Framtiden

Tillbaka

Blommor, bin och barn på Selma Lagerlöfs Torg

Torsdagen den 16 april samlas över 130 förskolebarn och äldre på Selma Lagerlöfs Torg till en blomfest för att se vad lökarna har förvandlats till. I höstas planterade de över 5000 lökar i rabatterna på torget. Allt enligt önskemål som de själva har framfört under utvecklingsarbetet av Selma Lagerlöfs Torg.

– Nu är det viktigt att barn och äldre som planterade i höstas får se hur vackert torget är när allting blommar. Anledningen till lökplanteringen är faktiskt barnens egna önskemål som de framfört i bland annat tillitsdialogen som stadsdelsförvaltningen genomförde för ett år sedan. I utvecklingsarbetet av Selma Lagerlöfs Torg har olika referensgrupper framfört hur viktigt det är med de gröna kvaliteterna i stadsdelen. Dessutom kommer vi att berätta om vår bikupa på taket och betydelsen av bin för vårt samhälle, säger Kristina Hulterström som är projektledare för Framtidens Selma.

Kl 10.00 hålls blomfesten på Selma Lagerlöfs Torg med förskolebarn från förskolorna Parkuddsgatan, Lisa Sass, Rimmaregatan, Krumeluren, Wadköpingsgatan och äldre från Bäckebols äldreboende.

VARMT VÄLKOMMEN!

Vill du ha mer information, kontakta:
Kristina Hulterström, Mobil 070-6720270, E-post:kristina.hulterstrom@framtidensselma.se
Catrine Andersson, Mobil 070-6036620, E-post:catrine.andersson@framtidensselma.se


Framtidens Selma
Framtidens Selma utvecklar Selma Lagerlöfs torg till en livfull stadsdel med nya bostäder, bra handel och service och ett rikt kultur- och idrottsliv.