Framtiden

Tillbaka

Bostadsbolaget bjuder in göteborgarna att skapa jättekonstverk

Idag onsdag den 15 aug kl 15 inviger stadsarkitekt Björn Siesjö bildkonstnären Mona Wallströms och Bostadsbolagets projekt Korsa Spår genom att måla däcken på sin cykel med röd färg och sedan cykla över en stor målarduk som blir basen för ett stort bildkonstverk.

– Genom det här evenemanget vill vi visa hur viktigt det är för oss att fortsätta skapa våra bostadsområden och staden tillsammans med alla göteborgare, säger Bertil Rignäs, vd på Bostadsbolaget.

Alla göteborgare bjuds in att sätta sina egna spår, och på så sätt bidra till att skapa nya perspektiv på staden och hur vi rör oss i den.

Korsa Spår genomfördes för första gången redan 2005, inom ramen för det konstnärsdrivna samhällsutvecklingsprojektet AIRIS, där Mona Wallström och andra konstnärer samarbetade med Bostadsbolaget och TILLT.

Bostadsbolaget tilldelades 2006 Stora Kultur- och Näringslivspriset för sin satsning på kultur i verksamhetsutvecklingen, där Korsa Spår var en del.

Evenemanget genomförs på Göteborgs Kulturkalas framför Bostadsbolagets tält vid Stora Teatern onsdag-fredag kl 15-17. De färdiga konstverken kommer att skänkas bort.

För ytterligare information, kontakta gärna Inger-Lena Bennman, kommunikationschef, telefon 0706-171817