Framtiden

Tillbaka

Bostadsbolaget inviger första trygghetsboendet

Bostadsbolagets senaste boendeform – trygghetsboende för hyresgäster över 70 år – ger de boende möjlighet att bo kvar hemma längre genom lägenhetsanpassningar och gemenskap. Nu bjuds boende och andra intresserade in till den officiella invigningen.

Bostadsbolagets första trygghetsboende finns på Öster om Heden där konceptet varit igång sedan hösten 2013. Här bor många som är över 70 år och över 100 hyresgäster är på olika sätt delaktiga i boendet.

– Trygghet och gemenskap är viktigt genom hela livet, inte minst när man blir äldre. För oss på Bostadsbolaget känns det bra att kunna ge fler möjligheten att bo kvar hemma längre samtidigt som gemenskapen ökar grannar emellan, säger Robert Bengtsson, tf. vd på Bostadsbolaget.

Konceptet har tagits fram på uppdrag av Göteborgs Stad och ska möta äldres skiftande bostadsbehov genom att utöka begreppet mellanboenden. Trygghetsboendet drivs i samarbete med Hyresgästföreningen och stadsdelsförvaltningen och bygger till stor del på de boendes engagemang och formas utifrån deras önskemål och intressen.
Här finns även en trygghetsvärd anställd vars uppgift är att fungera som central samordnare och hjälpa hyresgästerna att förverkliga sina önskemål.

Bostadsbolaget planerar ytterligare trygghetsboenden i Rannebergen och Majorna.

Kom på invigning

När: Fredagen den 4 april, kl. 13

Var: Bohusrummet, Bohusgatan 5 i Göteborg

Festligheterna inleds med dragspelstoner och magiska finurligheter. Förutom en presentation av boendeformen bjuds det på tilltugg, mer magi samt musik och trevligt mingel.

Välkommen!

För ytterligare information kontakta gärna Elisabet Sandberg-Selindh, distriktschef Centrum på Bostadsbolaget, telefon 031-731 57 15.