Framtiden

Tillbaka

Poseidon bygger nytt i Guldheden

I dagarna startade bygget av 49 nya hyresrätter vid Doktor Forselius backe i Guldheden. I april 2017 beräknas lägenheterna vara klara för inflyttning.

Det nya huset i Guldheden utgör ett noga utvalt komplement till Poseidons nuvarande bestånd i området, där många hus är byggda på 50- och 60-talen. För att möta efterfrågan på små och centrala bostäder är de flesta lägenheterna tvåor på mellan 44 och 55 kvadratmeter.

 – Vi är glada att kunna bygga nya hyresrätter i ett så centralt och omtyckt läge som Guldheden. Särskilt roligt är det att få bidra med centrala och mindre lägenheter, som det är stor efterfrågan på i staden, säger Maria Maxén, projektchef Poseidon.

Sprängningsarbetena startade under oktober och i april 2017 beräknas lägenheterna vara klara för inflyttning.

Alla lägenheter i huset får balkong eller uteplats. Till lägenheterna högst upp skapas dessutom terrasser på taket.

En god miljö löper som en grön tråd genom bygget. Hela huset blir rökfritt. På så sätt kan hyresgäster garanterat njuta av frisk luft på balkonger och terrasser. Huset byggs som ett lågenergihus och i alla lägenheter mäts förbrukningen av varmvatten individuellt. Taket täcks av en växtmatta med sedum – ett sätt att inte bara skapa vackra stadsmiljöer, utan även fördröja dagvattenavrinningen.

Nybygget i Guldheden är bara ett av Poseidons pågående byggprojekt. Just nu pågår bygget av 400 nya hyresrätter i Poseidons regi och fler projekt startar under nästa år.


Mer information

Har du frågor om nybyggnationen i Guldheden, kontakta gärna Maria Maxén, projektchef Poseidon, tel 031-332 10 10, mail: maria.maxen@poseidon.goteborg.se

För mer information om Guldheden-bygget och Poseidons övriga nyproduktion, se poseidonbygger.se