddagar och -kvällar.

– Våra sommarvärdar i Hammarkullen blev idoler för områdets alla barn förra året, säger Ulla Berg. Alla känner igen dem och det bidrar till en sammanhållning och god stämning i området.

Fakta: Sommaren 2012 är det 108 ungdomar som får sysselsättning genom Bostadsbolaget och av dessa anställs 24 genom Göteborgs Stad.

För ytterligare information, kontakta gärna
Ulla Berg, boendeutvecklare, Norra Biskopsgården, telefon  031-731 52 56
Lizz Wiklund, distriktschef Hammarkullen, telefon 031-731 52 45