Framtiden

Tillbaka

Konstinvigning 14 juni i Värdens Park

Lördag 14 juni kl.12.00 blir det officiell invigning av en unik utställning av stenkonst i Värdens Park i Backa Röd.

När distriktschef Marie Werner fick frågan om att husera en stenskulpturutställning i Backa Röd, tvekade hon inte en sekund:
– Kultur är viktigt att visa upp och konstverken visar att vi menar allvar med våra satsningar för Backa Röd.

Bakom utställningen står konstnärerna Monica Funck och Lolo Funck Andersson. De har valt ut skulpturer som passar in och förstärker parkens olika rum. Nio konstnärer är representerade med sammanlagt 14 konstverk som placerats ut runt om i Värdens Park.

Utställningen kommer pågå till hösten 2015 och variationen är stor vad gäller val av sten och utformning för att tilltala en bred publik.

– Konstverken kompletterar Värdens Park på ett fint sätt och kommer bli ett nytt utflyktsmål och locka nya besökare till området, säger Marie Werner och hälsar alla välkomna till utställningen och Värdens Park som är öppen för alla året om.

Under invigningen som pågår mellan kl 12-15 finns konstnärer och Poseidons miljövärdar på plats som kan berätta mer om konstverkens tillkomst och parkens utformning.

Det blir fika för alla och poängpromenad för stora och små med fina priser.

Välkommen!

Om Värdens Park

Värdens Park är en trädgård och mötesplats på 8 000 kvm med över 600 arter och sorter. Den
invigdes 2003 och består av två olika delar där blomsterparken är utformad som en ellips med slingrande gångar och perennrabatter och ett stort solur i dess mitt.

Parkens bortre del har havet som inspirationskälla och bjuder in till lek och upplevelse med böljande kullar och öppna ytor och med en kulle som är utformad som en val med vatten som sprutar och med en glänsande fena i stål och ur dolda högtalare som aktiveras av rörelsesensorer hörs överraskande ljud. Värdens Park och utställningen är öppen för alla året om!

För mer information, kontakta gärna:

Marie Werner, distriktschef, 031-332 14 62

Lolo Funck Andersson, konstnär och curator för utställningen, 0739-87 79 20

Jennifer Hajdic, miljövärd och parkansvari, 0705-76 63 01

Läs mer om Värdens Park: poseidon.goteborg.se/vardenspark

Hitta hit
Hjalmar Bergmans gata 8, 422 04 Backa Position: 57`44N, 11`58 Ö

Sök din resa: reseplanerare.vasttrafik.se
Hållplats: Björkrisvägen