Framtiden

Tillbaka

Familjebostäder bygger Svanenmärkta rökfria lägenheter i Sannegårdshamnen

Varma färger, stora härliga balkonger och smarta lösningar – Familjebostäder bygger Däckshuset i Sannegårdshamnen. Kolla in den första skissen, signerad Wingårdhs arkitektkontor, här!

Spännande, Svanenmärkt, rökfritt och kostnadseffektivt – med bland annat dessa direktiv bad Familjebostäder tre olika arkitektbyråer att skissa förslag för vårt nästa nybyggnadsprojekt i inre Sannegårdshamnen. Vi fastnade snart för förslaget från Wingårdhs arkitektkontor AB. De presenterade ett vackert hus med varma färger, stora härliga balkonger och smarta planlösningar.

Däckshuset byggs på en långsmal tomt längst in i Sannegårdshamnen. Jonas Edblad, uppdragsansvarig arkitekt på Wingårdhs, förklarar att tomtens utformning var den största utmaningen.
– Den väckte många frågor. Hur kan man bygga rationellt men ändå individuellt? Hur tillvaratar man läget bäst? Vi funderade på olika lösningar. Sedan testade vi den veckade fasaden, och alla bitar bara föll på plats. Vi är mycket stolta över förslaget, och nöjda med att Familjebostäder nu väljer att arbeta vidare med det, säger han.
– Fasadens veckning innebär att fler hyresgäster kan njuta av den vackra Sannegårdshamnen. Samtidigt blir balkongerna mer privata. En väldigt smart lösning som utnyttjar tomtens speciella förutsättningar, säger Gunilla Baudin, ansvarig projektledare.

Däckshuset är ett av flera spännande nybyggnadsprojekt som Familjebostäder har på gång.
– Bostadsbristen i Göteborg är stor, framförallt när det gäller hyresrätter. Därför satsar vi nu på att bygga. Vårt långsiktiga mål är att färdigställa 200 nya lägenheter per år under de kommande åren, säger Familjebostäders vd Per-Henrik Hartmann. 

Mer om Däckshuset
Däckshuset blir ett fem våningar högt loftgångshus med ett fyrtiotal rökfria lägenheter. Fokus ligger på yteffektiva 1:or och 2:or med öppen planlösning, men huset kommer även att rymma några större lägenheter. Alla hyresgäster får egen balkong eller uteplats mot inre Sannegårdshamnen. Lägenheterna kommer självklart att hålla hög standard utrustningsmässigt med fiberanslutning, helkaklade badrum, tvätt & tork samt moderna vitvaror. I anslutning till huset finns parkering för bil och cykel.

Miljö och hälsa i fokus
Familjebostäder byggde Nordens första Svanenmärkta fastighet med hyresrätter. Vi tänker fortsätta driva utvecklingen när det gäller hälso- och miljövänliga hyresrätter i Göteborg. Vår ambition är att sätta en Svanenmärkning även på Däckshuset.

De varor och byggmaterial som används under byggnationen av Däckshuset kommer att undersökas noga. Vi kontrollerar produkternas livscykel, från tillverkning till återvinning. De produkter som inte möter Svanens höga krav sållas bort. Vår devis är enkel: ett sunt liv kräver ett sunt boende!

Efter årsskiftet påbörjas markarbetet i Sannegårdshamnen. Under våren 2013 beräknar vi kunna påbörja uthyrning. Lägenheterna kommer att förmedlas via Boplats.se och Omflyttningsplatsen. Däckshuset beräknas stå färdigt för inflytt under 2014.

För mer information kontakta:
Gunilla Baudin, projektledare
Tel: 031- 731 67 09
gunilla.baudin@familjebostader.goteborg.se

Gustav Jakobsson, kommunikatör
Tel: 031-731 67 28
gustav.jakobsson@familjebostader.goteborg.se