Framtiden

Tillbaka

Kvillebäckens första hyresrätter släpps idag

Nu är chansen här för den som vill bo centralt med stadskänsla och samtidigt ha grönområden utanför dörren. Stora valmöjligheter och hög servicenivå är några av hyresrättens alla fördelar som erbjuds. Att lägenheterna ligger i en helt ny stadsdel som byggs på gångtrafikanters och cyklisters villkor är ytterligare ett plus. 

Bostadsbolaget är ett av de bolag som skapar Göteborgs nya gröna stadsdel Kvillebäcken. Idag blir de först ut med hyrstart för ett hundratal hyreslägenheter i området. Intresset för hyresrätterna har varit stort ända från början och många har väntat på möjligheten att söka nytt boende i den nya stadsdelen.

– I vårt första kvarter Mandelpotatisen finns 104 lägenheter och Kvillebäckens högsta hus med 16 våningar, berättar Leif Andersson, chef Fastighetsutveckling på Bostadsbolaget. De första hyresgästerna flyttar in efter sommaren nästa år.

Stadsdelen är planerad för att erbjuda ett bekvämt boende och samtidigt underlätta för de boende att leva miljöklokt. Från Kvillebäcken tar det cirka tio minuter att promenera till Göta älvbron och Norra älvstrandens kajer. Med spårvagnen tar det bara fem minuter till Centralstationen. Alldeles intill Kvillebäcken ligger dessutom Backaplan med ett stort utbud av butiker och service. Där finns också Hjalmar Brantingsplatsen som är navet i kollektivtrafiken för denna del av Hisingen.

Byggnationen av Bostadsbolagets andra kvarter – Gräslöken – är i full gång och uthyrningen av de drygt 90 lägenheterna kommer att påbörjas våren 2013.

Om Kvillebäcken
Kvillebäcken är en helt ny stadsdel i Göteborg. Totalt ska 2000 nya lägenheter byggas. Visionerna för Kvillebäcken är att skapa en levande stadsdel där mötet mellan människor står i fokus och där invånarna kan leva miljösmart. Allt endast 6 minuter från Brunnsparken. Nya Kvillebäcken byggs av ett byggkonsortium bestående av Bostadsbolaget, Derome, HSB Göteborg, Ivar Kjellberg, NCC, Veidekke, Wallenstam och Älvstranden Utveckling. Nya Kvillebäcken är det första området som byggs utifrån Göteborgs Stads nya och tuffa miljökrav. Läs mer på
www.kvillebäcken.se