Framtiden

Tillbaka

​Drygt 230 barn och ungdomar aktiveras i Gårdsten under sommaren

Gårdstensbostäder aktiverar varje år barn och unga under sommarmånaderna. Det är sommarjobb, seglarskola eller sommarfotboll som det finns möjlighet att delta i.

-Det är härligt att ha så många aktiviteter för barn och ungdomar i Gårdsten under sommarlovet, säger Salma Nazzal, projektledare på Gårdstensbostäder. I år har vi aktiverat sammanlagt dryg 230 barn och ungdomar. Drygt 120 ungdomar från 16 år gamla har fått sommarjobb. Här får även äldre ungdomar jobb som arbetsledare samt äldre kompetens i Gårdsten. 88 barn 6-12 år deltar i sommarfotboll och 24 barn och ungdomar, 8-20 år i seglarskola.

Både jobb och aktiviteter görs i bred samverkan och hjälp från näringslivet i Gårdsten och Göteborgs Stad. Seglarskolan görs i samarbete med GKSS och Rotary Långedrag, för 11:e året i rad och Sommarfotboll i samarbete med Gunnilse IS.

-Sommarfotbollen kan vi genomföra tack vare näringslivet och samarbetspartners som stöttar aktiviteten. De är jätteviktiga för att vi ska kunna genomföra det hela, säger Hans Liljekrantz, huschef på Gårdstensbostäder.