Framtiden

Tillbaka

54 nyproducerade hyreslägenheter till Göteborgs studenter

Allmännyttiga Bostadsbolaget skapar hem till Göteborgs studenter genom att uppföra ett femtiotal centrala studentbostäder. Bygget är i sitt slutskede och redan 1 maj står lägenheterna klara för de unga hyresgästerna.

Tack vare modulkonstruktionen har Bostadsbolaget på kort tid kunnat uppföra bostäderna i Brunnsbo till en målgrupp i stort behov av bostad.

– Det är svårt för många studenter att hitta en bostad men tack vare bostadsmodulerna kan vi snabbt erbjuda studenter ett bra och eget hem nära centrum, säger Robert Bengtsson, tf. vd på Bostadsbolaget.

Bostäderna byggs på tillfälligt bygglov och produktionen är nu i sitt slutskede. Lägenheterna är fördelade i två byggnader, sammanlagt 54 hyresrätter. Av dessa är åtta lägenheter något större genom rymligare badrum för hyresgäster i behov av mer tillgänglighet.

– Bostadsbolagets ambition är som alltid att erbjuda goda hem till våra hyresgäster. Här bygger vi bra boenden med kvaliteter som vi tror att studenter önskar, säger Robert Bengtsson.

Studenterna erbjuds eget boende i enrummare med pentry och badrum. Bostäderna är rökfria och el, värme och tillgång till fibernät ingår i hyran. Busshållplats finns alldeles intill bostäderna och till centralstationen tar det mindre än 15 minuter.

Uthyrningen startar 31 mars och sker via Boplats Göteborg.

Mer information finns på www.bostadsbolaget.se/studentbostaderbrunnsbo. Där kan du också se hur modulbostäderna växer fram och få en titt i och få en titt i vår visningslägenhet.