Framtiden

Tillbaka

Gratisbussar till Volvo Ocean Race exklusivt för Framtidenkoncernens hyresgäster

I söndags startade aktiviteterna i Frihamnen där världens tuffaste seglingstävling Volvo Ocean Race avgörs. För att göra folkfesten tillgänglig för alla erbjuder Framtidenkoncernen fem gratis busslinjer för sina hyresgäster.

Framtidenkoncernen med bostadsbolagen Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder och Egnahemsbolaget har över 70 000 lägenheter över hela Göteborg och vill med bussatsningen göra eventet tillgängligt för fler göteborgare.

– Med bussarna hoppas vi att fler av våra hyresgäster kommer ner till Frihamnen och tycker till i frågor gällande boende och stadsutveckling. Koncernen ska vara med och bygga Frihamnen, en helt ny stadsdel i hjärtat av Göteborg, och vi vill veta vad göteborgarna tycker. Sedan vill vi självklart att ännu fler får möjlighet att delta när denna världsomfattande tävling kommer till och avgörs i vårt Göteborg. Säger Ulrika Stenson, kommunikations- och utvecklingschef på Framtiden.

Fem busslinjer går till Frihamnen och tillbaka fram till lördag från ändhållplatserna Rannebergen, Gårdsten, Bergsjön, Länsmanstorget och Opaltorget.

Under veckan finns Framtidenkoncernen representerad i Göteborgspaviljongen tillsammans med Göteborgs Stad samt i ett anslutande tält i Race Village. Under budskapet Tillsammans bygger vi Göteborg visar koncernen upp kommande byggplaner, undersöker vad besökarna vill ha i den framtida Frihamnen samt bjuder in besökare att med klossar bygga sin bild av den nya stadsdelen.