Framtiden

Tillbaka

Fler hem till studenter

Bostadsbolaget och Chalmers Studentbostäder fortsätter sitt samarbete och tillför staden ytterligare studentlägenheter. I höst står 77 centrala hyreslägenheter klara för inflyttning.

I ett samarbete sedan 2012 har Chalmers Studentbostäder erbjudit studenter tidsbegränsade hyreskontrakt i ett av Bostadsbolagets hus i Landala, bara ett stenkast från Chalmers. Satsningen har varit framgångsrik och parterna utvecklar nu samarbetet genom ombyggnation och att tillföra ytterligare lägenheter.

– Studentbostäder är för oss en ständigt aktuell och viktig fråga då boende är av stor vikt för att få en trivsam och givande studietid. Att det nu tillkommer fler lägenheter är givetvis väldigt välkommet, säger Johanna Svensson, ordförande för Chalmers Studentkår.

– Lägenheterna har varit mycket populära, inte minst på grund av sitt centrala läge och närheten till både Chalmers och Göteborgs Universitet. Att vi i höst kan erbjuda fler och nyrenoverade lägenheter är jättekul och grundas på ett gott samarbete där alla är angelägna om att hitta bra lösningar i en stad där det råder brist på studentbostäder, menar Joakim Wallin, vd på Chalmers Studentbostäder.

Möjligheten till samarbetet dök upp 2012 då ett äldreboende flyttat och Bostadsbolaget stod med tomma lokaler. För att snabbt kunna lösa studenters akuta bostadssituation har i ett första skede lägenheterna hyrts ut på korttidskontrakt. Nu byggs de om till varaktiga studentbostäder med nyrenoverade badrum och köksutrymmen. Samtidigt byggs delar av husets allmänna utrymmen om för att kunna skapa ytterligare 19 hem till studerande. Totalt kommer 77 studentlägenheter att stå inflyttningsklara i höst.

– Vi har nyligen påbörjat ombyggnationen och lägenheterna kommer att vara klara för inflyttning den 1 oktober. Det ligger i Bostadsbolagets uppdrag att tillföra staden bostäder och det känns så klart extra bra att kunna göra det till en målgrupp som studenter där efterfrågan är så stor, säger Robert Bengtsson, tf. vd på Bostadsbolaget.

Lägenheterna i Landala är framförallt ettor med kokvrå men även ett par trerummare. Lägenheterna söks via Boplats Göteborg.

För ytterligare information, kontakta gärna
Johanna Svensson, ordförande Chalmers Studentkår, 031-772 39 02
Joakim Wallin, vd Chalmers Studentbostäder, telefon 031-772 97 10

Robert Bengtsson, tf. vd Bostadsbolaget, telefon 031-731 50 06

 

Fakta:

Chalmers Studentbostäder erbjuder studenter i Göteborg ett varierat utbud av lägenheter, allt ifrån ett rum med trinettkök till tre rum och kök. Bostadsområdena är attraktivt belägna, nära centrum och högskolorna. Totalt har man idag cirka 2000 student- och forskarbostäder i Göteborg. www.chalmersstudentbostader.se

Bostadsbolaget (Göteborgs stads bostadsaktiebolag) ingår i Framtidenkoncernen som är helägd av Göteborgs Stad. Företaget, som grundades 1945, äger och förvaltar omkring 23000 lägenheter i hela Göteborg. www.bostadsbolaget.se