Framtiden

Tillbaka

Skolfrågan lyfts via direktlänk mellan Almedalen och Biskopsgården

Alla har inte möjlighet att delta i Almedalen men alla röster är viktiga. För att låta fler komma till tals ska unga och vuxna i Biskopsgården via videosamtal prata skolfrågor med utbildningsminister Gustav Fridolin som är på plats i Almedalen.

För att lyfta röster som vanligtvis inte hörs i Almedalen tar Stiftelsen Läxhjälpen och Bostadsbolaget ett Almedalsmingel till Biskopsgården i Göteborg. På så sätt får elever och läxhjälpare, lärare och föräldrar komma till tals och ställa frågor till utbildningsminister Gustav Fridolin via videosamtal till Läxhjälpens seminarium i Almedalen. Samtidigt får besökarna i Almedalen möjlighet att ”träffa” unga och vuxna med erfarenhet av Läxhjälpens program i Biskopsgården.

Tid: Tisdag 30 juni kl. 16:00-17:00
Plats: Sjumilaskolan i Norra Biskopsgården

På plats i Almedalen? Då kan du följa samtalen från Joda Bar & Kök, Skeppsbron 24, Visby.

Stiftelsen Läxhjälpen och Bostadsbolaget har samarbetat och erbjudit läxhjälp sedan 2012. Först till högstadieelever i Hammarkullen och sedan 2015 även till elever på Sjumilaskolan i Biskopsgården.

Läxhjälp är en konkret insats som angriper en av Sveriges största utmaningar idag; bristen på integration och att allt fler unga inte klarar skolan och därmed hamnar utanför samhället.Genom Stiftelsen Läxhjälpen får unga som behöver och vill ha hjälp med studierna gratis läxhjälp av kvalificerade högskolestudenter.

För mer information, kontakta:
Catarina Hagwall, chef Marknad & Kommunikation på Bostadsbolaget, telefon 031-731 50 43 (På plats i Biskopsgården)

Regina Svensson, regionansvarig Göteborg Stiftelsen Läxhjälpen, 0760-23 53 26 (På plats i Biskopsgården)

Maria Arneng, verksamhetschef Stiftelsen Läxhjälpen, telefon 0760-06 94 13 (På plats i Almedalen)

Medverkande:Gustav Fridolin, utbildningsminister. Högstadieelever, föräldrar, läxhjälpare, och lärare/rektor från Biskopsgården och Angered. Maria Arneng, verksamhetschef, Stiftelsen Läxhjälpen. Elin Wallberg, Corporate Citizenship Manager, Samsung. CatarinaHagwall, Chef Marknad och Kommunikation, Bostadsbolaget. Moderator i Almedalen är Alexandra Pascalidou och i Biskopsgården leds samtalen av Stiftelsen Läxhjälpen.