Framtiden

Tillbaka

Studenterna flyttar in

I dagarna flyttar nära 100 studenter in i nyrenoverade hyreslägenheter i Landala, tack vare ett samarbete mellan Bostadsbolaget och Chalmers Studentbostäder.

Lägenheterna har varit mycket populära, inte minst på grund av sitt centrala läge och närheten till Chalmers och Göteborgs Universitet. Något som också uppskattas av den nyinflyttade studenten Hanna, 20 år.

– Lägenheten ligger jättebra med närhet till affärer, skolan och stan. Eftersom det är mitt första egna boende är det extra viktigt att den känns hemtrevlig och rymlig. Och det gör den trots att det är små ytor, säger Hanna.

Eftersom Hanna ville studera på Chalmers gick flyttlasset från Nässjö till Göteborg och en tuffare bostadsmarknad.

– Jag sökte allt jag hittade och första månaden bodde jag inneboende. Men jag har varit medlem på Boplats sedan 2011 så jag fick lägenhet nästan med en gång. Det gick faktiskt fortare än var jag trodde. Jag hade räknat med att i bästa fall få ett andrahandskontrakt, fortsätter Hanna.

Möjligheten till samarbetet mellan Bostadsbolaget och Chalmers Studentbostäder dök upp 2012 då ett äldreboende flyttat och Bostadsbolaget stod med tomma lokaler. För att snabbt kunna lösa studenters akuta bostadssituation hyrdes lägenheterna i ett första skede ut på korttidskontrakt. Nu har de byggts om till 77 varaktiga studentbostäder.