Framtiden

Tillbaka

Poseidon bygger 53 nya hyresrätter i Gamlestaden

Under september startade bygget av 53 nya lägenheter i Gamlestaden. Lägenheterna blir moderna och tillgängliga och får spännande planlösningar. De första inflyttningarna beräknas ske våren 2015.

På Holländareplatsen, mitt i trivsamma Gamlestaden, bygger Poseidon nu 53 nya hyresrätter. Huset rymmer nytänkande planlösningar med bland annat etagelägenheter i två plan och takterrasser. Alla lägenheter får dessutom rymliga balkonger med utsikt över parken eller torget. Storlekarna varierar mellan ett och fyra rum och kök.

 – Med hiss, generösa balkonger och spännande planlösningar blir lägenheterna både tillgängliga och moderna. Den nya byggnaden utgör en fond mot Artillerigatan och har en rumsbildande funktion och skapar ett tydligt torg, en avgränsad gård och en gemytlig park på Holländareplatsen. Detta är helt i linje med den ursprungliga stadsplanen, som ritades för ganska exakt 100 år sedan, säger Cathrine Gerle, projektledare för byggnationen på Holländareplatsen.

Tegelfasaden som vetter mot torget är slät och stilren, men i gengäld murad så att teglet i sig bildar ett vackert mönster. Kvällstid kommer fasaden mot torget att belysas och skänka en härlig stämning åt hela platsen.

I samband med nybyggnationen utvecklas den kvarvarande grönytan på Holländareplatsen till en park i samråd med de kringboende. I bottenplan på den nya byggnaden bereds plats för en kvartersrestaurang med uteservering, vilket kommer att ge ytterligare liv åt hela torget.

Under september påbörjades markarbetena på Holländareplatsen och våren 2015 beräknas de första hyresgästerna kunna flytta in. Bostäderna kommer att förmedlas via den interna Omflyttningsplatsen och Boplats Göteborg. Bygget sker i partnering med Skanska som totalentreprenör.

Poseidon har för avsikt att öka antalet nyproducerade lägenheter de kommande åren. Förutom på Holländareplatsen pågår just nu nybyggnationer i Kviberg, Backa Röd och Krokslätt.

Mer information hittar du på www.poseidon.goteborg.se