Framtiden

Tillbaka

Bostadsministern tog första spadtaget på nya Kryddhyllan i Gårdsten

Onsdagen den 21 oktober togs första spadtaget för bygget av ca 130 nya lägenheter på nya Kryddhyllan i Gårdsten. Det är Peab som ska bygga tre punkthus vid Kaneltorget för Robert Dicksons Stiftelse.

Peab anställer ungdomar som kommer få lärlingsjobb på bygget under två år och därefter möjlighet till en lägenhet hos stiftelsen efter fullgjord utbildning.

  • Stiftelsen anser att det är viktigt att få in nytt blod i branschen och samtidigt blir det en bra sak för stadsdelen Gårdsten, ungdomsarbetslösheten är stor. Vi måste hjälpas åt för att bryta trenden, Det är inga hantlangartjänster utan riktiga tjänster som byggnadsarbetare. Det saknas folk i branschen, vi tar ansvar tillsammans med byggentreprenörerna, säger Mikael Jansson VD på Robert Dicksons stiftelse. Dessutom kommer de få möjlighet att få sin första egna lägenhet!
  • Det som Peab och Dickson gör nu är mycket positivt. Så bygger vi det goda samhället tillsammans. Det behövs både arbetstillfällen och bostäder för de unga i Gårdsten, säger Michael Pirosanto VD på Gårdstensbostäder.

Invigningstalen hölls av ledningen för Robert Dicksons Stiftelse, Peab, Byggfast, Gårdstensbostäder och bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan.