Framtiden

Tillbaka

Vi bygger 52 hyresrätter i Kyrkbyn – välkommen till första spadtaget

Nu tar vi första spadtaget för vårt nybygge på Fyrväpplingsgatan i Kyrkbyn. Här bygger vi två långsträckta lamellhus med en snygg, grafisk fasad. De 52 hyresrätterna i olika storlekar blir rökfria, liksom resten av fastigheten. Miljön är självklart i fokus och vi jobbar för att Fyrväpplingen, som bygget kallas, ska bli ett Svanenmärkt lågenergihus.

Första spadtaget äger rum på byggplatsen längs Fyrväpplingsgatan, intill Kyrkbytorget. Här möter du Familjebostäders vd, arkitekten, byggets projektledare, entreprenören med fler som berättar om bygget och svarar på frågor.

Tid: Måndag 7 april kl 11.30- 12.30 ca.
Plats: Fyrväpplingsgatan, Kyrkbyn

Uthyrningen planeras starta till sommaren  2014 och inflyttning är beräknad till våren 2015. Bostäderna är enkelt och rationellt planerade med öppenhet och ljus som ledord. De är av varierande storlek, men till övervägande del två rum och kök. Lägenheterna är genomgående med fönster åt två håll och samtliga nås från loftgången. Vardagsrum och kök är direktkopplade i tyst söderläge där man har balkong eller uteplats och stora fönster.

Fyrväpplingsgatan har ett bra läge på centrala Hisingen med utmärkta kommunikationer och stora arbetsplatser i närheten.

– Det känns jätteroligt att få ta ett spadtag för ytterligare ett bygge, säger Familjebostäders vd Per-Henrik Hartmann. Under året kommer vi att byggstarta över 200 lägenheter. Det är bra för Göteborg och det sporrar oss att fortsätta erbjuda göteborgarna attraktiva lägenheter.

För mer information om projektet, kontakta projektledaren Gunilla Baudin, tel 073-520 01 33