Framtiden

Tillbaka

Efterlängtat: Hovåsboden rivs och ger plats för nya bostäder

I flera år har livsmedelsbutiken på Hovås Herrgårdsväg varit tom. Men nu är äntligen allt klart för rivning och på tisdag 3 december börjar grävskoporna jämna den med marken.

Här kommer Egnahemsbolaget istället att bygga ett 25-tal bostäder.

– Detaljplanen är inte klar än, men vi kan inte låta byggnaden stå kvar och förfula området, säger Matz Torgeby, mark- och exploateringschef på Egnahemsbolaget. Dessutom finns risk att nyfikna skadar sig om de tar sig in för egna upptäcksfärder i huset. Att vi bommat igen fönster och dörrar hjälper tyvärr inte.

Exakt hur många bostäder som ska byggas och hur husen kommer att se ut är inte helt klart. Men efterfrågan är stor i området och Matz Torgeby hoppas att detaljplanen vinner laga kraft inom kort.

Tisdag 3 december kl 09:00 sätts grävskopan i gamla Hovåsboden. På plats finns representanter från Egnahemsbolaget. Välkommen.

Kontakt: Matz Torgeby, Mark- och exploateringschef Egnahemsbolaget, 031-707 71 48, matz.torgeby@egnahemsbolaget.se

Pertti Heina, VD Egnahemsbolaget, 031-707 70 02, pertti.heina@egnahemsbolaget.se

 

Hjärtat i Göteborg sedan 1933

Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet. Som göteborgarnas eget byggbolag fortsätter vi förverkliga egnahemsdrömmar med nybyggda hus och lägenheter (egenägda och bostadsrätter) för göteborgare i alla stadsdelar. Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen, helägd av Göteborgs Stad. www.egnahemsbolaget.se