Framtiden

Tillbaka

Sista dagarna för Bostadsbolagets uppskattade sommarvärdar

Under några veckor i sommar har barnen i Hammarkullen och Norra Biskopsgården kunna göra roliga saker på hemmaplan under ledning av Bostadsbolagets unga sommarvärdar. I Norra Biskopsgården var det första gången medan verksamheten startades redan förra året i Hammarkullen.

Många barn har tagit chansen att göra allt från att spela fotboll, tennis och frisbee till att baka eller samtala om framtiden. Det har varit god uppslutning hela sommaren och upp till 40 barn har deltagit varje gång.

– Satsningen på unga sommarvärdar fyller flera funktioner. Dels skapar aktiviteterna ett stort mervärde i boendet för stora och små, dels kan vi erbjuda ett meningsfullt sommarjobb för de lite äldre ungdomarna, säger Bertil Rignäs, Bostadsbolagets vd.

Bakom initiativet med sommarvärdar står Bostadsbolaget och Mixgården, fritidsgården i Hammarkullen, samt Stadsdelsförvaltningen i Västra Hisingen.

Hammarkullens sommarvärdar avslutade aktiviteterna i förra veckan. Där kunde barnen bland annat prova på att spela tennis på den nya tennisbanan som nyligen rustats upp i ett samarbetsprojekt. Sommarvärdarna fick inför det utbildning genom Tennis Göteborg. 

Aktiviteterna fortsätter i Norra Biskopsgården till och med fredag den 10 augusti. Värdarna finns på plats varje dag mellan 13 och 17.

På bilden syns fyra sommarvärdar tillsammans med barn i Norra Biskopsgården.

För ytterligare information, kontakta gärna Inger-Lena Bennman, kommunikationschef, telefon 031-731 51 70.