Framtiden

Tillbaka

Regementsvägen i Kviberg får nytt liv

Här låg tidigare en fastighet som varit tom i flera år. Nu växer ett nytt bostadshus fram och i onsdags bjöd Egnahemsbolaget på taklagsfest för dem som ska flytta in på Regementsvägen i Kviberg. Två av dem var Alexander Berg och Camilla Johansson, som till och med kunde gå runt i sin nya lägenhet – även om den än så länge bara bestod av rå betong.

Deras lägenhet är en trea på bottenplanet med egen entré.

– Vi bor i Bellevue alldeles intill, så det bli ingen lång flytt, säger de. Läget är perfekt, nära till centrum och med mycket nytt på gång i närheten.

Även för Antonia Palmqvist blir det en kort flytt. Tillsammans med sin pojkvän flyttar hon från Gamlestaden till en nybyggd tvåa.

– Det är prisvärda lägenheter, säger hon. Vi trivs i området och här bor vi dessutom granne med allt som finns i Kviberg Park.

Ralf Hansson håller med. Som gammal idrottsprofil ser han närheten till Kviberg Park som en stor fördel.

Inflyttning till sommaren

De 18 lägenheterna ska vara klara för inflyttning till sommaren och just nu ligger man till och med lite före i tidplanen.

– Den torra hösten har gjort att vi kunnat jobba på effektivt, säger Matilda Öhagen, projektledare på Egnahemsbolaget. Efter rivning av en gammal byggnad och marksanering efter regementet kunde vi börja påla i augusti. Tak och väggar kom på plats innan regnet och stormarna, så vi har kunnat arbeta torrt.

Till sommaren är det inflyttning i de 18 lägenheterna, som är tvåor och treor med entrébalkonger och gemensam grön gård.

– De tog slut snabbt, berättar säljaren Jennie Rydergård. De som flyttar in är alltifrån singlar och unga par som köper sin första bostadsrätt till seniorer som vill bo bekvämt i ett nybyggt hus.

Det kommer mera

Det händer överhuvudtaget mycket i den här delen Göteborg. Förutom vid Kviberg kommer det att bli många nya lägenheter i närliggande Gamlestaden. Redan under nästa år kommer Egnahemsbolaget att börja bygga omkring 100 lägenheter i kvarteret Makrillen, mitt emot SKFs gamla kontor.