Framtiden

Tillbaka

Vattenspartävling ska minska vattenförbrukningen med 15 procent

Friskt vatten är ingen bristvara i Sverige, till skillnad från i många andra länder i världen.
Däremot ökar vattenanvändningen hela tiden – och det leder till ökande belastningar på miljön. Det kostar mer pengar och det drar mer energi.

– Nu vill vi hitta nya vägar att bidra till en minskad vattenanvändning , säger Robert Bengtsson, chef för förvaltningsstöd på Bostadsbolaget. Den här veckan har vi knackat på hos våra drygt 23 000 hyresgäster för att prata om Vattentanken – vår vattenspartävling. Det är så enkelt att dra ner på vattenförbrukningen.

Och det finns mycket att spara. Om hyresgästerna minskar vattenförbrukningen med bara 15 procent kommer de att få återbäring. Om alla hyresgäster låter vattnet rinna bara 90 sekunder mindre om dagen kommer de att få dela på 4761000 kronor om ett halvår.

Sedan flera år har Bostadsbolaget vidtagit åtgärder som att exempelvis sätta in snålspolande toaletter och blandare.

– Men för att kunna åstadkomma en riktigt märkbar förbättring krävs att vi gör detta tillsammans med alla våra hyresgäster, säger Robert Bengtsson.

Under hela veckan knackar Bostadsbolagets personal dörr för att träffa hyresgästerna.

– Detta har vi gjort flera år, berättar Robert Bengtsson. Våra kvartersvärdar träffar givetvis hyresgästerna ofta, men för oss andra är detta ett bra sätt att få höra vad de som bor i våra lägenheter tycker om sitt boende. Vi lär oss mer. Dessutom är det roligt att knacka dörr för att lämna över en liten gåva som tack.

I år har vi Bostadsbolaget med sig två varselvästar till varje hushåll.

– Vi vet att många är ute och motionerar – och varselvästarna är vårt sätt att säga till hyresgästerna att de ska ta vara på sig.

För ytterligare information, kontakta gärna

Inger-Lena Bennman, kommunikationschef på Bostadsbolaget, telefon 0706-171817.