Framtiden

Tillbaka

Slutet för den gamla Hovåsboden

Klockan 9.00 i tisdags morse satte grävskopan tänderna i gamla Hovåsboden.

– Äntligen, var den vanligaste kommentaren från förbipasserande grannar. I åtta år har vi väntat på det här.

Om tre-fyra veckor ska allt vara borta.

– Själva rivningen går egentligen ganska fort, säger Morgan Johansson på Sifab, som ska utföra jobbet. Vi klipper snabbt sönder väggarna med en betongsax. Det som tar tid är sanering av asbest och annat miljöfarligt material som användes när huset byggdes på 70-talet.

Plats för nya bostäder

På platsen kommer Egnahemsbolaget att bygga ett 25-tal bostäder.

– Detaljplanen ska antas i Byggnadsnämnden i december och nu kan vi sätta igång på allvar med att utforma området, säger Agneta Längvik, marknadsansvarig på Egnahemsbolaget. Det vi skissar på är två- och trevåningshus med bostäder från två till fyra rum. Exakt när bygget kommer igång är för tidigt att svara på eftersom detaljplanen inte vunnit laga kraft. Om allt går enligt planerna tar det ungefär ett år från nu.

Nästa rivning i Kortedala

På Kortedala Torg står ett annat gammalt slitet hus som ska rivas för att ge plats för nya bostäder.

– Vi planerar rivning i januari 2014, fortsätter Agneta Längvik. Att också denna rivning är efterlängtad av de kringboende förstod vi när vi satte upp informationsskyltar på torget. Montörerna fick applåder av förbipasserande, det hade de nog aldrig varit med om förut.

 

Kontakt:

Agneta Längvik, Chef Sälj/Marknad Egnahemsbolaget, 031-707 70 26, agneta.langvik@egnahemsbolaget.se

Pertti Heina, VD Egnahemsbolaget, 031-707 70 02, pertti.heina@egnahemsbolaget.se

 

Hjärtat i Göteborg sedan 1933

Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet. Som göteborgarnas eget byggbolag fortsätter vi förverkliga egnahemsdrömmar med nybyggda hus och lägenheter (egenägda och bostadsrätter) för göteborgare i alla stadsdelar. Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen, helägd av Göteborgs Stad. www.egnahemsbolaget.se