Framtiden

Tillbaka

Folkfest vid första spadtaget på Källehöjden

Som en stor grannträff innan man flyttat in. Det symboliska första spadtaget för det nya bostadsområdet Källehöjden på Hisingen drog fulla hus. Många som köpt hus här passade på tillfället att träffa sina nya grannar och se på utsikten från sina kommande tomter.

Just utsikten var nog det som fick flest positiva kommentarer under gårdagen.

– Sedan vi var här och tittade första gången har det hänt mycket, säger Herny och Henrik Lundgren som ser fram emot att flytta in i sitt nya hus om drygt ett år. Det har försvunnit en del träd och från vårt hus kommer vi att kunna se ända bort till både Masthuggskyrkan och Älvsborgsbron.

Källehöjden är en skogklädd höjd mellan Lillhagsvägen och Backavallen. Här ska Egnahemsbolaget bygga 75 bostäder, uppdelat på flera etapper. Igår togs första spadtaget för 19 hus med första inflyttning nästa vår. Efter sommaren börjar försäljningen av nästa etapp. Exakt tidplan för återstående etapper är inte klar än.

På landet nära stan
– Vi har jobbat med det här i nio år, så det är förstås roligt att komma igång, säger Pertti Heina, VD för Egnahemsbolaget. Det har funnits många naturhänsyn att ta ställning till och vi har lagt ner mycket arbete på att passa in hus och vägar naturligt i terrängen. Ingen tomt är faktiskt den andra lik.

Här är lite som att bo på landet med skog, stigar och picknickgläntor runt knuten. Men bara en kvart från Brunnsparken och som sagt med oslagbar utsikt över stan. Intresset har varit stort och husen såldes snabbt.

Herny och Henrik flyttar från en lägenhet på Eriksberg till sitt första hus. Herny kommer från Singapore och vill gärna bo nära naturen, men inte långt ute på landet.

– Ingen av oss är speciellt händig, så ett gammalt hus var inte att tänka på, säger hon. Vi letade runt länge, men fick ett tips om att åka hit och gillade det vi såg. 

Källehöjden gränsar till ett äldre villaområde, vilket innebär att det finns en färdig infrastruktur med kommunikationer, skolor och stadsdelscentrum på nära håll. Servicen förstärks nu med en förskola för 100 barn som håller på att byggas.

Bildtext
Egnahemsbolaget VD Pertti Heina tar det symboliska första spadtaget för Källehöjden på Hisingen med Masthuggskyrkan i fonden.

Mer information: Heidi Papillero, Sälj- och marknadschef Egnahemsbolaget, 031-707 70 11, heidi.papillero@egnahemsbolaget.se

Pertti Heina, VD Egnahemsbolaget, 031-707 70 02, pertti.heina@egnahemsbolaget.se

 

Hjärtat i Göteborg sedan 1933
Egnahemsbolaget (Göteborgs Egnahems AB) startade 1933 som Småstugebyrån med uppdraget att göra småhus tillgängliga för en bredare allmänhet. Som göteborgarnas eget byggherreföretag fortsätter vi förverkliga egnahemsdrömmar med nybyggda hus och lägenheter (egenägda och bostadsrätter) för göteborgare i alla stadsdelar. Egnahemsbolaget ingår i Framtidenkoncernen, helägd av Göteborgs Stad. www.egnahemsbolaget.se