Framtiden

Tillbaka

Ny vd för Bostadsbolaget utsedd

Bostadsbolagets styrelse beslöt idag att utse Kicki Björklund som ny vd för det allmännyttiga bolaget i Göteborg. Kicki kommer närmast från vd-posten på SigtunaHem.

Kicki har bred erfarenhet från kommunal verksamhet, privatägd näringsverksamhet och högskolevärlden. Hon har under de senaste fem åren arbetat som vd för allmännyttiga SigtunaHem.

– Jag älskar hyresrätten och brinner för att utveckla den. Jag tycker generellt att man som hyresgäst ska ges större möjligheter att påverka sitt boende. Bostadsbolaget har gjort ett bra jobb och kommit en bra bit på vägen. Det är ett arbete som jag vill fortsätta att driva, säger Kicki Björklund.

Namn: Kicki Björklund
Född: 1956

Tillträder: senast årsskiftet

Fyra snabba till Kicki Björklund

Vad fick dig att söka tjänsten som vd för Bostadsbolaget?

”Det är ett spännande uppdrag där jag får utökade möjligheter att arbeta med att ta hyresrätten som boendeform till nya nivåer. Jag tycker om målsättningen att bli det mest barnvänliga bostadsbolaget och att jobba med fokus på de som ska ta över i framtiden. Det är samtidigt spännande att gå till ett större bolag med fler lägenheter.
På det personliga planet innebär det att jag återvänder till min barndomsstad Göteborg och kommer närmare mina båda söner som på senare år flyttat till västkusten.”

Vad skulle du säga skiljer Bostadsbolaget från andra hyresvärdar?

”Det är just fokus på barn och unga. Det finns ett engagemang inom bolaget som jag inspireras av och tycker är jätteviktigt.”

Vad tar du med dig från din nuvarande tjänst?

”SigtunaHem är ett värdegrundbaserat serviceföretag där vi ser varje människa som unik och vi bygger unika relationer. De värderingarna kommer jag att ta med mig och fortsätta utveckla inom Bostadsbolaget. Jag brinner för hyresrätten som boendeform och vill fortsätta utveckla den tillsammans med alla medarbetare och i nära samarbete med de boende.”

Hur ser du på Bostadsbolagets uppdrag och framtid?

”Det är viktigt med en öppen och konstruktiv dialog där alla positiva krafter får utrymme. Samverkan och glädje är viktiga ingredienser när vi ska driva utvecklingen av hyresrätten som boendeform för alla och jag vill skapa ett utrymme för den utvecklingen.”

 

För mer information, kontakta Eva Jonasson pressansvarig på Bostadsbolaget.