Framtiden

Tillbaka

Områdesvärd på plats i Hammarkullen

Allmännyttiga Bostadsbolaget satsar på ökad trivsel och trygghet i Hammarkullen. En områdesvärd kommer att arbeta förebyggande med störnings- och ordningsfrågor för ökad service till bolagets hyresgäster och andra aktiva i området.

Att skapa trygga och trivsamma bostadsområden är en stor del av fastighetsvärdens uppdrag. Som stor aktör i ett område är det ofta till fastighetsvärden som personer vänder sig med synpunkter på trivsel och trygghet i området i stort.

– Hammarkullen är ett härligt område med många goda förebilder och initiativ. Men när det inträffar något blir människor oroliga och vänder sig ofta till oss. Vi vill kunna erbjuda snabb och bra service och har därför anställt en områdesvärd. Shivan kommer vara ”vägen in” för våra hyresgäster och de vi samverkar med, säger Rafael Lavicki, förvaltare i Hammarkullen.

Shivan har arbetat som kvartersvärd i Hammarkullen under ett års tid. Under tiden har han fått god kännedom om området. Erfarenheter att ta med sig i det fortsatta arbetet med att stärka områdets positiva utveckling.

– Jag ser fram emot detta arbete väldigt mycket. Det känns bra att kunna bidra till området och medverka till positiva förändringar för alla underbara hyresgäster och resten av de fina personer som finns här, säger Shivan Abdullah, nybliven områdesvärd i Hammarkullen.

Satsningen startar idag och löper till en början under ett år. Områdesvärden kommer att fysiskt finnas på plats i området, aktivt delta i och samordna aktiviteter mellan olika aktörer. Värden kommer att leda samverkansarbetet och vara kontaktperson för stadsdelsförvaltningen, de lokala Hyresgästföreningarna och övriga aktörer i området.

 

För mer information, kontakta förvaltare Rafael Lavicki på telefon 031-731 52 49.