Framtiden

Tillbaka

Rökfritt med utsikt när Poseidon bygger nytt i Högsbohöjd

Idag lyftes de första stommarna till Poseidons nybygge på Elins gård på plats. Därmed är bygget av 117 nya hyresrätter i Högsbohöjd igång. De nya husen kommer att rymma rökfria lägenheter med en svårslagen utsikt över både havet och staden.

Husen på Elins gård omfattar 117 lägenheter i fyra punkthus som är mellan 6-8 våningar. Det höga läget gör att flera av lägenheterna kommer att ha en enastående utsikt över stora delar av Göteborg och hamninloppet.

I två av de fyra husen kommer lägenheterna att vara rökfria, vilket är ett nytt koncept för Poseidon.

– Vi märker att fler och fler hyresgäster störs av rökning och efterfrågar ett rökfritt boende. Inte bara allergiker och personer som är känsliga för rök. Vi hoppas att de som flyttar in kommer att trivas i den rökfria miljön, säger Lena Molund Tunborn, distriktschef distrikt Väster.

Under projekteringen av husen har Poseidon haft extra fokus på att hålla nere byggkostnaderna.

– Vi använder oss av beprövade koncepthus med prefabricerade element samtidigt som vi har skalat ner design och gestaltning. På så sätt har vi kunnat bygga lägenheter till lägre kostnad, som ändå håller hög kvalitet. Att bygga nytt är aldrig billigt, men det här projektet ger oss viktig kunskap om hur vi kan hålla byggkostnaderna nere, vilket gör det möjligt att på sikt bygga nytt på fler platser i staden, säger Johan Niklasson, teknisk chef på Poseidon.

Tidig vår 2016 beräknas de första hyresgästerna kunna flytta in på Elins gård. Hyrorna för de nya lägenheterna är inte klara än.

Mer information om Elins gård och Poseidons övriga byggprojekt hittar du på poseidonbygger.se

Kontaktpersoner:
Daniel Bruun, projektledare, Bostads AB Poseidon
tel 031-332 10 00, e-post daniel.bruun@poseidon.goteborg.se

Johan Niklasson, teknisk chef, Bostads AB Poseidon
Tel 031-332 10 14, e-post johan.niklasson@poseidon.goteborg.se