Framtiden

Tillbaka

Unikt samarbete skapar 100 bostäder och nya ungdomsarbetsplatser i Gårdsten.

Robert Dicksons Stiftelse samverkar med PEAB, Bygg-Fast och Gårdstensbostäder för att utbilda, sysselsätta samt erbjuda lägenheter till unga i samband med Stiftelsens nybyggnation av 99 nya bostadslägenheter i Gårdsten.

När produktionen startar i augusti 2015 skall PEAB som totalentreprenör för projektet anlita 5-10 arbetslösa ungdomar som även kommer att utbildas i byggnadsteknik under det tvååriga projektet. Ungdomarna kommer efter lärlingsperioden erbjudas anställning hos PEAB eller underleverantörer i projektet. Robert Dicksons stiftelse kommer att erbjuda de som fullgör sin lärlingsutbildning möjlighet att få en egen hyreslägenhet i stiftelsens fastighetsbestånd.

– Vi behöver alla hjälpas åt för att minska den höga ungdomsarbetslösheten och detta är ett ypperligt tillfälle att göra något åt situationen. Vi är väldigt stolta över att vi tillsammans med PEAB och Bygg-Fast kan skapa fler arbetstillfällen för de unga och ge dem möjligheten att få en egen lägenhet i bostadsbristens Göteborg, säger Mikael Jansson, VD På Robert Dicksons stiftelse

– Vi betraktar det som en självklarhet att vara med och främja sysselsättning för ungdomar i förortsområden. Satsningen är en flerstegsraket, det är även en vinst för PEAB när vi får nya kontaktytor och attraherar nya resurser, säger Mikael Hultqvist, Arbetschef på PEAB.

Stiftelsen kommer att samverka med Gårdstensbostäder genom Gårdstensbyrån som får uppdraget att hitta unga som ser sin framtid inom byggnadsbranschen.

– Vi är mycket glada och välkomnar Robert Dicksons Stiftelse till Gårdsten. Det goda samhället bygger vi bäst gemensamt och dessa insatser kompletterar väl vårt befintliga sociala arbete, säger Michael Pirosanto, tf. VD på Gårdstensbostäder.

Kontaktpersoner:

Mikael Jansson, VD Robert Dicksons Stiftelse. Tel: 0706-183 040

E-post: mikael@robertdicksons.se

Mikael Hultqvist, Arbetschef, PEAB. Tel: 0733-373 418

E-Post: mikael.hultqvist@peab.se

Peter Bellevik, VD, Bygg-Fast. Tel: 0704-281 616

E-post: peter.bellevik@byggfast.se

Michael Pirosanto, tf. VD Gårdstensbostäder. Tel: 0706-356 316

E-post: michael.pirosanto@gardstensbostader.se

Robert Dicksons Stiftelse är en aktiv och affärsdrivande stiftelse som äger och förvaltar 1 000 bostadslägenheter i Göteborgs stad. Stiftelsen grundades redan år 1856 och är en Sveriges äldsta bostadsstiftelser. Robert Dicksons stiftelse äger och förvaltar hus byggda från 1861 och framåt. Läs mer på www.robertdicksons.se

Peab är Nordens Samhällsbyggare med cirka 13 000 anställda och en omsättning överstigande 40 miljarder kronor. Koncernen dotterbolag har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ OMX Stockholm. Läs mer på www.peab.se