Framtiden

Tillbaka

Nu tar vi första spadtaget för fler hyresrätter på Norra Älvstranden

Familjebostäder bygger Däckshuset i Sannegårdshamnen. Ett rökfritt hus med varma färger, rymliga balkonger och smarta lösningar. De 48 lägenheterna har ett utmärkt läge med utsikt mot bryggorna och hamnens vattenspegel. Nu tar vi det traditionsenliga första spadtaget.

Spännande, Svanenmärkt, rökfritt och kostnadseffektivt – med bland annat dessa direktiv bad Familjebostäder tre olika arkitektbyråer att skissa förslag för vårt projekt i inre Sannegårdshamnen. Vi fastnade snart för förslaget från Wingårdhs arkitektkontor AB. De presenterade ett vackert och välplanerat hus.

Däckshuset byggs på en långsmal tomt längst in i Sannegårdshamnen. Jonas Edblad, uppdragsansvarig arkitekt på Wingårdhs, förklarar att tomtens utformning var den största utmaningen.
– Den väckte många frågor. Hur kan man bygga rationellt men ändå individuellt? Hur tillvaratar man läget bäst? Vi funderade på olika lösningar. Sedan testade vi den veckade fasaden, och alla bitar bara föll på plats. Vi är mycket stolta över förslaget, och nöjda med att Familjebostäder nu väljer att arbeta vidare med det, säger han.
– Fasadens veckning innebär att fler hyresgäster kan njuta av den vackra Sannegårdshamnen. Samtidigt blir balkongerna mer privata. En väldigt smart lösning som utnyttjar tomtens speciella förutsättningar, säger Gunilla Baudin, ansvarig projektledare.

Familjebostäders vd Per-Henrik Hartmann är stolt över projektet:
– Ett av våra viktigaste uppdrag är att är att bygga nytt. Göteborg behöver fler bostäder. Men resan från idé till färdigt hus kan vara lång, därför är jag väldigt glad för att vi nu har startat bygget av Däckshuset.

Däckshuset är ett av flera nybyggnadsprojekt som Familjebostäder driver. Läs mer på webbplatsen: Länk till nyproduktionen.

Gemensamt för alla projekt är att målet är en svanenmärkning. Den möjligheten är ganska ny, först 2011 fanns färdiga kriterier för flerfamiljshus. Familjebostäder var då först i Norden att svanenmärka hyresrätterna på Riksdalersgatan. Länk till mer information.
 
Välkommen till spadtagsceremonin
Media är välkomna den 8 november klockan 11.30, vid byggplatsen i Sannegårdshamnen. Adressen är Skonaren Ingos gata. Vi bjuder på enklare lunch.

 

För mer information kontakta:
Gunilla Baudin, projektledare
Tel: 031- 731 67 09
gunilla.baudin@familjebostader.goteborg.se

Gustav Jakobsson, kommunikatör
Tel: 031-731 67 28
gustav.jakobsson@familjebostader.goteborg.se