Framtiden

Tillbaka

Inramat återbruksrum invigt

Bostadsbolagets hyresgäster på Husargatan i Haga har nu ytterligare möjlighet att agera miljösmart – tack vare det nyinvigda återbruksrummet där gamla föremål får ny ägare.

Tillsammans med Resense Design har allmännyttiga Bostadsbolaget i Göteborg skapat en attraktiv plats för gamla föremål att hitta en ny ägare. Och för ägare att hitta nygamla föremål.

I det nyinvigda återbruksrummet kan hyresgäster indirekt ge bort föremål till sina grannar. Tanken är att istället för att kasta felfria föremål som man tröttnat på ge möjlighet till vidare användning av någon i sitt närområde.

– Idén växte fram ur problematiken med växande skräpberg och att stora mängder felfria föremål slängs varje år, säger Erika Bergström, designer på Resense Design.

Tack vare det speciella hyllsystemet OMGE visas föremålen på ett attraktivt, överskådligt och tilltalande sätt. Rummet är placerat på en innergård på Husargatan i Haga. Där har alla hyresgäster egen nyckel och tillgång till bytesrummet.

– På Bostadsbolaget arbetar vi på många olika sätt för att bidra till en bättre miljö och boende för våra hyresgäster. Detta är ett sätt att underlätta för de boende att agera mer miljövänligt och uppmuntra till eftertanke, säger Bostadsbolagets miljöstrateg Eva Bengtsson.

 

För mer information, kontakta:
Erika Bergström, Resense Design, erika@resensedesign.se
Eva Bengtsson, miljöstrateg på Bostadsbolaget, telefon 031-731 50 68.

 

Resense Designs målsättning är att skapa tjänster och produkter som kommunicerar och utvecklar våra kunders miljöarbete. Vi vill (re) åter skapa (sense) betydelsen av vad design kan åstadkomma.

Bostadsbolaget (Göteborgs stads bostadsaktiebolag) är ett av Göteborgs ledande allmännyttiga bostadsföretag med omkring 23 000 lägenheter. Vi ingår i Framtidenkoncernen som är helägd av Göteborgs Stad.