Framtiden

Tillbaka

Premiär för direktsänd konsert till våra hyresgäster

Nu är det premiär för det digitala konsertprogram från Konserthuset som Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder och Poseidon bjuder alla sina hyresgäster på.
Fredag den 21 november klockan 20.00 kan alla som bor hos allmännyttan i Göteborg se Weeping Willows möta musiker ur Göteborgs Symfoniker, i en direktsändning via bredbandsuppkopplingen.

Imorgon kan våra hyresgäster njuta av den första utvalda konserten hemma framför tv:n eller datorn samtidigt som den äger rum på konserthuset via fibernätet. Detta samarbete med Göteborgs Symfoniker är helt unikt.

Det nya fibernätet som nyligen installerats i alla fastigheter öppnar inte bara för snabb surf och en mängd tv- och bredbandserbjudanden – även den här typen av specialsändningar blir en realitet tack vare den nya digitala tekniken.

– Vi ser stora möjligheter för nya vägar att kommunicera med våra hyresgäster, säger Göran Leander, projektansvarig för fibernätet.
– Att som nu kunna bjuda på en form av musikupplevelse, som annars kanske är svårtillgänglig för många av våra hyresgäster, känns oerhört positivt, menar han.

Programmet väljs med omsorg för att attrahera både entusiaster och nyfikna nybörjare. Nästa konsert är ”Juljubel” den 5 december med Sven-Bertil Taube som gästartist. Vilka ytterligare två som kommer att ingå i säsongens program är under planering.

Så här kan man se konserterna i direktsändning:

 • I dator via Framtidens GSO-play-sida www.framtidenmusik.se. Här finns också intervjuer, reportage och de senaste konsertinspelningarna med Göteborgs Symfoniker.
 • Via appen GSO partner som finns att ladda ner från både App Store och Google Play. Ange premiumnyckel: framtiden
 • På tv-skärmen uppkopplad via datorn, Apple TV eller liknande enhet.
 • Det är bara hyresgäster som bor hos något av de allmännyttiga bolagen och är uppkopplade mot fibernätet Framtidens Bredband som kan se konserterna i direktsändning. Innehållet på GSO Play är öppet för alla i efterhand.

  De två första konserterna är:
  Fredag 21 november 20.00. ”Popical”. Weeping Willows och musiker ur Göteborgs Symfoniker.
  Fredag 5 december 18.00. ”Juljubel”. Gästartist Sven-Bertil Taube.

  För mer information, kontakta:
  Göran Leander, projektansvarig för Framtidens Bredband, 031-332 11 88, goran.leander@poseidon.goteborg.se