Framtiden

Tillbaka

Poseidon vinner Framtidsindex 2014

Bostads AB Poseidon är det företag i fastighetsbranschen som i år bidragit mest till att locka unga till branschen genom att anställa traineer, lärlingar, praktikanter och sommarjobbare.

Det visar Framtidsindex, en undersökning om framtida bemanningsutsikter, som genomförts av Fastigo, Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation, och Fastighetsnytt och som idag presenteras på fastighetsevenemanget Business Arena Stockholm.

Totalt tog Poseidon emot 264 unga personer under 2014. De flesta av dem i form av sommarjobbande ungdomar.

– Fastighetsbranschen står inför ett stort rekryteringsbehov framöver, i första hand på grund av pensionsavgångar. Efter att ha varit en, i stort sett okänd bransch bland våra ungdomar, börjar vi se en positiv utveckling, säger Sune Niklasson, personalchef på Poseidon.

– Genom att ta emot traineer, lärlingar och praktikanter hoppas vi att synliggöra, såväl fastighetsbranschen som Poseidon. Förutom att ge ungdomarna en positiv bild av företaget, ser vi det som en dubbel bonus att även kunna erbjuda jobb efter utbildningen.

Det är nu fjärde året som Framtidsindex genomförs. Andelen företag som anställer sommarjobbare har under denna tid ökat från 69% till 82%. Antalet sommarjobb i fastighetsbranschen har under samma tid fördubblats.

För mer information kontakta Sune Niklasson, personalchef Bostads AB Poseidon, sune.niklasson@poseidon.goteborg.se, tel 031-332 10 00

eller

Anette Nordenfelt, kommunikationschef Fastigo, tel 070-676 69 47.