Framtiden

Tillbaka

Lysande hus flyter i Vallgraven under Kulturkalaset “Konsten har hittat hem”

Varje kväll under Göteborgs Kulturkalas lyses Vallgraven vid Kungsportsbron upp av ett färgstarkt, flytande hus som målats av besökande barn. På morgonen halas det in till land igen och målas om av nya små konstnärer. Ett nytt, lysande konstverk varje natt alltså.

– Vi ville bjuda på en aktivitet där barnen kunde släppa loss sin skaparglädje och fantasi, säger Camilla Tim Elliot på Egnahemsbolaget, som ligger bakom det lysande huset. Men det är inte bara barnen som stått på kö för att måla, många vuxna har också velat vara med och sätta färg på det.

Det lilla huset är klätt med genomskinlig plast som byts ut varje dag för att dekoreras med ny färg. När det mörknar sätts det nymålade huset tillbaks på flotten, dras ut i Vallgraven och huset lyses upp.

– Det har blivit lika effektfullt som vi hoppades, säger Camilla Tim Elliot. Huset ligger där ute i kanalen som en lysande färgklick på kvällen och vi har fått många positiva reaktioner från folk som tycker det är ett kul inslag på Kulturkalaset.

Läs mer om Göteborgs Kulturkalas på www.kulturkalaset.goteborg.com

Följ konstverken på www.egnahemsbolaget.se/Kulturkalaset/

Kontakt:

Camilla Tim Elliot, Marknad & kommunikation, Egnahemsbolaget, 031-707 71 44, camilla.tim.elliot@egnahemsbolaget.se

Pertti Heina, VD Egnahemsbolaget, 031-707 70 02, pertti.heina@egnahemsbolaget.se

 

Hjärtat i Göteborg sedan 1933

Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som
Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare
allmänhet. Som göteborgarnas eget byggbolag fortsätter vi förverkliga
egnahemsdrömmar med nybyggda hus och lägenheter (egenägda och bostadsrätter)
för göteborgare i alla stadsdelar. Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen,
helägd av Göteborgs Stad. www.egnahemsbolaget.se