Framtiden

Tillbaka

Aktiv mötesplats för hyresgäster

Platser för boende att mötas och umgås främjar såväl trivsel som trygghet. Den övertygelsen är grunden för Bostadsbolagets och den lokala Hyresgästföreningens satsning på en multiarena för hyresgäster i Sandeslätt, Hammarkullen.

– Att skapa bra förutsättningar för barn och ungdomar är en självklarhet. Förutom att arenan lockar till aktivitet och blir en viktig samlingsplats, tror jag också att den kommer öka trivsel och trygghet då fler boende umgås och lär känna sina grannar, säger Rafael Lavicki, Bostadsbolagets förvaltare i Hammarkullen.

Multiarenan är centralt belägen i Sandeslätt som är en del av Hammarkullen. På arenan kan boende i alla åldrar utöva fotboll, basket, bandy eller volleyboll. Allt på mjukt konstgräs.

Alldeles intill arenan slås samtidigt dörrarna upp till den nyligen upprustade Festislokalen vilken hyresgäster kan nyttja för exempelvis barnkalas.

– Vi är mycket glada att äntligen kunna inviga dessa satsningar. Lokalen liksom multiarenan är resultat av ett lyckat lokalt samarbete, säger Kristofer Lundgren från Sandeslätts lokala hyresgästförening och fortsätter:

– Vi hoppas att arenan och festlokalen ska öka rörelsen i området, få fler barn och unga att tillsammans med föräldrar vistas på gården. Vuxen närvaro är bästa sättet att skapa trygghet.

Multiarenan invigs med festligheter och aktiviteter lördag den 9 maj kl. 12-17. Välkommen!

För mer information kontakta:
Rafael Lavicki, förvaltare på Bostadsbolaget, telefon 031-731 52 49.
Kristofer Lundgren, Sandeslätts lokala hyresgästförening, telefon 0771-443 443.

Foto: COSMOS multiarena från Kompan, i standardutförande.