Framtiden

Tillbaka

Många nya bostäder över hela Göteborg!

Med 20-talet nya bostadsprojekt på gång runt om i Göteborg lever kommunala Egnahemsbolaget upp till sitt löfte att erbjuda egnahem för göteborgare i alla stadsdelar.

– Vi har nog aldrig haft så många bostadsprojekt på gång som vi har nu, säger VD Pertti Heina. De är verkligen spridda över hela staden och består av alla sorters bostäder; lägenheter, radhus, kedjehus och friliggande villor. Flera ligger nära i tiden, redan i vår och sommar startar försäljningen i några av dem.

Lägenheter vid Göteborgs Nya Arena

Först ut är bostadsrätter på Regementsvägen i Kviberg, granne med den nya multisportanläggningen i Kvibergs Park; Göteborgs Nya Arena. Här börjar visningarna i mars och inflyttning är planerad till 2016.

– Vi tror detta passar unga vuxna och små familjer som vill ha nära till sport och fritid, skolor, caféer, musikklubbar och restauranger, som ju finns i Gamlestaden, säger Pertti Heina. Att det finns ett stort intresse för bostadsrätter i östra Göteborg märker vi bland annat på lägenheterna vi bygger vid Kortedala Torg. De är färdiga till sommaren och det finns inte många lediga kvar.

I alla väderstreck

Det största pågående projektet är Källehöjden i Hisings Backa, som bebyggs i etapper med radhus, kedjehus och friliggande villor. Totalt är det ett 70-tal bostäder och till sommaren börjar inflyttningen i den första etappens hus.

Övriga projekt, som ligger nära i tiden, är bostadsrätter i Södra Grimmered, Olofstorp och Kyrkbytorget samt hus i Örgryte och på Källehöjden. Lite längre fram kommer Hovås, Gamlestaden, Gårdsten, Gunnilse, Sisjön, Skra Bro, Nya Selma, Skeppsbron och Frihamnen.

Mer information

Pertti Heina, VD

031-707 70 02, 0725-30 38 14, pertti.heina@egnahemsbolaget