Framtiden

Tillbaka

Hajbesök på Selma Lagerlöfs Torg

Den 25 och 26 februari kommer Göteborgs Naturhistoriska museum till Selma Center på Selma Lagerlöfs Torg. Då får inbokade förskolor och skolklasser titta och känna på bland annat hajtänder, rockägg och sälpäls. Fiskhuset anordnar filéskola den 26-28 februari för alla som vill lära sig den konsten och fisk serveras i alla Göteborgs skolor.

GO:TO SEA anordnas i hela Göteborg den 24-28 februari med många spännande matupplevelser och havsnära aktiviteter som en hyllning till havet. Det finns chans att äta gott och lära sig mer om havet, fisken och havsmiljön. Naturligtvis händer det mycket även på Selma Lagerlöfs Torg där man bland annat har bjudit in Göteborgs Naturhistoriska museum till Selma Center den 25 och 26 februari. Under två eftermiddagar kommer inbokade grupper att få dyka ner i havet tillsammans med en museipedagog från museet genom att titta och känna på sjöstjärnor, hajtänder, rockägg, sälpäls och mycket annat spännande. Så här uttrycker sig Ulla Julin, en av lärarna som kommer med sin klass från Svenska Balettskolan på en lektion:

”Vi tyckte att det var fantastiskt spännande att Naturhistoriska kommer och besöker oss på vårt torg. Ett erbjudande vi var tvungna att hoppa på.”

Fiskhuset på torget passar också på att hylla havet genom att anordna en filéskola för alla som är intresserade. Här kan man se fisken filéas samtidigt som en guide berättar under särskilda tider på torsdag, fredag och lördag. Fiskhuset hoppas på god uppslutning till filéskolan och på god stämning runt filébänken.

Det är ju fantastiskt roligt och vi vill jättegärna vara med, både för att det är roligt för oss som jobbar på Fiskhuset, och för att det ökar intresse och kunskap kring fisk”, säger Evelina Hillberg på Fiskhuset.

Samtidigt serveras det fisk på skolmenyn i Backa, precis som i hela övriga Göteborg, under tisdag till fredag. Skolorna väljer själva fiskrätterna varje dag förutom på fredagen då alla äter citron- och tomatbakad torsk.


Pressen inbjuds till att delta under lektion med Naturhistoriska museet onsdagen den 25 feb kl 15.00-15.45.

Filéskolan anordnas torsdag kl 17.00, fredag kl 12.30 och 17.00 och lördag kl 11.00 och 13.00. Tid: 20 min.

 

Vill du ha mer information, kontakta: Catrine Andersson, Mobil 070-6036620, E-post: catrine.andersson@framtiden.se